Manual de utilizare UE46D UE55D

Size: px
Start display at page:

Download "Manual de utilizare UE46D UE55D"

Transcription

1 Manual de utilizare UE46D UE55D Culoarea şi aspectul pot fi diferite în funcţie de produs, iar specificaţiile se pot schimba fără notificare prealabilă, pentru a îmbunătăţi performanţa. Se recomandă ca acest produs să fie utilizat mai puțin de 16 ore pe zi. Dacă produsul este utilizat mai mult de 16 ore pe zi, puteți pierde garanția.

2 Cuprins Înainte de a utiliza produsul Copyright Măsuri de siguranţă Pregătiri Verificarea componentelor Piese Înainte de instalarea produsului (Ghid de instalare) Dimensiuni Utilizarea PROTECŢIEI JACK Montarea suportului de perete Pregătiri înainte de a instala un perete video Telecomanda (RS232C) Conectarea şi utilizarea unui dispozitiv sursă Înainte de conectare Conectarea la un PC Conectarea la un dispozitiv video Conectarea la un sistem audio Conectarea cablului LAN Conectarea cutiei de reţea (comercializate separat) Schimbarea sursei de intrare Utilizarea MDC Instalarea/dezinstalarea programului MDC Conectarea la MDC Funcția Ecran principal Player Schedule Template Clone Product ID Settings Video Wall Network Status Picture Mode On/Off Timer Ticker More settings URL Launcher Reglarea ecranului Picture Mode Backlight / Contrast / Brightness / Sharpness / Colour / Tint (G/R) Colour Temperature White Balance Gamma Calibrated value Advanced Settings Picture Options Picture Size Auto Adjustment PC Screen Adjustment Picture Off Reset Picture OnScreen Display PIP Display Orientation Screen Protection Message Display Menu Transparency Menu Language Reset OnScreen Display

3 Cuprins Reglarea sunetului Sound Mode Sound Effect HDMI Sound Sound on Video Call Speaker Settings Auto Volume Reset Sound Power Control Eco Solution Temperature Control Device Manager Play via Change PIN General Reset System Formate de fişiere acceptate pentru subtitrări şi Redare media Ghid de depanare Cerinţe înainte de a lua legătura cu Centrul Samsung de relaţii clienţi Q & A Network Network Status Network Settings Wi-Fi Direct Multimedia Device Settings Screen Mirroring Server Network Settings Device Name System Setup Touch Control Time Auto Source Switching Asistenţă Software Update Contact Samsung Go to Home Reset All Redarea fotografiilor, videoclipurilor şi a muzicii (Redare media) Caracteristici furnizate în pagina listei de conţinut media Butoanele şi caracteristicile disponibile în timpul redării fotografiilor Butoanele şi caracteristicile disponibile în timpul redării videoclipurilor Butoanele şi caracteristicile disponibile în timpul redării de muzică Specificaţii Specificaţii generale Sistemul de economisire a energiei Frecvenţe presetate Anexă Responsabilitate pentru service contra cost (Costuri clienţi) WEEE Calitatea optimă a imaginii şi prevenirea efectului de burn-in Licenţă Terminologie

4 Înainte de a utiliza produsul Copyright În scopul îmbunătăţirii calităţii, conţinutul acestui manual se poate modifica fără notificare Samsung Electronics Samsung Electronics deţine drepturile de autor asupra acestui manual. Este interzisă utilizarea sau copierea acestui manual, parţială sau integrală, fără autorizarea Samsung Electronics. Microsoft, Windows sunt mărci comerciale înregistrate ale Microsoft Corporation. VESA, DPM şi DDC sunt mărci comerciale înregistrate ale Video Electronics Standards Association. Dreptul de proprietate asupra celorlalte mărci comerciale aparţine respectivilor proprietari. Poate fi percepută o taxă de administrare în cazul în care. (a) primiţi o vizită de la un inginer la solicitarea dvs. şi produsul nu prezintă nicio defecţiune sau. (de exemplu, în situaţiile în care nu aţi citit acest manual de utilizare). (b) duceţi unitatea la un centru de reparaţii şi produsul nu prezintă nicio defecţiune. (de exemplu, în situaţiile în care nu aţi citit acest manual de utilizare). Suma acestei taxe de administrare vă va fi comunicată înaintea efectuării oricărei lucrări sau vizite.

5 Măsuri de siguranţă Atenţie PERICOL DE ELECTROCUTARE NU DESCHIDEŢI Atenţie : PENTRU A REDUCE PERICOLUL DE ELECTROCUTARE, NU DEMONTAŢI CAPACUL. (SAU PARTEA DIN SPATE) ÎN INTERIOR NU EXISTĂ COMPONENTE CARE POT FI REPARATE DE CĂTRE UTILIZATOR. REPARAŢIILE TREBUIE EFECTUATE NUMAI DE CĂTRE PERSONAL CALIFICAT. Curăţarea Aveţi grijă în timpul curăţării întrucât ecranul şi părţile exterioare ale LCD-urile cu tehnologie avansată sunt uşor de zgâriat. Pentru curăţare, urmaţi paşii de mai jos. Imaginile următoare sunt doar pentru referinţă. Situaţiile ce pot apărea în viaţa de zi cu zi pot fi diferite de cele ilustrate în imagini. 1 Opriţi produsul şi computerul. 2 Deconectaţi cordonul de alimentare de la produs. Acest simbol indică prezenţa la interior a tensiunii înalte. Atingerea sub orice formă a oricăror componente interne ale acestui produs este periculoasă. Acest simbol vă avertizează asupra faptului că acest produs este însoţit de documentaţie importantă privind funcţionarea şi întreţinerea. Simboluri Avertisment Nerespectarea instrucţiunilor poate duce la rănirea gravă sau mortală. Atenţie Nerespectarea instrucţiunilor poate duce la rănire sau pagube materiale. Activităţile marcate cu acest simbol sunt interzise. Instrucţiunile marcate cu acest simbol trebuie urmate.! Ţineţi cordonul de alimentare de ştecăr şi nu atingeţi cablul cu mâinile ude. În caz contrar, se poate produce electrocutarea. 3 Ştergeţi produsul cu o cârpă curată, moale şi uscată. Nu utilizaţi detergenţi care conţin alcool, solvenţi sau surfactanţi. Nu pulverizaţi apă sau detergent direct pe produs. 4 Udaţi cu apă o cârpă moale şi uscată şi stoarceţi bine, apoi curăţaţi exteriorul produsului. 5 Conectaţi cordonul de alimentare la produs după ce aţi terminat curăţarea. 6 Porniţi produsul şi computerul.

6 Depozitare Din cauza caracteristicilor produselor cu lustru accentuat, utilizarea unui umidificator UV în apropiere ar putea crea pete de culoare albă pe produs. Luaţi legătura cu Centrul de servicii clienţi în cazul în care produsul necesită curăţare în interior (serviciul se efectuează contra cost). Electricitate şi siguranţă Imaginile următoare sunt doar pentru referinţă. Situaţiile ce pot apărea în viaţa de zi cu zi pot fi diferite de cele ilustrate în imagini. Avertisment Nu utilizaţi un cordon de alimentare sau un ştecăr defect, sau o priză de curent electric montată necorespunzător. Poate duce la electrocutare sau incendiu. Nu utilizaţi mai multe produse în aceeaşi priză de curent electric. Prizele de curent electric supraîncălzite pot provoca incendii.!! Conectaţi ştecărul la o priză cu de curent electric cu împământare (numai dispozitive izolate de tip 1). Se poate produce electrocutarea sau rănirea. Nu îndoiţi şi nu trageţi cu forţă cordonul de alimentare. Nu lăsaţi cordonul de alimentare sub un obiect greu. Un cordon de alimentare deteriorat poate provoca electrocutarea sau un incendiu. Nu instalaţi produsul şi nu aşezaţi cordonul de alimentare lângă surse de căldură. Se poate produce electrocutarea sau un incendiu. Curăţaţi complet de praf conectorii ştecărului şi priza utilizând o cârpă uscată. Poate apărea un incendiu. Nu atingeţi ştecărul cu mâinile ude. În caz contrar, se poate produce electrocutarea. Introduceţi ştecărul complet, astfel încât să nu atârne liber. O conectare nesigură poate provoca un incendiu.!

7 Atenţie Instalarea Nu scoateţi din priză cordonul de alimentare în timpul funcţionării produsului. Produsul poate fi avariat de un şoc electric. Avertisment Nu aşezaţi pe produs lumânări, produse contra insectelor sau ţigări. Nu instalaţi produsul lângă surse de căldură. Utilizaţi numai cordonul de alimentare furnizat de Samsung. Nu utilizaţi cordonul de alimentare la alte produse. Poate apărea un incendiu. Se poate produce electrocutarea sau un incendiu. Apelaţi la un tehnician pentru a monta suportul de perete.! Utilizaţi o priză de curent electric la care cordonul de alimentare se poate conecta fără a fi obstrucţionat.! Montarea de către o persoană necalificată poate duce la rănirea acesteia. Utilizaţi numai incinte aprobate.! Dacă apare o problemă la monitor, cordonul de alimentare trebuie deconectat de la priză pentru a întrerupe alimentarea cu energie electrică. Reţineţi că produsul nu este complet oprit numai utilizând butonul de alimentare de pe telecomandă. Nu instalaţi produsul în spaţii slab aerisite, cum ar fi o bibliotecă sau un dulap. O temperatură interioară crescută poate provoca un incendiu.! Ţineţi de ştecăr atunci când deconectaţi cordonul de alimentare de la priza de curent electric. Poate duce la electrocutare sau incendiu.! Instalaţi produsul la minim 10 cm distanţă de perete, pentru a permite aerisirea. O temperatură interioară crescută poate provoca un incendiu. Nu lăsaţi ambalajul de plastic la îndemâna copiilor. Pericol de sufocare pentru copii!!

8 Nu instalaţi produsul pe o suprafaţă instabilă sau care vibrează (raft instabil, suprafaţă cu denivelări etc.) Produsul poate cădea şi se poate defecta şi/sau poate provoca vătămarea. Utilizarea produsului într-un spaţiu cu vibraţii excesive poate avaria produsul şi poate provoca incendii. Nu instalaţi produsul într-un vehicul sau un spaţiu expus prafului, umezelii (stropi de apă, etc.), substanţelor uleioase sau fumului. Se poate produce electrocutarea sau un incendiu. Atenţie! Nu scăpaţi produsul în timpul deplasării. Poate duce la defectarea produsului sau rănirea persoanelor. Nu aşezaţi produsul pe partea frontală. Se poate deteriora ecranul.! Nu expuneţi produsul la lumina directă a soarelui, căldurii sau unui obiect fierbinte, cum ar fi un calorifer. Durata de viaţă a produsului se poate reduce sau poate izbucni un incendiu. La instalarea produsului într-o incintă sau pe un raft, verificaţi ca marginea inferioară a părţii frontale a produsului să nu iasă în afară. Produsul poate cădea şi se poate defecta şi/sau poate provoca vătămarea. Instalaţi produsul numai în incinte sau rafturi care au dimensiunea corespunzătoare. Aşezaţi cu grijă produsul. Poate duce la defectarea produsului sau rănirea persoanelor. Nu instalaţi produsul la îndemâna copiilor mici. Produsul poate cădea şi poate vătăma copiii. Întrucât partea din faţă este grea, instalaţi produsul pe o suprafaţă plană şi stabilă. Uleiul comestibil, cum ar fi uleiul de soia, poate deteriora sau deforma produsul. Nu instalaţi produsul în bucătărie sau lângă o masă de bucătărie.! SAMSUNG Instalarea produsului într-un loc neobișnuit (un spațiu expus particulelor fine de praf, substanțelor chimice, temperaturilor extreme sau umezelii ori unui loc în care produsul trebuie să funcționeze continuu o perioadă lungă de timp) poate afecta grav performanțele acestuia. Dacă doriţi să instalaţi monitorul în astfel de locuri, luaţi legătura cu Centrul Samsung de servicii clienţi.!

9 Funcţionare Nu lăsaţi obiecte grele sau articole dorite de copii, cum ar fi jucării sau dulciuri, pe partea de sus a produsului. Produsul sau obiectele grele pot cădea atunci când copiii încearcă să ajungă la jucării sau dulciuri şi pot fi răniţi grav. Avertisment În interiorul produsului există tensiune înaltă. Nu dezasamblaţi, nu reparaţi şi nu modificaţi niciodată produsul. Se poate produce electrocutarea sau un incendiu. Pentru reparaţii, luaţi legătura cu Centrul Samsung de servicii clienţi. În timpul unei furtuni sau descărcări electrice, opriţi produsul şi decuplaţi cordonul de alimentare. Se poate produce electrocutarea sau un incendiu.!!! Înainte de a muta produsul, opriţi de la butonul de alimentare şi deconectaţi cordonul de alimentare şi toate celelalte cabluri conectate. În caz contrar, cordonul de alimentare se poate deteriora şi poate provoca electrocutarea sau incendiul. Dacă produsul emite zgomote anormale, miros de ars sau fum, deconectaţi imediat cordonul de alimentare şi luaţi legătura cu Centrul Samsung de relaţii clienţi. Poate duce la electrocutare sau incendiu.! Nu scăpaţi obiecte pe produs şi nu loviţi produsul. Se poate produce electrocutarea sau un incendiu. Nu mutaţi produsul trăgând de cordonul de alimentare sau de oricare alt cablu. Un cablu deteriorat poate produce defectarea produsului, electrocutarea sau incendiul. Nu lăsaţi copiii să se susţină de produs sau să se caţere pe acesta. Copiii se pot răni sau vătăma grav. Dacă se descoperă o scurgere de gaze, nu atingeţi produsul sau ştecărul. De asemenea, aerisiţi imediat încăperea. Scânteile pot provoca o explozie sau un incendiu.! GAS Dacă produsul este scăpat pe jos sau i se deteriorează carcasa exterioară, opriţi butonul de alimentare şi deconectaţi cordonul de alimentare. Luaţi, apoi, legătura cu Centrul Samsung de relaţii clienţi. Utilizarea continuă poate duce la incendiu sau electrocutare. Nu ridicaţi şi nu mutaţi produsul trăgând de cordonul de alimentare sau de oricare alt cablu. Un cablu deteriorat poate produce defectarea produsului, electrocutarea sau incendiul.

10 Nu utilizaţi asupra şi nu păstraţi alături de produs substanţe inflamabile sau spray-uri inflamabile. Atenţie! Poate apărea electrocutarea sau incendiul. Verificaţi ca fantele de aerisire să nu fie obturate de feţe de mese sau draperii.! Lăsarea ecranului fixat pe o imagine staţionară de-a lungul unei perioade mari de timp poate genera efectul de burn-in sau pixeli defecţi. Dacă nu veţi utiliza produsul o perioadă mai lungă de timp, activaţi modul de economisire a energiei sau un economizor animat de ecran. 100 O temperatură interioară crescută poate provoca un incendiu. Nu introduceţi obiecte metalice (tije, monede, cleme de păr, etc.) sau obiecte uşor inflamabile (hârtie, chibrituri etc.) în orificiile de ventilaţie sau în porturile produsului. Asiguraţi-vă că aţi oprit produsul şi aţi deconectat cordonul de alimentare dacă în produs au pătruns apă sau alte substanţe străine. Luaţi, apoi, legătura cu Centrul Samsung de relaţii clienţi. Se pot produce defectarea, electrocutarea sau incendiul.! -_- Scoateţi din priză cordonul de alimentare dacă nu veţi utiliza produsul o perioadă mai lungă de timp (concediu, etc.). Acumularea de praf combinată cu căldura poate provoca un incendiu, electrocutarea sau scurgeri de electricitate. Utilizaţi produsul la rezoluţia şi frecvenţa recomandate. Vă puteţi deteriora vederea.! Nu aşezaţi deasupra produsului obiecte care conţin lichide (vaze, oale, sticle, etc.) sau obiecte metalice. Asiguraţi-vă că aţi oprit produsul şi aţi deconectat cordonul de alimentare dacă în produs au pătruns apă sau alte substanţe străine. Luaţi, apoi, legătura cu Centrul Samsung de relaţii clienţi. Se pot produce defectarea, electrocutarea sau incendiul. Nu ţineţi produsul întors pe dos şi nu-l transportaţi ţinând de suport. Produsul poate cădea şi se poate defecta sau poate provoca rănirea. Vederea vi se poate deteriora dacă priviţi la ecran de la o distanţă prea mică un timp îndelungat.! Nu utilizaţi umidificatoare sau calorifere în apropierea produsului. Se poate produce electrocutarea sau un incendiu.

11 ! Odihniţi-vă ochii mai mult de 5 minute la fiecare oră de utilizare a produsului. Va scădea oboseala ochilor. Nu permiteţi copiilor să introducă în gură bateriile scoase din telecomandă. Amplasaţi bateriile într-o zonă la care copiii nu au acces. Dacă copiii au introdus bateriile în gură, solicitaţi imediat asistenţă medicală. Nu atingeţi ecranul atunci când produsul este pornit de multă vreme, deoarece acesta poate fi fierbinte. Atunci când înlocuiţi bateria, introduceţi-o respectând polaritatea corectă (+, -). În caz contrar, bateriile se pot deteriora sau pot provoca incendii, vătămări corporale sau deteriorări datorită scurgerii lichidului din interior. Nu depozitaţi accesoriile de mici dimensiuni la îndemâna copiilor. Utilizaţi numai bateriile standard indicate şi nu combinaţi bateriile uzate cu cele noi. În caz contrar, bateriile se pot deteriora sau pot provoca incendii, vătămări corporale sau deteriorări datorită scurgerii lichidului din interior.!!! Fiţi atent(ă) atunci când reglaţi unghiul produsului sau înălţimea suportului. Vă puteţi bloca şi răni mâna sau degetele. Înclinarea excesivă a produsului poate duce la căderea produsului şi la rănire.! Bateriile (inclusiv cele reîncărcabile) nu constituie deşeuri menajere şi trebuie returnate pentru reciclare. Clientul are răspunderea de a returna bateriile uzate sau reîncărcabile pentru reciclare. Clientul poate returna bateriile uzate la un centru de reciclare public sau la un magazin care comercializează acelaşi tip de baterii. Nu aşezaţi obiecte grele pe produs. Poate duce la defectarea produsului sau rănirea persoanelor. Dacă folosiţi căşti, nu daţi volumul la maxim. Sunetele puternice pot deteriora auzul.

12 Pregătiri Verificarea componentelor În cazul în care lipsesc componente, contactaţi furnizorul de la care aţi achiziţionat produsul. Componente Componentele pot diferi în locaţii diferite. Aspectul componentelor şi articolelor comercializate separat poate diferi de imaginea prezentată. Ghid de configurare rapidă Certificat de garanţie (Nu este disponibil în unele ţări) Baterii (Nu este disponibil în unele ţări) Telecomanda Cablu de alimentare Cablu DP Adaptor RS232C(IN) Senzor extern telecomandă PROTECŢIE JACK Dispozitiv de aliniere a suportului Jumătate de dispozitiv de aliniere a suportului Şuruburi (M3L8, 1 buc.) (M4L8, 4 buc.)

13 Componente comercializate separat Următoarele articole fi cumpărate de la cel mai apropiat distribuitor. Kit de montare pe perete Stativ Cablu DVI Cablu HDMI-DVI Cutie de reţea Cablu HDMI Cablu D-SUB Cablu stereo Cablu Component Cablu stereo RCA Cablu RCA Adaptor AV/Component Adaptor AUDIO Cablu video Cablu LAN Cablu DP-DVI (Utilizat pentru a conecta o cutie de reţea)

14 Piese Culorile şi formele pieselor pot diferi de cele afişate. Specificaţiile pot fi modificate fără înştiinţare, în scopul îmbunătăţirii calităţii. Panou de control Tasta panoului Butoane Descriere Porniţi produsul. Dacă apăsaţi butonul când produsul este pornit, va fi afişat meniul de control. Pentru a ieşi din meniul OSD, apăsaţi şi ţineţi apăsată tasta panoului timp de cel puţin o secundă. Deplasaţi-vă la meniul superior sau inferior. De asemenea, puteţi ajusta valoarea unei opţiuni. Difuzor POWER Deplasaţi-vă la meniul din stânga sau din dreapta. Puteţi regla volumul deplasând tasta panoului la stânga sau la dreapta când meniul de control nu este afişat. Tasta panoului

15 Dacă apăsaţi butonul pe tasta panoului când produsul este pornit, va fi afişat meniul de control. Meniul de control Butoane Source Descriere Selectaţi sursa de intrare conectată. Deplasaţi tasta panoului la dreapta pentru a selecta Source în meniul de control. Când este afișată lista de surse de intrare, deplasați tasta meniului la stânga sau la dreapta pentru a selecta sursa de intrare dorită. Apoi, apăsați tasta panoului. Afişaţi meniul OSD. MENU Deplasaţi tasta panoului la stânga pentru a selecta Meniul în meniul de control. Va apărea ecranul de control OSD. Deplasaţi tasta panoului la dreapta pentru a selecta meniul dorit. Puteţi selecta un articol al submeniului deplasând tasta panoului în sus, în jos, la stânga sau la dreapta. Pentru a modifica setările, selectaţi meniul dorit şi apăsaţi tasta panoului. Home Intraţi în modul Home. Deplasaţi tasta panoului în sus pentru a selecta Home în meniul de control. Power off Opriţi produsul. Deplasaţi tasta panoului în jos pentru a selecta Power off Apoi, apăsați tasta panoului. în meniul de control. Return Return Părăsiţi meniul de control.

16 Partea din spate Culorile şi formele pieselor pot diferi de cele afişate. Specificaţiile pot fi modificate fără înştiinţare, în scopul îmbunătăţirii calităţii. Port RS232C IN RS232C OUT IR / AMBIENT SENSOR IN RGB / DVI / HDMI / AV / COMPONENT / AUDIO IN AUDIO OUT SD CARD USB DVI / MAGICINFO IN DP IN HDMI IN RGB IN Descriere Realizează conectarea la MDC printr-un adaptor RS232C-stereo. Alimentează cu energie placa senzorului extern sau recepţionează semnalul senzorului de lumină. Acest produs nu este echipat cu senzor intern pentru telecomandă. Pentru a utiliza o telecomandă, conectați senzorul extern pentru telecomandă furnizat în pachet. Recepţionează sunetul de la PC prin intermediul unui cablu audio. Realizează conectarea audio a unui dispozitiv sursă. Conectați-vă la un card de memorie SD. Realizează conectarea la un dispozitiv de memorie USB. DVI IN: Realizează conectarea la un dispozitiv sursă printr-un cablu DVI sau printr-un cablu HDMI - DVI. MAGICINFO IN: Pentru a utiliza MagicInfo, conectaţi un cablu DP-DVI. Realizează conectarea la un PC printr-un cablu DP. Se face conectarea la un dispozitiv sursă utilizând un cablu HDMI. Realizează conectarea la un dispozitiv sursă utilizând un cablu D-SUB. DP OUT Realizează conectarea la un alt produs printr-un cablu DP. AV IN / COMPONENT IN IR OUT RJ45 Realizează conectarea la un dispozitiv sursă prin intermediul adaptorului AV/Component. Recepţionează semnalul telecomenzii prin intermediul plăcii senzorului extern şi trimite spre ieşire semnalul prin intermediul LOOP OUT. Realizează conectarea la MDC printr-un cablu LAN.

17 Sistemul de blocare antifurt Un sistem de blocare antifurt vă permite să utilizaţi produsul în siguranţă chiar şi când vă aflaţi în spaţii publice. Forma şi metoda de blocare a dispozitivului de blocare depind de producător. Pentru detalii, consultaţi ghidul utilizatorului, furnizat împreună cu dispozitivul de blocare antifurt. Imaginile următoare sunt doar pentru referinţă. Situaţiile ce pot apărea în viaţa de zi cu zi pot fi diferite de cele ilustrate în imagini. Siglă distanţier Nu trageţi puternic de sigla distanţier. Sigla se poate rupe. Pentru a bloca un dispozitiv de blocare antifurt: 1 Fixaţi cablul dispozitivului de blocare antifurt pe un obiect greu, cum ar fi un birou. 2 Treceţi un capăt al cablului prin bucla de la celălalt capăt. 3 Introduceţi dispozitivul de blocare în slotul de blocare antifurt din partea posterioară a produsului. 4 Blocaţi dispozitivul de blocare. Un dispozitiv de blocare antifurt poate fi achiziţionat separat. Pentru detalii, consultaţi ghidul utilizatorului, furnizat împreună cu dispozitivul de blocare antifurt. Dispozitive de blocare antifurt pot fi achiziţionate din magazine de electronice sau online.

