THINK AND GROW RICH (NAPOLEON HILL)

Size: px
Start display at page:

Download "THINK AND GROW RICH (NAPOLEON HILL)"

Transcription

1 THINK AND GROW RICH (NAPOLEON HILL) CAPITOLUL 1 - INTRODUCERE Toate realizarile au inceputul cu o idee. Un unchi al lui R.U. Darby a fost prins in febra "goana dupa aur". Nu stia ca exista mai mult aur in creierul omului decat in pamant. Dupa saptamani de studiu a gasit o mina uriasa de aur, s-a imprumutat de la vecini si rude de bani sa poata cumpara echipamente pentru forare. Prima monstra de minereu a trimis-o la laborator si i-a fost dovedit ca acolo se afla cea mai mare mina de aur din Colorado. Au inceput sa foreze si mai mult, la un moment dat s-a intamplat ceva. Urmele de aur disparusera. Disperati, au continuat sa foreze. Intr-un final, s-au decis sa renunte. Au vandut echipamentele la un magazin de vechituri pentru cateva sute de dolari. Cel care a cumparat echipamentele s-a gandit sa faca un calcul si a chemat un inginer care i-a demonstrat ce ei au gresit pentru ca nu erau familiarizati cu anumite erori care puteau aparea. A recalculat si a reiesit ca aurul se afla la doar 1 metru de locul unde s-au oprit ceilalti. Asa a si fost. Inainte de succes omul cunoaste esecul. Cand omul esueaza, lucrul cel mai logic e sa renunte. Oportunitatea poate veni sub forma de esec, de asta multi n-o vad. Dupa ce unchiul lui Darby a esuat in a gasi aur, a avut oportunitatea de a afla ca "NU", nu inseamna neaparat NU. El avea o ferma la care munceau negri. Intr-o zi statea in birou, un copil deschide usa incet, fetita unei sclave de la ferma lui. Omul se uita la ea si o intreaba ce vrea si ea ii raspunde: mama mea are nevoie de 50 de centi. El ii spune, nu-i dau, acum pleaca de aici. Copilul nu spune nimic, omul se intoarce la treaba. Dupa 5 minute, unchiul se intoarce si vede ca fetita statea tot acolo, nu se miscase si ii spune: ti-am spus sa pleci, acum pleaca sau te iau la bataie. Fata ii spune iarasi: da domnule, dar nu pleaca. Omul se enerveaza, ia o mana de grau dintr-un sac si arunca spre ea, apoi ia un bat si i-l arata sa o sperie, dar fata nu se misca. Darby s-a enervat rau si-a tinut respiratia fiind sigur ca va comite o crima. Stia ca negrii nu trebuiau sa se opuna albilor in partea aceea a tarii. Cand omul a ajuns langa fetita, ea a facut un pas in fata s-a uitat in ochii lui si a tipat la el: mama mea are nevoie de 50 de centi. Unchiul s-a oprit, a ramas blocat, uitandu-se la ea timp de 1 minut a aruncat batul si i-a dat 50 de centi. Dupa ce fetita a plecat, omul s-a asezat si s-a uitat pe fereastra timp de 10 minute, gandindu-se ce l-a facut pe el sa-i dea cei 50 de centi si ce anume l-a facut pe copil sa se simta mai puternic decat el. A gasit raspunsurile dupa ani de zile. Omul a infiintat AIG insurance, cea mai mare companie de asigurari din lume si a spus: De fiecare data cand cineva imi spune nu, ma gandesc la fetita aia uitandu-se la mine cu ochii mari si imi spun: Trebuie sa fac vanzarea asta. Cele mai multe vanzari le-am facut cand oamenii au spus initial NU.

2 Cand bogatiile incep sa vina, vor veni asa de repede, incat te intrebi unde au fost ascunse tot timpul asta. Bogatiile incep cu o stare de spirit cu definitivarea scopului. Una dintre cele mai mari slabiciuni ale omului de rand este familiarizarea cuvantului "imposibil". El stie toate regulile pentru care "NU VA MERGE", stie toate lucrurile pentru care "NU POATE FI FACUT". Succesul vine pentru cei care au o constiinta de succes. Esecul vine la cei care au o constiinta de esec. O alta slabiciune a multor oameni e sa masoare totul si pe toti prin propriile impresii sau convingeri. I am the master of my fate, I am the captain of my soul, vrea sa spuna ca avem puterea de a ne controla gandurile. Inainte de a avea bogatii, trebuie sa ne magnetizam mintea cu o dorinta intensa pentru bogatie, trebuie sa avem o contiinta bogata pana cand dorinta pentru bani ne va conduce pentru a crea planuri definitive de a o avea. CAPITOLUL 2 DORINTA: PUNCTUL DE PLECARE AL TUTUROR REALIZARILOR Primul pas spre bogatie. Cand Barnes a coborat din trenul de marfa care l-a adus la Edison, semana cu un vagabont, dar gandurile lui erau ale unui rege. Dorinta lui Barnes de a fi partenerul lui Edison nu a fost o speranta, nu a fost un vis. A fost o dorinta pasionanta, vibratoare care depasea orice alt gand. A fost definitiva. Barnes a reusit pentru ca si-a ales un scop definitiv, in care si-a pus toate energiile, toata puterea, toate eforturile. Nu a fost partenerul lui Edison exact in ziua in care a ajuns, au trecut 5 ani pana a reusit. Barnes a reusit pentru ca a vrut asta mai mult decat orice altceva. A creat un plan prin care sa reuseasca. Dar a inlaturat toate obstacolele din calea lui. Nu si-a lasat nici o cale de intoarcere in caz ca esueaza. Trebuia sa castige sau sa dispara. Acum mult timp un capitan de armata a avut de infruntat o situatie care l-a facut sa ia o decizie pentru a castiga o batalie din moment ce oamenii lui erau mult mai putini decat ceilalti. Si-a incarcat armata in corabii, a trecut raul, au debarcat apoi a ordonat ca toate corabiile sa fie arse si le-a spus soldatilor: Acum nu mai e cale de intoarcere. Ori castigam, ori disparem. Au castigat. Orice om care vrea sa castige trebuie sa arda corabiile sale si toate caile de retragere. Doar facand asta, iti poti mentine mentalitatea dorintei arzatoare de a castiga, esentiala in succes.

3 A visa nu aduce bogatia dar dorinta cu o stare mentala care devine o obsesie, apoi planuirea unor cai clare, precise, si sprijinirea lor cu persistenta care nu recunoaste esecul va aduce bogatia. Metoda prin care dorinta pentru bogatie este transformata in echivalentul financiar consta in 6 pasi bine definiti: 1-Fixeaza-ti in minte suma exacta de bani pe care o doresti(nu e suficient sa spui vreau o gramada de bani) 2-Determina exact ceea ce intentionezi sa faci pentru banii doriti (nu exista ceva pentru nimic) 3-Stabileste o data definitiva cand intentionezi sa ai banii doriti 4-Creeaza un plan clar pentru a indeplini dorinta 5-Scrie o declaratie clara a sumei de bani pe care vrei s-o ai, timpul limita, ce intentionezi sa oferi in schimb si descrie clar planul prin care vrei sa-i faci. 6-Citeste declaratia cu voce tare de 2 ori pe zi inainte de a te culca si imediat dimineata cand te trezesti. In timp ce citesti, vede-te, simte-te si crede-te deja in posesia banilor. Ai putea spune ca e imposibil sa te vezi in posesia banilor inainte de a-i avea. Aici dorinta arzatoare va veni in ajutorul tau. Daca iti doresti cu adevarat atat de tare incat dorinta ta e o obsesie, nu vei avea nici o dificultate in a te convinge ca-i vei avea. Ideea e sa vrei banii si sa devii atat de determinat sa-i ai, incat sa te te vei convinge ca-i vei avea. Pasii acestia nu cer o munca titanica, nici vreun sacrificiu. Nu cer sa devii ridicol sau credul. Sa-i aplici, nu cer multa educatie. Cer doar suficienta imaginatie ca sa poti intelege ca imbogatirea nu se face prin sansa sau noroc. Trebuie sa realizezi ca imbogatirea se face prin visare, speranta, dorinta si planuire. Rabdarea si o minte deschisa sunt necesitati practice ale visatorului. In planul tau, nu lasa pe nimeni sa te influenteze negativ. Daca lucrul dorit e corect si crezi in el, fa-l si nu conteaza ce spun ei si daca intalnesti un esec temporar tine minte ca orice esec aduce cu el samanta unui succes echivalent. Edison a incercat de de ori sa inventeze becul. O dorinta arzatoare de a fi, de a avea, sau de a face ceva, e punctul de plecare al oricarui visator. Visele nu sunt nascute din indiferenta, lene sau lipsa de ambitie. Adu-ti aminte ca toti care reusesc in viata au un inceput prost si trec prin multe greutati inainte de a reusi.

4 Punctul de cotitura in viata celor care reusesc, de obicei, vine intr-un moment de criza prin care isi conosc si cealalta parte a lor (imaginatia). Foarte multi scriitori extraordinari isi cunosc aceasta parte a lor cand sunt in inchisoare sau trec prin momente grele (John Bunyan a scris cea mai tare opera de literatura engleza - Pilgrim's progress, O. Henry si-a descoperit imaginatia si a scris multe carti din inchisoare). Sunt ciudate caile vietii si la fel sunt si caile inteligentei infinite prin care oamenii sunt cateodata fortati sa intampine toate modurile de pedepsire inainte de a descoperi propriul creier si capacitatea de a crea idei folositoare prin imaginatie. Charles Dickens a inceput prin a lipi etichete pe creme de pantofi. Tragedia pierderii dragostei i-a patruns sufletul si l-a transformat intr-unul din cei mai mari autori ai lumii. Dezamagirea pierderii dragostei, sau a unei afaceri in general are ca efect apucarea de bautura si asta pentru ca oamenii nu invata niciodata arta de a transforma cele mai puternice emotii in vise de o natura constructiva. Beethoven a fost surd, Milton a fost orb dar numele lor vor dura in timp pentru ca ei au visat si si-au tradus visurile intr-unele organizate. Aprinde inca odata in minte focul sperantei, increderii, curajului si tolerantei. Daca ai aceste stari mentale si o cunostinta a principiilor descrise, tot ce vei dori iti va veni cand vei fi gata pentru ele. Emerson: Orice proverb, carte, pasaj de care ai auzit, iti va veni in ajutor prin cai deschise sau incurcate. E o diferenta intre a dori un lucru si a fi pregatit pentru a-l primi. Nimeni nu e pregatit pentru un lucru pana cand nu crede ca-l va avea. Starea mentala trebuie sa fie increderea (convingerea), nu speranta sau visul. Orizonturi deschise sunt esentiale pentru incredere. Mintile inchise nu inspira incredere, curaj si convingere. CAPITOLUL 3 Increderea si convingerea in obtinerea dorintei Al doilea pas spre imbogatire. Increderea este chimistul mintii. Cand increderea este amestecata cu vibratia gandului, subconstientul preia instant vibratia, o traduce in echivalent spiritual si-l transmite inteligentei infinite (ca in cazul unei rugaciuni). Emotiile increderii, dragostei si sexului sunt cele mai puternice emotii pozitive. Cand cele trei sunt amestecate, au ca elect conturarea vibratiei gandului care ajunge in subconstient si unde e schimbat intr-un echivalent spiritual, singura forma care induce un raspuns de la inteligenta infinita (universul). Dragostea si increderea sunt psihice, legate de partea spirituala a omului. Sexul e pur biologic si legat doar de fizic.

