Civic. 5 Uşi - Civic Type S

Size: px
Start display at page:

Download "Civic. 5 Uşi - Civic Type S"

Transcription

1 Civic 5 Uşi - Civic Type S

2 AŢI OBSERVAT VREODATĂ CĂ LUCRURILE MĂREŢE NU SE REALIZEAZĂ UŞOR? Când Matsumoto-san, lider în proiectul Civic, a văzut planurile pentru Civic, primul său gând a fost: Este imposibil să construim această maşina. Al doilea gând a fost: De aceea trebuie să o construim. Inspiraţia din spatele designului a fost revoluţionară. Ideea de bază a fost să luăm tehnologia avansată Honda şi să o îmbinăm perfect cu influenţele europene. Rezultatul este un automobil care pur şi simplu nu acceptă compromisuri. Stil, putere, spaţiu, flexibilitate. Toate se regăsesc minunat în cele 2 maşini extraordinare, proiectate pentru oamenii care le vor conduce: cea cu 5 uşi, pentru cei care-şi doresc stil şi au nevoie de funcţionalitate practică şi Type S pentru cei pasionaţi de un condus sportiv. O filozofie, două maşini, posibilităţi nelimitate. CIVIC 5 UŞI 03 Design Exterior 07 Design Interior 13 Performanţe 15 Siguranţă 17 Detalii Exterioare 19 Detalii Interioare 21 Accesorii 23 Model Line up 25 Specificaţii CIVIC TYPE S 29 Design Exterior 33 Design Interior 37 Performanţe 39 Siguranţă 41 Detalii Exterioare 43 Detalii Interioare 45 Accesorii 47 Model Line up 49 Specificaţii 53 Culori 55 Glosar 57 Puterea Viselor

3 CONŢINUT 01 02

4

5 DESIGN EXTERIOR Civic 5 uşi CINE SPUNE că NU LE POŢI AVEA PE TOATE? Filozofia stilului unic Civic creează impresia unui vehicul aerodinamic cu 3 uşi, dar dincolo de acest lucru este din toate punctele de vedere o maşina funcţională cu 5 uşi. Este de asemenea exrem de versatilă cu o utilizare inteligentă a spaţiului, fără a compromite confortul şi calitatea. Designul general este creat să satisfacă mai multe stiluri individuale de condus şi manevrabilitate. Fie că te aflii la volan, pe locul din spate sau ai nevoie să cari o greutate mare, Civic-ul este proiectat să mărească bucuria de a conduce.

6 RAFINAMENT, REDEFINIRE Primul lucru pe care îl veţi observa la Civic este design-ul unic al formei ascuţite. Acesta nu ne duce cu gândul doar la moştenirea sportivă Honda, ci măreşte aerodinamicitatea şi reduce semnificativ zgomotele din habitaclu. Partea frontală este scurtă si joasă cu un nou design al grilei frontale. Aceasta porneşte linia aerodinamică de la farurile oblice pana la eleronul din spate. Această formă se regăseşte în detaliile de design triunghiular la proiectoarele de ceaţă, mânerele de la uşi si ţevile de eşapament duble. Rafinamentul conferit de bandoul lateral si arcadele roţilor completează noua înfăţişare. Iată multe detalii mărunte, dar mereu o gândire măreaţă.

7 DESIGN EXTERIOR 05 06

8

9 DESIGN INTERIOR SIMTE-TE CONECTAT La Honda am considerat dintotdeauna că cea mai importantă parte a maşinii este şoferul. De aceea Civic este proiectat să te faca să te simţi cel mai bine când conduci. Bordul Dual Zone al şoferului te face să te simţi nu numai confortabil şi relaxat cât şi încântat. Acest lucru s-a realizat prin planşa de bord care iţi permite să ştii instinctiv unde se află tot ce ai nevoie. Ecranul multi-informaţional afişează toate informaţiile în zona vederii periferice, aşa încât nu este nevoie să muţi privirea de la drum. În partea superioară afişează viteza, turometrul şi nivelul de carburant, în timp ce în partea inferioară a ecranului include sisteme de control specifice, încălzire şi avariile, toate aproape unul de altul. Nu te simţi bine când ştii că există atâta entuziasm în degetele tale?