18 Telecomanda Utilizaţi telecomanda la o distanţă cuprinsă între 7 m şi 10 m faţă de senzorul de pe produs, la un unghi de 30 de la stânga la dreapta. Feriţi bateriile uzate de copii şi reciclaţi-le. Nu combinaţi o baterie uzată cu una nouă. Înlocuiţi ambele baterii în acelaşi timp. Acest produs nu este echipat cu senzor intern pentru telecomandă. Pentru a utiliza o telecomandă, conectați senzorul extern pentru telecomandă furnizat în pachet. Porniţi produsul. POWER OFF Opriţi produsul..qz 1 ABC 2 DEF 3 GHI 4 JKL 5 MNO 6 Butoane numerice Introduceţi parola în meniul OSD. Funcţiile butoanelor de pe telecomandă pot diferi de la un produs la altul. PRS 7 TUV 8 WXY 9 Scoateţi bateriile când telecomanda nu este utilizată o perioadă mare de timp. Reglaţi volumul. Schimbaţi sursa de intrare. DEL-/ VOL SYMBOL 0 MUTE SOURCE CH LIST CH Dezactivaţi sunetul. Anularea dezactivării sunetului: Apăsaţi MUTE din nou sau apăsaţi butonul de control al volumului (+ VOL -). Utilizarea altor dispozitive de afişare în acelaşi spaţiu cu cel în care se află telecomanda acestui produs poate provoca controlul accidental al celorlalte dispozitive de afişare. Nu sunt acceptate butoanele fără descriere în imagine. Afişaţi sau ascundeţi meniul afişat pe ecran sau reveniţi la meniul anterior. MENU HOME MagicInfo Player I Butonul de lansare Player. Butoanele pot varia conform setărilor Play via. Butonul de lansare Go to Home.

19 Selectaţi rapid funcţii utilizate frecvent. TOOLS INFO Afişaţi informaţii despre sursa de intrare curentă. Treceţi la meniul de sus, de jos, din stânga sau din dreapta ori reglaţi setările unei opţiuni. Confirmaţi o selecţie de meniu. Reveniţi la meniul anterior. RETURN EXIT Părăsiţi meniul curent. Dacă mai multe produse sunt conectate prin caracteristica Video Wall, apăsați butonul SET și introduceți un ID de produs utilizând butoanele numerice. Controlați produsul utilizând telecomanda. PC A IR control DVI B HDMI C SET UNSET LOCK DP D Selectaţi manual o sursă de intrare conectată din PC, DVI, HDMI sau DisplayPort. Setează funcţia blocare de siguranţă. Anulați o valoare care a fost setată utilizând butonul SET și controlați toate produsele conectate utilizând telecomanda. Se utilizează în modul Anynet+ și în modul multimedia. Funcţiile butoanelor de pe telecomandă pot diferi de la un produs la altul. Pentru a introduce baterii în telecomandă

20 Conectarea prin cablu stereo IR (vândut separat) 1 2 Opriţi dispozitivul înainte de a conecta senzorul exterior. După ce este conectat, porniţi dispozitivul. Controlul mai multor dispozitive de afişare utilizând telecomanda Conectaţi portul IR OUT de pe produs la portul IR / AMBIENT SENSOR IN de pe celălalt dispozitiv de afişare. O comandă trimisă de la telecomanda îndreptată către produsul 1 va fi primită de ambele dispozitive de afişare 1 şi 2. Aspectul poate fi diferit în funcţie de produs. IR OUT IR / AMBIENT SENSOR IN Controlul mai multor dispozitive de afişare utilizând un senzor exterior 1 2 O comandă trimisă de la telecomanda îndreptată către produsul 1 (la care este conectat un senzor exterior) va fi primită de ambele dispozitive de afişare 1 şi 2. Aspectul poate fi diferit în funcţie de produs. IR / AMBIENT SENSOR IN IR OUT IR / AMBIENT SENSOR IN

21 Înainte de instalarea produsului (Ghid de instalare) 15 Pentru a preveni vătămarea, acest aparat trebuie fixat în siguranţă pe podea/perete, în conformitate cu instrucţiunile de instalare. Asiguraţi-vă că suportul de perete este montat de o firmă autorizată. În caz contrar, suportul poate cădea şi poate produce vătămări corporale. Asiguraţi-vă că aţi instalat suportul de perete corespunzător. Unghiul de înclinare şi rotirea Pentru detalii suplimentare, contactaţi centrul Samsung de asistenţă pentru clienţi. Produsul poate fi înclinat la un unghi maxim de 15 faţă de suprafaţa unui perete vertical. Pentru a utiliza produsul în orientarea portret, rotiți produsul în sens orar, până când sigla distanțier este cu fața în jos. Aerisirea Instalarea pe un perete vertical A A Minimum 40 mm B Temperatură ambiantă: Sub 35 C La instalarea produsului pe un perete vertical, lăsaţi un spaţiu de cel puţin 40 mm între produs şi suprafaţa peretelui pentru aerisire şi asiguraţi-vă că temperatura ambiantă A se menţine sub 35 C. B Figura 1.1 Vedere din lateral

22 E B C A Figura 1,3 Vedere din lateral D D Instalarea pe un perete cu încastrare Pentru detalii suplimentare, contactaţi centrul Samsung de asistenţă pentru clienţi. Vedere transversală A Minimum 40 mm B Minimum 70 mm C Minimum 50 mm D Minimum 50 mm E Temperatură ambiantă: Sub 35 C La instalarea produsului pe un perete cu încastrare, lăsaţi cel puţin spaţiul specificat mai sus între produs şi perete pentru aerisire şi asiguraţi-vă că temperatura ambiantă se menţine sub 35 C. Figura 1,2 Vedere din lateral Dimensiuni Nume model Unitate: mm 1 5 UE46D 1030,9 1019,6 574,4 585,4 31,3 UE55D 1222,4 1211,4 682,2 693,2 31,3 2 4 Desenele nu sunt reprezentate neapărat la scară. Unele dimensiuni pot fi modificate fără notificare prealabilă. Consultaţi dimensiunile înainte de a instala produsul. Nu răspundem pentru erori tipografice sau de imprimare. 3

23 Utilizarea PROTECŢIEI JACK Pentru a preveni furtul cardului de memorie SD sau a oricărui alt dispozitiv USB, instalaţi PROTECŢIA JACK. Imaginile următoare sunt doar pentru referinţă. Situaţiile ce pot apărea în viaţa de zi cu zi pot fi diferite de cele ilustrate în imagini. Când utilizaţi un cablu DVI, asiguraţi-vă că tăiaţi mai întâi marginea PROTECŢIEI PENTRU JACK. Tăiaţi protecţia jack înainte de utilizare în funcţie de dimensiunea cablului DVI.

24 Montarea suportului de perete Instalarea kitului de montare pe perete Kitul de montare pe perete (comercializat separat) vă permite să montaţi produsul pe perete. Pentru detalii cu privire la instalarea suportului de perete, consultaţi instrucţiunile furnizate împreună cu suportul de perete. Vă recomandăm să contactaţi un tehnician pentru a vă ajuta la instalarea consolei suportului de perete. Compania Samsung Electronics nu este responsabilă pentru avarierea produsului sau vătămarea dvs. sau a altor persoane în cazul în care alegeţi să instalaţi personal suportul de perete.

25 Specificaţiile kitului de montare pe perete (VESA) Instalaţi suportul de perete pe un perete solid, perpendicular faţă de podea. Înainte de a fixa suportul de perete pe alte suprafeţe decât cele din gips-carton, luaţi legătura cu cel mai apropiat distribuitor pentru informaţii suplimentare. Dacă montaţi produsul pe un perete înclinat, produsul poate cădea şi poate provoca vătămarea corporală gravă. Kiturile Samsung de montare pe perete conţin un manual detaliat de instalare şi sunt furnizate toate piesele necesare asamblării. Nu folosiţi şuruburi care sunt mai lungi decât dimensiunea standard sau care nu respectă specificaţiile standard VESA pentru şuruburi. Şuruburile care sunt prea lungi pot avaria părţile interioare ale produsului. Pentru suporturile de perete care nu respectă specificaţiile standard VESA pentru şuruburi, lungimea şuruburilor poate fi diferită în funcţie de specificaţiile suportului de perete. Nu strângeţi excesiv şuruburile. Strângerea excesivă poate provoca avarierea sau căderea produsului, ducând la vătămare corporală. Compania Samsung nu este răspunzătoare pentru acest tip de accidente. Compania Samsung nu este răspunzătoare pentru avarierea produsului sau pentru vătămarea corporală provocată de utilizarea unui suport de perete non-vesa sau a unuia de provenienţă nespecificată sau în cazul în care utilizatorul nu respectă instrucţiunile de instalare a produsului. Nu montaţi produsul înclinat cu mai mult de 15 grade. Pentru montarea produsului pe perete sunt necesare întotdeauna două persoane. Dimensiunile standard ale kiturilor de montare pe perete sunt afişate în tabelul de mai jos. Unitate: mm Nume model Specificaţiile găurii de şurub VESA (A * B) în milimetri Şurub standard Cantitate UE46D UE55D M8 4 Nu montaţi kitul de perete cu produsul pornit Acest lucru poate duce la vătămare corporală din cauza electrocutării.

26 Pregătiri înainte de a instala un perete video Aliniaţi monitoarele folosind dispozitivul de aliniere a suporturilor şi jumătatea de dispozitiv de aliniere a suporturilor. Instalarea unui perete video Montaţi dispozitivul de aliniere a suporturilor în punctul în care se întâlnesc colţurile celor patru produse, în mijlocul peretelui video (asiguraţi-vă că este vizibil sus cuvântul TOP). Reglaţi dispozitivul de aliniere a suporturilor, astfel încât să se alinieze muchiile produselor. Montaţi jumătatea de dispozitiv de aliniere a suporturilor în locul în care se întâlnesc colţurile celor două produse la marginea peretelui video. Imaginile următoare sunt doar pentru referinţă. Situaţiile ce pot apărea în viaţa de zi cu zi pot fi diferite de cele ilustrate în imagini.

27 Telecomanda (RS232C) Alocarea pinilor Conexiunea de cablu Cablu RS232C Interfaţă RS232C (9 pini) Pin TxD (nr. 2), RxD (nr. 3), GND (nr. 5) Rată de transfer 9600 b/s Biţi de date 8 bit Paritate Fără Bit de oprire 1 bit Controlul fluxului Fără Lungime maximă 15 m (numai tipul ecranat) Pin Semnal 1 Detectare transportator de date 2 Date primite 3 Date transmise 4 Bornă de date pregătitoare 5 Masă semnal 6 Set de date pregătitoare 7 Cerere de trimitere 8 Liber pentru trimitere 9 Indicator semnal sonor

28 Cablu RS232C Conector: D-Sub cu 9 pini la cablul stereo 9 5 Cablu LAN Alocarea pinilor P1- -P1- -P2- -P2- Mamă Rx 2 > 3 Tx STEREO Tx Gnd 3 5 < 2 5 Rx Gnd ŞTECĂR (3.5ø) Nr. pin Culoare standard Semnal 1 Alb şi portocaliu TX+ 2 Portocaliu TX- 3 Alb şi verde RX+ 4 Albastru NC 5 Alb şi albastru NC 6 Verde RX- 7 Alb şi maro NC 8 Maro NC

29 Conector: RJ45 Cablu Direct LAN (PC la HUB) Cablu Cross LAN (PC la PC) HUB RJ45 P1 P2 P2 P1 RJ45 P1 P2 RJ45 MDC Semnal P1 P2 Semnal TX+ 1 <> 3 RX+ Semnal P1 P2 Semnal TX+ 1 <> 1 TX+ TX- 2 <> 2 TX- TX- 2 <> 6 RX- RX+ 3 <> 1 TX+ RX- 6 <> 2 TX- RX+ 3 <> 3 RX+ RX- 6 <> 6 RX-

30 Conectarea Conexiunea 2 Conexiunea 1 RJ45 RJ45 RS232C RS232C RS232C RS232C IN OUT IN OUT IN OUT IN OUT Conexiunea 3 RJ45 RS232C RS232C RS232C RS232C OUT IN OUT IN OUT IN OUT

31 Coduri de control Starea de control al vizionării (comanda Preluare control) Antet Comandă ID Lungime date Sumă de verificare 0xAA Tip de comandă 0 Control (comanda Setare control) Antet Comandă ID Lungime date Date Sumă de verificare 0xAA Tip de comandă 1 Valoare Comandă Nr. Tip de comandă Comandă Interval valoric 1 Controlul alimentării 0x11 0~1 2 Controlul volumului 0x12 0~100 3 Controlul sursei de intrare 0x14 - Nr. Tip de comandă Comandă Interval valoric 9 Blocarea de siguranţă 0x5D 0~1 10 Perete video pornit 0x84 0~1 11 Control utilizator pentru peretele video 0x89 - Toate comunicaţiile se desfăşoară în hexazecimale. Suma de verificare este calculată prin adunarea tuturor valorilor, cu excepţia antetului. Dacă o sumă de verificarea ajunge la mai mult de 2 cifre, ca în figura de mai jos (11+FF+01+01=112), prima cifră este eliminată. De exemplu, pornire & ID=0 Antet Comandă ID Lungime date Date 1 Sumă de verificare 0xAA 0x11 1 "Power" Antet Comandă ID Lungime date Date xAA 0x Pentru a controla simultan toate dispozitivele conectate printr-un cablu serial, indiferent de ID-uri, setaţi ID-ul ca 0xFE şi transmiteţi comenzi. Comenzile vor fi executate de fiecare dispozitiv, însă Confirmarea nu va răspunde. 4 Controlul modului ecranului 0x18-5 Controlul dimensiunii ecranului 0x19 0~255 6 Controlul activării/dezactivării PIP 0x3C 0~1 7 Controlul reglării automate (doar PC şi BNC) 0x3D 0 8 Controlul modului Perete video 0x5C 0~1

32 Controlul alimentării Funcţie Produsul poate fi pornit şi oprit cu ajutorul unui PC. Vizualizarea stării de alimentare (Preluare stare PORNIRE/OPRIRE alimentare) Antet Comandă ID Lungime date Sumă de verificare 0xAA 0x11 0 Setarea PORNIRII/OPRIRII alimentării (Setare PORNIRE/OPRIRE alimentare) Antet Comandă ID Lungime date Date Sumă de verificare 0xAA 0x11 1 "Power" "Power": codul de alimentare care trebuie setat pe un produs. 1: PORNIRE alimentare 0: OPRIRE alimentare Confirmare Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare 0xAA 0xFF 3 'A' 0x11 "Power" "Power": codul de alimentare care trebuie setat pe un produs. Respingere Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare 0xAA 0xFF 3 'N' 0x11 "ERR" Controlul volumului Funcţie Volumul produsului poate fi reglat cu ajutorul unui PC. Vizualizarea stării volumului (Preluare stare volum) Antet Comandă ID Lungime date Sumă de verificare 0xAA 0x12 0 Setarea volumului (Setare volum) Antet Comandă ID Lungime date Date Sumă de verificare 0xAA 0x12 1 "Volume" "Volume": codul pentru valoarea volumului care trebuie setat pe un produs. (0-100) Confirmare Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare 0xAA 0xFF 3 'A' 0x12 "Volume" "Volume": codul pentru valoarea volumului care trebuie setat pe un produs. (0-100) Respingere Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere 0xAA 0xFF 3 'N' 0x12 "ERR" "ERR" : un cod care arată ce eroare a survenit. r-cmd Valoare1 Sumă de verificare "ERR" : un cod care arată ce eroare a survenit.

33 Controlul sursei de intrare 0x24 HDMI2_PC Funcţie Sursa de intrare a unui produs poate fi modificată cu ajutorul unui PC. Vizualizarea stării sursei de intrare (Preluare stare sursă de intrare) Antet Comandă ID Lungime date Sumă de verificare 0xAA 0x14 0 Setarea sursei de intrare (Setare sursă de intrare) Antet Comandă ID Lungime date Date Sumă de verificare 0xAA 0x14 1 "Input Source" "Input Source": un cod pentru sursa de intrare care trebuie setat pe un produs. 0x14 0x18 PC DVI 0x25 DisplayPort DVI_video, HDMI1_PC şi HDMI2_PC nu pot fi utilizate cu comanda Setare. Acestea răspund numai la comenzile Preluare. Acest model nu acceptă porturile HDMI1, HDMI1_PC, HDMI2 şi HDMI2_PC. MagicInfo este disponibil doar pentru modele care au funcţia MagicInfo. RF (TV), DTV sunt disponibile numai la modelele care includ un televizor. Confirmare Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare 0xAA 0xFF 3 'A' 0x14 "Input Source" "Input Source": un cod pentru sursa de intrare care trebuie setat pe un produs. Respingere 0x0C 0x08 0x20 0x1F 0x30 0x40 0x21 0x22 0x23 Sursă de intrare Component MagicInfo DVI_video RF(TV) DTV HDMI1 HDMI1_PC HDMI2 Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare 0xAA 0xFF 3 'N' 0x14 "ERR" "ERR" : un cod care arată ce eroare a survenit.

34 Controlul modului ecranului Funcţie Modul ecranului unui produs poate fi modificat cu ajutorul unui PC. Modul ecranului nu poate fi controlat când este activată funcţia Video Wall. Această comandă poate fi utilizată numai pe modelele care includ un televizor. Vizualizarea stării ecranului (Preluare stare mod ecran) Respingere Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere 0xAA 0xFF 3 'N' 0x18 "ERR" "ERR" : un cod care arată ce eroare a survenit r-cmd Valoare1 Sumă de verificare Antet Comandă ID Lungime date Sumă de verificare 0xAA 0x18 0 Setarea dimensiunii imaginii (Setare dimensiune imagine) Antet Comandă ID Lungime date Date 0xAA 0x18 1 "Screen Mode" "Screen Mode": Un cod care setează starea produsului 0x01 16 : 9 Sumă de verificare Controlul dimensiunii ecranului Funcţie Dimensiunea ecranului unui produs poate fi modificată cu ajutorul unui PC. Vizualizarea dimensiunii ecranului (Preluare stare dimensiune ecran) Antet Comandă ID Lungime date Sumă de verificare 0xAA 0x19 0 Confirmare Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare 0x04 Zoom 0xAA 0xFF 3 'A' 0x19 "Screen Size" 0x31 Zoom panoramic "Screen Size": dimensiunea ecranului produsului (interval: 0-255, unitate: inch) 0x0B 4 : 3 Respingere Confirmare Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare 0xAA 0xFF 3 'N' 0x19 "ERR" 0xAA 0xFF 3 'A' 0x18 "Screen Mode" "ERR" : un cod care arată ce eroare a survenit "Screen Mode": Un cod care setează starea produsului

35 Controlul activării/dezactivării PIP Funcţie Modul PIP al unui produs poate fi activat sau dezactivat cu ajutorul unui PC. Disponibil doar la modelele cu funcţie PIP. Modul nu poate fi controlat dacă Video Wall este setat la On. Această funcţie nu este disponibilă în MagicInfo. Vizualizarea stării de activare/dezactivare a PIP (Preluare stare PORNIRE/OPRIRE PIP) Antet Comandă ID Lungime date Sumă de verificare 0xAA 0x3C 0 Controlul reglării automate (doar PC şi BNC) Funcţie Reglaţi automat ecranul sistemului PC utilizând un PC. Vizualizarea stării reglării automate (Preluare stare reglare automată) Fără Setarea reglării automate (Setare reglare automată) Antet Comandă ID Lungime date Date Sumă de verificare 0xAA 0x3D 1 "Auto Adjustment" Setarea activării/dezactivării PIP (Setare PORNIRE/OPRIRE PIP) Antet Comandă ID Lungime date Date Sumă de verificare 0xAA 0x3C 1 "PIP" "Auto Adjustment" : 0x00 (permanent) Confirmare Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare "PIP": Un cod utilizat pentru a activa sau dezactiva modul PIP al unui produs 1: PORNIRE PIP 0: OPRIRE PIP Confirmare Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere 0xAA 0xFF 3 'A' 0x3C "PIP" "PIP": Un cod utilizat pentru a activa sau dezactiva modul PIP al unui produs Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare 0xAA 0xFF 3 'A' 0x3D "Auto Adjustment" Respingere Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere 0xAA 0xFF 3 'A' 0x3D "ERR" "ERR" : un cod care arată ce eroare a survenit r-cmd Valoare1 Sumă de verificare Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare 0xAA 0xFF 3 'A' 0x3C "PIP" "ERR" : un cod care arată ce eroare a survenit

36 Controlul modului Perete video Funcţie Modul Video Wall poate fi activat pe un produs prin intermediul unui PC. Această comandă este disponibilă numai pe un produs care are modul Video Wall activat. Vizualizarea în modul Perete video (Preluare mod Perete video) Antet Comandă ID Lungime date Sumă de verificare 0xAA 0x5C 0 Setarea peretelui video (Setare mod Perete video) Antet Comandă ID Lungime date Date Sumă de verificare 0xAA 0x5C 1 "Video Wall Mode" "Video Wall Mode": Un cod utilizat pentru activarea modului Perete video pe un produs 1: Full 0: Natural Confirmare Blocarea de siguranţă Funcţie PC-ul poate fi utilizat pentru activarea sau dezactivarea funcţiei Safety Lock pe un produs. Această comandă este disponibilă indiferent dacă alimentarea este sau nu activă. Vizualizarea stării blocării de siguranţă (Preluare stare blocare de siguranţă) Antet Comandă ID Lungime date Sumă de verificare 0xAA 0x5D 0 Activarea sau dezactivarea blocării de siguranţă (Setare activare/dezactivare blocare de siguranţă) Antet Comandă ID Lungime date Date Sumă de verificare 0xAA 0x5D 1 "Safety Lock" "Safety Lock": Codul de blocare de siguranţă care trebuie setat pe un produs 1: ACTIVAT 0: DEZACTIVAT Confirmare Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare 0xAA 0xFF 3 'A' 0x5C "Video Wall Mode" "Video Wall Mode": Un cod utilizat pentru activarea modului Perete video pe un produs Respingere Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere 0xAA 0xFF 3 'A' 0x5C "ERR" "ERR" : un cod care arată ce eroare a survenit r-cmd Valoare1 Sumă de verificare 0xAA 0xFF 3 'A' 0x5D "Safety Lock" "Safety Lock": Codul de blocare de siguranţă care trebuie setat pe un produs Respingere Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere 0xAA 0xFF 3 'N' 0x5D "ERR" "ERR" : un cod care arată ce eroare a survenit r-cmd Valoare1 Sumă de verificare

37 Perete video pornit Funcţie Computerul personal porneşte/opreşte peretele video al produsului. Preluare stare PORNIRE/OPRIRE pentru peretele video Antet Comandă ID Lungime date Sumă de verificare 0xAA 0x84 0 Pornire/Oprire perete video Antet Comandă ID Lungime date Date Sumă de verificare 0xAA 0x84 1 V.Wall_On V.Wall_On : Cod perete video de setat pe produs 1: Perete video PORNIT 0: Perete video OPRIT Confirmare Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare 0xAA 0xFF 3 'A' 0x84 V.Wall_On V.Wall_On : La fel ca mai sus Respingere Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere 0xAA 0xFF 3 'N' 0x84 ERR "ERR" : un cod care arată ce eroare a survenit Control utilizator pentru peretele video r-cmd Valoare1 Sumă de verificare Funcţie Computerul personal porneşte/opreşte funcţia de perete video a produsului. Preluare stare perete video Antet Comandă ID Lungime date Sumă de verificare 0xAA 0x89 0 Setare perete video Antet Comandă ID Lungime date Valoare1 Valoare2 Sumă de verificare 0xAA 0x89 2 Wall_Div Wall_SNo Wall_Div: Codul driverului pentru peretele video setat pe produs

38 Model perete video 10x Dezactivat 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 1 0x11 0x12 0x13 0x14 0x15 0x16 0x17 0x18 0x19 0x1A 0x1B 0x1C 0x1D 0x1E 0x1F 2 0x21 0x22 0x23 0x24 0x25 0x26 0x27 0x28 0x29 0x2A 0x2B 0x2C 0x2D 0x2E 0x2F 3 0x31 0x32 0x33 0x34 0x35 0x36 0x37 0x38 0x39 0x3A 0x3B 0x3C 0x3D 0x3E 0x3F 4 0x41 0x42 0x43 0x44 0x45 0x46 0x47 0x48 0x49 0x4A 0x4B 0x4C 0x4D 0x4E 0x4F 5 0x51 0x52 0x53 0x54 0x55 0x56 0x57 0x58 0x59 0x5A 0x5B 0x5C 0x5D 0x5E 0x5F 6 0x61 0x62 0x63 0x64 0x65 0x66 0x67 0x68 0x69 0x6A 0x6B 0x6C 0x6D 0x6E 0x6F 7 0x71 0x72 0x73 0x74 0x75 0x76 0x77 0x78 0x79 0x7A 0x7B 0x7C 0x7D 0x7E N/A 8 0x81 0x82 0x83 0x84 0x85 0x86 0x87 0x88 0x89 0x8A 0x8B 0x8C N/A N/A N/A 9 0x91 0x92 0x93 0x94 0x95 0x96 0x97 0x98 0x99 0x9A 0x9B N/A N/A N/A N/A 10 0xA1 0xA2 0xA3 0xA4 0xA5 0xA6 0xA7 0xA8 0xA9 0xAA N/A N/A N/A N/A N/A 11 0xB1 0xB2 0xB3 0xB4 0xB5 0xB6 0xB7 0xB8 0xB9 N/A N/A N/A N/A N/A N/A 12 0xC1 0xC2 0xC3 0xC4 0xC5 0xC6 0xC7 0xC8 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A 13 0xD1 0xD2 0xD3 0xD4 0xD5 0xD6 0xD7 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A 14 0xE1 0xE2 0xE3 0xE4 0xE5 0xE6 0xE7 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A 15 0xF1 0xF2 0xF3 0xF4 0xF5 0xF6 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A

39 Wall_SNo : Cod număr produs setat pe produs Model perete video 10x10 : ( 1 ~ 100) Setare număr Date 1 0x01 2 0x x x64 Confirmare Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Valoare2 Sumă de verificare 0xAA 0xFF 4 'A' 0x89 Wall_Div Wall_SNo Respingere Antet Comandă ID Lungime date Confirmare/ Respingere r-cmd Valoare1 Sumă de verificare 0xAA 0xFF 3 'N' 0x89 ERR "ERR" : un cod care arată ce eroare a survenit

40 Conectarea şi utilizarea unui dispozitiv sursă Înainte de conectare Verificări înainte de conectare Înainte de a conecta un dispozitiv sursă, citiţi manualul utilizatorului, furnizat împreună cu dispozitivul sursă. Numărul şi locaţiile porturilor de pe dispozitivele sursă poate diferi de la un dispozitiv la altul. Nu conectaţi cablul de alimentare înainte de a realiza toate conexiunile. Cuplarea cablului de alimentare în timpul conectării poate deteriora produsul. Conectaţi porturile de sunet corect: stânga = alb şi dreapta = roşu. Verificaţi tipurile de porturi din partea posterioară a produsului pe care doriţi să-l conectaţi. Conectarea la un PC Nu conectaţi cablul de alimentare înainte de a conecta toate celelalte cabluri. Asiguraţi-vă că aţi conectat un dispozitiv sursă înainte de a conecta cablul de alimentare. Un PC poate fi conectat la produs în mai multe feluri. Selectaţi o metodă de conectare adecvată pentru PC-ul dvs. Conectarea pieselor poate diferi de la un produs la altul. Conectarea prin cablu D-SUB (tip analog) RGB IN RGB / DVI / HDMI / AV / COMPONENT / AUDIO IN

41 Conectarea prin cablu DVI (tip digital) Conectarea prin cablu HDMI-DVI Atunci când conectaţi un PC la produs prin intermediul unui cablu HDMI-DVI, setaţi Edit Name la DVI PC pentru a accesa conţinutul video şi audio stocat pe PC. DVI IN / MAGICINFO IN HDMI IN RGB / DVI / HDMI / AV / COMPONENT / AUDIO IN RGB / DVI / HDMI / AV / COMPONENT / AUDIO IN

42 Conectarea utilizând un cablu HDMI Conectarea prin cablu DP HDMI IN DP IN Precauţii la utilizarea cablului DP Pentru a mări puterea în modul standby, produsul opreşte comunicarea prin cablul DP când este oprit sau este în modul de economisire energie. În cazul în care produsul aflat în modul monitor dual este oprit sau intră în modul de economisire a energiei, este posibil ca modificările setărilor monitorului să nu fie actualizate. Drept rezultat, este posibil să nu fie afişat corect conţinutul ecranului. Dacă apare această problemă, setaţi Max. Power Saving la Off înainte de a utiliza produsul. Unele plăci video care nu acceptă standardul DP ar putea împiedica afişarea ecranului de boot Windows/Bios când produsul este în modul de economisire energie. În acest caz, asiguraţi-vă că aţi pornit produsul înainte de a porni PC-ul. Portul (DP IN) al afişajului de pe produs şi cablul DP furnizat sunt create pe baza standardelor VESA. Utilizarea unui cablu DP care nu îndeplineşte standardele VESA poate duce la defectarea produsului. Samsung Electronics nu va răspunde de problemele care apar ca urmare a utilizării unui cablu care nu respectă standardele. Utilizaţi un cablu DP specificat în standardele VESA.