5 Cum sa iti dezvolti increderea Increderea e o stare mentala care poate fi indusa sau creata prin afirmarea sau repetarea instructiunilor spre subconstient prin principiul auto-sugestiei. Metoda prin care cineva isi dezvolta increderea acolo unde ea nu exista e extrem de greu de descris, le fel de greu ca si cum ai descrie culoarea rosu unui orb care n-a vazut niciodata culorile. Increderea e o stare mentala care se dezvolta dorind, dupa ce stapanesti cele 13 principii pentru ca ea se dezvolta voluntar, prin aplicarea principiilor. Repetitia afirmatiilor spre subconstient e singura metoda pentru dezvoltarea voluntara a emotiilor increderii. O explicatie clara e cea a celor care devin criminali. Un criminalist spunea: Cand oamenii intra in contact cu o crima pentru prima oara o detesta, daca raman in contact cu ea pentru un timp, se obisnuiesc cu ea, o indura. Daca raman si mai mult timp in contact cu ea, intr-un final o adopta si devin influentati de ea. Asta e echivalentul afirmatiei ca orice gand care e repetat, e indus in subconstient si in final acceptat si actionat in realitate dupa acel gand, prin cea mai practica procedura disponibila. Toate gandurile care sunt mixate cu emotii si incredere sunt imediat traduse in echivalent fizic. Religia iti spune sa ai incredere, dar nu-ti spune CUM. Ea nu iti spune "credinta e o stare mentala si ca poate fi indusa prin auto-sugestie". Frazele urmatoare trebuiesc repetate de mii de ori: INCREDEREA (CREDINTA) E PUNCTUL DE PLECARE AL IMBOGATIRII INCREDEREA E BAZA TUTUROR MIRACOLELOR SI AL MISTERELOR CARE NU POT FI ANALIZATE DE REGULILE STIINTEI INCREDEREA E SINGURUL ANTIDOT AL ESECULUI INCREDEREA E ELEMENTUL PRIN CARE, COMBINATA CU RUGACIUNEA, POTI COMUNICA CU UNIVERSUL INCREDEREA E ELEMENTUL CARE TRANSFORMA VIBRATIA OBISNUITA A GANDULUI, CREATA PRIN MINTEA FINITA A OMULUI, IN ECHIVALENTUL SPIRITUAL INCREDEREA E SINGURUL INTERMEDIAR PRIN CARE FORTELE UNIVERSULUI POT FI VALORIFICATE SI FOLOSITE DE UN OM Gandurile care sunt imbinate cu orice forma de emotie, constituie o forta magnetica care atrage din vibratiile eterului alte ganduri asemanatoare. Orice idee, plan, sau scop este implementat in minte prin repetitia gandului.

6 Suntem ceea ce suntem din cauza vibratiilor gandurilor pe care le luam si inregistram prin stimulii mediului zilnic. Respinge toate influentele unui mediu nefericit si creaza-ti viata in ordine. Daca iti faci un inventar al mintii vei descoperi ca, cea mai mare slabiciune a ta e lipsa de incredere in tine. Formula de incredere de sine 1- Stiu ca am puterea de a-mi atinge scopul in viata, deci imi ordon persistenta, actiuni continue spre a reusi si imi promit acum ca voi face asta 2- Realizez ca gandurile dominante ale mintii mele se vor manifesta fizic, deci imi concentrez gandurile pentru 30 de minute in fiecare zi spre persoana care vreau sa fiu, astfel creand o imagine mentala a acelei persoane 3- Stiu ca prin principiul autosugestiei, orice dorinta asupra careia persist, se va realiza, deci pentru 10 minute pe zi imi voi cere dezvoltarea increderii in mine 4- Am scris clar o descriere a ceea ce vreau in viata si niciodata nu ma voi opri sa incerc, pana cand voi avea destula incredere in mine 5- Voi reusi prin atragerea fortelor pe care vreau sa le folosesc si prin cooperarea cu alti oameni. Ii voi face pe altii sa ma ajute, la fel cum si eu ii voi ajuta pe altii. Voi elimina ura, invidia, gelozia, egoismul, prin dezvoltarea dragostei pentru toata umanitatea pentru ca stiu ca o atitudine negativa nu-mi poate aduce succes. Ii voi face pe altii sa creada in mine, pentru ca si eu voi crede in ei. Voi repeta asta o data pe zi cu incredere deplina ca imi voi influenta gandurile si actiunile ca sa pot deveni o persoana puternica si de succes. In spatele acestei formule sta o lege a universului pe care nici un om n-o poate explica. Nici oamenii de stiinta. Psihologii au numit-o legea auto-sugestiei si au lasat-o asa. Subconstientul, sau laboratorul chimic in care toate gandurile sunt combinate si pregatite pentru transpunerea in realitate, nu face distinctie intre cele constructive si cele destructive. Lucreaza cu materialul cu care il hranim prin gandurile noastre. Subconstientul va traduce in realitate un gand condus de frica la fel de clar cum poate traduce un gand condus de curaj sau incredere. Joseph Grant, un oficial al unei banci, a imprumutat o suma din banii bancii fara sa stie directorul. A pierdut banii la casino. Intr-o dimineata, examinatorul bancii a inceput sa caute conturile, Grant a plecat din banca, si-a luat o camera la un hotel, si l-au gasit dupa 3 zile, zacand in pat si repetand: Doamne, asta o sa ma omoare, nu pot trai in dizgratie. Dupa cateva zile a murit iar doctorii s-au pronuntat: sinucidere mentala.

7 La fel cum electricitatea poate ajuta in industrie daca e folosita constructiv, sau poate distruge daca e folosita destructiv, principiul autosugestiei poate construi sau distruge. Principiul e la fel de adevarat precum 2 cu 2 fac 4. If you think you are beaten, you are, If you think you dare not, you don t If you like to win, but you think you can t, It is almost certain you won t. If you think you ll lose, you re lost For out of the world we find, Success begins with a fellow s will- It s all in the state of mind. If you think you are outclassed, you are, You ve got to think high to rise, You ve got to be sure of yourself before You can ever win a prize. Life s battles don t always go To the stronger or faster man, But soon or late the man who wins Is the man WHO THINKS HE CAN! Abraham Lincoln esua in orice incerca pana la varsta de 40 de ani. Pana atunci a fost Dl Nimeni de Nicaieri, pana cand a trait o experienta extraordinara care i-a trezit geniul adormit din inima si minte. Mahatma Gandhi a manuit mai multa putere potentiala decat orice alt om care a trait si asta in ciuda faptului ca nu a avut unelte ortodoxe de putere, ca bani, soldati, corabii, sau materiale de razboi. Gandhi nu a avut bani, casa, sau haine, dar a avut putere. Cum? Si-a creat-o din intelegerea principiului credintei si prin abilitatea sa de a transforma increderea in mintile a 200 de milioane de oameni. Gandhi a reusit ceva ce nici o putere militara de pe pamant nu ar putea. Ce alta forta de pe pamant in afara de incredere ar putea face la fel de mult? Bogatia incepe sub forma unui gand. Suma e limitata doar de persoana in a carei minte gandul e pus in miscare. Increderea elimina limitarea.

8 Capitolul 4 Auto-sugestia: mijlocul pentru influentarea subconstientului Al 3-lea pas spre imbogatire. Nici un gand, pozitiv sau negativ, nu poate intra in subconstient fara ajutorul principiului auto-sugestiei, cu exceptia gandurilor preluate din eter. Toate impresiile care sunt percepute prin cele 5 simturi sunt oprite de constient si pot fi ori preluate de subconstient ori respinse. Constientul e ca un paznic al subconstientului. Natura a construit omul astfel incat el sa poata avea controlul absolut asupra ideilor care ii ajung in subconstient. Dar omul nu exerseaza acest control si in marea majoritate a oamenilor acest control nu e exersat, din cauza asta, marea majoritate trece prin viata in saracie. Trebuie sa afirmi cu voce tare cine vrei sa fii si sa citesti de 2 ori pe zi declaratia scrisa cu suma pe care o vrei. In acest mod ii vei comunica subconstientului direct obiectul dorintei tale intr-un spirit de incredere absoluta. Prin repetitia acestei proceduri, voluntar, vei crea un obicei al gandurilor care sunt favorabile eforturilor tale de a transforma dorinta in echivalentul monetar. Nu deveni descurajat daca nu-ti poti controla sau directiona emotiile la primele incercari ale afirmarii declaratiei. Nu exista ceva pentru nimic. Abilitatea de a atinge si influenta subconstientul are pretul ei si tu trebuie sa-l platesti. Nu poti trisa chiar daca vrei sa faci asta. Pretul pe care trebuie sa-l platesti se numeste, sau este PERSISTENTA! Intelepciunea si istetimea singure, nu vor atrage banii decat in cazuri rare, unde legea mediocritatii favorizeaza atractia banilor prin aceste surse. Metoda autosugestiei nu depinde de legea mediocritatii, mai mult, nu are favoriti, va functiona pentru orice persoana. Unde apare esecul, este din cauza individului, si nu a metodei. Daca incerci si esuezi, fa alt efort, si inca unul, pana cand reusesti. Abilitatea de a folosi principiul auto-sugestiei va depinde in mare parte de capacitatea ta de a te concentra pe o dorinta, pana cand ea va deveni o obsesie arzatoare. Principiul concentrarii Cand incepi sa pui in practica primul din cei 6 pasi prin care iti fixezi in minte suma exacta de bani, pastreaza-ti gandurile asupra sumei de bani, prin concentrarea sau fixarea atentiei cu ochii inchisi, pana cand vei putea, de fapt, vedea aparitia fizica a banilor. Spune-i subconstientului ca ai deja banii si cere-i un plan prin care sa-i revendici. Fii in alerta pentru aceste planuri si cand apar, pune-le in actiune imediat. Cand planurile apar, probabil, vor veni prin al 6-lea simt, sub forma de inspiratie. Aceasta inspiratie poate fi considerata direct telegrama sau mesaj de la univers. Trateaza-l cu respect si actioneaza dupa el imediat cum il primesti.

9 In al 4-lea pas, cand creezi un plan clar al dorintei tale si vizualizezi banii pe care vrei sa-i ai (cu ochii inchisi, trebuie sa te vezi facand serviciul prin care faci banii. Multi filozofi au spus ca omul e stapanul destinului lui, dar au esuat sa spuna de ce. Asta pentru ca omul isi poate influenta subconstientul si prin el sa castige cooperarea cu universul. Injecteaza-ti in eforturile tale o incredere a unui copil. Capitolul 5 Cunoastere specializata, experienta personala sau observatii Al 4-lea pas spre imbogatire. Exista 2 tipuri de cunoastere. Una e generala, alta e specializata. Cunoasterea generala, nu conteaza in ce cantitate sau varietate exista, e de putin ajutor in acumularea banilor. Majoritatea profesorilor au putini bani sau deloc. Ei se specializeaza pe predarea cunostintelor, si nu pe folosirea lor. Cunoasterea nu va atrage bani doar daca e organizata si directionata inteligent prin planuri de actiune. Lipsa de intelegere a acestui fapt a fost sursa confuziei a milioane de oameni care au crezut fals ca, cunoasterea e putere. Nu este, de fapt, cunoasterea e doar o potentiala putere, devine putere doar cand si daca e organizata in planuri clare de actiune si directionata catre un sfarsit clar. Multa lume face gresala de a spune ca Henry Ford a avut putina scoala si nu era un om educat, dar ei nu stiu ce inseamna cuvantul educat. Cuvantul deriva din latinul "Educo" si inseamna a te dezvolta pe tine insuti. Un om educat nu inseamna un om care are o cunoastere generala sau specializata abundenta. Un om educat e unul care isi dezvolta facultatile mintii asa incat poate obtine orice vrea sau echivalentul acestui lucru, fara sa violeze drepturile altora. In al doilea razboi mondial, un ziar din Chicago a publicat un articol in care Ford era numit un pacifist ignorant iar Ford i-a dat in judecata. Avocatii ziarului i-au pus o serie de intrebari prin care sa afle daca el are vreo cunostinta in fabricarea automobilelor. I-au pus o intrebare de cultura generala: Cine e Benedict Arnold si cati soldati au trimis englezii in america, sa puna capat rebeliunii din 1776? El a raspuns: Nu stiu exact numarul de soldati pe care englezii i-au trimis, dar am auzit ca era un numar considerabil de mare, fata de numarul de oameni care s- au intors inapoi. La un moment dat fiind deranjat de multe intrebari el a spus: Si daca chiar as vrea sa raspund intrebarilor prostesti pe care mi le-ati pus, sa va aduc aminte ca am o serie de butoane electrice pe birou si prin apasarea butonului corect, va veni omul potrivit care imi poate raspunde la orice fel de intrebare. Acum spune-mi tu, de ce ar trebui sa-mi incarc eu mintea cu cultura generala in scopul de a raspunde intrebarilor, cand eu am oameni in jurul meu care ma poate ajuta la orice fel de intrebare?