10

11 DESIGN INTERIOR O EXPERIENŢĂ DE CONDUS EXTRAORDINARĂ ÎNCEPE CU UN INTERIOR EXTRAORDINAR De aceea noi am proiectat scaune faţă sofisticate cu suport pentru coloană, trunchi şi bazin ce conferă o senzaţie solidă dar confortabilă. Există de asemenea aer condiţionat bi-zonal pentru ca tu si pasagerul tău să setaţi temperaturi diferite în funcţie de cum se simte fiecare. Acoperişul panoramic opţional permite să intre lumina în habitaclu, conferind o senzaţie minunată de spaţiu si vizibilitate mărită pentru tine şi pasageri. Cu Civic ne dorim ca toată lumea din maşina să se simtă la fel de confortabil ca şi şoferul.

12

13 DESIGN INTERIOR CUM CREEZI MAI MULT LOC CÂND NU MAI AI SPAŢIU? La Honda ne plac provocările. Ne obligă să gândim altfel. Rezultatul îl vedem în soluţii inovative ca Scaunele Magice, care se pot plia de tot sau pot avea baza pliată pentru a conferi mai mult spaţiu. Pot fi transportate chiar si obiectele mai incomode precum o bicicletă. Deşi spaţiul pentru pasagerii din spate este foarte generos, portbagajul prezintă un volum disponibil de 415 litri. În portbagaj mai există un alt spaţiu de depozitare conferit de podeaua detaşabilă pentru a adăuga un volum de 70 litri, perfect pentru a ascunde obiecte înalte sau valoroase. Chiar dacă scaunul din faţă se poate împinge în spate considerabil de mult, scaunul din spate se pliază de tot cu tetiera ataşată. Este nemaipomenit să ai atâta spaţiu la dispoziţie, dar cum vei încărca totul în interior? Ce zici de uşi care de deschid la aproape 90 de grade pentru un acces uşor? La Honda înţelegem că uneori răspunsurile vin dacă punem întrebările potrivite.

14

15 PERFORMANŢE UN AUTOMOBIL EXTRAORDINAR ARE NEVOIE DE UN MOTOR EXTRAORDINAR Motorul i-vtec 1.8 litri este ca şi cum ai avea două motoare în unul, cu o performanţă echivalentă cu puterea unui motor de 2.0 si un consum redus al unui 1.6 litri. Motorul 2.2 i-ctdi este un motor foarte uşor diesel turbo. Accelerarea sa este puternică, dar în ceea ce priveşte zgomotul, este unul dintre cele mai silenţioase modele din clasa sa. Atât motorul pe benzinâ cât si cel diesel oferă cea mai bună transmisie pentru o performaţă optimă. Daca alegi 1.8 litri i-vtec, ai opţiunea de a alege fie cutia de viteză manuală în 6 trepte fie cutie de viteze automată în 5 trepte. În cele din urma, motorul 2.2 i-ctdi este disponibil numai cu cutie de viteze manuală în 6 trepte.

16 ÎNAINTE SĂ FACEM MAŞINA, AM CLĂDIT SIGURANŢĂ Cum proiectezi un automobil care se şifoneza într-un loc şi se îndoaie în altul? Creezi un sistem inovativ Advanced Compatibility Engineering (ACE- proiectare de compatibilitate avansată) care disperseză energia de-a lungul şasiului şi ajută pasagerii la impacturile frontale prin absorbirea energiei impactului, sporind astfel siguranţa. Airbag-uri multiple, sistemul Anti-lock Braking System (ABS sistem anti blocare roţi), Electronic Brake-force Distribution (EBDsistem electronic de distribuire a forţei de frânare) şi Vehicle Stability Assist (VSA - controlul stabilităţii si tracţiunii). Deflation Warning System (DWS - sistem de monitorizare a presiunii anvelopelor) Sistem ce monitorizează presiunea anvelopelor si te avertizează în cazul în care ai pană. Airbag-uri Posibile coliziuni se pot produce din orice unghi, de aceea Civic-ul este echipat cu airbag-uri peste tot. Dual Supplemental Restraint System (SRS sistem suplimentar de siguranţă) oferă protecţie totală.