43 Conectarea la un dispozitiv video Nu conectaţi cablul de alimentare înainte de a conecta toate celelalte cabluri. Asiguraţi-vă că aţi conectat un dispozitiv sursă înainte de a conecta cablul de alimentare. Puteţi conecta un dispozitiv video la produs utilizând un cablu. Conectarea pieselor poate diferi de la un produs la altul. Apăsaţi butonul SOURCE de pe telecomandă pentru a schimba sursa. Conectarea prin cablu AV Conectarea prin cablul Component AV IN / COMPONENT IN AV IN / COMPONENT IN RGB / DVI / HDMI / AV / COMPONENT / AUDIO IN RGB / DVI / HDMI / AV / COMPONENT / AUDIO IN

44 Conectarea prin cablu HDMI-DVI Sunetul nu va fi activat dacă produsul este conectat la un dispozitiv video utilizând un cablu HDMI - DVI. Pentru a rezolva această problemă, conectaţi în plus un cablu audio la porturile audio de pe produs şi de pe dispozitivul video. Atunci când conectaţi un dispozitiv video la produs prin intermediul unui cablu HDMI-DVI, setaţi Edit Name la DVI Devices pentru a accesa conţinutul video şi audio stocat pe PC. Rezoluţiile acceptate includ 1080p (50/60 Hz), 720p (50/60 Hz), 480p şi 576p. HDMI IN RGB / DVI / HDMI / AV / COMPONENT / AUDIO IN Conectarea utilizând un cablu HDMI Utilizarea cablului HDMI sau a unui cablu HDMI la DVI (maxim 1080p) Pentru o calitate mai bună audio şi a imaginii, faceţi conectarea la un dispozitiv digital utilizând un cablu HDMI. Cablul HDMI acceptă semnale digitale video şi audio şi nu necesită un cablu audio. Pentru conectarea produsului la un dispozitiv digital care nu acceptă ieşire HDMI, utilizaţi un cablu HDMI-DVI şi cabluri audio. Imaginea ar putea fi afişată anormal (sau deloc) sau sunetul ar putea să nu funcţioneze dacă la produs este conectat un dispozitiv extern care utilizează o versiune veche de HDMI. Dacă apare o astfel de problemă, întrebaţi producătorul dispozitivului extern despre versiunea HDMI şi, dacă este veche, solicitaţi un upgrade. Verificaţi dacă utilizaţi un cablu HDMI cu grosime de 14 mm sau mai puţin. Verificaţi dacă aţi cumpărat un cablu HDMI certificat. În caz contrar, imaginea ar putea să nu fie afişată sau poate apărea o eroare de conectare. Se recomandă un cablu HDMI simplu, de mare viteză, sau un cablu cu Ethernet. Acest produs nu acceptă funcţia Ethernet prin intermediul HDMI. HDMI IN

45 Conectarea la un sistem audio Conectarea pieselor poate diferi de la un produs la altul. Conectarea cablului LAN Conectarea pieselor poate diferi de la un produs la altul. AUDIO OUT RJ45 Utilizaţi un cablu Cat 7(*tip STP) pentru conexiune. *Cablu izolat cu perechi torsadate

46 Conectarea cutiei de reţea (comercializate separat) Pentru detalii referitoare la modul de conectare la o cutie de reţea, consultaţi manualul de utilizare furnizat alături de cutia de reţea la cumpărare. MagicInfo Pentru a utiliza MagicInfo, trebuie să conectaţi la produs o cutie de reţea (vândută separat). Pentru a modifica setările MagicInfo, rulaţi "MagicinfoSetupWizard" de pe desktop. Pentru detalii cu privire la utilizarea MagicInfo, consultaţi DVD-ul furnizat alături de cutia de reţea. Informaţiile din această secţiune pot fi modificate pentru îmbunătăţirea calităţii fără notificare prealabilă. Dacă apar probleme după instalarea unui sistem de operare, altul decât cel furnizat la achiziţionarea cutiei de reţea, după restabilirea versiunii anterioare a sistemului de operare sau după instalarea unui software care nu este compatibil cu sistemul de operare furnizat, nu veţi putea beneficia de suport tehnic iar vizita unui tehnician de service va avea loc contra cost. De asemenea, schimbarea produsului sau rambursarea contravalorii acestuia nu vor fi posibile.

47 Schimbarea sursei de intrare Source SOURCE Source Source Source vă permite să selectaţi o diversitate de surse şi să modificaţi numele dispozitivelor sursă. Puteţi afişa ecranul unui dispozitiv sursă conectat la produs. Selectaţi o sursă din Listă de surse pentru a afişa ecranul sursei selectate. Sursa de intrare poate fi modificată şi de la butonul SOURCE de pe telecomandă. Este posibil ca ecranul să nu fie afişat corect dacă este selectată o sursă incorectă pentru dispozitivul sursă la care doriţi să convertiţi. Pentru a vizualiza informații detaliate despre dispozitivele sursă conectate, apăsați butonul TOOLS sau apăsați și țineți apăsat butonul ENTERE de pe pagina Source. Edit Name HDMI PC AV Component PC Screen Mirroring To go to Options, press and hold the Enter button. USB MENUm Source TOOLS Edit Name ENTERE Uneori ecranul nu va fi afişat corect decât dacă numele dispozitivului sursă este specificat în Edit Name. În plus, pentru a obţine o calitate optimă a imaginii, este mai bine să redenumiţi dispozitivul sursă în Edit Name. Lista poate include următoarele dispozitive sursă. Dispozitivele Source din listă sunt diferite în funcţie de sursa selectată. VCR / DVD / Cable STB / Satellite STB / PVR STB / AV Receiver / Game / Camcorder / PC / DVI PC / DVI Devices / TV / IPTV / Blu-ray / HD DVD / DMA Setările disponibile în meniul Picture depind de sursa curentă şi de setările realizate în Edit Name. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. La conectarea unui PC la terminalul HDMI, setaţi Edit Name la PC. În alte cazuri, setaţi Edit Name la dispozitive AV. Atunci când conectaţi un PC la portul HDMI IN printr-un cablu HDMI, trebuie să setaţi produsul la modul PC de sub Edit Name. Atunci când conectaţi un PC la portul HDMI IN printr-un cablu HDMI sau DVI, trebuie să setaţi produsul la modul DVI PC de sub Edit Name. Atunci când conectaţi un dispozitiv AV la portul HDMI IN printr-un cablu HDMI sau DVI, trebuie să setaţi produsul la modul DVI Devices de sub Edit Name. Information MENUm Source TOOLS Information ENTERE Puteţi vizualiza informaţii detaliate despre dispozitivul extern selectat.

48 Utilizarea MDC Multiple display control "MDC" este o aplicaţie care vă permite să controlaţi cu uşurinţă şi simultan mai multe dispozitive de afişare utilizând un PC. Pentru detalii privind utilizarea programului MDC, consultați Ajutor după instalarea programului. Programul MDC poate fi descărcat de pe site-ul web. Instalarea/dezinstalarea programului MDC Instalarea Instalarea MDC poate fi afectată de placa video, placa de bază şi condiţiile de conectare în reţea. 1 Faceţi clic pe programul de instalare MDC Unified. 2 Selectaţi limba pentru instalare. Apoi faceţi clic pe "OK". 3 Când apare ecranul "Welcome to the InstallShield Wizard for MDC_Unified", faceţi clic pe "Next". 4 În fereastra "License Agreement" afişată, selectaţi "I accept the terms in the license agreement" şi faceţi clic pe "Next". 5 În fereastra "Customer Information" afişată, completaţi toate câmpurile de informaţii şi faceţi clic pe "Next". 6 În fereastra "Destination Folder" afişată, selectaţi calea directorului în care vreţi să instalaţi programul şi faceţi clic pe "Next". 7 În fereastra "Ready to Install the Program" afişată, verificaţi calea directorului în care va fi instalat programul şi faceţi clic pe "Install". 8 Progresul instalării va fi afişat. 9 Faceţi clic pe "Finish" din fereastra "InstallShield Wizard Complete" afişată. Selectaţi "Launch MDC Unified" şi faceţi click pe "Finish" pentru a rula programul MDC imediat. 10 Pictograma de scurtătură MDC Unified va fi creată pe desktop după instalare. Este posibil ca pictograma de execuţie MDC să nu fie afişată, în funcţie de specificaţiile sistemului PC sau ale produsului. Apăsaţi F5 dacă pictograma de execuţie nu este afişată. Dezinstalarea 1 Selectaţi Setări > Panou de control din meniul Start şi faceţi dublu clic pe Adăugare/ştergere program. 2 Selectaţi MDC Unified din listă şi faceţi clic pe Modificare/Ştergere. În cazul în care calea către director nu este specificată, programul va fi instalat în calea prestabilită a directorului.

49 Conectarea la MDC Utilizarea MDC prin intermediul RS-232C (standarde de comunicaţii seriale de date) Trebuie conectat un cablu serial RS-232C la porturile seriale de pe PC şi monitor. Monitor 1 RS232C IN RS232C OUT Monitor 2 Computer

50 Utilizarea MDC prin intermediul Ethernet Introduceţi adresa IP a dispozitivului principal de afişare, apoi conectaţi dispozitivul la PC. Dispozitivele de afişare pot fi conectate între ele cu ajutorul unui cablu LAN. Conexiune utilizând un cablu LAN direct Mai multe produse pot fi conectate prin portul RJ45 de pe produs şi prin porturile LAN de pe HUB. Monitor 1 RJ45 HUB Monitor 2 Computer

51 Conexiune utilizând un cablu LAN transversal Mai multe produse pot fi conectate prin portul RS232C IN / OUT de pe produs. Monitor 1 RJ45 RS232C OUT Monitor 2 Computer

52 Funcția Ecran principal Această caracteristică este furnizată în Support Go to Home. Accesibil utilizând butonul HOME de pe telecomandă. Player HOME Player ENTER E Pentru a utiliza caracteristica Player, setaţi Play via la MagicInfo în System. Redaţi o varietate de conţinut, precum canale cu programări alocate, şabloane sau fişiere. Redaţi canale sau conţinut folosind una dintre următoarele metode. Network Channel: Redaţi conţinut folosind serverul. Pentru a rula Network Channel, asiguraţi-vă că produsul este conectat la server. Local Channel: Redaţi conţinut din memoria internă sau dintr-o memorie externă. Player Play various contents sych as scheduled channels, templates or files. Schedule Template Clone Product ID Settings Video Wall Network Status Picture Mode On/Off Timer Ticker More settings Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

53 Aprobarea de pe server a unui dispozitiv conectat 3 Selectaţi Device din bara de meniu din partea superioară. Setaţi MagicInfo Mode la MagicInfo în Server Network Settings. Aprobaţi şi folosiţi serverul MagicInfo acum. Configuraţi mai întâi Network Settings ale serverului înainte de aprobarea dispozitivului. 1 Accesaţi serverul pe care l-aţi alocat dispozitivului dvs. 4 Selectaţi MagicInfo din meniurile din partea stângă. 5 Selectaţi Unapproved din submeniurile MagicInfo. 2 Introduceţi ID-ul şi parola dvs. pentru a vă conecta. 6 Selectaţi butonul Approve pentru dispozitivul dvs. din lista cu dispozitive MagicInfo neaprobate.

54 7 Introduceţi informaţiile necesare pentru aprobarea dispozitivului. 9 Când dispozitivul este aprobat de server, programarea înregistrată în grupul selectat va fi descărcată în dispozitiv. Programarea va fi rulată după ce va fi descărcată. Pentru detalii suplimentare referitoare la modul de configurare a programării, consultaţi manualul de utilizare al <MagicInfo Server>. Dacă din lista de dispozitive aprobate de server este şters un dispozitiv, acesta va reporni pentru a reseta setările existente. Setarea orei curente Este posibil ca o programare să nu ruleze dacă ora setată pe dispozitiv este diferită de ora curentă de pe server. Device Name: introduceţi numele dispozitivului. Device Group: selectaţi pentru a specifica grupul. Location: introduceţi locaţia în care se află dispozitivul acum. Dacă apăsaţi butonul INFO de pe telecomandă în timp ce rulează o programare de reţea vor fi afişate detaliile acelei programări. Verificaţi dacă a fost selectat dispozitivul corespunzător prin vizualizarea IDului dispozitivului în detalii. 1 Accesaţi filele Device Time. 8 Selectaţi meniul All pentru a verifica dacă dispozitivul a fost înregistrat. 2 Selectaţi dispozitivul dvs. 3 Selectaţi Clock Set şi sincronizaţi ora cu cea a serverului. Când vă conectaţi la server pentru prima oară, ora de pe acest produs este setată utilizând ora GMT a regiunii unde este instalat serverul. Ora de pe produs poate fi modificată de pe server, aşa cum se arată în etapa 3. Prin oprirea şi repornirea produsului vor fi restaurate toate setările de timp de pe produs la ultima oră setată de pe server. Pentru detalii suplimentare referitoare la gestionarea timpului (programări, gestionarea vacanţelor etc.), consultaţi <manualul de utilizare al MagicInfo Server>.

55 Player Browse and play content stored on the selected device. No channels Network Channel My Templates No channels Local Channel Device:Internal Contents: All Sort by: File name Options 1 / 2 item(s) Network Channel Redaţi conţinutul, şabloanele şi programările configurate pe server. Puteţi să vizualizaţi dacă serverul este conectat (aprobare) în ecranul meniului Player. Pentru a vizualiza dacă serverul este conectat atunci când Network Channel rulează, apăsaţi butonul INFO de pe telecomandă 1 Selectaţi Network Channel din meniul Player. 2 Network Channel va fi rulat. Deployed Folders Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Local Channel Redaţi o programare sau un canal configurat în produs. 1 Selectaţi Local Channel din meniul Player. Mesajul No channels apare dacă niciun canal nu a fost înregistrat în Local Channel. 2 Local Channel va fi rulat. Deployed Folders Redaţi un şablon stocat într-un dispozitiv USB conectat. Funcţia Deployed Folders apare numai când este conectat un dispozitiv USB care conţine şabloane. My Templates Redaţi un şablon în My Templates stocate în memoria internă a produsului.

56 Caracteristici disponibile în pagina Player Pagina listei Player pune la dispoziţie următoarele caracteristici. Device Căutaţi Internal sau USB pentru a căuta lista de dispozitive dorită. All / Internal / USB Contents Selectaţi un tip de conţinut drept criteriu de căutare a unei liste de conţinut dorite. All / Video / Image / PDF / Flash / Office / My Templates Sort by Specificaţi criteriul de sortare a conţinutului. File name / Recently played Options Elementele de meniu din pagina Player Nume opţiune Play Seleted Send Delete Go to Multimedia Settings Operaţiuni Selectaţi şi redaţi conţinutul dorit. Copiaţi conţinut pe alt dispozitiv de stocare. Ştergeţi conţinutul dorit. Redați conținut utilizând funcția de redare multimedia. Configuraţi proprietăţile detaliate ale conţinutului. Vizitaţi următoarea pagină pentru detalii cu privire la caracteristica Settings.

57 Pagină Player meniu Settings Settings Aspect Ratio Settings Set whether to display content in the original aspect ratio or in full screen size. Aspect Ratio Setaţi Aspect Ratio la Original sau Full. Full / Original Această caracteristică este disponibilă doar pentru fişierele Videos, Images, PDF şi Office. Display Duration Setaţi durata fiecărei pagini dintr-o expunere de diapozitive. Această caracteristică este disponibilă doar pentru fişierele Images, PDF, Flash şi Office. Display Duration Transition Effect Content Orientation Landscape Close Transition Effect Configuraţi efectele de tranziţie dintre pagini sau ecrane într-o expunere de diapozitive sau fişier video. Safely Remove USB Device None / Fade1 / Fade2 / Blind / Spiral / Checker / Linear / Stairs / Wipe / Random Această caracteristică este disponibilă doar pentru fişierele Images. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Content Orientation Modificaţi orientarea de redare a conţinutului în modul Landscape sau Portrait. Landscape / Portrait Dacă Content Orientation este pe vizualizare Portrait, aceasta nu acceptă codec video VP8. Source nu este disponibil dacă modul Content Orientation este setat la Portrait. Safely Remove USB Device Elimină în siguranţă memoria USB Reset Settings Restauraţi toate valorile de sub Settings la valorile implicite pe care le-a avut produsul la achiziţionare.

58 Atunci când conţinutul rulează Vizualizarea detaliilor conţinutului care rulează Information Type: Network Channel CH Number: No channels selected CH Name: No channels selected Software Version: B2B-EP-MIP-4510 MAC ID: FF-FF-FF-FF-FF-FF Tags: None Server: Not connected USB: Not connected Schedule download: No Schedule to download Apăsaţi butonul INFO de pe telecomandă. Type: Tipul canalului în curs de redare Se aplică doar în timpul redării Network Channel / Local Channel. CH Number: Numărul alocat canalului în curs de redare Se aplică doar în timpul redării Network Channel / Local Channel. CH Name: Numele canalului în curs de redare Se aplică doar în timpul redării Network Channel / Local Channel. Software Version: afişează versiunea de software a unui dispozitiv MAC ID: afişează numărul original de identificare al unui dispozitiv Tags: setări pentru etichete alocate unui dispozitiv din server Server: afişează starea conexiunii (Connected, Disconnected sau Not approved) serverului USB: afişează starea conexiunii unui dispozitiv USB Schedule download: afişează progresul unei programări de reţea în curs de descărcare de pe server OK Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

59 Modificarea setărilor pentru conţinutul care rulează Playlist Music Picture Mode Sound Mode Repeat Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Această caracteristică nu este disponibilă când este în curs de redare conținut prin Video Wall. Apăsaţi butonul TOOLS de pe telecomandă în timpul redării conţinutului pentru a configura setări precum Picture Mode şi Sound Mode. Playlist Vizualizaţi o listă cu elemente de conţinut în curs de redare. Music Setaţi muzica de fundal pentru conţinutul în curs de redare. Picture Mode Personalizează setările de ecran pentru conţinutul în curs de redare Shops & Malls / Offices & Schools / Terminals & Stations / Video Wall / Calibration Sound Mode Personalizează setările audio pentru conţinutul în curs de redare Standard / Music / Movie / Clear Voice / Amplify Repeat Setați modul de repetare. One / All

60 Formate de fişier compatibile cu Player Sistemele de fişiere acceptate sunt FAT32 şi NTFS. Nu se poate reda un fişier cu rezoluţia verticală şi cea orizontală mai mare decât rezoluţia maximă. Verificaţi rezoluţia verticală şi cea orizontală a fişierului. Verificaţi tipurile acceptate de codecuri video şi audio şi versiunile. Verificaţi versiunile acceptate de fişiere. Este acceptată versiunea Flash până la Este acceptată versiunea Powerpoint până la Doar ultimul dispozitiv USB conectat este recunoscut. Cadru multiplu pentru programare în reţea Restricţii de redare Maxim două fişiere video (Videos) pot fi redate simultan. Un singur fişier video poate fi redat în modul de redare portret. Un singur fişier video Flash poate fi redat. Pentru fişierele Office (fişiere PPT şi Word) şi fişierele PDF, un singur tip de fişier este acceptat întrun moment anume. Fişierele LFD(.lfd) nu sunt acceptate. Fişiere şablon şi fişiere LFD(.lfd) Restricţii Asiguraţi-vă că există un singur folder (conţinut / programări) distribuit în memoria Internal / USB. Restricţii de redare Maxim două fişiere video (Videos) pot fi redate. Un singur fişier video Flash poate fi redat. Pentru fişierele Office (fişiere PPT şi Word) şi fişierele PDF, un singur tip de fişier este acceptat întrun moment anume. Mai multe fişiere video (Videos) nu pot fi redate simultan pe un singur afişaj al peretului video. Restricţii privind redarea sunetului Poate fi utilizată o singură ieşire pentru sunet. Prioritatea la redare: Fişierul Flash > reţeaua BGM > BGM local > fişierul video din cadrul principal selectat de utilizator Restricţii privind redarea sunetului Poate fi utilizată o singură ieşire pentru sunet. Prioritatea la redare: Fişierul Flash > reţeaua BGM > BGM local > fişierul video din cadrul principal selectat de utilizator Reţeaua BGM: setările pot fi configurate în etapa 1, la crearea unei programări pe server. BGM local: setările BGM pot fi configurate utilizând instrumentele afişate după ce butonul TOOLS este afişat în timpul redării Player. Cadrul principal selectat de utilizator: setările cadrului principal pot fi configurate în etapa 2, la crearea unei programări pe server.