10 Toate persoanele din sala au realizat ca a fost raspunsul unui om cu educatie, nu al unui ignorant. Orice om e educat, daca stie de unde sa ia cunoasterea cand are nevoie si cum sa o organizeze in planuri clare de actiune. Inainte de a fi sigur de capacitatea ta de a transforma dorinta in echivalentul monetar, va trebui o cunoastere specializata a serviciului pe care vrei sa-l faci in schimbul banilor. Acumularea marilor averi solicita putere si puterea e obtinuta prin cunoasterea specializata bine organizata si inteligent directionata dar aceasta cunoastere nu trebuie sa fie obligatoriu in mintea omului care acumuleaza averea. Unii oameni trec prin viata suferind de complexe de inferioritate pentru ca nu sunt oameni educati. Omul, care isi organizeaza o inteligenta superioara (Master Mind) formata dintr-un grup de oameni care poseda cunoastere, e la fel de educat ca oricare altul din grup. Edison a avut doar 3 luni de scoala toata viata lui, dar nu a fost un om needucat, nici n-a murit sarac. Ford a avut doar 6 clase de scoala. Mai intai de toate, decide tipul de cunoastere specializata care iti trebuie tie in ceea ce faci si acumuleaza-le. Apoi, cunostintele trebuiesc organizate si puse in aplicare pentru un scop clar prin planuri practice. Oamenii de succes niciodata nu inceteaza in a acumula cunostinte specializate legate de scopul lor sau profesie. Cei care nu reusesc, de obicei, fac gresala de a crede ca, cunoasterea trebuie obtinuta doar cat dureaza scoala. Adevarul e ca scoala nu face nimic altceva decat sa te puna sa inveti cum sa acumulezi cunostinte. Omenirea a investit foarte mult in scoli, in cladiri si profesori, transport, ca sa poata avea cele mai bune scoli dar exista o slabiciune extraordinar de mare a scolilor: Sunt gratis! Unul din lucrurile ciudate in legatura cu omul e ca el apreciaza doar ce are un pret. Scolile gratuite si librariile nu-i impresioneaza pe oameni, pentru ca ele sunt gratis. Exista o slabiciune in oameni care nu are remediu. E universala lipsa de ambitie. Capitolul 6 Imaginatia - atelierul mintii Al 6-lea pas spre imbogatire. Imaginatia e atelierul unde sunt iau nastere toate planurile create de om. Se spune ca omul poate crea orice isi poate imagina. Exista 2 forme de imaginatie: Imaginatia sintetica Prin asta, omul isi poate aranja conceptele, ideile sau planurile in combinatii noi, dar nu poate crea nimic. Pur si simplu lucreaza cu materialul experientelor, educatiei si observatiilor cu care cineva este hranit.

11 Imaginatia creativa Prin asta, omul comunica direct cu inteligenta infinita (universul). Prin imaginatia creativa, omul primeste ideile, inspiratiile si presimtirile. Prin asta, omul poate comunica cu subconstientul altor oameni. Imaginatia creativa lucreaza automat doar cand constientul vibreaza cu o rata foarte rapida, de exemplu, cand constientul e stimulat cu o dorinta puternica. Toti liderii din afaceri, industrie, finante, artisti, muzicieni, poeti au ajuns mari, datorita dezvoltarii imaginatiei creative. Ambele tipuri de imaginatie se dezvolta prin folosinta ca si muschii. Dorinta e doar un gand, un impuls abstract si fara valoare, inainte de a fi realizata. In timp ce imaginatia sintetica va fi folosita in cea mai mare parte in procesul transformarii dorintei in bani, tine minte ca vei avea situatii care cer folosirea imaginatiei creative. Nu deveni descurajat daca nu intelegi totul. Doar daca ai studiat psihologia ar trebui sa intelegi, dar in timp vrei face progrese. Bogatia, cand vine in cantitati enorme nu e rezultatul muncii grele. Bogatia vine ca raspuns la cereri clare bazate pe aplicatiile principiilor clare si nu prin sansa sau noroc. In general o idee e un impuls al gandului care impinge o actiune printr-un recurs la imaginatie. Toti vanzatorii stiu ca ideile pot fi vandute acolo marfa nu poate fi vanduta. Multa lume cumpara titluri, si nu continuturi ale cartilor. Printr-o pur si simplu schimbare a titlului unei carti, vanzarile cartii pot creste cu milioane. SUCCESUL NU CERE EXPLICATII, ESECUL NU PERMITE ALIBI Capitolul 7 Organizarea planurilor: Cristalizarea dorintei in actiune Al 6-lea pas spre bogatie. Cum sa construiesti planuri: 1- Aliaza-te cu un grup de persoane ca sa poti folosi inteligenta infinita - master mind 2- Inainte de a forma alianta "master-mind", decide-te ce avantaje si beneficii le poti oferi in schimbul cooperarii lor. Nimeni nu te va ajuta fara vreo forma de compensare. 3- Intalneste-te cu membrii master mind de cel putin 2 ori pe saptamana 4- Mentine armonia perfecta intre membrii grupului

12 Tine minte: 1- Esti angajat intr-o intreprindere de importanta majora pentru tine. Sa fii sigur de succes, trebuie sa ai planuri fara gresala 2- Trebuie sa ai: avantajul experientei, educatiei, abilitatilor si imaginatiei altor minti Nimeni nu are suficienta experienta, educatie, capacitate si cunoastere pentru a- si asigura o intreaga avere fara cooperarea altor persoane. Daca un plan nu merge fa alt plan, pana reusesti. Aici majoritatea oamenilor esueaza din lipsa de persistenta. Esecul temporar nu este acelasi cu esecul permanent si inseamna doar ca e ceva in neregula cu planul tau. Nimeni nu poate astepta imbogatire fara un esec temporar. Cand infrangerea vine, accept-o ca pe un semnal ca planurile nu sunt bune si reconstruieste-le. Daca renunti la scopul tau esti un las. Un las nu castiga niciodata si un invingator nu renunta niciodata. Sunt 2 feluri de oameni: liderii si angajatii. Calitatile unui lider 1- Curaj neclintit - bazat pe o cunoastere de sine. Nici un angajat nu-si doreste sa fie dominat de un lider care e lipsit de incredere in sine si curaj. 2- Stapanire de sine - omul care nu se poate controla nu poate niciodata controla pe altii. 3- Un sens acut de dreptate. Fara sens de dreptate si corectitudine, nici un lider nu poate comanda si obtine respect de la angajatii lui. 4- Luarea deciziei - omul care oscileaza in deciziile lui arata ca nu e sigur pe el. 5 - Definitivarea planurilor - liderul de succes trebuie sa-si planuiasca munca si sa-si munceasca planul. Un lider care ia decizii dupa presupuneri fara planuri practice clare, e comparat cu o corabie fara carma. 6- Obiceiul de a face mai mult decat este platit. 7- O personalitate placuta - liderii cer respect si angajatii nu vor respecta un lider care nu are o personalitate placuta. 8- Simpatie si intelegere - omul trebuie sa fie in simpatie cu angajatii. Mai mult, el trebuie sa-i inteleaga pe ei si problemele lor.

13 9- Atentia la detalii 10- Dorinta de a-si asuma intreaga responsabilitate. Liderul de succes trebuie sa fie gata sa fie responsabil pentru greselile angajatilor. 11- Cooperarea. Omul de succes trebuie sa inteleaga si sa aplice principiul efortului cooperativ si sa fie capabil de a induce angajatilor sa faca acelasi lucru. Sunt 2 tipuri de conducere: prin simpatie sau prin forta. Istoria e plina de dovezi ca cea prin forta nu poate rezista ca exemplu dictatorii sau regii. Cele 13 cauze majore ale esecului Cate din ele te dau inapoi? Cea mai mare tragedie a vietii o reprezinta oamenii care incearca dar esueaza. 98% din oameni esueaza. E ceva in neregula cu civilizatia si sistemul de educatie, care permite ca 98% din oameni care trec prin viata sa esueze. Exista 30 cauze majore pentru esec si 13 principii prin care oamenii fac averi. 30 cauze ale esecului: 1- Trecut ereditar nefavorabil. E putin, daca nu, nimic de facut pentru oamenii care se nasc cu deficienta puterii mentale. Exista doar o metoda si e cea a "master mind". 2- Lipsa bine-definirii scopului in viata. 98 din 100 de oameni nu au bine definit scopul lor. 3- Lipsa ambitiei de a tinti deasupra mediocritatii. Nu e nici o speranta pentru persoana care e indiferenta si nu vrea sa faca nimic in viata. 4- Educatie insuficienta. Trebuie sa studiezi mai mult decat un liceu. Orice persoana care e educata, e una care a invatat sa reuseasca fara a viola drepturile altora. Educatia consista nu asa mult in cunoastere, dar in cunoasterea aplicata persistent. Oamenii sunt platiti nu pentru ce stiu ci pentru ceea ce fac. 5- Lipsa auto-disciplinei. Disciplina vine prin controlul de sine. Asta inseamna ca, cineva trebuie sa-si controleze calitatile negative. Inainte de a putea controla conditiile, trebuie sa te controlezi pe tine. Stapanirea de sine e cel mai greu lucru pe care il vei face vreodata. Daca nu te cuceresti pe tine insuti vei fi controlat. Te vei vedea in oglinda pe ambii tu: cel mai bun prieten si cel mai rau dusman.

14 6- O viata nesanatoasa. Nici o persoana nu are succes fara sanatate. Multe cazuri de imbolnavire au ca subiect stapanirea si controlul. Astea sunt in principal: a- supraalimentarea cu mancare b- obiceiuri gresite ale gandurilor negative c- folosirea gresita a sexului d- lipsa exercitiului psihic corect e- respirarea unui aer inadecvat 7- Mediul nefavorabil care te influenteaza in copilarie. 8- Procrastinarea - E una din cele mai intalnite cauze ale esecului. Sta ca o umbra in spatele fiecarui om, asteptand ocazia de a strica sansele lui de a reusi. Multi esuam din cauza ca asteptam pentru momentul potrivit pentru a incepe ceva. Nu astepta. Timpul nu va fi niciodata "potrivit". Incepe acum de unde stai si munceste cu ce ai la indemana, ceva mai bun vei gasi pe parcurs. 9- Lipsa de persistenta. Multi incep bine dar termina prost. Nu exista substitut pentru persistenta. Esecul nu face fata persistentei. Orice are continuitate da rezultate. 10- Personalitate negativa. O personalitate negativa nu poate induce cooperare. Succesul vine prin aplicarea puterii si puterea e obtinuta prin cooperarea cu alte persoane. 11- Lipsa dorintei sexuale controlate. Energia sexuala e cea mai puternica dintre stimulii care ii pune pe oameni in miscare. Pentru ca e cea mai mare, trebuie controlata prin transmutare si directionata catre canalele corecte. 12- Dorinta necontrolata pentru "ceva pentru nimic". 13- Lipsa unei puteri de decizie bine definita. Oamenii care reusesc iau deciziile prompt si le schimba, daca e cazul, foarte incet. Oamenii care esueaza iau deciziile incet si le schimba foarte repede. Indecizia si procrastinarea sunt frati gemeni, unde exista una e si cealalta. Omoara-le pana nu te omoara ele. 14- Una din cele 6 frici principale. 15- Alegerea gresita a sotiei. O cauza foarte intalnita a esecului. 16- Precautia excesiva. E la fel de rea precum lipsa precautiei. Ambele sunt extreme care trebuiesc evitate.

15 17- Asocierea gresita in afaceri. 18- Superstitia si prejudecata. Superstitia e o forma de frica si un semn de nepricepere. Oamenilor care reusesc nu le e frica de nimic. 19- Selectarea gresita a vocatiei. Nimeni nu va reusi daca nu-i place ceea ce face. 20- Lipsa concentrarii eforturilor. Concentreaza-ti toate eforturile catre un scop final. 21- Obiceiul de a cheltui. Cel care cheltuie prea mult nu poate reusi, in principal, pentru ca sta etern in frica de saracie. Formeaza-ti un obicei sistematic pentru economii punand deoparte un procent din veniturile tale. 22- Lipsa entuziasmului. Fara entuziasm, cineva nu poate fi convins. Mai mult, entuziasmul e contagios si persoana care il are sub control e in general bine venita in orice grup de persoane. 23- Intoleranta. Persoana cu o minte inchisa la orice subiect, rareori reuseste. Intoleranta inseamna ca omul a incetat sa acumuleze cunostinte. Cele mai devastatoare forme de intoleranta sunt cele religioase, rasiale si politice prin diferentele de opinie. 24- Lipsa de cumpatare. Cele mai grave forme de intemperenta sunt cele conectate cu mancatul, bautura si activitatile sexuale. 25- Incapacitatea de a coopera cu altii. Multa lume isi pierde pozitia si sansele in viata prin greseala asta, mai des decat toate celelalte cauze principale ale esecului la un loc. 26- Posesia puterii care nu a fost obtinuta prin efort personal. Copiii oamenilor bogati. Imbogatirea rapida e mai periculoasa decat saracia. 27- Lipsa de respect. Nu exista substitut pentru dreptate. 28- Egoismul si orgoliul. Aceste calitati servesc ca niste lumini rosii care ii avertizeaza pe altii sa stea departe de tine. 29- Ghicitul in locul ganditului. Multa lume e prea indiferenta sau lenesa pentru a obtine lucruri prin a gandi corect.

16 30- Lipsa capitalului. E o cauza comuna de esec printre cei care incep o afacere pentru prima oara fara rezerve suficiente pentru a absorba socul greselilor lor si sa continue. 31- Numeste orice cauza particulara a esecului care te-a lovit in afara de cele 30. Nebunia necunoasterii de sine e exemplificata un cazul urmator. Un tanar care a aplicat pentru un post de manager al unei firme a facut o impresie buna la interviu pana a fost intrebat ce salariu doreste. A spus ca nu are nici o suma fixata in minte (lipsa unui obiectiv clar). Managerul a spus: te vom plati cat meriti dupa ce o sa te incercam pentru 1 saptamana. El a spus, nu accept pentru ca eu primesc deja mai mult acolo unde sunt acum angajat. Inainte de a incepe sa negociezi pentru o recalculare a salariului sau pentru un alt post, fii sigur ca meriti mai mult decat primesti acum. E un lucru sa vrei bani mai multi (toata lumea vrea mai mult) si alt lucru sa meriti mai mult. Fa-ti un inventar 28 de intrebari la care trebuie sa raspunzi Analiza personala anuala e esentiala, mai mult, ea trebuie sa scada in greseli si sa creasca in virtuti. 1- Mi-am atins scopul pe care mi l-am pus anul asta? (Trebuie sa lucrezi cu un obiectiv bine definit in fiecare an, care reprezinta o parte din scopul tau major in viata) 2- Am facut un serviciu de cea mai buna calitate de care sunt capabil sau am facut vreo imbunatatire a acestui serviciu? 3- Am facut un serviciu de maxima cantitate de care sunt capabil? 4- Spiritul comportarii mele a fost armonios si cooperativ intotdeauna? 5- Am permis obiceiul procrastinarii sa-mi scada eficienta, si daca da, in ce masura? 6- Mi-am imbunatatit personalitatea, si daca da, pe ce cai? 7- Am fost persistent in urmarirea scopurilor mele spre finalizare? 8- Am luat deciziile prompt si definitiv in toate ocaziile?

17 9- Am permis celor 6 frici principale sa-mi scada eficienta? 10- Am fost prea precaut sau deloc precaut? 11- A fost relatia mea cu asotiatii una placuta sau neplacuta? Daca a fost neplacuta, greselile au fost de ambele parti, sau doar eu am facut greseli? 12- Mi-am risipit energiile prin lipsa de concentrare a eforturilor? 13- Am fost deschis la minte si tolerant in legatura cu toate subiectele? 14- In ce sens mi-am imbunatatit abilitatea de a oferi serviciul meu? 15- Am putut sa-mi temperez toate obiceiurile? 16- Am exprimat vreodata, deschis sau in secret, vreo forma de egoism? 17- Comportamentul meu fata de asociati i-a indus sa ma respecte? 18- Parerile si deciziile mele au fost bazate pe presupuneri sau analize clare? 19- Am urmat obiceiul de a-mi ordona timpul, cheltuielile si veniturile? 20- Cat timp mi-am devotat pentru eforturi neprofitabile pe care le-as fi putut folosi spre avantaje mai bune? 21- Cum as putea sa-mi reorganizez timpul si schimbarea obiceiurilor ca sa pot fi mai eficient anul viitor? 22- Am fost vinovat de vreo comportare care nu a fost aprobata de constiinta mea? 23- In ce cai am facut un serviciu mai mult si mai bun decat eram platit sa fac? 24- Am fost nedrept cu cineva, si daca da in ce sens? 25- Daca as fi cumparatorul propriei marfi, as fi satisfacut? 26- Am ales vocatia potrivita? 27- Cumparatorul serviciilor mele a fost satisfacut, si daca nu, de ce?

18 28- Care este ratingul meu pe principiile fundamentale de succes? Al 7-lea pas spre imbogatire. CAPITOLUL 8 Decizia Stapanirea procrastinarii Lipsa deciziei sta la baza fiecarei cauze de esec din cele 30. Procrastinarea, opusul deciziei, e un dusman pe care fiecare om trebuie sa-l cucereasca. Ai oportunitatea de a testa capacitatea ta de a lua rapid decizia de a incepe sa pui in aplicare ceea ce ai citit in cartea asta. Analiza a catorva sute de oameni care au reusit, a aratat ca fiecare din ei luau deciziile prompt si le schimba incet, cand era cazul. Oamenii care nu reusesc sa faca bani sunt in general influentati usor de opiniile altor persoane. Daca esti influentat de parerile altora, atunci nu ai o dorinta a ta. Tu ai mintea si creierul tau, foloseste-le in luarea deciziilor. Fa rost de informatii si studiaza-le fara sa stie altii si fara a-ti spune scopul tau. E o caracteristica a oamenilor care au cunostinte reduse, sa incerce sa dea impresia ca ei stiu prea multe. Persoanele de acest gen vorbesc prea mult si asculta prea putin. Tine ochii si urechile larg deschise si gura inchisa, daca vrei sa-ti insusesti obiceiul deciderii prompte. Cei care vorbesc mult fac putin. Daca vorbesti mai mult decat asculti, te deprivi de la multe sanse de a acumula cunostinte si a-ti demasca planul care va fi luat in primire de cunostinte, descurajandu-te, pentru ca te invidiaza. Tine minte: De fiecare data cand iti deschizi gura in prezenta unei persoane destepte, el o sa afle exact ce stii si ce nu stii. Intelepciunea autentica se evidentiaza de obicei prin modestie si tacere. Spune lumii ce intentionezi sa faci dar mai intai arat-o (faptele conteaza, nu cuvintele). Valoarea unei decizii depinde de curajul necesar de a o lua. Marile decizii, care au servit la fundatia civilizatiei, au fost luate presupunand riscuri foarte mari, care de multe ori au implicat si posibilitatea mortii. Decizia lui Lincoln de a scoate proclamarea emanciparii care a dat drepturi negrilor, a fost luata cu intelegerea deplina, ca actul lui va intoarce impotriva lui mii de prieteni si suporteri politici (inclusiv moartea a mii de oameni pe campul de lupta. In final l-a costat pe Lincoln viata. Asta a cerut curaj.

19 CAPITOLUL 9 Persistenta: Efortul sustinut necesar in a induce increderea Al 8-lea pas spre imbogatire. Baza persistentei e puterea vointei. Vointa si dorinta, cand sunt combinate corect, fac o pereche irezistibila. Oamenii care fac averi, in general, sunt stiuti ca oameni cu sange rece sau nemilosi. Des, sunt intelesi gresit. Ceea ce au ei e vointa pe care o combina cu persistenta. Persistenta e direct proportionala cu intensitatea dorintei. Punctul de plecare al oricarei reusite e dorinta. Tine asta minte constant. Dorinte slabe aduc rezultate slabe la fel cum un foc mic face putin fum. Daca ai o lipsa de persistenta, se poate remedia prin aprinderea unui foc puternic sub dorintele tale. Incepe sa folosesti pasii din capitolul 2. Rabdarea cu care treci prin ei va indica cat de mult iti doresti tu sa faci banii. Daca afli ca esti indiferent, sa fii sigur ca inca nu ai o constiinta a banilor pe care trebuie sa o ai, inainte de a fi sigur ca faci bani. Averile graviteaza spre oamenii ale caror minti au fost pregatite sa le atraga la fel de sigur precum apa graviteaza in ocean. Saracia e atrasa de cei ale caror minti o atrag iar saracia e favorabila acolo la fel cum banii sunt atrasi de cei care s-au pregatit sa-i atraga prin aceleasi legi. O constiinta saraca va ocupa o minte care nu e ocupata de o constiinta a banilor. Constiinta saraca se dezvolta fara plan, in timp ce constiinta banilor trebuie creata prin ordine, doar daca acea persoana nu s-a nascut cu o astfel de constiinta. Prinde semnificatia paragrafului si intelege importanta persistentei. Fara persistenta vei fi invins inainte de a incepe. Cu persistenta vei invinge. CU PERSISTENTA, SUCCESUL VA VENI. Daca iti alegi grupul master mind cu grija, vei avea in el cel putin o persoana care o sa te ajute in dezvoltarea persitentei. Unii au facut averi datorita necesitatii. Si-au dezvoltat obiceiul persistentei pentru ca au fost nevoiti de circumstante. Nu exista substitut pentru persistenta. Cei care cultiva obiceiul persistentei par sa se bucure de asigurarea impotriva esecului. Nu conteaza de cate ori sunt invinsi, ei intr-un final, ajung in top. Cateodata parca e un fel de ghid, a carui datorie e sa testeze oamenii prin tot felul de experiente descurajatoare. Cei care se ridica dupa infrangere, castiga, si lumea spune: Bravo, stiam ca poti sa reusesti. Ghidul nu lasa pe nimeni sa se bucure de reusita, fara trecerea testului de persistenta. Cei care nu-l iau, pur si simplu, nu merg mai departe. ORICE ESEC ADUCE AUTOMAT SAMANTA UNUI AVANTAJ ECHIVALENT Persistenta e o stare mentala, deci poate fi cultivata. Ca toate starile mentale, persistenta e bazata pe cauze clare, printre care:

20 1- Stabilirea unui scop clar. A sti ceea ce vrei e primul si unul dintre cei mai importanti pasi spre dezvoltarea persistentei. Un motiv puternic te face sa treci peste multe dificultati. 2- Dorinta. E usor de obtinut si de mentinut persistenta in urmarirea scopului. 3- Increderea de sine. Se poate dezvolta prin principiul auto-sugestiei. 4- Cunostinte corecte. Stiind ca planul tau e bun, bazat pe experiente si observatii, incurajeaza persistenta. Ghicitul in locul analizei distruge persistenta. 5- Cooperarea. Simpatia, intelegerea si cooperarea armonioasa cu altii dezvolta persistenta. 6- Vointa. Obiceiul concentrarii gandurilor pe crearea de planuri, duce la persistenta. 7- Obiceiurile. Persistenta e rezultatul direct al obiceiurilor. Mintea absoarbe si devine o parte a experientelor de zi cu zi cu care e hranita. Frica, cel mai mare dusman, poate fi vindecata prin repetarea fortata a curajului. Toti cei care au fost in razboi stiu asta. Fa-ti un inventar si determina unde anume iti lipseste persistenta. Masoara-te cu curaj punct cu punct, si vezi care din cei 8 factori de persistenta iti lipseste. Simptomele lipsei de persistenta: Urmatoarele sunt slabiciuni care trebuiesc stapanite de toti cei care vor sa faca averi. 1- Nereusirea recunoasterii si definirii exacte a ceea ce vrei. 2- Procrastinarea, cu sau fara cauza. De obicei sustinuta de alibi si scuze. 3- Lipsa interesului in obtinerea cunostintelor specializate. 4- Indecizia, obiceiul de a evita cu fiecare ocazie in loc de a confrunta problemele. 5- Obiceiul de a te baza pe alibi in loc de a crea planuri clare pentru solutionarea problemelor. 6- Satisfactia de sine, automultumirea. 7- Indiferenta, de obicei reflectata in pregatirea de a compromite cu toate ocaziile, in loc de a confrunta problemele. 8- Obiceiul de a da vina pe altii pentru problemele tale si acceptarea circumstantelor nefavorabile, ca fiind inevitabile.