61 Conţinut Extensie fişier Container Codec video Rezoluţie Frecvenţa de cadre (fps) Rată de transfer (Mbps) Codec audio *.avi *.mkv *.asf *.wmv *.mp4 *.mov *.3gp *.vro *.mpg *.mpeg *.ts *.tp *.trp *.flv *.vob *.svi *.m2ts *.mts *.divx AVI MKV ASF MP4 3GP VRO VOB PS TS DivX 3.11 / 4.x / 5.x / 6.x MPEG4 SP / ASP H.264 BP / MP / HP Motion JPEG 1920 X ~30 30 AC3 LPCM AAC HE-AAC WMA DD+ MPEG(MP3) DTS Core G.711(ALaw, μ-law) Windows Media Video v9 MPEG2 MPEG1 VP6 640 X 480 4

62 Video Audio Imagine Nu sunt acceptate videoclipurile 3D. Nu este acceptat conţinutul cu rezoluţie mai mare decât rezoluţia specificată în tabelul de mai sus. Conţinutul video având rata de biţi sau frecvenţa de cadre mai mare decât rata specificată în tabelul de mai sus ar putea fi redat neuniform. Conţinutul video nu va fi redat sau nu va fi redat corect dacă există o eroare în conţinut sau container. Unele camere digitale / dispozitive USB pot fi incompatibile cu player-ul. Acceptă maxim H.264, nivel 4.1 H.264 FMO / ASO / RS, VC1 SP / MP / AP L4 şi AVCHD nu sunt acceptate. Pentru toate codecurile video mai puţin MVC, VP8, VP6: Sub 1280 x 720: maxim 60 de cadre Peste 1280 x 720: maxim 30 de cadre GMC 2 şi ulterior nu este acceptat. Acceptă doar spec. BD MVC Anumite codecuri (MVC, VP8 și MJPEG) nu vor fi acceptate în următoarele situații: redarea succesivă a tipurilor de fișiere diferite, redarea fișierelor LFD sau redarea fișierelor în modul portret. Conţinutul audio având rata de biţi sau frecvenţa de cadre mai mare decât rata specificată în tabelul de mai sus ar putea fi redat neuniform. Conţinutul video nu va fi redat sau nu va fi redat corect dacă există o eroare în conţinut sau container. Unele camere digitale / dispozitive USB pot fi incompatibile cu player-ul. Acceptă, cel mult, canalul WMA 10 Pro 5.1. Formatul audio fără pierderi WMA nu este acceptat. QCELP, AMR NB/WB nu sunt acceptate. Format de fişier imagine compatibil: Jpeg Rezoluţie maximă acceptată: X 8640 Efecte de imagine acceptate: 9 efecte (Fade1, Fade2, Blind, Spiral, Checker, Linear, Stairs, Wipe, Random)

63 Flash Power Point PDF Compatibil cu Flash 10.1 Animaţie Flash Format de fişier compatibil: SWF Rezoluţie recomandată: 960 X 540 Atenţie Nu se poate garanta o performanţă comparabilă cu Flash Player pe un sistem de operare Windows Este necesară optimizarea în timpul creării conţinutului Flash Video Format de fişier compatibil: FLV Video Codec : H.264 BP Rezoluţie: 1920 X 1080 Audio Codec : H.264 BP Atenţie Nu este acceptat formatul de fişier F4V Nu este acceptat Screen Video Formate de fişiere document compatibile Extensie: ppt, pptx Versiune: Office 97 ~ Office 2007 Funcţii neacceptate Efect de animaţie Forme 3D (care vor fi afişate în 2D) Antet şi subsol (nu sunt acceptate unele subelemente) Word Art Aliniere Poate apărea o eroare de aliniere a grupului Office 2007 SmartArt nu este complet acceptat. Sunt acceptate 97 din 115 subelemente. Inserarea de obiecte Caractere cu jumătate de lăţime Spaţierea între litere Diagrame Text vertical unele subelemente nu sunt acceptate Notele de diapozitiv şi diapozitivele imprimate Formate de fişiere document compatibile Extensie: pdf Funcţii neacceptate Conţinutul mai mic de 1 pixel nu este suportat din cauza unei probleme legate de degradarea performanţei. Conţinutul imaginilor mascate sau mozaic nu este suportat. Conţinutul cu text rotit nu este suportat. Efectele de umbrire 3D nu sunt suportate. Este posibil ca anumite caractere să nu fie acceptate (Caracterele speciale ar putea fi corupte)

64 WORD Fişiere şablon LFD Formate de fişiere document compatibile Extensie:.doc,.docx Versiune: Office 97 ~ Office 2007 Funcţii neacceptate Efect de fundal pentru pagină Câteva stiluri pentru paragrafe Word Art Aliniere Poate apărea o eroare de aliniere a grupului Forme 3D (care vor fi afişate în 2D) Office 2007 SmartArt nu este complet acceptat. Sunt acceptate 97 din 115 subelemente. Diagrame Caractere cu jumătate de lăţime Spaţierea între litere Text vertical unele subelemente nu sunt acceptate Notele de diapozitiv şi diapozitivele imprimate Crearea/editarea/redarea sunt disponibile doar în Template. Disponibil în Network Channel și Local Channel Formate de fişiere document compatibile Extensie:.lfd

65 Formate de fişier compatibile cu Video Wall Consultați <manualul de utilizare al MagicInfo Server> pentru detalii suplimentare. Video Nu sunt acceptate videoclipurile 3D. Nu este acceptat conţinutul cu rezoluţie mai mare decât rezoluţia specificată în tabelul de mai sus. Conţinutul video având rata de biţi sau frecvenţa de cadre mai mare decât rata specificată în tabelul de mai sus ar putea fi redat neuniform. Conţinutul video nu va fi redat sau nu va fi redat corect dacă există o eroare în conţinut sau container. Unele camere digitale / dispozitive USB pot fi incompatibile cu player-ul. Acceptă maxim H.264, nivel 4.1 H.264 FMO / ASO / RS, VC1 SP / MP / AP L4 şi AVCHD nu sunt acceptate. Pentru toate codecurile video mai puţin MVC, VP8, VP6: Sub 1280 x 720: maxim 60 de cadre Peste 1280 x 720: maxim 30 de cadre GMC 2 şi ulterior nu este acceptat. Acceptă doar spec. BD MVC E posibil ca unele codecuri să nu fie acceptate în modul de redare portret. Imagine Format de fişier imagine compatibil: Jpeg, png, bmp Rezoluţie maximă acceptată: X 8640 Afişarea pe ecran a unei imagini cu rezoluţie mai înaltă poate dura mai mult.

66 Restricţii Un singur fişier video (Videos) poate fi redat per client. Fişiere cu conţinut diferit pot fi redate pe afişajele unui perete video. Nu pot fi redate două fişiere video (Videos) pe un singur afişaj al peretului video. Disponibil Disponibil Indisponibil

67 Schedule HOME Schedule ENTER E Schedule Type:Local Device:Internal Options Schedule your content on a local channel or edit existing channels. Playing Time [CH1] [CH2] [CH3] Add content to create 12:00 am a programme on the channel. 12:30 am 01:00 am 01:30 am 02:00 am Configure the display 02:30 am duration to set how long each item of content will 03:00 am play for. 03:30 am + Add Programme Schedule your content on Schedule your content on CH 2. CH 3. 04:00 am 04:30 am Set a start time and 05:00 am a stop time for the 05:30 am programme. Caracteristici disponibile în pagina Schedule Pagina Schedule pune la dispoziţie următoarele caracteristici. Type Local: Adăugaţi sau editaţi programări. Network: Vizualizaţi programarea de reţea configurată pe server. Device Afişaţi numele unui dispozitiv de stocare conectat. Această opţiune se activează doar dacă Type este setat la Local în Device. Options Elementele de meniu din pagina Schedule Nume opţiune Operaţiuni Send Delete Settings Trimiteţi programările configurate către alt dispozitiv de stocare. Această opţiune este similară caracteristicii de copiere de pe PC-uri. Ştergeţi programările. Conținutul implicit este redat pe un canal care nu conține informații privind programul.

68 Configurarea programărilor de canal Redaţi conţinut media cum ar fi videoclipuri, fotografii şi muzică la momentul dorit. 1 Selectaţi un canal pentru configurare. 2 Selectaţi conţinutul de videoclipuri, muzică şi fotografii pe care doriţi să îl aplicaţi la programarea canalului. 3 Setaţi ora de redare a programării. (Start Time ~ Stop Time) 4 Modificaţi numele programării canalului, apoi selectaţi un folder destinaţie pentru a-l salva. 5 Apăsaţi butonul Save. Aplicabil doar când Type este setat la Local. Editarea unei programări de canal. Modificaţi setările pentru o programare de canal configurată, de exemplu conţinutul, durata şi numele programării. 1 Selectaţi un canal pentru editare. 2 Selectaţi conţinutul de videoclipuri, fotografii sau muzică pe care doriţi să-l editaţi în programarea canalului. Ştergerea conţinutului: Poziţionaţi cursorul deasupra conţinutului dorit, apoi apăsaţi butonul E pentru ştergere. Deplasaţi-vă în extremitatea dreaptă a listei de conţinut. Faceţi clic pe butonul + pentru a adăuga conţinut sau modificaţi ordinea de redare a elementelor de conţinut. 3 Setaţi ora de redare a programării. (Start Time ~ Stop Time) 4 Modificaţi numele programării canalului, apoi selectaţi un folder destinaţie pentru a-l salva. 5 Apăsaţi butonul Save. Aplicabil doar când Type este setat la Local.

69 Template HOME Template ENTER E Template Select a template to customise. My template Market:All Orientation:Landscape 1 / 64 item(s) Caracteristici disponibile în pagina Template Creați conținut unic utilizând șabloanele. Este ușor să creați conținut. Pur și simplu schimbați imaginile și textul dintr-un șablon. Sortaţi lista de şabloane cu ajutorul următoarelor criterii. Market Orientation Landscape: Selectaţi acest mod atunci când utilizaţi produsul în orientare tip vedere. Portrait: Selectaţi acest mod atunci când utilizaţi produsul în orientare tip portret. 1 Selectaţi un şablon din şabloanele eşantion puse la dispoziţie. Template Select in the editable zone to add content or edit the existing text. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Preview Funcţia Template este dezactivată dacă Video Wall este On. Cancel New town interior design Save Sustainble evolution unfolods tomorrw s design Background Screen Background Music

70 2 Organizaţi un şablon prin inserarea de text, videoclipuri, fotografii sau fişiere PDF, după cum doriţi. Introducerea textului Template Select in the editable zone to add content or edit the existing text. Introducerea conţinutului, de exemplu, videoclipuri, fotografii şi fişiere PDF Edit Template Select in the editable zone to add content or edit the existing text. Item(s) selected Select item to delete picture1.jpg Cancel New town interior design Edit Text Font options Preview Save Duration Options Hide Element Show Aspect Ratio Mute Done Cancel Sustainble evolution unfolods tomorrw s design Edit Text Background Screen Background Music Configurarea imaginii/muzicii de fundal Selectați fereastra Edit Text pentru a introduce text. Font options Font Colour: Specificaţi culoarea textului pentru mesaj. Background colour: Specificaţi culoarea fundalului pentru mesaj. Background opacity: Specificaţi transparenţa fundalului pentru mesaj. Alignment: selectaţi un mod de aliniere a mesajelor. Scroll: Specificaţi direcţia/viteza de defilare pentru mesaj. Hide Element: Afişaţi sau ascundeţi un mesaj. Selectarea opţiunii Hide nu resetează setările mesajului. Reset: Resetaţi toate setările din Font options la setările implicite. Template Select in the editable zone to add content or edit the existing text. Background Screen.. Background colour White Done Cancel Device:Internal

71 Preview 3 Configuraţi Template Name şi Storage. Save Template preview is running. It will stop after 20 seconds. Duration Template Name Storage 23:59:59 Template1 Internal New town interior design Sustainble evolution unfolods tomorrw s design Save Cancel 4 Apăsaţi butonul Save pentru a finaliza crearea conţinutului. 1 Previzualizaţi şablonul creat folosind caracteristica Preview. 2 Pentru a salva şablonul, apăsaţi butonul Save.

72 Clone Product Exportaţi setările produsului într-un dispozitiv USB sau încărcaţi setările via un dispozitiv USB. Această opţiune este folositoare atunci când realizaţi aceleaşi setări pentru mai multe produse. HOME Clone Product ENTER E Clone Product Când dispozitivul USB nu conține un fișier duplicat 1 Conectați dispozitivul USB la un port USB. Rulați funcția Clone Product. 2 Apare mesajul No cloning file found on the USB device. Copy system settings from this product to the USB storage device?. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Când dispozitivul USB conține un fișier duplicat 1 Conectați dispozitivul USB la un port USB. Rulați funcția Clone Product. 2 Apare mesajul Cloning file found. Please select an option.. Rulați funcția Clone from USB sau funcția Clone to USB. Clone from USB: Aplicați-i produsului setările dispozitivului USB. Clone to USB: Copiați setările produsului pe dispozitivul USB. După terminarea configurării, produsul este repornit automat.

73 ID Settings Atribuiţi un ID unui televizor. Apăsaţi u/d pentru a selecta un număr E. HOME ID Settings ENTER E ID Settings Device ID Pentru recepţia semnalului de intrare, introduceţi numărul ID al produsului conectat la cablul de intrare. (Interval: 0~224) Introduceţi numărul dorit utilizând butoanele numerice de pe telecomandă. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. PC Connection Cable Selectaţi o metodă de conectare la MDC pentru recepţia semnalului MDC. RS232C cable comunicaţi cu MDC prin intermediul unui cablu RS232C-stereo. RJ45(LAN) cable comunicaţi cu MDC prin intermediul unui cablu RJ45. Device ID Auto Set Această caracteristică îi alocă automat un număr ID unui dispozitiv conectat printr-un cablu RS232C.

74 Video Wall HOME Video Wall ENTER E Video Wall Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Personalizaţi configuraţia formată din mai multe afişaje conectate pentru a forma un perete video. În plus, afişaţi o porţiune dintr-o imagine sau repetaţi aceeaşi imagine pe toate afişajele conectate. Pentru a afişa mai multe imagini, consultaţi secţiunea de asistenţă a MDC sau ghidul utilizatorului MagicInfo. Este posibil ca unele modele să nu accepte funcţia MagicInfo. Apply to Current Source (ieșire video de la un dispozitiv conectat la Source): Configurați caracteristicile peretelui video pentru ieșirea video dintr-un dispozitiv extern conectat la produs. MagicInfo Player S: configurați caracteristicile peretelui video pentru conținut salvat în produs sau conținut salvat pe o memorie USB sau pe un card SD. Restricţii Redarea poate fi inițial neuniformă, dacă sunt redate succesiv fișiere video cu rezoluții diferite (de ex., conținut 1280x720 este redat după conținut 1920x1080) sau dacă un fișier imagine și un fișier video sunt redate unul după altul. Video Rezoluție compatibilă 1920 x 1080 la 24p/30p 1280 x 720 la 24p/30p/60p Nu sunt compatibile imaginile HEVC și 3D. Imagine Format de fişier imagine compatibil: Jpeg, png, bmp Rezoluţie maximă acceptată jpeg : X 8640 png: 4096 X 4096 bmp: 4096 X 4096

75 Video Wall Puteţi activa sau dezactiva Video Wall. Pentru a organiza un perete video, selectaţi On. Off / On Horizontal x Vertical Această caracteristică împarte automat afișajul unui videowall, pe baza unei configurații a matricei videowall. Introduceți matricea videowall. Afișajul videowall este împărțit pe baza matricei configurate. Numărul de dispozitive cu afișaj pe verticală sau pe orizontală poate fi setat în intervalul de la 1 la 15. Un afișaj videowall poate fi împărțit în maximum 225 de ecrane. Opţiunea Horizontal x Vertical este activată doar atunci când Video Wall este setat la On. Screen Position Pentru a rearanja ecranele împărțite, reglați numărul pentru fiecare produs din matrice, utilizând caracteristica Screen Position. Prin selectarea Screen Position, va fi afișată matricea videowall cu numărul alocat produselor care formează videowallul. Pentru a rearanja produsele, utilizați butoanele de direcție de pe telecomandă pentru a muta produsul la alt număr dorit. Apăsaţi butonul E. All Displays: Alocați poziții pe ecran pentru Toate afișajele. Nu este necesar să setați un perete video pentru afișaje individuale. Current Displays: Alocați o poziție a ecranului numai pentru acest prim afișaj. Screen Position poate fi setată cu maximum 15x15 ecrane împărţite (225 de dispozitive). Dacă v-aţi conectat utilizând modul DP Loopout, numărul maxim de dispozitive se modifică la 100. Opţiunea Screen Position este activată doar atunci când Video Wall este setat la On. Pentru a utiliza funcția, asigurați-vă că este configurată opțiunea Horizontal x Vertical. Format Selectați modul de afișare a imaginilor pe afișajul videowall. Full: Afișați imaginile pe ecran întreg, fără margini. Natural: Afișați imaginile în raportul de aspect original, fără a mări sau a reduce dimensiunea. Opţiunea Format este activată doar atunci când Video Wall este setat la On.

76 Network Status Verificați conexiunea curentă la rețea și Internet. HOME Network Status ENTER E Network Status Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

77 Picture Mode HOME Picture Mode ENTER E Picture Mode Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Selectaţi un mod de imagine (Picture Mode) adecvat pentru mediul în care va fi utilizat produsul. Shops & Malls Potrivit pentru centrele comerciale. Selectați fie Videos/Images, fie Text, în funcție de modul de imagine. Offices & Schools Potrivit pentru birouri și școli. Selectați fie Videos/Images, fie Text, în funcție de modul de imagine. Terminals & Stations Potrivit pentru autogări și gări. Selectați fie Videos/Images, fie Text, în funcție de modul de imagine. Video Wall Potrivit pentru mediile în care este utilizat afișajul videowall. Selectați fie Videos/Images, fie Text, în funcție de modul de imagine. Calibration în acest mod, se aplică setările de luminozitate, culoare, gamma şi uniformitate customizate utilizând programul de calibrare Advanced Color Management. Pentru a aplica în mod corespunzător Calibration, asiguraţi-vă că aţi configurat setările pentru calitatea imaginii, cum ar fi luminozitatea, culoarea, gama şi uniformitatea, utilizând programul de calibrare a culorilor Advanced Color Management. Pentru a descărca programul Advanced Color Management, vizitaţi

78 On/Off Timer HOME On/Off Timer ENTER E On/Off Timer Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Trebuie să setaţi ceasul înainte de a utiliza On/Off Timer. On Timer Setaţi On Timer astfel încât produsul să pornească automat la ora şi la data alese de dvs. Alimentarea este pornită cu volumul şi sursa de intrare specificate. On Timer: setaţi timer-ul de pornire prin selectarea uneia dintre cele şapte opţiuni. Asiguraţi-vă că aţi setat ora curentă mai întâi. (On Timer 1 ~ On Timer 7) Setup: selectaţi Off, Once, Everyday, Mon~Fri, Mon~Sat, Sat~Sun sau Manual. Dacă selectaţi Manual, puteţi alege zilele în care doriţi să porniţi On Timer produsul. Marcajul de selectare indică zilele pe care le-aţi selectat. Time: setaţi ora şi minutul. Utilizaţi butoanele cu numere sau butoanele săgeţi sus şi jos pentru a introduce numere. Utilizaţi butoanele săgeţi stânga şi dreapta pentru a modifica câmpurile editabile. Volume: setaţi nivelul de volum dorit. Utilizaţi butoanele săgeţi stânga şi dreapta pentru a modifica nivelul volumului. Source: selectaţi sursa de intrare dorită. Contents (atunci când Source este setată la Internal/USB): De pe dispozitivul USB sau de pe dispozitivul de memorie internă, selectaţi folderul cu conţinutul pe care doriţi să îl redaţi când porneşte produsul. Conţinutul poate include muzică, fotografii sau fişiere video. Această funcţie este disponibilă numai când este conectat un dispozitiv USB. Dacă nu există fişiere muzicale pe dispozitivul USB sau nu selectaţi un folder cu fişiere muzicale, funcţia Cronometru nu va funcţiona corespunzător. Dacă există un singur fişier foto pe dispozitivul USB Slide Show nu va reda. Dacă numele unui folder este prea lung, folderul nu poate fi selectat. Fiecare USB pe care îl utilizaţi are propriul său folder alocat. Dacă utilizaţi mai mult de un singur dispozitiv USB de acelaşi tip, asiguraţi-vă că folderele alocate acestora au nume diferite. Vă recomandăm să utilizaţi un stick de memorie USB şi un cititor multi card atunci când utilizaţi On Timer. Funcţia On Timer ar putea să nu funcţioneze cu dispozitive USB având acumulator încorporat, playere MP3 sau anumite playere media portabile fabricate de anumiţi producători, deoarece produsul poate recunoaşte aceste dispozitive într-un interval prea lung de timp.

79 Off Timer Setaţi timerul de oprire (Off Timer) prin selectarea uneia dintre cele şapte opţiuni. (Off Timer 1 ~ Off Timer 7) Setup: selectaţi Off, Once, Everyday, Mon~Fri, Mon~Sat, Sat~Sun sau Manual. Dacă selectaţi Manual, puteţi alege zilele în care doriţi să opriţi produsul Off Timer. Marcajul de selectare indică zilele pe care le-aţi selectat. Time: setaţi ora şi minutul. Utilizaţi butoanele cu numere sau butoanele săgeţi sus şi jos pentru a introduce numere. Utilizaţi butoanele săgeţi stânga şi dreapta pentru a modifica câmpurile editabile. Holiday Management Temporizatorul va fi dezactivat pe parcursul perioadei specificate drept vacanţă. Add Holiday: specificaţi perioada pe care doriţi să o adăugaţi drept vacanţă. Selectaţi datele de începere şi terminare a vacanţei pe care doriţi s-o adăugaţi utilizând butoanele u/d şi faceţi clic pe butonul Save. Perioada va fi adăugată în lista de concedii. Start: setaţi data de început a vacanţei. End: setaţi data de sfârşit a vacanţei. Delete: ştergeţi elemente selectate din lista de vacanţe. Edit: Selectați un articol de vacanță și schimbați data. Set Applied Timer: setaţi On Timer şi Off Timer să nu fie activate în timpul sărbătorilor legale. Apăsaţi E pentru a selecta setările On Timer şi Off Timer pe care nu doriţi să le activaţi. On Timer şi Off Timer selectate nu vor fi activate.

80 Ticker HOME Ticker ENTER E Ticker Introduceţi text în timp ce este afişat un fişier video sau o imagine şi afişaţi textul pe ecran. Off / On Message: introduceţi un mesaj de afişat pe ecran. Time: setaţi Start Time şi End Time să afişeze un mesaj Message. Font options: Specificați fontul și culoarea textului pentru mesaj. Position: selectați o orientare pentru a afișa un Message. Scroll: Specificați Direction și Speed de derulare a mesajului. Preview: Previzualizaţi setările configurate pentru legendă. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. More settings Apare meniul cu setările imaginii. HOME More settings ENTER E More settings Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

81 URL Launcher Pentru detalii privind modul de utilizare a caracteristicii URL Launcher, contactați distribuitorul de la care ați achiziționat produsul. Pentru a utiliza caracteristica URL Launcher, setaţi Play via la URL Launcher în System. HOME URL Launcher ENTER E Change URL pm 12:00 Play January URL Launcher various contents sych as scheduled channels, templates or files. Clone Product ID Settings Video Wall Network Status Picture Mode On/Off Timer Ticker More settings Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

82 Reglarea ecranului Configurarea setărilor Picture (Backlight, Colour Tone etc.). Dispunerea opţiunilor din meniul Picture poate varia în funcţie de produs. Picture Mode MENUm Picture Picture Mode ENTERE Picture Picture Mode Shops & Malls Backlight Contrast Brightness Sharpness Colour Tint (G/R) G50 R50 Schimbați Picture Mode în funcție de mediul în care utilizați produsul. Shops & Malls Potrivit pentru centrele comerciale. Selectați fie Videos/Images, fie Text, în funcție de modul de imagine. Offices & Schools Potrivit pentru birouri și școli. Selectați fie Videos/Images, fie Text, în funcție de modul de imagine. Terminals & Stations Potrivit pentru autogări și gări. Selectați fie Videos/Images, fie Text, în funcție de modul de imagine. Video Wall Potrivit pentru mediile în care este utilizat afișajul videowall. Selectați fie Videos/Images, fie Text, în funcție de modul de imagine. Calibration: în acest mod, se aplică setările de luminozitate, culoare, gamma şi uniformitate customizate utilizând programul de calibrare Advanced Color Management. Pentru a aplica în mod corespunzător Calibration, asiguraţi-vă că aţi configurat setările pentru calitatea imaginii, cum ar fi luminozitatea, culoarea, gama şi uniformitatea, utilizând programul de calibrare a culorilor Advanced Color Management. Pentru a descărca programul Advanced Color Management, vizitaţi Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

83 Backlight / Contrast / Brightness / Sharpness / Colour / Tint (G/R) MENUm Picture ENTERE Picture Picture Mode Backlight Contrast Shops & Malls Produsul are câteva opţiuni pentru reglarea calităţii imaginii. Picture Mode Shops & Malls, Offices & Schools, Terminals & Stations, Video Wall Calibration Opţiuni reglabile Videos/Images Backlight / Contrast / Brightness / Sharpness / Colour / Tint (G/R) Text Backlight / Contrast / Brightness / Sharpness Backlight Selectați un Picture Mode, apoi ajustați setările după cum doriți. Noile setări vor fi salvate în Picture Mode. Puteţi modifica şi stoca setările pentru fiecare dispozitiv extern pe care l-aţi conectat la o intrare a produsului. Reducerea luminozităţii imaginii reduce consumul de energie. Brightness 45 Sharpness 60 Colour 55 Tint (G/R) G50 R50 Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

84 Colour Temperature MENUm Picture Colour Temperature ENTERE Picture Reglaţi temperatura culorii (Red/Green/Blue). (Interval: 2800K-16000K) Această opţiune este disponibilă atunci când Colour Tone este setat la Off. Această funcţie este dezactivată atunci când Picture Mode este setat la Calibration. Colour Temperature 16000K Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. White Balance MENUm Picture White Balance ENTERE Picture White Balance Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. 2 Point Ajustaţi temperatura culorii pentru a imagine mai naturală. R-Gain / G-Gain / B-Gain: reglaţi luminozitatea fiecărei culori (roşu, verde, albastru). Reset: Resetați la setările implicite. 10 Point Controlează balanţa de alb în intervale de 10 puncte reglând luminozitatea culorilor roşu, verde şi albastru. Off / On Level: selectaţi intervalul de reglare. Red: reglaţi nivelul de roşu. Green: reglaţi nivelul de verde. Blue: reglaţi nivelul de albastru. Reset: Resetați la setările implicite. Unele dispozitive externe ar putea să nu accepte această funcţie.