21 9- Slabiciunea dorintei, din cauza neglijarii in alegerea motivelor care indeamna actiunea. 10- Dorinta (in sensul de luarea in calcul a), chiar nerabdarea de a renunta la primul semn de infrangere. 11- Lipsa planurilor organizate scrise pe o hartie si analizate. 12- Obiceiul de a neglija punerea in practica a ideilor sau de a vedea sau intelege oportunitatile atunci cand ele apar. 13- A visa in loc de a dori. 14- Obiceiul de a se compromite in saracie in loc de a tinti spre avere. Absenta, in general, a ambitiei de a fi, a face si a avea. 15- Cautarea cailor rapide spre avere, incercarea de a primi fara a da un echivalent corect, de obicei reflectata prin obiceiul gamblingului. 16- Frica de critica, nereusirea crearii planurilor si punerea in actiune din cauza fricii criticilor din partea altora. Acest dusman sta in capul listei, pentru ca el exista in subconstientui omului Majoritatea oamenilor permit rudelor, prietenilor si altora de a-i influenta asa incat ei nu-si pot trai viata din cauza fricii de critica. Multi fac greseli in casatorie si trec prin viata nefericiti din cauza fricii de critica care ar putea veni, daca ei corecteaza gresala. Oamenii refuza sa incerce o afacere din cauza fricii criticilor care ar putea veni daca esueaza. Frica criticii in aceste cazuri e mai puternica decat dorinta. Autorul: Cand Carnegie mi-a sugerat sa ma devotez timp de 20 de ani la organizarea filozofiei realizarilor personale ale oamenilor, primul impuls a fost frica de ce ar putea spune altii. Rapid, mintea mea a inceput sa creeze alibi si scuze, toate nascute din frica de critica. Ceva in mine spunea nu poti face asta, e prea mult pentru tine si cere prea mult timp, ce ar spune rudele tale? Cum vei face rost de bani sa traiesti? Nimeni nu a facut o filozofie de succes, ce drept ai tu sa crezi ca o poti face? Cine esti tu, de fapt, sa tintesti asa sus? Tine minte nasterea ta umila, ce stii tu despre filozofie? Oamenii vor crede ca esti nebun (si asta au si facut), de ce alta persoana inaintea ta nu a facut asta? Mai tarziu in viata dupa ce am analizat mii de oameni, am descoperit ca CELE MAI MULTE IDEI SE NASC MOARTE SI TREBUIESC INJECTATE CU SUFLUL VIETII PRIN PLANURI CLARE SI ACTIUNI IMEDIATE. Timpul hranirii unei idei e timpul nasterii ei. Cu fiecare zi care traieste, da-i o sansa mai buna de supravietuire. Frica de critica sta in capul distrugerii celor mai multe idei. Analizeaza primii 100 de oameni cu care te intalnesti si intreaba-i ce vor sa faca in viata si 98 nu vor fi in stare sa-ti spuna. Unii vor spune securitate, altii bani, cativa vor spune fericire, altii putere si faima, dar nimeni nu stie sa defineasca acesti termeni si nu au nici un plan. Averea nu raspunde la dorinte. Raspunde la planuri clare, sustinute de dorinte clare prin persistenta constanta.

22 CUM SA-TI DEZVOLTI PERSISTENTA Exista 4 pasi simpli care duc la obiceiul persistentei. Nu cer multa inteligenta, nici educatie, dar cer efort: 1- Un scop definitiv, sustinut de o dorinta arzatoare pentru indeplinirea lui 2- Un plan clar, exprimat prin actiuni continue 3- O minte inchisa foarte strans la toate influentele negative si descurajatoare ale prietenilor 4- O alianta prietenoasa cu una sau mai multe persoane care se vor incuraja reciproc Pasii acestia sunt esentiali pe toate drumurile in viata, trebuie sa devina un obicei. Acesti pasi duc la libertatea si independenta unui gand. Acesti pas duc la bogatie. Te conduc pe calea spre putere, faima si recunoastere mondiala. Acesti pasi convertesc visurile in realitati fizice. De asemenea, ei duc la stapanirea fricii, descurajarii si a indiferentei. Al 9-lea pas spre bogatie. CAPITOLUL 10 Puterea Master-Mind: Forta conducatoare Puterea e esentiala pentru succes in obtinerea averii. Planurile sunt nefolositoare fara suficienta putere de a le pune in actiune. Acest capitol va descrie metoda prin care iti vei atinge si aplica puterea. Puterea poate fi definita ca si cunostinte organizate si directionate inteligent. Puterea, se refera la organizarea eforturilor, suficiente, ca omul sa-si transforme dorinta in echivalentul monetar. Efortul organizat e produs prin coordonarea eforturilor a doi sau mai multi oameni care muncesc impreuna catre un capat definit, intr-un spirit de armonie. Puterea e necesara in obtinerea averii. Puterea e necesara pentru pastrarea banilor dupa ce acestia au fost acumulati. Cum poate fi obtinuta puterea? Daca puterea inseamna o cunoastere organizata, sa examinam sursele de cunoastere: 1- Inteligenta infinita. Sursa aceasta de cunoastere poate fi controlata prin principiul imaginatiei creative. 2- Experientele acumulate. Pot fi gasite intr-o librarie publica. 3- Experimente si cercetari. Pe taramul stiintei si in practic orice domeniu in viata, oamenii strang si clasifica noi fapte in fiecare zi. Aceasta e sursa la care cineva apeleaza, atunci cand cunoasterea nu e disponibila prin experientele acumulate. Aici iarasi imaginatia creativa trebuie folosita. CASTIGAREA PUTERII PRIN MASTER MIND Master mind poate fi definit ca: Coordonarea cunostintelor si eforturilor intr-un spirit de armonie intre 2 sau mai multe persoane in obtinerea unui scop definitiv.

23 Ai intelege mai bine potentialul intangibil al puterii, disponibila pentru tine printrun master mind grup bine ales, daca ai sti ca master mind are 2 caracteristici, una e economica si cealalta psihica. Natura economica e evidenta. Avantajele economice pot fi create de orice persoana care se inconjoara cu sfaturile si cooperarea personala a unui grup de oameni care sa-i ofere un ajutor, din toata inima, intr-un spirit de armonie perfecta. Aceasta forma de alianta cooperanta a fost baza celor mai marete averi. Partea psihica a principiul master mind si mai mult abstracta, mai dificil de inteles pentru ca are referinte la fortele spirituale pe care rasa umana nu le cunoaste. Ai putea prinde o sugestie semnificanta din urmatoarele cuvinte: Doua minti nu se pot uni niciodata fara a o crea pe a 3-a, invizibila, intangibila forta. In univers exista doar 2 elemente stiute: materie si energie. E un fapt stiut ca materia poate fi impartita in mai multe unitati de molecule, atomi si electroni. Exista unitati de materie care pot fi izolate, separate si analizate. La fel exista unitati de energie. Mintea umana e o forma de energie, o parte a ei fiind de natura spirituala. Cand mintile a 2 persoane sunt coordonate intr-un spirit de armonie, unitatile spirituale ale energiei fiecarei minti formeaza o afinitate, care constituie faza sau partea psihica a master mind. Marea putere nu poate fi acumulata prin nici un alt principiu. Creierul omului poate fi comparat cu o baterie electrica. E un fapt bine stiut ca un grup de baterii electrice va produce mai multa energie decat una singura. Cand mintile unui grup de oameni sunt coordonate si functioneaza in armonie, energia creata prin alianta, devine disponibila oricarei minti individuale din grup. Henry Ford si-a batut saracia, analfabetismul si ignoranta prin alierea cu minti marete, ale caror vibratii ale gandului au fost absorbate de mintea lui. Prin asocierea cu Edison, Burbank, Burroughs si Firestone, Ford si-a adaugat putere creierului lui, suma si substanta inteligentei, experientei, cunoasterii si fortelor spirituale ale acestor oameni. Mai mult, el a folosit principiul Master mind. Banii sunt la fel de timizi ca o fata virgina. Trebuie sa fie curtati si castigati prin metode ca si un iubit determinat in urmarirea fetei pe care a ales-o. Si puterea folosita in curtarea banilor nu e foarte diferita de cea folosita in curtarea unei fete. Acea putere, cand e folosita corect, trebuie mixata cu increderea. Trebuie combinata cu dorinta. Trebuie combinata cu persistenta. Trebuie aplicata printrun plan si pus in actiune. Cand banii vin in cantitati foarte mari, curg la fel de usor precum curge apa. Exista un curent de putere nevazut care poate fi comparat cu un rau. Saracia si bogatia, des, isi iau locul una celeilalte. Saracia, in general, ia locul bogatiei voluntar. Cand bogatia ia locul saraciei, schimbarea e adusa prin planuri bine definite si atent executate. Saracia nu are nevoie de nici un plan. Nu trebuie s-o ajute nimeni pentru ca e indrazneata si nemiloasa. Bogatia e timida. Trebuie atrasa.

Reflexia şi refracţia luminii. Aplicaţii. Valerica Baban

Reflexia şi refracţia luminii. Aplicaţii. Valerica Baban Reflexia şi refracţia luminii. Aplicaţii. Sumar 1. Indicele de refracţie al unui mediu 2. Reflexia şi refracţia luminii. Legi. 3. Reflexia totală 4. Oglinda plană 5. Reflexia şi refracţia luminii în natură

More information

GHID DE TERMENI MEDIA

GHID DE TERMENI MEDIA GHID DE TERMENI MEDIA Definitii si explicatii 1. Target Group si Universe Target Group - grupul demografic care a fost identificat ca fiind grupul cheie de consumatori ai unui brand. Toate activitatile

More information

Textul si imaginile din acest document sunt licentiate. Codul sursa din acest document este licentiat. Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND

Textul si imaginile din acest document sunt licentiate. Codul sursa din acest document este licentiat. Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND Textul si imaginile din acest document sunt licentiate Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND Codul sursa din acest document este licentiat Public-Domain Esti liber sa distribui acest document

More information

Subiecte Clasa a VI-a

Subiecte Clasa a VI-a (40 de intrebari) Puteti folosi spatiile goale ca ciorna. Nu este de ajuns sa alegeti raspunsul corect pe brosura de subiecte, ele trebuie completate pe foaia de raspuns in dreptul numarului intrebarii

More information

Structura și Organizarea Calculatoarelor. Titular: BĂRBULESCU Lucian-Florentin

Structura și Organizarea Calculatoarelor. Titular: BĂRBULESCU Lucian-Florentin Structura și Organizarea Calculatoarelor Titular: BĂRBULESCU Lucian-Florentin Chapter 3 ADUNAREA ȘI SCĂDEREA NUMERELOR BINARE CU SEMN CONȚINUT Adunarea FXP în cod direct Sumator FXP în cod direct Scăderea

More information

Metrici LPR interfatare cu Barix Barionet 50 -

Metrici LPR interfatare cu Barix Barionet 50 - Metrici LPR interfatare cu Barix Barionet 50 - Barionet 50 este un lan controller produs de Barix, care poate fi folosit in combinatie cu Metrici LPR, pentru a deschide bariera atunci cand un numar de

More information

Versionare - GIT ALIN ZAMFIROIU

Versionare - GIT ALIN ZAMFIROIU Versionare - GIT ALIN ZAMFIROIU Controlul versiunilor - necesitate Caracterul colaborativ al proiectelor; Backup pentru codul scris Istoricul modificarilor Terminologie și concepte VCS Version Control

More information

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un router ZTE H218N sau H298N

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un router ZTE H218N sau H298N Pentru a putea vizualiza imaginile unei camere web IP conectată într-un router ZTE H218N sau H298N, este necesară activarea serviciului Dinamic DNS oferit de RCS&RDS, precum și efectuarea unor setări pe

More information

Printesa fluture. Мобильный портал WAP версия: wap.altmaster.ru

Printesa fluture. Мобильный портал WAP версия: wap.altmaster.ru Мобильный портал WAP версия: wap.altmaster.ru Printesa fluture Love, romance and to repent of love. in romana comy90. Formular de noastre aici! Reduceri de pret la stickere pana la 70%. Stickerul Decorativ,

More information

Titlul lucrării propuse pentru participarea la concursul pe tema securității informatice

Titlul lucrării propuse pentru participarea la concursul pe tema securității informatice Titlul lucrării propuse pentru participarea la concursul pe tema securității informatice "Îmbunătăţirea proceselor şi activităţilor educaţionale în cadrul programelor de licenţă şi masterat în domeniul