85 Gamma Ajustaţi intensitatea culorii principale. Această funcţie este dezactivată atunci când Picture Mode este setat la Calibration. MENUm Picture Gamma ENTERE Picture Gamma -2 Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Calibrated value MENUm Picture Calibrated value ENTERE Picture Selectaţi dacă doriţi să aplicaţi setările de luminozitate, culoare, gamma şi uniformitate personalizate prin intermediul programului de calibrare a culorii Advanced Color Management modurilor Informații și Publicitate. Don't apply / Apply Pentru a descărca programul Advanced Color Management, vizitaţi Această funcţie este dezactivată atunci când Picture Mode este setat la Calibration. Disponibilă numai în modul PC şi DVI. Calibrated value Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

86 Advanced Settings MENUm Picture Advanced Settings ENTERE Advanced Settings Dynamic Contrast Off Black Tone Darkest Flesh Tone 0 Această funcţie este dezactivată atunci când Picture Mode este setat la Calibration. Picture Mode Shops & Malls, Offices & Schools, Video Wall Videos/Images Text Opţiuni reglabile Dynamic Contrast / Black Tone / Flesh Tone / RGB Only Mode / Colour Space / White Balance Dynamic Contrast / Black Tone / White Balance Terminals & Stations Videos/Images Dynamic Contrast / Black Tone / Flesh Tone / RGB Only Mode / Colour Space / White Balance / Motion Lighting Text Dynamic Contrast / Black Tone / White Balance RGB Only Mode Colour Space Motion Lighting Off Native Off Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

87 Advanced Settings Dynamic Contrast Black Tone Flesh Tone RGB Only Mode Colour Space Motion Lighting Off Darkest 0 Off Native Off Dynamic Contrast Reglaţi contrastul ecranului. Off / Low / Medium / High Black Tone Selectaţi nivelul de negru pentru a ajusta adâncimea ecranului. Off / Dark / Darker / Darkest Flesh Tone Evidenţiere roz Flesh Tone. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. RGB Only Mode Afişează culorile Red, Green şi Blue pentru a efectua reglări fine ale nuanţei şi saturaţiei. Off / Red / Green / Blue Colour Space Ajustează intervalul şi varietatea de culori (spaţiul de culori) disponibile pentru a crea imagini. Auto / Native / Custom Pentru a regla Colour, Red, Green, Blue şi Reset, setaţi Colour Space la Custom. Motion Lighting Reduce consumul de energie reducând luminozitatea ecranului atunci când imaginea de pe ecran este în mişcare. Off / On

88 Picture Options Sursă de intrare Picture Mode Opţiuni reglabile MENUm Picture Picture Options ENTERE Picture Options PC Shops & Malls, Offices & Schools, Terminals & Stations Videos/Images Text Colour Tone / Digital Clean View / MPEG Noise Filter / Auto Motion Plus / Dynamic Backlight Colour Tone / Dynamic Backlight Colour Tone Digital Clean View MPEG Noise Filter Off Off Off Video Wall Videos/Images Colour Tone / Digital Clean View / MPEG Noise Filter / Auto Motion Plus / Dynamic Backlight Text Colour Tone / Auto Motion Plus / Dynamic Backlight HDMI Black Level Low Calibration Dynamic Backlight Film Mode Auto Motion Plus Dynamic Backlight Off Standard On DisplayPort Shops & Malls, Offices & Schools, Terminals & Stations Videos/Images Text Colour Tone / Digital Clean View / MPEG Noise Filter / HDMI Black Level / Auto Motion Plus / Dynamic Backlight Colour Tone / HDMI Black Level / Dynamic Backlight Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Video Wall Videos/Images Colour Tone / HDMI Black Level / Dynamic Backlight Text Colour Tone / HDMI Black Level / Dynamic Backlight Calibration HDMI Black Level / Dynamic Backlight

89 Picture Options Sursă de intrare Picture Mode Opţiuni reglabile Colour Tone Digital Clean View MPEG Noise Filter HDMI Black Level Film Mode Auto Motion Plus Dynamic Backlight Off Off Off Low Off Standard On DVI, HDMI Shops & Malls, Offices & Schools, Terminals & Stations Videos/Images Text Colour Tone / Digital Clean View / MPEG Noise Filter / HDMI Black Level / Auto Motion Plus / Dynamic Backlight Colour Tone / HDMI Black Level / Dynamic Backlight Video Wall Videos/Images Colour Tone / Digital Clean View / MPEG Noise Filter / HDMI Black Level / Auto Motion Plus / Dynamic Backlight Text Colour Tone / HDMI Black Level / Auto Motion Plus / Dynamic Backlight Calibration HDMI Black Level / Dynamic Backlight Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. AV, Component Shops & Malls, Offices & Schools, Terminals & Stations Videos/Images Text Colour Tone / Digital Clean View / MPEG Noise Filter / Film Mode / Auto Motion Plus / Dynamic Backlight Colour Tone / Film Mode / Dynamic Backlight Video Wall Videos/Images Colour Tone / Digital Clean View / MPEG Noise Filter / Film Mode / Auto Motion Plus / Dynamic Backlight Text Colour Tone / Film Mode / Auto Motion Plus / Dynamic Backlight Calibration Film Mode / Dynamic Backlight

90 Picture Options Colour Tone Digital Clean View MPEG Noise Filter HDMI Black Level Film Mode Auto Motion Plus Dynamic Backlight Off Off Off Low Off Standard On Colour Tone Off / Cool / Standard / Warm1 / Warm2 Această funcţie este dezactivată atunci când Picture Mode este setat la Calibration. Puteţi modifica şi stoca setările pentru fiecare dispozitiv extern conectat la o intrare a produsului. Digital Clean View Dacă semnalul de difuzare recepţionat de produs este slab, puteţi activa caracteristica Digital Clean View pentru a reduce imaginile statice şi dublate care ar putea apărea pe ecran. Off / Low / Medium / High / Auto Intensitatea semnalului primit este cea mai puternică atunci când bara este verde. Dacă semnalul este slab, încercaţi toate opţiunile până când produsul afişează cea mai bună imagine. MPEG Noise Filter Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Reduce zgomotul MPEG pentru a oferi o calitate îmbunătăţită a imaginii. Off / Low / Medium / High / Auto HDMI Black Level Se selectează nivelul de negru pe ecran pentru a ajusta adâncimea ecranului. Low / Normal Disponibil doar în modurile DisplayPort, HDMI şi DVI (temporizare AV: 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p).

91 Picture Options Colour Tone Digital Clean View MPEG Noise Filter Off Off Off Film Mode acest mod este adecvat pentru a vizualiza filme. Setează produsul să detecteze şi să proceseze automat semnalele de film de la toate sursele şi să regleze imaginea la calitate optimă. Off / Auto1 / Auto2 Disponibil în AV sau Component (480i/1080i). HDMI Black Level Film Mode Auto Motion Plus Dynamic Backlight Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Low Off Standard On Auto Motion Plus Elimină petele şi vibraţiile din scenele cu multe mişcări rapide, pentru a oferi o imagine mai clară. Numele meniurilor pot diferi în funcţie de ţară. Off : opreşte Auto Motion Plus. Clear : setează Auto Motion Plus în modul Clear (adecvat pentru vizualizarea clară a imaginilor în mişcare). Standard : setează Auto Motion Plus în modul Standard. Smooth : setează Auto Motion Plus în modul Smooth (adecvat pentu vizualizarea naturală a imaginilor în mişcare). Custom : utilizat pentru reducerea imaginilor persistente şi a vibraţiilor după dorinţă. Blur Reduction : utilizat pentru reducerea imaginilor persistente după dorinţă. Suportat doar dacă Auto Motion Plus este setat la Custom. Judder Reduction : utilizat pentru reducerea vibraţiilor după dorinţă. Suportat doar dacă Auto Motion Plus este setat la Custom. LED Clear Motion : Măriți claritatea imaginilor în mișcare. Suportat doar dacă Auto Motion Plus este setat la Custom. Reset: restaurarea Auto Motion Plus setărilor la valorile implicite. Culoarea de pe ecran poate varia în mod neintenţionat la utilizarea acestei opţiuni. Disponibil când PIP este setat la On. Dynamic Backlight Reglaţi automat iluminarea din spate pentru a oferi cel mai bun contrast posibil pentru ecran în condiţiile date. Off / On Dynamic Backlight nu este indisponibil atunci când sursa de intrare este setată la PC, AV sau Component în timp ce Video Wall este On.

92 Picture Size MENUm Picture Picture Size ENTERE Picture Size Picture Size 16:9 Position Resolution Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Off alegeţi mărimea şi raportul de aspect al imaginii afişate pe ecran. Picture Size Sunt afişate diferite opţiuni de reglare a ecranului, în funcţie de sursa de intrare curentă. 16:9: setează imaginea la 16:9 mod panoramic. Zoom1: se utilizează pentru o mărire/micşorare moderată. Decupează partea de sus şi părţile laterale. Zoom2: se utilizează pentru o mărire/micşorare accentuată. Smart View 1: reduce imaginea 16:9 cu 50%. Smart View 1 este activată doar în modurile HDMI. Smart View 2: reduce imaginea 16:9 cu 25%. Smart View 2 este activată doar în modurile HDMI. Wide Fit: măreşte raportul de aspect al imaginii pentru a se potrivi pe întregul ecran. 4:3: setează imaginea la modul (4:3). Nu setaţi produsul în formatul 4:3 pentru o perioadă mare de timp. Marginile afişate în partea stângă şi în partea dreaptă sau în partea de sus şi în partea de jos a ecranului pot provoca retenţia imaginii (arderea ecranului), aspect care nu este acoperit de garanţie. Screen Fit: afişează imaginea completă, fără nicio decupare atunci când sunt furnizate semnale HDMI (720p / 1080i / 1080p) sau Component (1080i / 1080p). Custom: modifică rezoluţia conform preferinţelor utilizatorului. Original ratio: dacă sursa de intrare este PC, DVI, HDMI sau DisplayPort (conexiune la PC) conţinutul video va fi afişat cu raportul de aspect original. Porturile disponibile pot fi diferite în funcţie de model.

93 Position Picture Size Picture Size 16:9 Position Resolution Off Reglează poziţia imaginii. Position este disponibilă doar dacă Picture Size este setat la Zoom1, Zoom2, Wide Fit, Screen Fit sau Custom. Pentru a utiliza funcţia Position după selectarea Zoom1, Zoom2, Wide Fit, Screen Fit sau Custom, urmaţi aceşti paşi. 1 Apăsaţi butonul pentru a selecta Position. Apăsaţi butonul E. 2 Apăsaţi butonul sau pentru a deplasa imaginea în sus sau în jos. 3 Apăsaţi butonul E. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Zoom/Position Picture Size Picture Size 16:9 Reglează mărirea şi poziţia imaginii. Această opţiune este disponibilă când sursa de intrare este setată la HDMI (1080i/1080p) sau Component (1080i/1080p). Picture Size trebuie setat la Custom pentru a fi disponibilă opţiunea. 1 Apăsaţi butonul d pentru a selecta Zoom/Position. Apăsaţi butonul E. 2 Selectaţi Zoom sau Position. Apăsaţi butonul E. Zoom/Position Resolution Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Off 3 Apăsaţi butonul u/d/l/r pentru a deplasa imaginea. 4 Apăsaţi butonul E. Dacă doriţi să resetaţi imaginea la poziţia sa iniţială, selectaţi Reset din ecranul Zoom/Position. Imaginea va fi setată în poziţia sa iniţială.

94 Resolution Dacă imaginea nu este normală nici dacă rezoluţia plăcii video este una dintre următoarele, puteţi optimiza calitatea imaginii selectând aceeaşi rezoluţie pentru produs ca şi pentru PC-ul care utilizează acest meniu. Rezoluţii disponibile: Off / 1024x768 / 1280x768 / 1360x768 / 1366x768 Disponibilă doar în modul PC.

95 Auto Adjustment Reglaţi valorile/poziţiile frecvenţei şi efectuaţi o reglare fină automată a setărilor. MENUm Picture Auto Adjustment ENTERE Picture Auto Adjustment Disponibilă doar în modul PC. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. PC Screen Adjustment MENUm Picture PC Screen Adjustment ENTERE Picture PC Screen Adjustment Coarse / Fine Elimină sau reduce zgomotul imaginii. Dacă zgomotul nu este eliminat doar prin Reglarea fină, utilizaţi funcţia Coarse pentru a regla cât mai bine frecvenţa (Coarse) şi efectuaţi din nou o Reglare fină. După reducerea zgomotului, reglaţi din nou imaginea, astfel încât să fie aliniată cu centrul ecranului. Position Pentru a regla poziţia ecranului PC-ului dacă nu este centrat sau nu se încadrează în ecranul produsului. Apăsaţi butoanele sau pentru a regla Poziţia verticală. Apăsaţi butoanele sau pentru a regla Poziţia orizontală. Image Reset Resetează imaginea la setările implicite. Disponibilă doar în modul PC. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

96 Picture Off Selectarea Picture Off opreşte ecranul. Volumul nu este dezactivat. Pentru a porni ecranul, apăsaţi orice alt buton în afară de butonul de volum. MENUm Picture Picture Off ENTERE Picture Picture Off Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Reset Picture Resetați toate setările din meniul Picture la setările din fabrică. MENUm Picture Reset Picture ENTERE Picture Reset Picture Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

97 OnScreen Display PIP MENUm OnScreen Display PIP ENTERE Imaginea din sursa video externă va fi afişată în ecranul principal şi imaginea de la produs va fi afişată în ecranul imaginii secundare PIP. PIP PIP Imagine principală Imagine secundară PIP On DVI / HDMI / DisplayPort / MagicInfo AV / Component Source Size HDMI Õ AV / Component PC / DVI / HDMI / DisplayPort / MagicInfo Position Sound Select à Main PIP (Off / On): activaţi sau dezactivaţi funcţia PIP. Source: puteţi selecta o sursă a imaginii secundare. Close Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Pentru sunet PIP, consultaţi instrucţiunile Sound Select. Size (,,,,, ): selectaţi o mărime pentru imaginea secundară. Position (,,,, ): selectaţi poziţia imaginii secundare. În modul (,, ), nu puteţi selecta Position. Sound Select (Main / Sub): puteţi alege să ascultaţi sunetul de la imaginea Main sau de la imaginea Sub. Dacă opriţi produsul când vizionaţi în modul PIP, modul PIP va rămâne după oprire şi repornire. Este posibil să observaţi că imaginea din ecranul PIP devine puţin nenaturală atunci când utilizaţi ecranul principal pentru a viziona un joc sau karaoke.

98 Display Orientation MENUm OnScreen Display Display Orientation ENTERE Display Orientation Onscreen Menu Orientation Source Content Orientation Aspect Ratio Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Landscape Landscape Full Screen Onscreen Menu Orientation Configuraţi ecranul meniului. Landscape: afişaţi meniul în mod vedere (implicit). Portrait: afişaţi meniul în mod portret în partea din dreapta a ecranului produsului. Source Content Orientation Rotiţi orientarea ecranului produsului. Landscape: afişaţi ecranul în mod vedere (implicit). Portrait: afişaţi ecranul în mod portret. Aspect Ratio Setaţi ecranul rotit la ecran întreg sau cu raportul de aspect original. Full Screen: afişaţi ecranul rotit ca ecran întreg. Original: afişaţi ecranul rotit cu raportul de aspect original. Disponibil doar când Source Content Orientation este setat la Portrait. Această funcţie este dezactivată atunci când Source este setat la PC.

99 Screen Protection MENUm OnScreen Display Screen Protection ENTERE Screen Protection Auto Protection Time Screen Burn Protection Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Off Auto Protection Time Dacă ecranul afişează o imagine statică un interval de timp definit de dvs., produsul activează economizorul de ecran pentru a preveni formarea pe ecran a imaginilor remanente. Off / 2 hours / 4 hours / 8 hours / 10 hours Screen Burn Protection Pentru a reduce posibilitatea arderii ecranului, această unitate este dotată cu Screen Burn Protection o tehnologie de prevenire a arderii ecranului. Screen Burn Protection deplasează uşor imaginea pe ecran. Setarea Screen Burn Protection Time vă permite să programaţi intervalul de timp dintre mişcările imaginii, în minute. Pixel Shift Minimizaţi retenţia imaginii prin deplasarea fină a pixelilor pe orizontală sau pe verticală. Pixel Shift (Off / On) Opţiunile Horizontal, Vertical şi Time sunt activate doar atunci când Pixel Shift este setată la On. Horizontal: setează numărul de pixeli cu care se va deplasa ecranul pe orizontală. Vertical: setează numărul de pixeli cu care se va deplasa ecranul pe verticală. Time: setaţi intervalul de timp în care se efectuează mişcările pe orizontală şi pe verticală. Setările Pixel Shift disponibile şi setările optime. Setări disponibile Setările optime Horizontal (pixeli) 0 ~ 4 4 Vertical (pixeli) 0 ~ 4 4 Time (minute) 1 min ~ 4 min 4 min Valoarea Pixel Shift poate fi diferită în funcţie de mărimea produsului (inchi) şi de mod. Afişarea unei imagini statice sau a unei ieşiri 4:3 pentru o perioadă îndelungată de timp poate cauza retenţia imaginii. Acesta nu reprezintă un defect al produsului. Dacă Picture Size este setat la Screen Fit, Pixel Shift este dezactivat.

100 Screen Burn Protection Pixel Shift Timer Immediate display Side Grey Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Off Off Timer Puteţi seta cronometrul pentru Screen Burn Protection. Caracteristica Screen Burn Protection se opreşte în mod automat după o perioadă specificată de timp. Timer Off Repeat: afişaţi setul de modele care previne retenţia imaginii în Mode, la intervale de timp specificate (perioadă). Interval: afişaţi setul de modele care previne retenţia imaginii în Mode pentru o perioadă specificată de timp (de la Start Time până la End Time). Opţiunea este activată doar atunci când Clock Set este configurat. Opţiunile Mode, Period, Time, Start Time şi End Time sunt activate doar atunci când Timer este setată la Repeat sau Interval. Mode: selectaţi un model de protecţie a ecranului de afişat. Pixel: pixelii de pe ecran alternează cu negru în mod continuu. Rolling bar: o bară verticală se mişcă de la stânga la dreapta. Fading screen: întregul ecran devine mai luminos, apoi mai întunecat. Modelele Rolling bar şi Fading screen apar o singură dată, indiferent de perioada de timp specificată. Period: specificaţi intervalul de timp pentru activarea funcţiei Screen Burn Protection. Opţiunea este activată atunci când Repeat este selectat ca Timer. Time: specificaţi durata pentru păstrarea funcţiei Screen Burn Protection active. Activată când Timer este setat la Repeat și Mode este setat la Pixel. Start Time: setaţi ora de început pentru activarea funcţiei de protecţie a ecranului. Opţiunea este activată atunci când Interval este selectat ca Timer. End Time: setaţi ora de sfârşit pentru activarea funcţiei de protecţie a ecranului. Opţiunea este activată atunci când Interval este selectat ca Timer.

101 Screen Burn Protection Pixel Shift Timer Immediate display Side Grey Off Off Immediate display Selectaţi economizorul de ecran pe care doriţi să îl afişaţi imediat. Off / Pixel / Rolling bar / Fading screen Side Grey Atunci când ecranul este setat la raportul de aspect 4:3, reglaţi luminozitatea marginilor albe pe laturi pentru a proteja ecranul. Off / Light / Dark Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Message Display MENUm OnScreen Display Message Display ENTERE Message Display Source Info Selectați dacă doriți să afișați OSD sursă când sursa de intrare se schimbă. Off / On No Signal Message Source Info No Signal Message MDC Message Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. On On On Selectați dacă doriți să afișați OSD fără semnal când nu este detectat niciun semnal. Off / On MDC Message Selectați dacă doriți să afișați OSD MDC când produsul este controlat de MDC. Off / On

102 Menu Transparency Reglaţi transparenţa casetei de meniu. High / Medium / Low MENU m OnScreen Display Menu Transparency ENTER E OnScreen Display Menu Transparency Medium Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Menu Language MENU m OnScreen Display Menu Language ENTER E Setaţi limba meniului. O modificare a setării pentru limbă va fi aplicată numai meniului afişat pe ecran. Aceasta nu va fi aplicată altor funcţii de pe PC-ul dvs. OnScreen Display Menu Language English Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

103 Reset OnScreen Display Resetați toate setările din meniul OnScreen Display la setările din fabrică. MENU m OnScreen Display Reset OnScreen Display ENTER E OnScreen Display Reset OnScreen Display Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

104 Reglarea sunetului Configuraţi setările de sunet (Sound) pentru produs. Sound Mode MENU m Sound Sound Mode ENTER E Sound Sound Mode Standard Puteţi selecta un mod audio corespunzător preferinţelor dvs.personale. Standard: selectează modul de sunet normal. Music: accentuează muzica în defavoarea vocilor. Movie: asigură cel mai bun sunet pentru filme. Clear Voice: accentuează vocile în defavoarea altor sunete. Amplify: creşte intensitatea sunetelor cu frecvenţă înaltă pentru a permite o audiţie mai bună persoanelor cu dizabilităţi auditive. Dacă Speaker Settings este setat la External, Sound Mode este dezactivat. Sound Effect HDMI Sound Sound on Video Call AV(HDMI) Current Source Speaker Settings Auto Volume Off Reset Sound Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

105 Sound Effect MENUm Sound Sound Effect ENTERE Sound Effect Virtual Surround Dialog Clarity Equaliser Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Off Off Configuraţi efectele dvs. sonore preferate pentru redarea sunetului. Dacă Speaker Settings este setat la External, Sound Effect este dezactivat. Disponibil doar când Sound Mode este setat la Standard. Virtual Surround Această funcţie oferă o experienţă a sunetului surround virtual pe 5.1 canale cu ajutorul unei perechi de difuzoare care utilizează tehnologia HRTF (Estimarea funcţiei de transfer a receptorului). Off / On Dialog Clarity Această funcţie vă permite să creşteţi intensitatea unei voci faţă de muzica de fundal sau faţă de efectele sonore astfel încât dialogul să poată fi auzit mai clar. Off / On Equaliser Utilizaţi Equaliser pentru a particulariza setarea sunetului pentru fiecare difuzor. Balance L/R: reglează echilibrul dintre difuzorul din dreapta şi cel din stânga. 100Hz / 300Hz / 1kHz / 3kHz / 10kHz (reglarea lăţimii de bandă): reglează nivelul frecvenţelor specifice de bandă. Reset: resetează egalizatorul la setările sale implicite.