More information

Procesarea Imaginilor

Procesarea Imaginilor Procesarea Imaginilor Curs 11 Extragerea informańiei 3D prin stereoviziune Principiile Stereoviziunii Pentru observarea lumii reale avem nevoie de informańie 3D Într-o imagine avem doar două dimensiuni

More information

ARBORI AVL. (denumiti dupa Adelson-Velskii si Landis, 1962)

ARBORI AVL. (denumiti dupa Adelson-Velskii si Landis, 1962) ARBORI AVL (denumiti dupa Adelson-Velskii si Landis, 1962) Georgy Maximovich Adelson-Velsky (Russian: Гео ргий Макси мович Адельсо н- Ве льский; name is sometimes transliterated as Georgii Adelson-Velskii)

More information

Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir. Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir.zip

Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir. Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir.zip Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir.zip 26/07/2015 Download mods euro truck simulator 2 harta Harta Romaniei pentru Euro Truck Simulator

More information

MS POWER POINT. s.l.dr.ing.ciprian-bogdan Chirila

MS POWER POINT. s.l.dr.ing.ciprian-bogdan Chirila MS POWER POINT s.l.dr.ing.ciprian-bogdan Chirila chirila@cs.upt.ro http://www.cs.upt.ro/~chirila Pornire PowerPoint Pentru accesarea programului PowerPoint se parcurg următorii paşi: Clic pe butonul de

More information

Auditul financiar la IMM-uri: de la limitare la oportunitate

Auditul financiar la IMM-uri: de la limitare la oportunitate Auditul financiar la IMM-uri: de la limitare la oportunitate 3 noiembrie 2017 Clemente Kiss KPMG in Romania Agenda Ce este un audit la un IMM? Comparatie: audit/revizuire/compilare Diferente: audit/revizuire/compilare

More information

Modalitǎţi de clasificare a datelor cantitative

Modalitǎţi de clasificare a datelor cantitative Modalitǎţi de clasificare a datelor cantitative Modul de stabilire a claselor determinarea pragurilor minime şi maxime ale fiecǎrei clase - determinǎ modul în care sunt atribuite valorile fiecǎrei clase

More information

Despre Accenture. Copyright 2010 Accenture All Rights Reserved. 2

Despre Accenture. Copyright 2010 Accenture All Rights Reserved. 2 Skills to Succeed Mergi la interviu! Despre Accenture Companie multinationala de consultanta in management, solutii tehnologice si servicii de externalizare a proceselor de afaceri >236,000 angajati care

More information

La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - <numarul dvs de carnet> (ex: "9",

La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - <numarul dvs de carnet> (ex: 9, La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - (ex: "9", "125", 1573" - se va scrie fara ghilimele) Parola: -

More information

D în această ordine a.î. AB 4 cm, AC 10 cm, BD 15cm

D în această ordine a.î. AB 4 cm, AC 10 cm, BD 15cm Preparatory Problems 1Se dau punctele coliniare A, B, C, D în această ordine aî AB 4 cm, AC cm, BD 15cm a) calculați lungimile segmentelor BC, CD, AD b) determinați distanța dintre mijloacele segmentelor

More information

Semnale şi sisteme. Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii Departamentul de Comunicaţii (TC)

Semnale şi sisteme. Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii Departamentul de Comunicaţii (TC) Semnale şi sisteme Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii Departamentul de Comunicaţii (TC) http://shannon.etc.upt.ro/teaching/ssist/ 1 OBIECTIVELE CURSULUI Disciplina îşi propune să familiarizeze

More information

Candlesticks. 14 Martie Lector : Alexandru Preda, CFTe

Candlesticks. 14 Martie Lector : Alexandru Preda, CFTe Candlesticks 14 Martie 2013 Lector : Alexandru Preda, CFTe Istorie Munehisa Homma - (1724-1803) Ojima Rice Market in Osaka 1710 devine si piata futures Parintele candlesticks Samurai In 1755 a scris The

More information

Aspecte controversate în Procedura Insolvenţei şi posibile soluţii

Aspecte controversate în Procedura Insolvenţei şi posibile soluţii www.pwc.com/ro Aspecte controversate în Procedura Insolvenţei şi posibile soluţii 1 Perioada de observaţie - Vânzarea de stocuri aduse în garanţie, în cursul normal al activității - Tratamentul leasingului

More information

Update firmware aparat foto

Update firmware aparat foto Update firmware aparat foto Mulţumim că aţi ales un produs Nikon. Acest ghid descrie cum să efectuaţi acest update de firmware. Dacă nu aveţi încredere că puteţi realiza acest update cu succes, acesta

More information

Managementul Proiectelor Software Metode de dezvoltare

Managementul Proiectelor Software Metode de dezvoltare Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Managementul Proiectelor Software Metode de dezvoltare 2 Metode structurate (inclusiv metodele OO) O mulțime de pași și

More information

Ce pot face pe hi5? Organizare si facilitati. Pagina de Home

Ce pot face pe hi5? Organizare si facilitati. Pagina de Home Ce este Hi5!? hi5 este un website social care, în decursul anului 2007, a fost unul din cele 25 cele mai vizitate site-uri de pe Internet. Compania a fost fondată în 2003 iar pana in anul 2007 a ajuns

More information

2018 PORTFOLIO CINE DON T TEXT SKUT BURN ALPECIN

2018 PORTFOLIO CINE DON T TEXT SKUT BURN ALPECIN 2018 PORTFOLIO A N D R E E A M I H A L A C H E CINE DON T TEXT SKUT BURN UNI ALPECIN ONTENTS 1TV&FILM CINEPUB About friendship and loyalty 2RADIO Don t text and drive What does bad actually mean? 3PRINT

More information

Olimpiad«Estonia, 2003

Olimpiad«Estonia, 2003 Problema s«pt«m nii 128 a) Dintr-o tabl«p«trat«(2n + 1) (2n + 1) se ndep«rteaz«p«tr«telul din centru. Pentru ce valori ale lui n se poate pava suprafata r«mas«cu dale L precum cele din figura de mai jos?

More information

Lansare de carte. Dezlegând misterele nașterii și morții și ale fenomenelor intermediare. O viziune budistă asupra vieții.

Lansare de carte. Dezlegând misterele nașterii și morții și ale fenomenelor intermediare. O viziune budistă asupra vieții. Lansare de carte Dezlegând misterele nașterii și morții și ale fenomenelor intermediare O viziune budistă asupra vieții Daisaku Ikeda Concert de pian Hiroko Minakami Editura Adenium Dezlegând misterele

More information

Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows

Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP 4.5.4 şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows Data: 28.11.14 Versiune: V1.1 Nume fişiser: Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP 4-5-4

More information

Timpurile Verbelor. Cuprins

Timpurile Verbelor. Cuprins Timpurile Verbelor Acest curs prezinta Timpurile Verbelor. In acest PDF poti vizualiza cuprinsul si bibliografia (daca sunt disponibile) si aproximativ doua pagini din documentul original. Arhiva completa

More information

INSTRUMENTE DE MARKETING ÎN PRACTICĂ:

INSTRUMENTE DE MARKETING ÎN PRACTICĂ: INSTRUMENTE DE MARKETING ÎN PRACTICĂ: Marketing prin Google CUM VĂ AJUTĂ ACEST CURS? Este un curs util tuturor celor implicați în coordonarea sau dezvoltarea de campanii de marketingși comunicare online.

More information

Nume şi Apelativ prenume Adresa Număr telefon Tip cont Dobânda Monetar iniţial final

Nume şi Apelativ prenume Adresa Număr telefon  Tip cont Dobânda Monetar iniţial final Enunt si descriere aplicatie. Se presupune ca o organizatie (firma, banca, etc.) trebuie sa trimita scrisori prin posta unui numar (n=500, 900,...) foarte mare de clienti pe care sa -i informeze cu diverse

More information

NOTA: se vor mentiona toate bunurile aflate in proprietate, indiferent daca ele se afla sau nu pe teritoriul Romaniei la momentul declararii.

NOTA: se vor mentiona toate bunurile aflate in proprietate, indiferent daca ele se afla sau nu pe teritoriul Romaniei la momentul declararii. 2. Bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si de cult, colectii de arta si numismatica, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural national sau universal sau altele asemenea,

More information

7 principii de viata NON-NEGOCIABILE

7 principii de viata NON-NEGOCIABILE 7 principii de viata NON-NEGOCIABILE Dr. MIHAELA STROE Pune un zambet pe chipul cuiva oferindu-i acest ebook gratuit. Pentru mai multa inspiratie, intra si pe blogul meu - Cuprins Viata e un dar pretios

More information

Prima. Evadare. Ac9vity Report. The biggest MTB marathon from Eastern Europe. 7th edi9on

Prima. Evadare. Ac9vity Report. The biggest MTB marathon from Eastern Europe. 7th edi9on Prima Evadare Ac9vity Report 2015 The biggest MTB marathon from Eastern Europe 7th edi9on Prima Evadare in numbers Par%cipants subscribed 3.228, 2.733 started the race and 2.400 finished the race 40 Photographers

More information

Daniel Burtic (director Radio Vocea Evangheliei Oradea):

Daniel Burtic (director Radio Vocea Evangheliei Oradea): DUMBRAVA Nr. 1 Iunie 2017 Editor: Alin Cristea În 2006, Viorel Pașca, din Dumbrava, jud. Bihor, a adus doi oameni ai străzii într-o casă din Dumbrava. După 11 ani, acum sunt 230 de oameni ai străzii în

More information

CAIETUL DE SARCINI Organizare evenimente. VS/2014/0442 Euro network supporting innovation for green jobs GREENET

CAIETUL DE SARCINI Organizare evenimente. VS/2014/0442 Euro network supporting innovation for green jobs GREENET CAIETUL DE SARCINI Organizare evenimente VS/2014/0442 Euro network supporting innovation for green jobs GREENET Str. Dem. I. Dobrescu, nr. 2-4, Sector 1, CAIET DE SARCINI Obiectul licitaţiei: Kick off,

More information

ISBN-13:

ISBN-13: Regresii liniare 2.Liniarizarea expresiilor neliniare (Steven C. Chapra, Applied Numerical Methods with MATLAB for Engineers and Scientists, 3rd ed, ISBN-13:978-0-07-340110-2 ) Există cazuri în care aproximarea

More information

O ALTERNATIVĂ MODERNĂ DE ÎNVĂŢARE

O ALTERNATIVĂ MODERNĂ DE ÎNVĂŢARE WebQuest O ALTERNATIVĂ MODERNĂ DE ÎNVĂŢARE Cuvinte cheie Internet WebQuest constructivism suport educational elemente motivationale activitati de grup investigatii individuale Introducere Impactul tehnologiilor

More information

În continuare vom prezenta unele dintre problemele de calcul ale numerelor Fibonacci.

În continuare vom prezenta unele dintre problemele de calcul ale numerelor Fibonacci. O condiţie necesară şi suficientă ca un număr să fie număr Fibonacci Autor: prof. Staicu Ovidiu Ninel Colegiul Economic Petre S. Aurelian Slatina, jud. Olt 1. Introducere Propuse de Leonardo Pisa în 1202,

More information

Managementul referinţelor cu

Managementul referinţelor cu TUTORIALE DE CULTURA INFORMAŢIEI Citarea surselor de informare cu instrumente software Managementul referinţelor cu Bibliotecar Lenuţa Ursachi PE SCURT Este gratuit Poţi adăuga fişiere PDF Poţi organiza,

More information

făcut. ceea ce majoritatea religiilor nu îţi spun despre Biblie Cary Schmidt

făcut. ceea ce majoritatea religiilor nu îţi spun despre Biblie Cary Schmidt făcut. ceea ce majoritatea religiilor nu îţi spun despre Biblie Cary Schmidt făcut. ceea ce majoritatea religiilor nu îţi spun despre Biblie Cary Schmidt Introducere Dacă Dumnezeu ar fi dispus să stea

More information

Mecanismul de decontare a cererilor de plata

Mecanismul de decontare a cererilor de plata Mecanismul de decontare a cererilor de plata Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) Ministerul Fondurilor Europene - Iunie - iulie

More information

DE CE SĂ DEPOZITAŢI LA NOI?

DE CE SĂ DEPOZITAŢI LA NOI? DEPOZITARE FRIGORIFICĂ OFERIM SOLUŢII optime şi diversificate în domeniul SERVICIILOR DE DEPOZITARE FRIGORIFICĂ, ÎNCHIRIERE DE DEPOZIT FRIGORIFIC CONGELARE, REFRIGERARE ŞI ÎNCHIRIERE DE SPAŢII FRIGORIFICE,

More information

carte downloadata gratuit de pe Suntem furtuni

carte downloadata gratuit de pe  Suntem furtuni carte downloadata gratuit de pe http://andreirosca.ro Suntem furtuni Toată viaţa ne străduim să micşorăm distanţa dintre ceea ce suntem şi ceea ce văd în noi oamenii care ne iubesc. Octavian Paler E remarcabil

More information

Evoluția pieței de capital din România. 09 iunie 2018

Evoluția pieței de capital din România. 09 iunie 2018 Evoluția pieței de capital din România 09 iunie 2018 Realizări recente Realizări recente IPO-uri realizate în 2017 și 2018 IPO în valoare de EUR 312.2 mn IPO pe Piața Principală, derulat în perioada 24

More information

Viata în UK: Informatii pentru copii din alte tari

Viata în UK: Informatii pentru copii din alte tari Viata în UK: Informatii pentru copii din alte tari Acest pliant te va ajuta sa întelegi ce drepturi ai în UK si cine te poate ajuta Cine sunt eu și ce drepturi am? În UK un copil este oricine sub vârsta

More information

octombrie 2009 Sondaj naţional BENEFICIAR:

octombrie 2009 Sondaj naţional BENEFICIAR: Raport de cercetare octombrie 2009 Sondaj naţional BENEFICIAR: Studiul de faţă a fost realizat de INSOMAR în perioada 8-11 octombrie 2009, la comanda Realitatea TV; Cercetarea a fost realizată folosind

More information

Exercise 7.1. Translate into English:

Exercise 7.1. Translate into English: 7. THE ADVERB Exercise 7.1. Translate into English: 1. Noi stăm aici. 2. Ei stau acolo. 3. Noi stăm tot aici. 4. Ei stau tot acolo. 5. Cine stă aproape? 6. Eu stau foarte departe. 7. Hai sus! 8. Hai jos!

More information

Grafuri bipartite. Lecție de probă, informatică clasa a XI-a. Mihai Bărbulescu Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB

Grafuri bipartite. Lecție de probă, informatică clasa a XI-a. Mihai Bărbulescu Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB Grafuri bipartite Lecție de probă, informatică clasa a XI-a Mihai Bărbulescu b12mihai@gmail.com Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București 27 februarie

More information

X-Fit S Manual de utilizare

X-Fit S Manual de utilizare X-Fit S Manual de utilizare Compatibilitate Acest produs este compatibil doar cu dispozitivele ce au următoarele specificații: ios: Versiune 7.0 sau mai nouă, Bluetooth 4.0 Android: Versiune 4.3 sau mai

More information

Ghidul alegătorilor. Versiunea ușor de citit și ușor de înțeles. Chișinău 2018 Ediția 1

Ghidul alegătorilor. Versiunea ușor de citit și ușor de înțeles. Chișinău 2018 Ediția 1 Ghidul alegătorilor Versiunea ușor de citit și ușor de înțeles Chișinău 2018 Ediția 1 Responsabili de ediție: Igor Meriacre, Director executiv, AO Asociația MOTIVAȚIE din Moldova, www.motivatie.md Victor

More information

O seară în familie. Scenetă de Vladimir Helmis. Notă: Textul nu poate fi montat sau modificat fără acordul expres al autorului

O seară în familie. Scenetă de Vladimir Helmis. Notă: Textul nu poate fi montat sau modificat fără acordul expres al autorului O seară în familie Scenetă de Vladimir Helmis Notă: Textul nu poate fi montat sau modificat fără acordul expres al autorului Email de contact: azaati@gmail.com Personajele: Cezar licean, în jur de 16 ani

More information

Introducere. Desigur, o poti duce destul de bine acum, insa nu vei stii niciodata cat de mult poate sa creasca afacerea ta cu un marketing puternic.

Introducere. Desigur, o poti duce destul de bine acum, insa nu vei stii niciodata cat de mult poate sa creasca afacerea ta cu un marketing puternic. Introducere La Marketnet am lucrat cu peste 500 de companii ( de la startup-uri pana la multinationale). De asemenea, am oferit consultanta la mai mult de 2000 de companii. Iata ce am descoperit ca au

More information

Introducere Capitolul 1 Capitolul 2 Capitolul 3 Capitolul 4 Capitolul 5 Capitolul 6 Capitolul 7 Capitolul 8 Capitolul 9 Capitolul 10 Capitolul 11

Introducere Capitolul 1 Capitolul 2 Capitolul 3 Capitolul 4 Capitolul 5 Capitolul 6 Capitolul 7 Capitolul 8 Capitolul 9 Capitolul 10 Capitolul 11 CUPRINS Introducere...9 Capitolul 1 Cum am ajuns într-o asemenea mizerie...11 Capitolul 2 Geniul nostru magic...35 Capitolul 3 Nu, nu, nu asta!...55 Capitolul 4 Da, da! Asta, asta şi asta!...81 Capitolul

More information

#La ce e bun designul parametric?

#La ce e bun designul parametric? #parametric La noi apelați când aveți nevoie de trei, sau trei sute de forme diferite ale aceluiași obiect în mai puțin de 5 minute pentru fiecare variație. Folosim designul parametric pentru a optimiza

More information

Dedicată iubitei mele soţii, Dania Boscutza

Dedicată iubitei mele soţii, Dania Boscutza Dedicată iubitei mele soţii, Dania Boscutza 1 Mulţumiri deosebite, Domnului Viorel Sima, Domnişoarei Carmen Hiticaş, Domnişoarei Adelina Herlea, Domnului Lakatos Peter (zis şi Laky), Doamnei Cristina Tobias,

More information

URMEAZĂ-ŢI PASIUNEA, DESCOPERĂ-ŢI PUTEREA

URMEAZĂ-ŢI PASIUNEA, DESCOPERĂ-ŢI PUTEREA URMEAZĂ-ŢI PASIUNEA, DESCOPERĂ-ŢI PUTEREA URMEAZĂ-ŢI PASIUNEA, DESCOPERĂ-ŢI PUTEREA Tot ce trebuie să ştii despre Legea Atracţiei BOB DOYLE Traducerea din limba engleză: Cristian HANU Cuvânt înainte de

More information

INFORMAȚII DESPRE PRODUS. FLEXIMARK Stainless steel FCC. Informații Included in FLEXIMARK sample bag (article no. M )

INFORMAȚII DESPRE PRODUS. FLEXIMARK Stainless steel FCC. Informații Included in FLEXIMARK sample bag (article no. M ) FLEXIMARK FCC din oțel inoxidabil este un sistem de marcare personalizată în relief pentru cabluri și componente, pentru medii dure, fiind rezistent la acizi și la coroziune. Informații Included in FLEXIMARK

More information

Aikido Marketing - Arta de a folosi intentiile clientilor in beneficiul tau

Aikido Marketing - Arta de a folosi intentiile clientilor in beneficiul tau Aikido Marketing - Arta de a folosi intentiile clientilor in beneficiul tau Introducere Cuvinte... Fraze... Ce ai putea scrie in oferta ta pentru a convinge clientii sa cumpere de la tine si nu din alta

More information

Tot ce trebuie să știi pentru a-i face față. Fiecare gest face cât o mie de cuvinte Fiecare cuvânt are consecinţe Alege-le pe cele potrivite!

Tot ce trebuie să știi pentru a-i face față. Fiecare gest face cât o mie de cuvinte Fiecare cuvânt are consecinţe Alege-le pe cele potrivite! P O ST g n i y l l u B Bullying Cum să spui STOP fenomenului bullying din școala ta Tot ce trebuie să știi pentru a-i face față Fiecare gest face cât o mie de cuvinte Fiecare cuvânt are consecinţe Alege-le

More information

Title: Vechiul Testament vorbeste despre un popor la care Dumnezeu nu sa gandit foarte mult, El zice

Title: Vechiul Testament vorbeste despre un popor la care Dumnezeu nu sa gandit foarte mult, El zice Title: Preached by Dr. w eugene SCOTT, PhD., Stanford University At the Los Angeles University Cathedral Copyright 2007, Pastor Melissa Scott. - all rights reserved Titlu: Mesaj Predicat de Dr. W eugene

More information

MANAGEMENTUL CALITĂȚII - MC. Proiect 5 Procedura documentată pentru procesul ales

MANAGEMENTUL CALITĂȚII - MC. Proiect 5 Procedura documentată pentru procesul ales MANAGEMENTUL CALITĂȚII - MC Proiect 5 Procedura documentată pentru procesul ales CUPRINS Procedura documentată Generalități Exemple de proceduri documentate Alegerea procesului pentru realizarea procedurii

More information

CINE ESTE CINE? Numere de telefon și website-uri utile

CINE ESTE CINE? Numere de telefon și website-uri utile Numere de telefon și website-uri utile În caz de urgență: Sună la poliție, ambulanță sau pompieri la 999 Dacă ți-e frică, te simți singur(ă), îngrijorat(ă), trist(ă), confuz(ă) sau ai nevoie de sfaturi:

More information

Documentaţie Tehnică

Documentaţie Tehnică Documentaţie Tehnică Verificare TVA API Ultima actualizare: 27 Aprilie 2018 www.verificaretva.ro 021-310.67.91 / 92 info@verificaretva.ro Cuprins 1. Cum funcţionează?... 3 2. Fluxul de date... 3 3. Metoda

More information

Ghidul banilor. Tot ce trebuie sa il inveti pe copil despre bani, din copilarie pana la adolescenta.

Ghidul banilor. Tot ce trebuie sa il inveti pe copil despre bani, din copilarie pana la adolescenta. Ghidul banilor Tot ce trebuie sa il inveti pe copil despre bani, din copilarie pana la adolescenta. CUPRINS sau Ce vei gasi aici: I. PRESCOLAR: Ajuta-l sa inteleaga ce inseamna banii I.1. Cum vad prescolarii

More information

Pasi: A Windows to the Universe Citizen Science Event. windows2universe.org/starcount. 29 octombrie - 12 noiembrie 2010

Pasi: A Windows to the Universe Citizen Science Event. windows2universe.org/starcount. 29 octombrie - 12 noiembrie 2010 A Windows to the Universe Pasi: CE am nevoie? Pix sau creion Lumina rosie sau lanterna pentru vedere nocturna GPS, acces la Internet sau harta topografica Gidul de Activitate tiparit cu formularul de raport

More information

Carte de colorat. Foloseşte puterea OPREŞTE-TE!

Carte de colorat. Foloseşte puterea OPREŞTE-TE! Carte de colorat Foloseşte puterea OPREŞTE-TE! ESTE RÂNDUL MEU! AŞTEAPTĂ! NU O LUA! Poţi să o foloseşti după ce termin eu! Poţi să îţi foloseşti puterea OPREŞTE-TE folosind o voce puternică, clară şi formând

More information

MINTE, CONȘTIINȚĂ LIBERUL ARBITRU.

MINTE, CONȘTIINȚĂ LIBERUL ARBITRU. MINTE, CONȘTIINȚĂ LIBERUL ARBITRU leon.zagrean@gmail.com Nu există materie ca atare. Tot ceea ce numim materie îşi are originea şi există doar în virtutea unei forţe care face să vibreze particulele unui

More information

DECLARAȚIE DE PERFORMANȚĂ Nr. 101 conform Regulamentului produselor pentru construcții UE 305/2011/UE

DECLARAȚIE DE PERFORMANȚĂ Nr. 101 conform Regulamentului produselor pentru construcții UE 305/2011/UE S.C. SWING TRADE S.R.L. Sediu social: Sovata, str. Principala, nr. 72, judetul Mures C.U.I. RO 9866443 Nr.Reg.Com.: J 26/690/1997 Capital social: 460,200 lei DECLARAȚIE DE PERFORMANȚĂ Nr. 101 conform Regulamentului

More information

UN CURS IN MIRACOLE A COURSE IN MIRACLES de Kenneth Wapnick. Cuprins: CUM A APĂRUT - CE ESTE - CE SPUNE I: CUM A APĂRUT II: CE ESTE III: CE SPUNE

UN CURS IN MIRACOLE A COURSE IN MIRACLES de Kenneth Wapnick. Cuprins: CUM A APĂRUT - CE ESTE - CE SPUNE I: CUM A APĂRUT II: CE ESTE III: CE SPUNE UN CURS IN MIRACOLE A COURSE IN MIRACLES de Kenneth Wapnick Cuprins: CUM A APĂRUT - CE ESTE - CE SPUNE I: CUM A APĂRUT II: CE ESTE III: CE SPUNE EXERCIŢII ZILNICE PENTRU STUDENŢI - INTRODUCERE LECŢIA 1

More information

Jocul Realității. Cuprins. Despre suflet și Jocul Realității Despre gândirea mecanică A cincea funcție. Despre suflet (continuare)...