106 HDMI Sound MENU m Sound HDMI Sound ENTER E Selectați un difuzor care va reda sunetul din monitorul LFD. AV(HDMI) / PC(DVI) Disponibilă numai în modul HDMI şi DisplayPort. Sound HDMI Sound AV(HDMI) Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Sound on Video Call Selectați o ieșire pentru sunet pentru a-l asculta în timpul unui apel video. Current Source / Video Call MENU m Sound Sound on Video Call ENTER E Sound Sound on Video Call Current Source Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

107 Speaker Settings MENU m Sound Speaker Settings ENTER E Sound Speaker Settings TV Sound Output Dacă ascultaţi coloana sonoră a unei transmisii sau a unui film printr-un receptor extern, este posibil să auziţi ecoul sonor provocat de diferenţa vitezei de decodificare dintre difuzoarele produsului şi difuzoarele receptorului dvs. audio. Dacă se întâmplă acest lucru, setaţi produsul la External. External / Internal / Receiver Atunci când setaţi Speaker Settings la External, difuzoarele produsului sunt oprite. Veţi auzi sunetul numai prin difuzoarele externe. Atunci când Speaker Settings este setat la Internal, atât difuzoarele produsului, cât şi difuzoarele externe sunt activate. Veţi auzi sunetul prin ambele. Dacă nu există semnal video, atât difuzoarele produsului, cât şi difuzoarele externe vor fi fără sunet. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Auto Volume MENU m Sound Auto Volume ENTER E Sound Auto Volume Off Volumul poate varia în funcţie de canal. La schimbarea canalului, se egalizează în mod automat nivelul volumului. Off / Normal / Night Normal egalizează nivelul volumului pe fiecare canal, astfel încât nivelul volumului să fie acelaşi atunci când schimbaţi canalele. Night egalizează şi scade nivelul volumului pe fiecare canal, astfel încât fiecare canal să aibă un volum mai scăzut. Night este folositor noaptea, când, probabil, doriţi ca volumul să fie redus. Pentru a utiliza controlul de volum al unui dispozitiv sursă conectat, setaţi Auto Volume la Off. Este posibil ca modificarea controlului de volum al dispozitivului sursă conectat să nu fie aplicată dacă Auto Volume este setat la Normal sau Night. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

108 Reset Sound Resetați toate setările din meniul Sound la setările din fabrică. MENU m Sound Reset Sound ENTER E Sound Reset Sound Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

109 Network Network Status Network Settings MENUm Network Network Status ENTERE Puteţi verifica starea curentă a reţelei şi a conexiunii la Internet. Network Status Your wireless network and Internet connection are setup and ready to use. MENUm Network Network Settings ENTERE Configurați setările de rețea pentru a utiliza diferite caracteristici Smart Hub, cum ar fi căutarea pe Internet, partajarea de conținut printr-o rețea de domiciliu și actualizarea funcțiilor. Network Settings Select your network type. Network Type Wireless You are connected to the Internet. If you have any problems using online services, please contact your Internet service provider. Wireless network You can connect your Device to the internet. Please select which wireless network to use. Disconnect IP Settings Retry Close Refresh WPS(PBC) Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Network Type Wireless / Wired

110 Setări de reţea (prin cablu) Conectarea la o reţea cu fir Există trei moduri de conectare prin cablu a produsului la o reţea LAN. Puteţi conecta produsul la reţeaua LAN conectând portul LAN de pe spatele produsului la un modem extern utilizând un cablu LAN. Consultaţi schema de mai jos. În funcţie de modul de configurare a reţelei, este posibil să puteţi conecta produsul la reţeaua LAN cuplând portul LAN de pe spatele produsului direct la priza de perete pentru reţea, cu ajutorul unui cablu LAN. Consultaţi schema de mai jos. Reţineţi că priza de perete este conectată la un modem sau la un router în oricare altă parte a locuinţei dvs. Portul LAN de pe perete LAN RJ45 LAN Portul de modem de pe perete Modem extern (ADSL/VDSL) RJ45 Cablu LAN Cablu de modem Cablu LAN Puteţi conecta produsul la reţeaua LAN conectând portul LAN de pe spatele produsului la un dispozitiv de partajare a IP-ului, care este conectat la un modem extern. Pentru conectare utilizaţi un cablu de reţea LAN. Consultaţi schema de mai jos. Portul de modem de pe perete Modem extern (ADSL/VDSL) Sharer IP (cu server DHCP) LAN RJ45 Dacă aveţi o Reţea dinamică, trebuie să utilizaţi un modem ADSL sau un router care acceptă DHCP (Protocol de configurare dinamică a gazdei). Modemurile sau routerele care acceptă DHCP furnizează în mod automat valorile pentru adresa IP, masca de subreţea, gateway şi DNS, valori de care produsul are nevoie pentru a accesa Internet-ul în aşa fel încât să nu fie nevoie să le introduceţi manual. Majoritatea reţelelor de reşedinţă are Reţele dinamice. Unele reţele au nevoie de o adresă IP statică. Dacă reţeaua dvs. are nevoie de o adresă IP statică, trebuie să introduceţi manual adresa IP, masca de subreţea, gateway-ul şi DNS-ul în Ecranul de configurare a conexiunii prin cablu atunci când configuraţi conexiunea la reţea. Pentru a obţine adresa IP, masca de subreţea, gateway-ul şi DNS-ul contactaţi furnizorul dvs. de servicii Internet (ISP). Dacă aveţi un computer Windows, puteţi obţine aceste valori şi prin intermediul computerului dvs. Puteţi utiliza modemuri ADSL care acceptă DHCP în cazul în care reţeaua dvs. necesită o adresă IP statică. Modemurile ADSL care acceptă DHCP vă permit şi utilizarea adreselor IP statice. Cablu de modem Cablu LAN Cablu LAN

111 Setaţi conexiunea la reţea pentru a utiliza servicii de Internet, precum efectuarea upgrade-urilor de software. Automat Network Settings (prin cablu) Conectaţi-vă la reţea prin intermediul unui cablu LAN. Asiguraţi-vă mai întâi că aţi conectat cablul LAN. Cum se face setarea automată 1 Setați Network Type la Wired din pagina Network Settings. 2 Apăsați butonul Connect pentru a porni Network Settings. Butonul Connect este activat doar când cablul LAN este conectat în mod corect. 3 Va apărea Ecranul de testare a reţelei şi se va verifica conexiunea la reţea. După verificarea conexiunii, va apărea mesajul Wired network and Internet connection completed.. Dacă procesul de conectare eşuează, verificaţi conexiunea la portul LAN. Dacă procesul automat nu poate găsi valorile de conectare la reţea sau dacă doriţi să setaţi manual conexiunea, accesaţi următoarea secţiune, Configurarea manuală a reţelei. Manual Network Settings (prin cablu) Birourile pot utiliza adrese IP statice. În acest caz, cereţi administratorului de reţea adresa IP, masca de subreţea, gateway-ul şi adresa serverului DNS. Introduceţi manual aceste valori. Obţinerea valorilor conexiunii la reţea Pentru a vizualiza valorile conexiunii la reţea pe majoritatea computerelor Windows, urmaţi aceşti paşi. 2 În meniul pop-up care apare daţi clic pe Stare. 3 În caseta de dialog care apare, faceţi clic pe fila Support. 4 În fila Support, faceţi clic pe butonul Details. Vor fi afişate valorile conexiunii la reţea. Cum se face setarea manuală 1 Setați Network Type la Wired din pagina Network Settings. 2 Apăsați butonul Connect pentru a porni Network Settings. Butonul Connect este activat doar când cablul LAN este conectat în mod corect. 3 Va apărea ecranul de testare a reţelei şi va începe procesul de verificare. Apăsaţi Stop. Procesul de verificare se opreşte. 4 Selectaţi IP Settings din ecranul de conexiune la reţea. Apare ecranul IP Settings. 5 Selectaţi câmpul de sus, apăsaţi E după care setaţi IP Settings la Enter manually. Repetaţi procedura de introducere pentru fiecare câmp din IP Address. Setarea IP Settings pentru Enter manually modifică automat DNS Setting la Enter manually. 6 Dacă aţi terminat, selectaţi OK din partea de jos a paginii, după care apăsaţi E. Va apărea ecranul de testare a reţelei şi va începe procesul de verificare. 7 După verificarea conexiunii, va apărea mesajul Wired network and Internet connection completed.. 1 Daţi clic dreapta pe pictograma Reţea din partea dreaptă jos a ecranului.

112 Setări de rețea (fără fir) Conectarea la o reţea fără fir Portul LAN de pe perete Sharer IP fără fir (router cu server DHCP) Configurarea automată a reţelei (fără fir) Majoritatea reţelelor fără fir au un sistem opţional de securitate care impune dispozitivelor care accesează reţeaua să transmită un cod criptat de securitate numit Cheie de acces sau Security Key. Security Key are la bază o frază de acces, de obicei un cuvânt sau o serie de litere şi numere cu o anumită lungime, frază care v-a fost solicitată atunci când aţi stabilit securitatea reţelei fără fir. Dacă utilizaţi această metodă pentru configurarea conexiunii la reţea şi aveţi Security Key pentru reţeaua dvs. fără fir, va fi nevoie să introduceţi o Frază de acces în timpul procesului de configurare automată sau manuală. Cum se face setarea automată 1 Setați Network Type la Wireless din pagina Network Settings. Cablu LAN Samsung recomandă utilizarea protocolului IEEE n. Redarea videoclipurilor prin intermediul unei conexiuni de reţea s-ar putea face cu întreruperi. Selectaţi un canal neutilizat pentru dispozitivul fără fir de partajare a IP-ului. În cazul în care canalul setat pentru dispozitivul fără fir de partajare a IP-ului este în acel moment utilizat de către un alt dispozitiv din apropiere, acest lucru va duce la interferenţe şi erori de comunicaţie. Produsul dvs. acceptă numai următoarele protocoale de securitate a reţelelor fără fir. Dacă selectaţi modul n Pure High-throughput (Greenfield) şi tipul de criptare este setat pe WEP, TKIP sau TKIP AES (WPS2Mixed) la punctul dvs. de acces sau în routerul fără fir, produsele Samsung nu vor accepta o conexiune în conformitate cu noile specificaţii de certificare Wi-Fi. Dacă routerul dvs. fără fir acceptă WPS (Wi-Fi Protected Setup), vă puteţi conecta la reţea prin intermediul PBC (Push Button Configuration) sau PIN (Personal Identification Number). WPS va configura automat cheile SSID şi WPA în oricare dintre moduri. Metode de conectare: Puteţi configura în trei moduri conexiunea la reţeaua fără fir. Configurarea automată (utilizând funcţia de Căutare automată a reţelei), configurarea manuală, WPS(PBC) 2 Funcţia Network caută reţelele fără fir disponibile. Când a terminat, va afişa o listă de reţele disponibile. 3 În lista de reţele, apăsaţi butonul sau pentru a selecta o reţea apoi apăsaţi de două ori butonul E. Dacă routerul wireless dorit nu apare, selectați Refresh pentru a căuta din nou. Dacă routerul nu poate fi găsit după ce încercați din nou, selectați butonul Stop. Apare butonul Add Network. Selectați Add Network pentru a adăuga un router wireless la care să vă conectați. 4 Dacă apare ecranul Enter password., mergeţi la pasul 5. Dacă selectaţi un router fără fir care nu are securitate, mergeţi la pasul 7. 5 Dacă routerul este protejat, introduceţi Enter password. (parola sau PIN-ul).

113 6 Când aţi terminat, utilizaţi butonul săgeată dreapta pentru a deplasa cursorul pe Done şi apoi apăsaţi E. Va apărea ecranul de conexiune la reţea şi va începe procesul de verificare. Se stabileşte o conexiune cu routerul, dar Internetul nu poate fi accesat. 7 După verificarea conexiunii, va apărea mesajul Your wireless network and Internet connection are setup and ready to use.. Configurarea manuală a reţelei (fără fir) Birourile pot utiliza adrese IP statice. În acest caz, cereţi administratorului de reţea adresa IP, masca de subreţea, gateway-ul şi adresa serverului DNS. Introduceţi manual aceste valori. Obţinerea valorilor conexiunii la reţea Pentru a vizualiza valorile conexiunii la reţea pe majoritatea computerelor Windows, urmaţi aceşti paşi. 1 Daţi clic dreapta pe pictograma Reţea din partea dreaptă jos a ecranului. 2 În meniul pop-up care apare daţi clic pe Stare. 3 În caseta de dialog care apare, faceţi clic pe fila Support. 4 În fila Support, faceţi clic pe butonul Details. Vor fi afişate valorile conexiunii la reţea. Cum se face setarea manuală 1 Setați Network Type la Wireless din pagina Network Settings. 2 Funcţia Network caută reţelele fără fir disponibile. Când a terminat, va afişa o listă de reţele disponibile. 3 În lista de reţele, apăsaţi butonul u sau d pentru a selecta o reţea apoi apăsaţi de două ori butonul E. Dacă routerul wireless dorit nu apare, selectați Refresh pentru a căuta din nou. Dacă routerul nu poate fi găsit după ce încercați din nou, selectați butonul Stop. Apare butonul Add Network. Selectați Add Network pentru a adăuga un router wireless la care să vă conectați. 4 Dacă apare ecranul Enter password., mergeţi la pasul 5. Dacă selectaţi un router fără fir care nu are securitate, mergeţi la pasul 7. 5 Dacă routerul este protejat, introduceţi Enter password. (parola sau PIN-ul). 6 Când aţi terminat, utilizaţi butonul săgeată dreapta pentru a deplasa cursorul pe Done şi apoi apăsaţi E. Va apărea ecranul de conexiune la reţea şi va începe procesul de verificare. 7 Selectaţi Stop în timp ce se fac încercări de conectare la reţea. Acest lucru va întrerupe conexiunea. 8 Selectaţi IP Settings din ecranul de conexiune la reţea. Apare ecranul IP Settings. 9 Selectaţi câmpul de sus, apăsaţi E după care setaţi IP Settings la Enter manually. Repetaţi procedura de introducere pentru fiecare câmp din IP Address. Setarea IP Settings pentru Enter manually modifică automat DNS Setting la Enter manually.

114 10 Dacă aţi terminat, selectaţi OK din partea de jos a paginii, după care apăsaţi E. Va apărea ecranul de testare a reţelei şi va începe procesul de verificare. 11 După verificarea conexiunii, va apărea mesajul Your wireless network and Internet connection are setup and ready to use.. WPS(PBC) Cum se realizează configurarea prin intermediul WPS(PBC) Dacă routerul dvs. are un buton WPS(PBC), urmaţi aceşti paşi. 1 Setați Network Type la Wireless din pagina Network Settings. 2 Selectaţi WPS(PBC), apăsaţi E şi apoi apăsaţi E din nou. 3 Apăsaţi butonul WPS(PBC) de pe routerul dvs. în decurs de 2 minute. Produsul dvs. obţine automat toate valorile de configurare a reţelei de care are nevoie şi face conectarea la reţeaua dvs. 4 Va apărea ecranul de conexiune la reţea şi configurarea reţelei este finalizată.

115 Wi-Fi Direct MENUm Network Wi-Fi Direct ENTERE Setaţi conectarea produsului la dispozitive mobile fără fir. Utilizând această funcţie, puteţi conecta dispozitive mobile fără fir la produsul dvs. în mod direct fără router. Pentru a utiliza această funcţie, dispozitivul dvs. mobil trebuie să fie acceptat de Wi-Fi Direct. pentru a conecta dispozitivul dvs. mobil la produs prin intermediul Wi-Fi Direct, urmaţi aceşti paşi: 1 Accesaţi ecranul Wi-Fi Direct. Produsul începe să caute dispozitive. 2 Activaţi funcţia Wi-Fi Direct pe dispozitivul dvs. Selectaţi dispozitivul Wi-Fi dorit. PBC (Push Button Configuration): apăsaţi butonul WPS(PBC) de dispozitivul dvs. Wi-Fi în decurs de 2 minute. Produsul dvs. obţine automat toate valorile de configurare a reţelei de care are nevoie şi face conectarea la reţeaua dvs. PIN: introduceţi PIN-ul dezactivat pe dispozitivul dvs. Dacă doriţi să deconectaţi dispozitivul, selectaţi dispozitivul Wi-Fi conectat, după care selectaţi Disconnected. Multimedia Device Settings MENUm Network Multimedia Device Settings ENTERE Permiteţi altor dispozitive, precum telefoanele inteligente şi tabletele din reţeaua dvs., să partajeze conţinut cu produsul.

116 Screen Mirroring Server Network Settings MENUm Network Screen Mirroring ENTERE Conectați la produs un dispozitiv mobil care acceptă funcția de oglindire. Aceasta permite redarea pe produs a ecranului și a sunetului de pe dispozitivul mobil. Oglindirea se referă la redarea ecranului și a sunetului de pe un dispozitiv mobil pe un dispozitiv de afișare. Pentru a utiliza Screen Mirroring, asigurați-vă că dispozitivul mobil acceptă funcția de oglindire, cum ar fi AllShare Cast, WiDi (versiunea 3.5 sau mai recentă) și Miracast. Pentru a verifica dacă funcția de oglindire este disponibilă, vizitați pagina Web a producătorului dispozitivului mobil. Redarea ecranului sau a sunetului poate fi variabilă dacă rețeaua este aglomerată. Screen Mirroring Rulați funcția de oglindire de pe dispozitivul mobil. Dispozitivul mobil caută și afișează automat produsul într-o listă. Dacă dispozitivul mobil nu se poate conecta la produs, opriți-le și porniți-le din nou pe amândouă și încercați din nou. Screen Mirroring Device Manager Aprobați/respingeți o solicitare de conectare. MENUm Network Server Network Settings ENTERE Connect to server Pentru a rula Player, conectaţi-vă la o reţea. Dacă este activată opţiunea SSL, serverul este configurat pentru utilizarea https şi transferul de date este criptat. Introduceţi adresa IP a serverului şi numărul portului Utilizaţi 7001 pentru numărul portului. (Dacă nu se poate face conexiunea la server utilizând numărul de port 7001, întrebaţi administratorul serverului care este numărul corect al portului şi modificaţi-l.) MagicInfo Mode Selectați MagicInfo Mode adecvat în funcție de mediul în care utilizați produsul. MagicInfo Server Access Selectați o metodă de a vă conecta la rețeaua serverului. Allow / Deny FTP Mode Specificaţi modul de operare FTP. Active / Passive

117 Device Name MENUm Network Device Name ENTERE Selectaţi sau introduceţi un nume pentru dispozitiv. Acest nume poate fi afişat pe comenzile la distanţă din reţea.

118 System Setup MENUm System Setup ENTERE System Setup Time Auto Source Switching Power Control Eco Solution Temperature Control Device Manager Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. 77 Setări inițiale (Setup) După ce porniți produsul pentru prima dată, puteți configura setările de bază, cum ar fi limba și ora. Apăsaţi butonul. 1 Selectarea unei limbi Apăsați butonul u sau d, și apoi apăsați butonul E. Specificați limba meniului OSD. 2 Display Orientation Configurați orientarea paginii meniului. Landscape / Portrait 3 Network Settings Configurarea conexiunii la rețea. Apăsați butonul E pentru a porni. Dacă nu cunoașteți datele de configurare a rețelei sau dacă doriți să setați mai târziu, selectați Skip. Puteți configura conexiunea la rețea mai târziu, utilizând Network meniu. Wireless / Wired 4 Clock Set Setați data și ora curente, apoi selectați Next. 5 Play via Selectați modul de player corespunzător, în funcție de mediul în care utilizați produsul. Pasul de setare Play via apare numai când ecranul este conectat la rețea. 6 Setup Complete Congratulations! Setup is complete and you're ready to get started. Pentru a vă uita la televizor utilizând produsul acum, selectați OK.

119 Touch Control MENU m System Touch Control ENTER E System Configurați caracteristicile asociate controlului prin atingere. Admin Menu Lock Setați Admin Menu Lock pentru a afișa meniul cu setări disponibile pentru administrator când apăsați și țineți apăsat degetul pe ecran. Off / On Touch Control Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

120 Time MENUm System Time ENTERE Time Clock Set DST Sleep Timer Power On Delay Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. 끄기 Off Off 0 sec Setați ora curentă și temporizatorul de oprire. Configurați setarea pentru decalarea orei de pornire, pentru a preveni supraîncărcarea cu energie. Clock Set Setați anul, data și ora curente. Apăsați butonul INFO dacă doriți să vizualizați ora curentă. Selectați Clock Set. Selectaţi Date sau Time, după care apăsaţi E. Utilizaţi butoanele cu numere pentru a introduce numere sau apăsaţi butoanele săgeţi sus şi jos. Utilizaţi butoanele săgeţi stânga şi dreapta pentru a trece de la un câmp editabil la altul. Apăsaţi E când aţi terminat. Puteţi seta Date şi Time direct apăsând butoanele cu numere de pe telecomandă. DST Activează sau dezactivează funcţia DST (ora de vară). Off / On Start Time: Setaţi data de început a Orei de vară. End Time: Setați data la care se trece la ora de iarnă. Time Offset: Select diferența de fus corectă pentru zona dvs. Sleep Timer Opreşte automat produsul după un interval de timp presetat. (Off / 30 min / 60 min / 90 min / 120 min / 150 min / 180 min) Utilizaţi butoanele săgeţi sus şi jos pentru a selecta un interval de timp, apoi apăsaţi E. Pentru a anula Sleep Timer, selectaţi Off. Power On Delay Când conectați mai multe produse, reglați ora de pornire pentru fiecare produs, pentru a preveni supraîncărcarea cu energie (în intervalul 0-50 secunde).

121 Auto Source Switching MENUm System Auto Source Switching ENTERE Pornirea afişajului cu Auto Source Switching On şi sursa video selectată anterior nu este activă, afişajul va căuta automat semnal video activ în diferite surse de intrare video. Auto Source Switching Auto Source Switching Auto Source Switching Primary Source Recovery Primary Source Secondary Source Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Off 끄기 Off All DVI Atunci când Auto Source Switching este On, se va căuta în mod automat pe sursa video a afişajului un videoclip activ. Selecţia Primary Source va fi activată dacă sursa video curentă nu este recunoscută. Selecţia Secondary Source va deveni activă dacă nu este disponibilă nicio sursă video principală. Dacă nu este recunoscută nici sursa de intrare principală, nici cea secundară, afişajul va efectua două căutări pentru o sursă activă, fiecare verificând sursa principală şi apoi sursa secundară. Dacă ambele căutări eşuează, afişajul va reveni la prima sursă video şi va afişa un mesaj care indică lipsa semnalului. Când selecţia Primary Source este setată la All, afişajul va căuta de două ori o sursă video activă în toate sursele de intrare video în succesiune, revenind la prima sursă video din secvenţă dacă nu se găseşte semnal video. Primary Source Recovery Selectaţi dacă se restaurează sursa de intrare primară la conectarea unei surse de intrare primare. Funcţia Primary Source Recovery este dezactivată dacă Primary Source este All. Primary Source Specificaţi Primary Source pentru sursa de intrare automată. Secondary Source Specificaţi Secondary Source pentru sursa de intrare automată.

122 Power Control MENUm System Power Control ENTERE Power Control Auto Power On Activarea acestei opţiuni va porni automat produsul în cazul în care cablul de alimentare este cuplat. Off / On PC module power Auto Power On PC module power Max. Power Saving Standby Control Power Button Network Standby Off Off Off Power on only Off Modulul PC poate fi pornit/oprit separat de la LFD. Synced power-on pentru activarea modulului PC fără pornirea monitorului LFD, selectaţi Off. Off / On Synced power-off pentru oprirea monitorului LFD fără dezactivarea modulului PC, selectaţi Off. Off / On Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Max. Power Saving Opreşte produsul pentru a reduce consumul de energie, după ce PC-ul este lăsat inactiv un interval de timp specificat. Off / On Disponibilă numai în modul PC, DVI, HDMI, DisplayPort.

123 Power Control Auto Power On PC module power Max. Power Saving Standby Control Power Button Network Standby Off Off Off Power on only Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Off Standby Control Puteţi seta aplicarea modului standby pentru ecran la primirea unui semnal de intrare. Auto Modul de economisire a energiei se va activa dacă nu se detectează niciun semnal de intrare, chiar dacă dispozitivul sursă este conectat la afişaj. Mesajul No Signal va apărea dacă nu este conectat niciun dispozitiv sursă. Off Mesajul No Signal va apărea dacă nu este detectat niciun semnal de intrare. Opţiunea Standby Control este activată doar atunci când Source este setat la PC, DVI, HDMI sau DisplayPort. Dacă No Signal este afișat deși există un dispozitiv sursă conectat, verificați conexiunea prin cablu. Dacă funcția No Signal Message este setată la Off, mesajul No Signal nu apare. În acest caz, setați No Signal Message la On. On Modul de economisire a energiei se va activa dacă nu se detectează niciun semnal de intrare. Power Button Butonul de alimentare poate fi setat fie pentru a porni alimentarea, fie pentru a porni/opri alimentarea. Power on only: Setați butonul de alimentare să pornească alimentarea. Power on and off: Setați butonul de alimentare să pornească/oprească alimentarea. Network Standby Această caracteristică menține pornită alimentarea rețelei, chiar și când produsul este oprit. Off / On

124 Eco Solution MENUm System Eco Solution ENTERE Eco Solution Energy Saving Reduceţi consumul de energie electrică prin reglarea luminozităţii ecranului. Off / Low / Medium / High Screen Lamp Schedule Energy Saving Screen Lamp Schedule No Signal Power Off Auto Power Off Off 끄기 Off Off Off Screen Lamp Schedule Activați sau dezactivați programarea lămpilor. Off / On Schedule 1, Schedule 2 Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Time Luminozitatea panoului se va schimba la luminozitatea setată în Time la o oră specificată. Lamp Reglați luminozitatea panoului. Cu cât valoarea este mai aproape de 100, cu atât este mai luminos panoul. 0 ~ 100 No Signal Power Off Economisiţi energie electrică prin oprirea dispozitivului atunci când acesta nu primeşte semnal de la nicio sursă. Off / 15 min / 30 min / 90 min Opţiune dezactivată atunci când este conectat un PC aflat în modul de economisire a energiei. Produsul se va opri automat la ora specificată. Ora poate fi modificată după cum este necesar. Auto Power Off Această caracteristică oprește automat produsul pentru a preveni supraîncălzirea când acesta este lăsat inactiv un interval de timp specificat. Off / 4 hours / 6 hours / 8 hours

125 Temperature Control MENUm System Temperature Control ENTERE System Această funcţie detectează temperatura internă a produsului. Puteţi să specificaţi intervalul de temperatură acceptat. Temperatura prestabilită este setată la 77 C. Temperatura de funcţionare recomandată pentru acest produs este de C (calculată la o temperatură ambiantă de 40 C). Ecranul va deveni mai întunecat dacă temperatura depăşeşte limita specificată pentru temperatură. Dacă temperatura continuă să crească, produsul se va opri pentru a preveni supraîncălzirea. Temperature Control 77 Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

126 Device Manager MENUm System Device Manager ENTERE Device Manager Keyboard Settings Mouse Settings Pointer Settings Configuraţi opţiunile pentru dispozitivele de intrare externe conectate la produs. Keyboard Settings Prin conectarea unei tastaturi la produs, este afișat meniul Keyboard Settings. Select Keyboard Selectaţi tastatura pe care doriţi să o utilizaţi dintre tastaturile conectate disponibile. Puteţi utiliza o singură tastatură conectată. Keyboard Options Depinde de ţară. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Keyboard Language Specificaţi limba de intrare a tastaturii. Keyboard type Specificaţi tipul tastaturii. Switch Input Language Configuraţi combinaţia de taste utilizată pentru modificarea limbii de intrare.