Jocul Realității. Cuprins. Despre suflet și Jocul Realității Despre gândirea mecanică A cincea funcție. Despre suflet (continuare)... Jocul Realității Cuprins Despre suflet și Jocul Realității... 2 Despre gândirea mecanică... 8 A cincea funcție. Despre suflet (continuare)... 25 Despre a cincea funcție (continuare)... 28 Principiul atenției

More information

MASĂ MUSCULARĂ Program de antrenament FULL-BODY

MASĂ MUSCULARĂ Program de antrenament FULL-BODY FIT ESTETIC100 Harta completă pentru un corp estetic și sănătos MASĂ MUSCULARĂ Program de antrenament FULL-BODY PROGRAM DE ANTRENAMENT FULL-BODY - începători, masă musculară - Vreau să precizez că începător

More information

EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a VI-a Model de test Limbă şi comunicare - Limba engleză

EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a VI-a Model de test Limbă şi comunicare - Limba engleză CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a VI-a 2014 Model de test Limbă şi comunicare - Limba engleză Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele

More information

Shoud 3 5 noiembrie 2016

Shoud 3 5 noiembrie 2016 SERIA TRANSUMAN Shoud 3 5 noiembrie 2016 Shoud 3 Prezentat Cercului Crimson pe 5 noiembrie 2016 Înregistrat în Louisville, Colorado, SUA Prezintă pe Adamus transmis prin channel de Geoffrey Hoppe asistat

More information

OCARA PENTRU CAUZA CUVÂNTULUI

OCARA PENTRU CAUZA CUVÂNTULUI OCARA PENTRU CAUZA CUVÂNTULUI, Îţi mulţumesc, Frate Neville. [Fratele Neville zice, Amin. Ed.] I-am spus la Fratele Neville, Eşti sigur că nu ai un pic de ungere în dimineaţa aceasta? 2 Am venit jos să

More information

DEPRINDERI ŞI STRATEGII CARE VĂ VOR REVELA PUTERILE ŞI CALEA SPRE SUCCES

DEPRINDERI ŞI STRATEGII CARE VĂ VOR REVELA PUTERILE ŞI CALEA SPRE SUCCES 1 BRIAN TRACY SUCCESUL ÎN VIAŢĂ DEPRINDERI ŞI STRATEGII CARE VĂ VOR REVELA PUTERILE ŞI CALEA SPRE SUCCES CUVÂNT DE RECUNOŞTINŢĂ Această carte este dedicată, cu mare dragoste, minunatei mele soţii, Barbara,

More information

Software Process and Life Cycle

Software Process and Life Cycle Software Process and Life Cycle Drd.ing. Flori Naghiu Murphy s Law: Left to themselves, things tend to go from bad to worse. Principiile de dezvoltare software Principiul Calitatii : asigurarea gasirii

More information

Propuneri pentru teme de licență

Propuneri pentru teme de licență Propuneri pentru teme de licență Departament Automatizări Eaton România Instalație de pompare cu rotire în funcție de timpul de funcționare Tablou electric cu 1 pompă pilot + 3 pompe mari, cu rotirea lor

More information

SPER COLECŢIA ALMA MATER,

SPER COLECŢIA ALMA MATER, Iniţiere în carieră (Oraşul Fără Sfârşit Partea I) Editura SPER COLECŢIA ALMA MATER, nr. 22 Bucureşti, 2011 - carte on-line - COLECŢIA ALMA MATER Colecţie apărută sub îngrijirea Prof. Dr. Iolanda Mitrofan

More information

BANII STĂPÂNEŞTE JOCUL

BANII STĂPÂNEŞTE JOCUL BANII STĂPÂNEŞTE JOCUL BANII STĂPÂNEŞTE JOCUL 7 PAŞI SIMPLI SPRE LIBERTATE FINANCIARĂ TONY ROBBINS Traducere din limba engleză: Romică Lixandru 2016 MONEY Master the Game Copyright 2014 by Anthony Robbins

More information

UTILIZAREA CECULUI CA INSTRUMENT DE PLATA. Ela Breazu Corporate Transaction Banking

UTILIZAREA CECULUI CA INSTRUMENT DE PLATA. Ela Breazu Corporate Transaction Banking UTILIZAREA CECULUI CA INSTRUMENT DE PLATA Ela Breazu Corporate Transaction Banking 10 Decembrie 2013 Cuprins Cecul caracteristici Avantajele utilizarii cecului Cecul vs alte instrumente de plata Probleme

More information

Kay Kuzma. Înţelege-ţi copilul

Kay Kuzma. Înţelege-ţi copilul Kay Kuzma Înţelege-ţi copilul To Understand Your Child Kay Kuzma Traducere: Gianina Floricel Lectura manuscrisului: Faluvegy Dezideriu Consultant: Psiholog Mihaela Ţinteșan Redactor: Alina Badea Corectură:

More information

GHIDUL FEMEII DE SUCCES : ATINGE-ȚI SCOPURILE CU ISTEȚIME, DELICATEȚE ȘI STIL Mary Hartley Copyright 2016 Editura Sian Books

GHIDUL FEMEII DE SUCCES : ATINGE-ȚI SCOPURILE CU ISTEȚIME, DELICATEȚE ȘI STIL Mary Hartley Copyright 2016 Editura Sian Books THE SMART GIRL S GUIDE TO GETTING WHAT YOU WANT All rights reserved Copyright Watkins Publishing Limited 2014 Text copyright Mary Hartley 2014 GHIDUL FEMEII DE SUCCES : ATINGE-ȚI SCOPURILE CU ISTEȚIME,

More information

Fizica cuantica si CREATIA!

Fizica cuantica si CREATIA! Fizica cuantica si CREATIA! Interviu cu Bruce Lipton De Cristian Muresan - Tv Cluj INTRODUCERE După multe aşteptări, am avut şansa de a comunica cu unul dintre cei mai apreciaţi biologi pe plan internaţional.

More information

Metoda BACKTRACKING. prof. Jiduc Gabriel

Metoda BACKTRACKING. prof. Jiduc Gabriel Metoda BACKTRACKING prof. Jiduc Gabriel Un algoritm backtracking este un algoritm de căutare sistematică și exhausivă a tuturor soluțiilor posibile, dintre care se poate alege apoi soluția optimă. Problemele

More information

ALBERTO BACOI. Truth and Healing. Vorbind cu Dumnezeu. editura Self Publishing

ALBERTO BACOI. Truth and Healing. Vorbind cu Dumnezeu. editura Self Publishing ALBERTO BACOI Vorbind cu Dumnezeu Truth and Healing editura Self Publishing Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României BACOI, ALBERTO Vorbind cu Dumnezeu = Truth and Healing/ Alberto Bacoi. - Bucureşti:

More information

Lecţiile de gândire CoRT program special pentru elevi, licenţă Edward de Bono

Lecţiile de gândire CoRT program special pentru elevi, licenţă Edward de Bono Lecţiile de gândire CoRT program special pentru elevi, licenţă Edward de Bono "The quality of our thinking will determine the quality of our future." dr. Edward de Bono Gândirea este o parte din viaţă.

More information

Eficiența energetică în industria românească

Eficiența energetică în industria românească Eficiența energetică în industria românească Creșterea EFICIENȚEI ENERGETICE în procesul de ardere prin utilizarea de aparate de analiză a gazelor de ardere București, 22.09.2015 Karsten Lempa Key Account

More information

Dispozitive Electronice şi Electronică Analogică Suport curs 02 Metode de analiză a circuitelor electrice. Divizoare rezistive.

Dispozitive Electronice şi Electronică Analogică Suport curs 02 Metode de analiză a circuitelor electrice. Divizoare rezistive. . egimul de curent continuu de funcţionare al sistemelor electronice În acest regim de funcţionare, valorile mărimilor electrice ale sistemului electronic sunt constante în timp. Aşadar, funcţionarea sistemului

More information

2015 Editura ACT și Politon pentru prezenta versiune românească

2015 Editura ACT și Politon pentru prezenta versiune românească FII COIOS Grow a Pair: How to Stop Being a Victim and Take Back Your Life, Your Business, and Your Sanity Copyright 2013 Larry Winget The cover design is by Penguin Group. Originally published in 2013

More information

The First TST for the JBMO Satu Mare, April 6, 2018

The First TST for the JBMO Satu Mare, April 6, 2018 The First TST for the JBMO Satu Mare, April 6, 08 Problem. Prove that the equation x +y +z = x+y +z + has no rational solutions. Solution. The equation can be written equivalently (x ) + (y ) + (z ) =

More information

KRPC Youth MONDAY, MARCH 27, 2017 BIBLE STUDY

KRPC Youth MONDAY, MARCH 27, 2017 BIBLE STUDY KRPC Youth MONDAY, MARCH 27, 2017 BIBLE STUDY WWW.KRPCYOUTH.CA O întrebare pentru voi... A question for you Care este cea mai mare frică a ta? What is your biggest fear? (doar una) (just one) Updates &

More information

Reticențele lui Wittgenstein față de teorema de incompletitudine a lui Gödel

Reticențele lui Wittgenstein față de teorema de incompletitudine a lui Gödel Reticențele lui Wittgenstein față de teorema de incompletitudine a lui Gödel Iulian Costache ANNALS of the University of Bucharest Philosophy Series Vol. LIX, no.1, 2010 pp. 11 22. RETICENŢELE LUI WITTGENSTEIN

More information

Ce am învățat de la mama și mi-a folosit la investiții

Ce am învățat de la mama și mi-a folosit la investiții 7-a ediție a Forumului Investitorilor Individuali 9 iunie 2018 Ce am învățat de la mama și mi-a folosit la investiții Dr. Adrian T. Mitroi, CFA rivind în retro/perspectivă, pare că, în cele din urmă, mama

More information

Horaţiu Sasu are dublă specializare jurist şi economist, iar în prezent activează ca trainer și consultant în afaceri.

Horaţiu Sasu are dublă specializare jurist şi economist, iar în prezent activează ca trainer și consultant în afaceri. Horaţiu Sasu are dublă specializare jurist şi economist, iar în prezent activează ca trainer și consultant în afaceri. Are experienţă de 15 ani în consilierea societăţilor române şi mixte (româno-germane,

More information

Sabin Gîlceavă. Negocierea. Colecție de articole adaptate de pe Blogul de Negociere

Sabin Gîlceavă. Negocierea. Colecție de articole adaptate de pe Blogul de Negociere Sabin Gîlceavă Negocierea Colecție de articole adaptate de pe Blogul de Negociere Cuvânt înainte În viața de zi cu zi, fie că ne dăm seama sau nu, suntem puși în diverse situații de negociere. Uneori realizăm

More information

Vânzarea online a produselor şi serviciilor

Vânzarea online a produselor şi serviciilor CAPITOLUL V Vânzarea online a produselor şi serviciilor Noţiunea de "site Web" a devenit foarte comună şi mulţi consideră că a avea un astfel de site înseamnă, inevitabil, succesul asigurat. Putem lua

More information

CUPRINS. al tău în cel mai puternic susţinător 13. C u 4 Forţa optimistă a scopului 55. influenţează atitudinea 87

CUPRINS. al tău în cel mai puternic susţinător 13. C u 4 Forţa optimistă a scopului 55. influenţează atitudinea 87 CUPRINS Mu u 11 C u 1 C u 2 C u 3 Transformă-te din cel mai mare duşman al tău în cel mai puternic susţinător 13 Descurcă-te cu cărţile pe care le-ai primit 27 Tu alegi: victimă sau supravieţuitor rezilient

More information

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un echipament HG8121H cu funcție activă de router

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un echipament HG8121H cu funcție activă de router Pentru a putea vizualiza imaginile unei camere web IP conectată într-un echipament Huawei HG8121H, este necesară activarea serviciului Dinamic DNS oferit de RCS&RDS, precum și efectuarea unor setări pe

More information