127 Device Manager Keyboard Settings Mouse Settings Pointer Settings Mouse Settings Prin conectarea unui mouse la produs, este afișat meniul Mouse Settings. Select Mouse Selectaţi tastatura pe care doriţi să o utilizaţi dintre tastaturile conectate disponibile. Dintre dispozitivele mouse conectate, poate fi utilizat un singur mouse. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Mouse Options Depinde de ţară. Primary Button Selectați un buton de pe mouse care va efectua funcțiile de bază (clic și selectare). Left(Implicit) / Right Pointer Speed Setați viteza cursorului mouse-ului. Slow / Standard / Fast

128 Device Manager Keyboard Settings Mouse Settings Pointer Settings Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Pointer Settings Specificați dimensiunea, viteza și forma cursorului. Pointer Size Specificați dimensiunea cursorului. Small / Medium / Large / Extra Large Pointer Speed Specificați viteza cursorului. Viteza mai mare a cursorului înseamnă o sensibilitate mai mare a acestuia. Slow / Standard / Fast Pointer Shape Specificați forma cursorului. Image 1 ~ Image 10

129 Play via MENUm System Play via ENTERE Selectați modul Play via adecvat, în funcție de mediul în care utilizați produsul. Ecranul principal poate fi diferit, în funcție de setare. MagicInfo / URL Launcher Prin schimbarea modului Play via, sunt resetate toate setările configurate în modul Play via anterior. System Play via MagicInfo Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Change PIN MENUm System Change PIN ENTERE Va apărea ecranul Change PIN. Alegeţi oricare 4 cifre din PIN-ul pe care îl introduceţi în Enter New PIN. Reintroduceţi aceleaşi 4 cifre în Confirm New PIN. După ce dispare ecranul de confirmare, apăsaţi butonul Close. Produsul a memorat noul dvs. PIN. Parolă implicită: System Change PIN 77 Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

130 General MENUm System General ENTERE General Security BD Wise Anynet+ (HDMI-CEC) HDMI Hot Plug DivX Video On Demand Game Mode Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. On On On Off Security Configurați setările de securitate pentru canalele de transmisie. Safety Lock Setează funcţia blocare de siguranţă. Off / On Toate meniurile şi butoanele produsului şi ale telecomenzii, în afară de butonul LOCK de pe telecomandă, vor fi blocate de funcţia Safety Lock. Pentru a debloca meniurile şi butoanele, apăsaţi butonul LOCK şi apoi introduceţi parola (parola implicită: ). Button Lock Acest meniu poate fi utilizat pentru a bloca butoanele de pe produs. Doar telecomanda poate controla produsul dacă Button Lock este setat la On. Off / On USB Auto Play Lock Blocați dispozitivele de memorie USB pentru a preveni detectarea automată a acestora. Off / On BD Wise Oferă calitate optimă a imaginii pentru produsele Samsung DVD, Blu-ray şi Home Theater care acceptă BD Wise. Atunci când BD Wise este On, modul de imagine este modificat în mod automat la rezoluţia optimă. Off / On Disponibil atunci când conectaţi produse Samsung care acceptă BD Wise prin intermediul unui cablu HDMI la produs. Funcţia BD Wise este activată doar atunci când un dispozitiv sursă cu funcţia BD Wise este conectat.

131 General Security BD Wise Anynet+ (HDMI-CEC) HDMI Hot Plug DivX Video On Demand Game Mode Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. On On On Off Anynet+ (HDMI-CEC) Anynet+ (HDMI-CEC) Anynet+ este o funcţie care vă permite controlul tuturor dispozitivelor Samsung conectate care acceptă Anynet+ de la telecomanda produsului dvs. Samsung. Sistemul Anynet+ poate fi utilizat numai cu dispozitive Samsung care au caracteristica Anynet+. Pentru a afla dacă dispozitivul dvs. Samsung are această caracteristică, verificaţi dacă pe acesta există sigla Anynet+. Puteţi controla dispozitivele Anynet+ doar prin intermediul telecomenzii, nu şi prin intermediul butoanelor de pe produs. Telecomanda produsului ar putea să nu funcţioneze în anumite condiţii. Dacă se întâmplă acest lucru, selectaţi din nou dispozitivul Anynet+. Anynet+ funcţionează atunci când dispozitivul AV care acceptă Anynet+ este în standby sau pornit. Când sunteţi în modul PIP, Anynet+ funcţionează numai când un dispozitiv AV este conectat ca afişaj principal. Nu funcţionează dacă dispozitivul AV este conectat ca afişaj secundar. Anynet+ acceptă maximum 12 dispozitive AV în total. Reţineţi că puteţi conecta maxim 3 dispozitive de acelaşi tip. Meniul Anynet+ Meniul Anynet+ se modifică în funcţie de tipul şi starea dispozitivelor Anynet+ conectate la produs. Meniu Anynet+ View PC Device List Menu (device_name) Tools (device_name) Descriere Schimbă modul Anynet+ la modul PC. Afişează lista de dispozitive Anynet+. Afişează meniurile dispozitivelor conectate. De ex., dacă este conectat un player DVD, va apărea meniul de disc al playerului DVD. Afişează meniul de instrumente al dispozitivului conectat. De ex., dacă este conectat un player DVD, va apărea meniul de instrumente al playerului DVD. În funcţie de dispozitiv, acest meniu ar putea fi indisponibil. Title Menu (device_name) Afişează meniul de titluri al dispozitivului conectat. De ex., dacă este conectat un player DVD, va apărea meniul de titluri al filmului din playerul DVD. În funcţie de dispozitiv, acest meniu ar putea fi indisponibil.

132 Anynet+ (HDMI-CEC) Anynet+ (HDMI-CEC) Auto Turn Off Search for Devices Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Off No Auto Turn Off Setează un dispozitiv Anynet+ să treacă la starea Off în mod automat atunci când produsul este oprit. No / Yes Dacă Auto Turn Off este setat la Yes, rularea unor dispozitive externe va fi oprită în acelaşi timp cu produsul. Ar putea să nu fie activată, în funcţie de dispozitiv. Search for Devices 1 Apăsaţi butonul TOOLS, selectaţi Anynet+ (HDMI-CEC), după care apăsaţi E. 2 Select Search for Devices şi apoi apăsaţi butonule. Dacă nu puteţi găsi dispozitivul dorit, selectaţi Refresh pentru a reîmprospăta lista. 3 Selectaţi un dispozitiv şi apoi apăsaţi butonul E. Puteţi comuta pe dispozitivul selectat. Meniul Search for Devices apare doar atunci când setaţi Anynet+ (HDMI-CEC) la On în meniul System. Comutarea pe dispozitivul selectat poate dura până la 2 minute. Nu puteţi revoca operaţiunea de comutare în timpul desfăşurării acesteia. Dacă aţi selectat un dispozitiv Anynet+ apăsând butonul SOURCE şi selectându-i apoi sursa de intrare, nu puteţi utiliza funcţia Anynet+. Asiguraţi-vă că aţi comutat la un dispozitiv Anynet+ utilizând Search for Devices.

133 Depanarea Anynet+ Problemă Anynet+ nu funcţionează Soluţie posibilă Verificaţi dacă dispozitivul este un dispozitiv Anynet+. Sistemul Anynet+ acceptă doar dispozitive Anynet+. Puteţi conecta un singur receptor (Home Theater). Verificaţi dacă cordonul de alimentare al dispozitivului Anynet+ este cuplat în mod corespunzător. Verificaţi conexiunile cablurilor Video/Audio/HDMI de la dispozitivul Anynet+. Verificaţi dacă Anynet+ (HDMI-CEC) este setat la On în meniul System. Verificaţi dacă telecomanda este compatibilă Anynet+. Anynet+ nu funcţionează în anumite situaţii. (configurare iniţială) Dacă aţi scos şi aţi reconectat cablul HDMI, căutaţi din nou dispozitivele sau opriţi şi reporniţi produsul. Verificaţi dacă este activă funcţia Anynet+ de pe dispozitivul Anynet+. Vreau să pornesc Anynet+. Vreau să ies din Anynet+. Mesajul Disconnecting Anynet+ device... apare pe ecran. Verificaţi dacă dispozitivul Anynet+ este conectat în mod corespunzător la produs şi verificaţi dacă Anynet+ (HDMI-CEC) este setat la On în meniul System. Apăsaţi butonul TOOLS pentru a afişa meniul Anynet+ şi selectaţi meniul dorit. Selectaţi View PC din meniul Anynet+. Apăsaţi butonul SOURCE de pe telecomanda produsului şi selectaţi un dispozitiv non-anynet+. Nu puteţi utiliza telecomanda atunci când configuraţi Anynet+ sau comutaţi într-un mod de vizualizare. Utilizaţi telecomanda după ce produsul a finalizat configuraţia Anynet+ sau a finalizat comutarea pe Anynet+. Dispozitivul Anynet+ nu redă. Nu puteţi utiliza funcţia de redare atunci când configurarea iniţială este în desfăşurare.

134 Problemă Dispozitivul conectat nu este afişat. Soluţie posibilă Verificaţi dacă dispozitivul acceptă sau nu funcţiile Anynet+. Verificaţi dacă cablul HDMI este conectat în mod corespunzător. Verificaţi dacă Anynet+ (HDMI-CEC) este setat la On în meniul System. Căutaţi din nou dispozitivele Anynet+. Anynet+ necesită o conexiune HDMI. Asiguraţi-vă că dispozitivul este conectat la produsul dvs. cu un cablu HDMI. Unele cabluri HDMI ar putea să nu accepte funcţiile Anynet+. În cazul în care conexiunea fost întreruptă din cauza unei pene de alimentare sau a fost deconectat cablul HDMI, repetaţi scanarea dispozitivelor.

135 General Security BD Wise Anynet+ (HDMI-CEC) HDMI Hot Plug DivX Video On Demand Game Mode Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Off Off Off On HDMI Hot Plug Această caracteristică este utilizată pentru a activa decalarea temporală pentru pornirea dispozitivului sursă DVI/HDMI. Off / On DivX Video On Demand Afişează codul de înregistrare autorizat pentru produs. Dacă vă conectaţi la site-ul web DivXR şi vă înregistraţi utilizând codul respectiv, puteţi descărca fişierul de înregistrare VOD. Pentru informaţii suplimentare cu privire la DivXR VOD, accesaţi Game Mode La conectarea la o consolă de jocuri cum ar fi PlayStation sau Xbox, puteţi beneficia de o experienţă mai realistă a jocurilor selectând modul pentru jocuri. Off / On Precauţii şi limitări pentru Game Mode Pentru a deconecta consola de jocuri şi pentru a conecta un alt dispozitiv extern, setaţi Game Mode la Off în meniul Configurare. Funcţia Game Mode nu este disponibilă atunci când sursa de intrare este setată la PC, DVI sau DisplayPort.

136 Reset System Resetați toate setările din meniul System la setările din fabrică. MENUm System Reset System ENTERE System Reset System Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model.

137 Asistenţă Software Update MENU m Support Software Update ENTER E Meniul Software Update vă permite să efectuaţi un upgrade pentru software-ul produsului la cea mai recentă versiune. Aveţi grijă să nu întrerupeţi alimentarea cu energie electrică până la finalizarea upgrade-ului. Produsul se va opri şi va reporni automat după finalizarea upgrade-ului. La efectuarea unui upgrade, toate setările video şi audio pe care le-aţi efectuat vor reveni la valorile lor implicite. Vă recomandăm să notaţi setările astfel încât să le puteţi reface cu uşurinţă după upgrade. - - Current Version: aceasta este versiunea de software instalată în momentul respectiv pe produs. Update now Actualizați software-ul la cea mai recentă versiune. Auto update Această caracteristică actualizează automat produsul când acesta nu este utilizat. Off / On Contact Samsung MENU m Support Contact Samsung ENTER E Vizualizaţi aceste informaţii atunci când produsul nu funcţionează corespunzător sau atunci când doriţi să faceţi upgrade la software. Puteţi găsi informaţii referitoare la centrele noastre de apeluri şi la modul de descărcare a produselor şi software-ului. Contact Samsung şi căutaţi produsul Model Code şi Software Version.

138 Go to Home Accesibil utilizând butonul HOME de pe telecomandă. MENU m Support Go to Home ENTER E Go to Home pentru a reda diferite fișiere de pe un dispozitiv de memorie sau o rețea conectată. Player Căutați sau redați canale sau conținut salvat pe dispozitive. Schedule Player Play various contents sych as scheduled channels, templates or files. Schedule Template Creați programări de conținut în canalele locale sau editați canalele salvate. Template Pentru a crea conținut, selectați un șablon. Clone Product Picture Mode ID Settings On/Off Timer Video Wall Ticker Network Status More settings Clone Product Exportaţi setările produsului într-un dispozitiv USB sau încărcaţi setările via un dispozitiv USB. Această opţiune este folositoare atunci când realizaţi aceleaşi setări pentru mai multe produse. Imaginea afişată poate fi diferită în funcţie de model. Consultați capitolul Funcția Ecran principal pentru detalii despre elementele de submeniu. ID Settings Atribuiţi un ID unui televizor. Apăsaţi u/d pentru a selecta un număr E.

Update firmware aparat foto

Update firmware aparat foto Update firmware aparat foto Mulţumim că aţi ales un produs Nikon. Acest ghid descrie cum să efectuaţi acest update de firmware. Dacă nu aveţi încredere că puteţi realiza acest update cu succes, acesta

More information

Sistem Home Theatre. Ghid de pornire HT-XT1

Sistem Home Theatre. Ghid de pornire HT-XT1 Sistem Home Theatre Ghid de pornire HT-XT1 Cuprins Configurare 1 Conţinutul cutiei 3 2 Instalare 4 3 Conectare 6 4 Pornirea sistemului 8 5 Ascultarea sunetului 9 Operaţii de bază Ascultarea efectelor de

More information

Metrici LPR interfatare cu Barix Barionet 50 -

Metrici LPR interfatare cu Barix Barionet 50 - Metrici LPR interfatare cu Barix Barionet 50 - Barionet 50 este un lan controller produs de Barix, care poate fi folosit in combinatie cu Metrici LPR, pentru a deschide bariera atunci cand un numar de

More information

Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows

Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP 4.5.4 şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows Data: 28.11.14 Versiune: V1.1 Nume fişiser: Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP 4-5-4

More information

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un router ZTE H218N sau H298N

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un router ZTE H218N sau H298N Pentru a putea vizualiza imaginile unei camere web IP conectată într-un router ZTE H218N sau H298N, este necesară activarea serviciului Dinamic DNS oferit de RCS&RDS, precum și efectuarea unor setări pe

More information

Ghid de pornire rapidă

Ghid de pornire rapidă Ghid de pornire rapidă 1 Ce este inclus Bine aţi venit Vă mulţumim că aţi ales Arlo. Instalarea este simplă. Staţie de bază Adaptor de alimentare pentru staţia de bază 100% camere wireless Cablu Ethernet

More information

X-Fit S Manual de utilizare

X-Fit S Manual de utilizare X-Fit S Manual de utilizare Compatibilitate Acest produs este compatibil doar cu dispozitivele ce au următoarele specificații: ios: Versiune 7.0 sau mai nouă, Bluetooth 4.0 Android: Versiune 4.3 sau mai

More information

Pornire rapidă. Powerline priză suplimentară Model PLP1200

Pornire rapidă. Powerline priză suplimentară Model PLP1200 Pornire rapidă Powerline 1200 + priză suplimentară Model PLP1200 Conţinutul ambalajului În unele regiuni, un CD cu resurse este furnizat odată cu produsul. 2 Proceduri preliminarii Adaptoarele Powerline

More information

Titlul lucrării propuse pentru participarea la concursul pe tema securității informatice

Titlul lucrării propuse pentru participarea la concursul pe tema securității informatice Titlul lucrării propuse pentru participarea la concursul pe tema securității informatice "Îmbunătăţirea proceselor şi activităţilor educaţionale în cadrul programelor de licenţă şi masterat în domeniul

More information

Actualizarea firmware-ului pentru aparatul foto digital SLR

Actualizarea firmware-ului pentru aparatul foto digital SLR Actualizarea firmware-ului pentru aparatul foto digital SLR Vă mulţumim că aţi ales un produs Nikon. Acest ghid descrie cum să realizaţi actualizarea firmwareului. Dacă nu sunteţi sigur că puteţi realiza

More information

Ghid de utilizare Modul CI+

Ghid de utilizare Modul CI+ Ghid de utilizare Modul CI+ www.orange.md Introducere Vă mulțumim că aţi ales modulul CI+. Acesta funcționează împreună cu televizorul Dvs. și vă ajută să vedeți conținutul oferit în cadrul pachetului

More information

Pornire rapidă. NETGEAR Trek N300 Router de călătorie şi extensor rază de acţiune. Model PR2000 NETGEAR LAN. Power. WiFi USB USB. Reset Internet/LAN

Pornire rapidă. NETGEAR Trek N300 Router de călătorie şi extensor rază de acţiune. Model PR2000 NETGEAR LAN. Power. WiFi USB USB. Reset Internet/LAN Pornire rapidă NETGEAR Trek N300 Router de călătorie şi extensor rază de acţiune Model PR2000 NETGEAR Reset Internet/LAN LAN USB WiFi Internet Power USB Proceduri preliminarii Vă mulţumim pentru achiziţionarea

More information

DH551F/DH550F/DL550F Afişaj cu două laturi Manual de utilizare

DH551F/DH550F/DL550F Afişaj cu două laturi Manual de utilizare DH551F/DH550F/DL550F Afişaj cu două laturi Manual de utilizare Exonerare de răspundere BenQ Corporation nu face nicio declaraţie şi nu acordă niciun fel de garanţii, explicite sau implicite, cu privire

More information

DEVIreg 330 (De la +5 la +45 C)

DEVIreg 330 (De la +5 la +45 C) Ghid de instalare DEVIreg 330 (De la +5 la +45 C) Termostat electronic www.devi.com The English language is used for the original instructions. Other languages are a translation of the original instructions.

More information

Textul si imaginile din acest document sunt licentiate. Codul sursa din acest document este licentiat. Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND

Textul si imaginile din acest document sunt licentiate. Codul sursa din acest document este licentiat. Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND Textul si imaginile din acest document sunt licentiate Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND Codul sursa din acest document este licentiat Public-Domain Esti liber sa distribui acest document

More information

GHID RAPID PENTRU. Instalarea Nokia Connectivity Cable Drivers

GHID RAPID PENTRU. Instalarea Nokia Connectivity Cable Drivers GHID RAPID PENTRU Instalarea Nokia Connectivity Cable Drivers Cuprins 1. Introducere...1 2. Elemente obligatorii...1 3. Instalarea Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Înainte de instalare...2 3.2

More information

manivelă blocare a oglinzii ajustare înclinare

manivelă blocare a oglinzii ajustare înclinare Twister MAXVIEW Twister impresionează prin designul său aerodinamic și înălțime de construcție redusă. Oglinda mai mare a îmbunătăți gama considerabil. MaxView Twister este o antenă de satelit mecanică,

More information

Versionare - GIT ALIN ZAMFIROIU

Versionare - GIT ALIN ZAMFIROIU Versionare - GIT ALIN ZAMFIROIU Controlul versiunilor - necesitate Caracterul colaborativ al proiectelor; Backup pentru codul scris Istoricul modificarilor Terminologie și concepte VCS Version Control

More information

La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - <numarul dvs de carnet> (ex: "9",

La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - <numarul dvs de carnet> (ex: 9, La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - (ex: "9", "125", 1573" - se va scrie fara ghilimele) Parola: -

More information

Reflexia şi refracţia luminii. Aplicaţii. Valerica Baban

Reflexia şi refracţia luminii. Aplicaţii. Valerica Baban Reflexia şi refracţia luminii. Aplicaţii. Sumar 1. Indicele de refracţie al unui mediu 2. Reflexia şi refracţia luminii. Legi. 3. Reflexia totală 4. Oglinda plană 5. Reflexia şi refracţia luminii în natură

More information

Propuneri pentru teme de licență

Propuneri pentru teme de licență Propuneri pentru teme de licență Departament Automatizări Eaton România Instalație de pompare cu rotire în funcție de timpul de funcționare Tablou electric cu 1 pompă pilot + 3 pompe mari, cu rotirea lor

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome 201T1 221T1 231T1 Manual de utilizare www.philips.com/support Model Serial Country Code Telephone number Tariff Austria +43 0810 000206

More information

Ghid de asistenţă. Pornire. Utilizați acest manual dacă întâmpinați probleme sau aveți întrebări. Ce puteți face cu funcția BLUETOOTH

Ghid de asistenţă. Pornire. Utilizați acest manual dacă întâmpinați probleme sau aveți întrebări. Ce puteți face cu funcția BLUETOOTH Utilizați acest manual dacă întâmpinați probleme sau aveți întrebări. Pornire Ce puteți face cu funcția BLUETOOTH Despre ghidarea vocală Accesorii incluse Verificarea conținutului pachetului Așezarea setului

More information

Hairdryer. Register your product and get support at HP8203 HP8202 HP8201 HP8200. Manual de utilizare

Hairdryer. Register your product and get support at  HP8203 HP8202 HP8201 HP8200. Manual de utilizare Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8203 HP8202 HP8201 HP8200 RO Manual de utilizare Română Felicitări pentru achiziţie şi bun venit la Philips! Pentru a beneficia

More information

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTL3160B HTL3160S. Întrebare? Contactaţi Philips

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTL3160B HTL3160S. Întrebare? Contactaţi Philips Oricând aici pentru a vă ajuta Înregistraţi-vă produsul şi obţineţi asistenţă la www.philips.com/support Întrebare? Contactaţi Philips HTL3160B HTL3160S Manual de utilizare Cuprins 1 Important 2 Siguranţa

More information

Structura și Organizarea Calculatoarelor. Titular: BĂRBULESCU Lucian-Florentin

Structura și Organizarea Calculatoarelor. Titular: BĂRBULESCU Lucian-Florentin Structura și Organizarea Calculatoarelor Titular: BĂRBULESCU Lucian-Florentin Chapter 3 ADUNAREA ȘI SCĂDEREA NUMERELOR BINARE CU SEMN CONȚINUT Adunarea FXP în cod direct Sumator FXP în cod direct Scăderea

More information

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un echipament HG8121H cu funcție activă de router

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un echipament HG8121H cu funcție activă de router Pentru a putea vizualiza imaginile unei camere web IP conectată într-un echipament Huawei HG8121H, este necesară activarea serviciului Dinamic DNS oferit de RCS&RDS, precum și efectuarea unor setări pe

More information

Manual de utilizare. Termostat digital THR840DEE Rev. A. THR840DEE-RO.indd :48

Manual de utilizare. Termostat digital THR840DEE Rev. A. THR840DEE-RO.indd :48 Manual de utilizare Termostat digital THR840DEE 50062484-002 Rev. A THR840DEE-RO.indd 1 11-08-08 09:48 Manual de utilizare ATENŢIE: Acest produs trebuie instalat şi configurat corect pentru a funcţiona

More information

Cuprins. Manual de utilizare. Ecran LCD FULL HD Pentru uz profesional. Model nr. TH-55LFV70W

Cuprins. Manual de utilizare. Ecran LCD FULL HD Pentru uz profesional. Model nr. TH-55LFV70W Manual de utilizare Ecran LCD FULL HD Pentru uz profesional Model nr. TH-55LFV70W Pentru instrucțiuni mai detaliate, consultați instrucțiunile de utilizare de pe CD-ROM. Cuprins Notă importantă privind

More information

MS POWER POINT. s.l.dr.ing.ciprian-bogdan Chirila

MS POWER POINT. s.l.dr.ing.ciprian-bogdan Chirila MS POWER POINT s.l.dr.ing.ciprian-bogdan Chirila chirila@cs.upt.ro http://www.cs.upt.ro/~chirila Pornire PowerPoint Pentru accesarea programului PowerPoint se parcurg următorii paşi: Clic pe butonul de

More information

RC-5 Elitech Înregistrator Temperatură (Data Logger) USB Instrucţiuni de operare

RC-5 Elitech Înregistrator Temperatură (Data Logger) USB Instrucţiuni de operare RC-5 Elitech Înregistrator Temperatură (Data Logger) USB Instrucţiuni de operare I. Descriere generală Acest înregistrator de date este utilizat în principal pentru înregistrarea temperaturii în timpul

More information

Receptor AV cu mai multe canale

Receptor AV cu mai multe canale 3-209-649-12 (2) Receptor AV cu mai multe canale Manual de Utilizare AVERTIZARE Pentru a reduce riscul de incendiu sau şoc electric, nu expuneţi acest aparat condiţiilor de ploaie sau umezeală. Pentru

More information

Portabil sistemul de boxe cu FM-radioс MANUAL DE UTILIZARE PS-60.

Portabil sistemul de boxe cu FM-radioс MANUAL DE UTILIZARE PS-60. Portabil sistemul de boxe MANUAL DE UTILIZARE www.sven.fi Portabil sistemul de boxe Vă mulțumim că ați achiziționat sistemul de boxe multimedia ТМ SVEN! DREPT DE AUTOR 2018. SVEN PTE. LTD. Versiunea 1.0

More information

Hairdryer. Register your product and get support at HP4867/00. Manual de utilizare

Hairdryer.   Register your product and get support at HP4867/00. Manual de utilizare Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4867/00 RO Manual de utilizare b c d e i h g f a Română Felicitări pentru achiziţie şi bun venit la Philips! Pentru a beneficia

More information

INFORMAȚII DESPRE PRODUS. FLEXIMARK Stainless steel FCC. Informații Included in FLEXIMARK sample bag (article no. M )

INFORMAȚII DESPRE PRODUS. FLEXIMARK Stainless steel FCC. Informații Included in FLEXIMARK sample bag (article no. M ) FLEXIMARK FCC din oțel inoxidabil este un sistem de marcare personalizată în relief pentru cabluri și componente, pentru medii dure, fiind rezistent la acizi și la coroziune. Informații Included in FLEXIMARK

More information

Manual de utilizare. Înainte de a utiliza acest produs, citiţi cu atenţie documentaţia şi păstraţi-o pentru referinţe ulterioare.

Manual de utilizare. Înainte de a utiliza acest produs, citiţi cu atenţie documentaţia şi păstraţi-o pentru referinţe ulterioare. Manual de utilizare Înainte de a utiliza acest produs, citiţi cu atenţie documentaţia şi păstraţi-o pentru referinţe ulterioare. AVERTIZARE Pentru a evita pericolul de electrocutare, nu desfaceţi carcasa.

More information

Manual de utilizare TH-49LF8W TH-55LF8W TH-42LF80W TH-49LF80W TH-55LF80W

Manual de utilizare TH-49LF8W TH-55LF8W TH-42LF80W TH-49LF80W TH-55LF80W Manual de utilizare Ecran LCD FULL HD De uz profesional Model nr. TH-42LF8W TH-49LF8W TH-55LF8W TH-42LF80W TH-49LF80W TH-55LF80W Model de 42 inci Model de 49 inci Model de 55 inci Model de 42 inci Model

More information

Ghid pentru configurarea şi utilizarea aplicaţiei clicksign Demo

Ghid pentru configurarea şi utilizarea aplicaţiei clicksign Demo Ghid pentru configurarea şi utilizarea aplicaţiei clicksign Demo 2.6.9.223 Cuprins 1 Cadru general...2 2 Obţinerea unui certificat digital...3 3 Configurarea aplicaţiei clicksign...5 4 Utilizarea aplicaţiei

More information

Manual de utilizare. Ecran LCD FULL HD De uz profesional. Română Model nr. TH-55VF1HW

Manual de utilizare. Ecran LCD FULL HD De uz profesional. Română Model nr. TH-55VF1HW Manual de utilizare Ecran LCD FULL HD De uz profesional Model nr. TH-55VF1HW Model de 55 inci Cuprins Notă importantă privind siguranța 2 Măsuri de siguranţă 3 Măsuri de precauție pentru utilizare 6 Accesorii

More information

ASPIRATOR MANUAL DE UTILIZARE REPAIR INFORMATION. Model : RC-150R RC-150L

ASPIRATOR MANUAL DE UTILIZARE REPAIR INFORMATION. Model : RC-150R RC-150L REPAIR INFORMATION Follow blow methods to deal with any abnormal problems happened, if cleaner still can not work, please contact the sales shop or authorized service center. Description Solutions Cleaner

More information

Manual de utilizare TH-55LFV6W

Manual de utilizare TH-55LFV6W Manual de utilizare Ecran LCD FULL HD De uz profesional Română Model nr. TH-55LFV60W TH-55LFV6W Model de 55 inci Model de 55 inci Pentru instrucțiuni mai detaliate, consultați instrucțiunile de utilizare

More information

Manual de utilizare 32PHS PHT PHS PHT PFS PFT4112

Manual de utilizare 32PHS PHT PHS PHT PFS PFT4112 Register your product and get support at 4112 series www.philips.com/welcome Manual de utilizare 32PHS4112 32PHT4112 39PHS4112 39PHT4112 43PFS4112 43PFT4112 Cuprins 1 Primiţi asistenţă 11.1 Prezentare

More information

Sistem Home Theatre. Instrucţiuni de utilizare HT-RT3

Sistem Home Theatre. Instrucţiuni de utilizare HT-RT3 Sistem Home Theatre Instrucţiuni de utilizare HT-RT3 AVERTISMENT Pentru a reduce riscul de incendiu, nu acoperiţi orificiul de ventilare al aparatului cu ziare, feţe de masă, draperii etc. Nu expuneţi

More information

Înainte de a utiliza aparatul Brother. Modele pentru care este aplicabil. Definiţii ale notelor. Mărci comerciale. Modele pentru care este aplicabil

Înainte de a utiliza aparatul Brother. Modele pentru care este aplicabil. Definiţii ale notelor. Mărci comerciale. Modele pentru care este aplicabil Manual AirPrint Înainte de a utiliza aparatul Brother Modele pentru care este aplicabil Definiţii ale notelor Mărci comerciale Observaţie importantă Modele pentru care este aplicabil Acest Ghid al utilizatorului

More information

Subiecte Clasa a VI-a

Subiecte Clasa a VI-a (40 de intrebari) Puteti folosi spatiile goale ca ciorna. Nu este de ajuns sa alegeti raspunsul corect pe brosura de subiecte, ele trebuie completate pe foaia de raspuns in dreptul numarului intrebarii

More information

Procesarea Imaginilor

Procesarea Imaginilor Procesarea Imaginilor Curs 11 Extragerea informańiei 3D prin stereoviziune Principiile Stereoviziunii Pentru observarea lumii reale avem nevoie de informańie 3D Într-o imagine avem doar două dimensiuni

More information

MANUALUL UTILIZATORULUI

MANUALUL UTILIZATORULUI Extern HDD-box MANUALUL UTILIZATORULUI www.sven.fi Manualul de utilizare Vă mulțumim pentru achiziționarea extern HDD-boxului MC SVEN! Înainte de utilizarea acestui dispozitiv, faceți atent cunoștință

More information

TERMOSTAT DIGITAL TH132-AF (230 VCA)

TERMOSTAT DIGITAL TH132-AF (230 VCA) TERMOSTAT DIGITAL TH132-AF (230 VCA) Rezumat SELECTARE OPŢIUNI Pe spatele termostatului există 2 comutatoare folosite pentru ajustare în funcţie de preferinţele dumneavoastră. - temperatura exprimată în

More information

PlusTV Analog USB Stick Manual de instalare

PlusTV Analog USB Stick Manual de instalare PlusTV Analog USB Stick Manual de instalare Cuprins V1.3 Capitolul 1 : PlusTV Analog USB Stick Instalare hardware...1 1.1 Conţinut...2 1.2 Cerinţe de configuraţie...2 1.3 Instalare hardware...2 Capitolul

More information

Seria PD Monitor LCD Manual de utilizare

Seria PD Monitor LCD Manual de utilizare Seria PD Monitor LCD Manual de utilizare Drepturi de autor Drepturi de autor 2017 BenQ Corporation. Toate drepturile rezervate. Nici o parte a acestei publicaţii nu poate fi reprodusă, transmisă, transcrisă,

More information

Capete terminale şi adaptoare pentru cabluri de medie tensiune. Fabricaţie Südkabel Germania

Capete terminale şi adaptoare pentru cabluri de medie tensiune. Fabricaţie Südkabel Germania CAPETE TERMINALE ŞI ADAPTOARE PENTRU CABLURI DE MEDIE TENSIUNE Capete terminale şi adaptoare pentru cabluri de medie tensiune. Fabricaţie Südkabel Germania Terminale de interior pentru cabluri monopolare

More information

ALTEAS One ARISTON NET

ALTEAS One ARISTON NET ACTIVATION PROCEDURE ALTEAS One ARISTON NET QUICK-START GUIDE APĂ CALDĂ MENAJERĂ I ÎNCĂLZIRE I ENERGIE REGENERABILĂ / 1 OVERVIEW Vă mulțumim că ați ales ariston net, un sistem proiectat și produs de ariston

More information

Sistem audio pentru locuinţă

Sistem audio pentru locuinţă Sistem audio pentru locuinţă Instrucţiuni de utilizare Introducere Reglarea sunetului Alte operaţiuni Informaţii suplimentare GTK-XB5 AVERTISMENT Pentru a reduce riscul de incendiu, nu acoperiţi orificiul

More information

Seria Digitală BL502B

Seria Digitală BL502B Seria Digitală BL502B 1 BL502B MANUAL DE UTILIZARE SERII DIGITALE Acest manual standard de utilizare este conceput pentru a vă arăta cum să conectaţi şi să configuraţi televizorul Toshiba şi pentru a opera

More information

Sistem audio pentru locuinţă

Sistem audio pentru locuinţă Sistem audio pentru locuinţă Instrucţiuni de utilizare Introducere Dispozitiv USB Conexiune BLUETOOTH Ajustarea sunetului Alte operaţiuni Informaţii suplimentare GTK-XB60/XB90 2 RO AVERTISMENT Pentru a

More information

Manual de utilizare. Evolio Aria 9.0

Manual de utilizare. Evolio Aria 9.0 Manual de utilizare Evolio Aria 9.0 (1). Introducere Felicitări pentru achiziţia tabletei! Acest dispozitiv are încorporat un receptor Wi-Fi de înaltă performanţă, precum şi un accelerometru, aducându-vă

More information

Sistem audio pentru locuinţă

Sistem audio pentru locuinţă Sistem audio pentru locuinţă Instrucţiuni de utilizare Introducere Dispozitiv USB BLUETOOTH Ajustarea sunetului Alte operaţii Informaţii suplimentare GTK-XB7 2 RO AVERTISMENT Pentru a reduce riscul de

More information

Folosiţi-l cu plăcere! Video Recorder Digital (DVR) Wifi pentru autoturism. LS 162e. Manual de instrucţiuni

Folosiţi-l cu plăcere! Video Recorder Digital (DVR) Wifi pentru autoturism. LS 162e. Manual de instrucţiuni LS 162e Manual de instrucţiuni Folosiţi-l cu plăcere! Video Recorder Digital (DVR) Wifi pentru autoturism R40 EN-UM 20141112(Blaupunkt)[2][1]_Romanian.indd 1 12/11/2014 2:02 PM Numele pieselor Microfon

More information

TV Color Digital LCD. Instrucţiuni de operare

TV Color Digital LCD. Instrucţiuni de operare TV Color Digital LCD Instrucţiuni de operare NOTĂ PENTRU CLIENŢII DIN MAREA BRITANIE Pentru securitatea şi confortul dumneavoastră, împreună cu acest echipament este furnizată o fişă turnată conformă cu

More information

RP553K/RP653K Monitor LCD Manual de utilizare

RP553K/RP653K Monitor LCD Manual de utilizare RP553K/RP653K Monitor LCD Manual de utilizare Precizări legale BenQ Corporation nu face nicio declaraţie și nu acordă niciun fel de garanţii, explicite sau implicite, cu privire la conţinutul acestui document.

More information

Multiple Display Administrator Manual de utilizare

Multiple Display Administrator Manual de utilizare Multiple Display Administrator Manual de utilizare Precizări legale BenQ Corporation nu face nicio declaraţie și nu acordă niciun fel de garanţii, explicite sau implicite, cu privire la conţinutul acestui

More information

Mecanismul de decontare a cererilor de plata

Mecanismul de decontare a cererilor de plata Mecanismul de decontare a cererilor de plata Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) Ministerul Fondurilor Europene - Iunie - iulie

More information

Monitor LCD Manual de utilizare BL2201PT / BL2201PU BL2400PT / BL2400PU

Monitor LCD Manual de utilizare BL2201PT / BL2201PU BL2400PT / BL2400PU Monitor LCD Manual de utilizare BL2201PT / BL2201PU BL2400PT / BL2400PU Drepturi de autor Drepturi de autor 2014 BenQ Corporation. Toate drepturile rezervate. Nici o parte a acestei publicaţii nu poate

More information

OPEL ADAM. Infotainment System

OPEL ADAM. Infotainment System OPEL ADAM Infotainment System Conţinut IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 63 FlexDock... 109 IntelliLink Introducere... 6 Aparatul radio... 21 Dispozitivele externe... 32 Recunoaşterea vorbirii...

More information

SISTEM AUDIO PENTRU LOCUINŢĂ

SISTEM AUDIO PENTRU LOCUINŢĂ SISTEM AUDIO PENTRU LOCUINŢĂ Instrucţiuni de utilizare Introducere Redare disc/usb Transferul USB Tuner BLUETOOTH Gesture Control Reglarea sunetului Alte operaţiuni Informaţii suplimentare MHC-GT4D 2 RO

More information

CONŢINUT COLET PICS 2 SD Cablu USB Adaptor USB Suport diapozitive Suport negative Suport foto (3) Manual de utilizare Instrucţiuni de siguranţă

CONŢINUT COLET PICS 2 SD Cablu USB Adaptor USB Suport diapozitive Suport negative Suport foto (3) Manual de utilizare Instrucţiuni de siguranţă INTRODUCERE Vă mulţumim pentru achiziţionarea acestui scaner foto, diapozitive şi negative PICS 2 SD. Pentru a putea utiliza în mod optim acest aparat vă rugăm să citiţi în întregime acest manual de utilizare.

More information

Ghid de utilizare rapidă. Vodafone Mobile Wi-Fi Vodafone R201

Ghid de utilizare rapidă. Vodafone Mobile Wi-Fi Vodafone R201 Ghid de utilizare rapidă Vodafone Mobile Wi-Fi Vodafone R201 Bun venit în lumea Vodafone Mobile Broadband 1 Introducere 2 Prezentarea dispozitivului 3 Punerea în funcţiune 7 Conectarea la Vodafone Mobile

More information

Conectare la re ea wireless şi cu cablu

Conectare la re ea wireless şi cu cablu Conectare la re ea wireless şi cu cablu HP all-in-one - Ghid pentru reţea Copyright 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informaţiile conţinute în acest document se pot modifica fără preaviz.

More information

Manual de utilizare. Screeneo 2.0. Înregistraţi-vă produsul şi primiţi asistenţă la Full HD projector HDP2510

Manual de utilizare. Screeneo 2.0. Înregistraţi-vă produsul şi primiţi asistenţă la  Full HD projector HDP2510 Screeneo 2.0 Manual de utilizare Full HD projector HDP2510 Înregistraţi-vă produsul şi primiţi asistenţă la www.philips.com/welcome Cuprins Prezentare generală... 3 Stimate client... 3 Informaţii despre

More information

Ghid de inițiere. Cuprins RON. Capitolul 1 Măsuri importante de siguranţă... 1

Ghid de inițiere. Cuprins RON. Capitolul 1 Măsuri importante de siguranţă... 1 Ghid de inițiere Cuprins Capitolul 1 Măsuri importante de siguranţă... 1 Capitolul 2 Instalarea imprimantei/instalarea driverului de. imprimantă...4 Pasul 1 Pregătirea pentru instalare...4 Pasul 2 Înlăturarea

More information

Instrucțiuni de utilizare

Instrucțiuni de utilizare Instrucțiuni de utilizare Monitor LCD color Important Vă rugăm să citiți cu atenție aceste Instrucțiuni de utilizare și Manualul de instalare (volum separat) pentru a vă familiariza cu utilizarea eficientă

More information

EN teava vopsita cu capete canelate tip VICTAULIC

EN teava vopsita cu capete canelate tip VICTAULIC ArcelorMittal Tubular Products Iasi SA EN 10217-1 teava vopsita cu capete canelate tip VICTAULIC Page 1 ( 4 ) 1. Scop Documentul specifica cerintele tehnice de livrare pentru tevi EN 10217-1 cu capete

More information

SISTEM AUDIO PERSONAL

SISTEM AUDIO PERSONAL 4-485-790-13(2) (RO) SISTEM AUDIO PERSONAL Instrucţiuni de utilizare Introducere Redare USB Bluetooth Tuner Reglarea sunetului Alte operaţiuni Informaţii suplimentare GTK-X1BT AVERTISMENT Pentru a reduce

More information

Opel Antara Infotainment System

Opel Antara Infotainment System Opel Antara Infotainment System Conţinut Touch & Connect... 5 CD 30 / CD 30 MP3 Tip 1... 97 Portalul de telefonie mobilă... 125 Touch & Connect Introducere... 6 Aparatul radio... 22 CD player... 27 Intrarea

More information

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Consola Centrală Danfoss Link CC Ghid de Instalare DANFOSS HEATING SOLUTIONS

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Consola Centrală Danfoss Link CC Ghid de Instalare DANFOSS HEATING SOLUTIONS MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Consola Centrală Danfoss Link CC Ghid de Instalare DANFOSS HEATING SOLUTIONS Ghid Instalare Danfoss Link CC - Installation Ghid Instalare.......... 3 RO 3 Ghid instalare

More information

Oxymitter 4000 Transmiter de Oxigen

Oxymitter 4000 Transmiter de Oxigen Manual de instrucțiuni IM-106-340, Rev 4.2 Transmiter de Oxigen http://www.raihome.com Manual de instrucțiuni IM-106-340, Rev 4.2 Cuprins Instrucțiuni esențiale........................................

More information

Manual Utilizare Bedienungsanleitung Users Manual Mode d emploi

Manual Utilizare Bedienungsanleitung Users Manual Mode d emploi Manual Utilizare Bedienungsanleitung Users Manual Mode d emploi Mini-Termometru Digital Digitales Temperaturmessgerät Mini Digital Thermometer Pocket Thermomètre digital FT 1000-Pocket 1 1 THERMOMETER

More information

DECLARAȚIE DE PERFORMANȚĂ Nr. 101 conform Regulamentului produselor pentru construcții UE 305/2011/UE

DECLARAȚIE DE PERFORMANȚĂ Nr. 101 conform Regulamentului produselor pentru construcții UE 305/2011/UE S.C. SWING TRADE S.R.L. Sediu social: Sovata, str. Principala, nr. 72, judetul Mures C.U.I. RO 9866443 Nr.Reg.Com.: J 26/690/1997 Capital social: 460,200 lei DECLARAȚIE DE PERFORMANȚĂ Nr. 101 conform Regulamentului

More information

Instrucţiuni de operare Ghid de bază

Instrucţiuni de operare Ghid de bază Instrucţiuni de operare Ghid de bază Proiector DLP TM Utilizare comercială Model nr. PT-RZ475E PT-RZ470E/PT-RZ470EA PT-RZ370E/PT-RZ370EA PT-RW430E/PT-RW430EA PT-RW330E/PT-RW330EA A se citi înainte de utilizare

More information

Sistem Home Theatre. Instrucţiuni de utilizare HT-XT3

Sistem Home Theatre. Instrucţiuni de utilizare HT-XT3 Sistem Home Theatre Instrucţiuni de utilizare HT-XT3 AVERTISMENT Nu instalaţi echipamentul într-un spaţiu închis, cum ar fi o bibliotecă sau un dulap încorporat. Pentru a reduce riscul de incendiu, nu

More information

Sistem Blu-ray Disc/DVD Home Theatre

Sistem Blu-ray Disc/DVD Home Theatre 4-261-387-11(1) (RO) Sistem Blu-ray Disc/DVD Home Theatre Instrucţiuni de utilizare BDV-E980/BDV-E880/BDV-E380 AVERTISMENT Nu instalaţi echipamentul într-un spaţiu închis, cum ar fi o bibliotecă sau un

More information

Sistem audio pentru locuinţă

Sistem audio pentru locuinţă Sistem audio pentru locuinţă Instrucţiuni de utilizare Introducere Disc Tuner Dispozitiv USB BLUETOOTH Ajustarea sunetului Alte operaţiuni Informaţii suplimentare MHC-V11 2 RO AVERTISMENT Pentru a reduce

More information

Citiţi eticheta! Ce trebuie să ştiţi pentru a utiliza în siguranţă detergenţii şi produsele de curaţat din casă

Citiţi eticheta! Ce trebuie să ştiţi pentru a utiliza în siguranţă detergenţii şi produsele de curaţat din casă Citiţi eticheta! Ce trebuie să ştiţi pentru a utiliza în siguranţă detergenţii şi produsele de curaţat din casă Vor apărea în curând, noi avertizări pe eticheta produselor de curăţat destinate gospodăriilor.

More information

MANUAL DE UTILIZARE. Manual de utilizare pentru telecomanda fără fir. Română. OM-GS (4)-DAIKIN Nr. piesă: R D MODE TURBO TIMER CANCEL

MANUAL DE UTILIZARE. Manual de utilizare pentru telecomanda fără fir. Română. OM-GS (4)-DAIKIN Nr. piesă: R D MODE TURBO TIMER CANCEL MANUAL DE UTILIZARE Manual de utilizare pentru telecomanda fără fir Română SWING FAN TURBO MODE QUIET SLEEP ON TIMER OFF CLOCK OM-GS02-1011(4)-DAIKIN Nr. piesă: R08019037090D Indicaţie telecomandă BRC52A61/62/63

More information

Termostat ambiental programabil

Termostat ambiental programabil Termostat ambiental programabil MANUAL DE INSTRUCŢIUNI RT300 ANI 5 G A R A NȚIE CONFORMITATEA PRODUSULUI Acest produs este conform cu cerinţele esenţiale din următoarele directive CE: Directiva compatibilitatii

More information

Monitor LCD Manual de utilizare BL902TM

Monitor LCD Manual de utilizare BL902TM Monitor LCD Manual de utilizare BL902TM Drepturi de autor Drepturi de autor 2013 BenQ Corporation. Toate drepturile rezervate. Nici o parte a acestei publicaţii nu poate fi reprodusă, transmisă, transcrisă,

More information

Ghid de Setari Software

Ghid de Setari Software ECHIPAMENT DIGITAL COLOR MULTIFUNCTIONAL Ghid de Setari Software INAINTE DE A INSTALA SOFTUL SETAREA IN MEDIUL WINDOWS SETAREA IN MEDIUL MACINTOSH ERORI / SOLUTII Va multumim ca ati achizitionat acest

More information

HOTSPOT INTERNET MOBIL MF65+ MANUAL DE UTILIZARE

HOTSPOT INTERNET MOBIL MF65+ MANUAL DE UTILIZARE HOTSPOT INTERNET MOBIL MF65+ MANUAL DE UTILIZARE 1 INFORMAŢII LEGALE Drepturi de autor 2015 COMPANIA ZTE. Toate drepturile rezervate. Nicio parte din această documentaţie nu poate fi citată, reprodusă,

More information

Register your product and get support at.

Register your product and get support at. Register your product and get support at www.philips.com/welcome Cuprins Operarea şi butonul de control al televizorului... 1 Reguli generale de operare... 1 Funcţiile şi caracteristicile meniului TV...

More information

Transmiterea datelor prin reteaua electrica

Transmiterea datelor prin reteaua electrica PLC - Power Line Communications dr. ing. Eugen COCA Universitatea Stefan cel Mare din Suceava Facultatea de Inginerie Electrica PLC - Power Line Communications dr. ing. Eugen COCA Universitatea Stefan

More information

Receptor AV Multicanal

Receptor AV Multicanal Receptor AV Multicanal Instrucţiuni de utilizare STR-DN1080 Pentru clienţii din S.U.A. Înregistrarea proprietarului Numerele de model şi de serie se află pe spatele receptorului. Notaţi numărul serial

More information

GHID DE TERMENI MEDIA

GHID DE TERMENI MEDIA GHID DE TERMENI MEDIA Definitii si explicatii 1. Target Group si Universe Target Group - grupul demografic care a fost identificat ca fiind grupul cheie de consumatori ai unui brand. Toate activitatile

More information

SISTEM AUDIO PENTRU LOCUINŢĂ

SISTEM AUDIO PENTRU LOCUINŢĂ SISTEM AUDIO PENTRU LOCUINŢĂ Instrucţiuni de utilizare Introducere Redare disc/usb Transferul USB Tuner BLUETOOTH Reglarea sunetului Alte operaţiuni Informaţii suplimentare MHC-V7D AVERTISMENT Pentru a

More information

Instrucțiuni de utilizare

Instrucțiuni de utilizare Instrucțiuni de utilizare Monitor LCD monocrom Important Vă rugăm să citiți cu atenție aceste Instrucțiuni de utilizare și Manualul de instalare (volum separat) pentru a vă familiariza cu utilizarea eficientă

More information

Ghid utilizator Nokia Bluetooth Headset BH-110U

Ghid utilizator Nokia Bluetooth Headset BH-110U Ghid utilizator Nokia Bluetooth Headset BH-110U Ediţia 1.2 2 Introducere Despre setul cu cască Cu setul cu cască Nokia Bluetooth BH-110U puteți efectua și primi apeluri, fără comenzi manuale, chiar dacă

More information

Mai bine. Pentru c putem.

Mai bine. Pentru c putem. 1 CUPRINS: 1. SUMAR APLICAŢIE...... 3 1.1 Introducere... 3 1.2 Tipul de aplicaţie... 3 2. SPECIFICAŢII FUNCŢIONALE... 3 3. INSTALARE... 3 3.1 Introducere... 3 3.2 Ce trebuie să verificaţi înainte de a

More information

Înainte de a putea utiliza imprimanta, citiţi acest Ghid de instalare şi configurare rapidă pentru configurarea şi instalarea corectă.

Înainte de a putea utiliza imprimanta, citiţi acest Ghid de instalare şi configurare rapidă pentru configurarea şi instalarea corectă. Ghid de instalare şi configurare rapidă Începeţi aici (numai pentru UE) HL-5380DN Înainte de a putea utiliza imprimanta, citiţi acest Ghid de instalare şi configurare rapidă pentru configurarea şi instalarea

More information

MASURATORI DE CARACTERISTICI AUTOMATIZATE SI PRECISE

MASURATORI DE CARACTERISTICI AUTOMATIZATE SI PRECISE MASURATORI DE CARACTERISTICI AUTOMATIZATE SI PRECISE MAI RAPIDE, MAI USOARE SI MAI RENTABILE CA NICIODATA VECTRO. PROIECTAT PENTRU AUTOMATIZARE Vectro automatizeaza capacitatile de masura non-contact ale

More information

Asistenţă tehnică. Conţinutul ambalajului. Ghid de instalare CENTRIA WNDR4700/WNDR4720

Asistenţă tehnică. Conţinutul ambalajului. Ghid de instalare CENTRIA WNDR4700/WNDR4720 Asistenţă tehnică După instalarea dispozitivului, localizaţi numărul de serie de pe eticheta produsului şi utilizaţi-l pentru înregistrarea produsului la adresa https://my.netgear.com. Înregistrarea produsului

More information

Semnale şi sisteme. Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii Departamentul de Comunicaţii (TC)

Semnale şi sisteme. Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii Departamentul de Comunicaţii (TC) Semnale şi sisteme Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii Departamentul de Comunicaţii (TC) http://shannon.etc.upt.ro/teaching/ssist/ 1 OBIECTIVELE CURSULUI Disciplina îşi propune să familiarizeze

More information