17 SIGURANŢĂ Tetiere active Tetierele active răspund la un impact posterior, deplasându-se spre faţă pentru a absorbi şocul si a preveni leziunile cervicale ISOFix Scaunele din spate sunt prevăzute cu sistem de ancorare si puncte de prindere. Acestea permit fixarea în siguranţă a scaunului pentru copil ISOFix Senzori de parcare posteriori Senzori de parcare posteriori care ajuta la parcarea în spaţii înguste. Vă avertizează printr-un dispozitiv sonor când vă apropiaţi de alte obiecte, astfel încât nu mai există ciocniri neprevăzute.

18 1. JANTE ALIAJ 17" Noile jante aliaj 17" 5-spiţe ofera nu numai aderenţă perfectă ci conferă design-ului în formă ascuţită de la Civic o postură dinamică. 2. MÂNERE UŞI FAŢĂ Efectul crom de la mânerele uşilor din faţă continuă filozofia unică de design aducând tema triunghiulară, în timp ce oferă funcţionalitate fără eforturi. 3. GRILA FRONTALĂ Noua grilă frontală fagure preia puternicul stil unghiular Civic si îl aplică la partea frontală a vehiculului. 4. EMBLEMA CIVIC Emblema Civic cromata subliniază încă o data linia de design EŞAPAMENT Ţevile de eşapament în formă triunghiulară adaugă un plus aspectului dinamic, sportiv îmbrăţişând toată structura de la blocul farurilor până în spate

19 DETALII EXTERIOARE MÂNERE UŞI SPATE ASCUNSE Mânerele ascunse ale uşilor din spate măresc înfăţişarea dinamică fără să compromită vreodată accesibilitatea. 7. OGLINZI RETROVIZOARE Oglinzi retrovizoare cu semnalizatoare luminoase integrate conferă vizibilitate mărită celorlalţi participanţi la trafic şi menţin indicii unui design puternic SISTEM ILUMINARE SPATE Stopurile spate complementează sistemul faruri faţă oblice si utilizeză semnalizatoare tip LED integrate pentru a mări vizibilitatea pentru toţi participanţii la traffic. 9. ELERON Eleronul localizat în curba geamului spate îmbunătăţeşte aerodinamicitatea şi face să înlăture apa, deci nu mai este nevoie de ştergător spate 10. PROIECTOARE CEAŢĂ Proiectoarele de ceaţă menţin tema triunghiulară conferind siguranţă suplimentară si vizibilitate în condiţii de ceaţă

20 1. BUTONUL DE PORNIRE AL MOTORULUI Butonul de pornire al motorului oglindeşte moştenirea sportivă Honda şi adaugă un element de entuziasm condusului. 2. DISPLAY MULTI-INFORMATION Computerul de bord al şoferului afişează informaţii despre kilomertaj, distanţă parcursă, temperatură exterioară cât şi indicator autonomie. 3. CRUISE CONTROL (Control automat al vitezei de croazierã) Butoanele cruise control sunt montate pe volan. Nu trebuie decât să selectezi viteza dorită si maşina o va menţine automat aşa încât lungile drumuri pe autostradă devin o experienţă mult mai relaxantă

21 DETALII INTERIOARE SISTEM AUDIO Consola audio cu CD, MP3 sau radio digital înseamnă că muzica ta preferată este mereu accesibilă. Asa că daca sunt CD-uri, MP3 sau radio digital, este totul la îndemană. 5. ACOPERIŞ PANORAMIC Acoperişul panoramic permite luminii să pătrundă în habitaclu, astfel toată lumea beneficiază de senzaţia de spaţiu si vizibilitate sporită PEDALE DIN ALUMINIU Pedalele din aluminiu conferă un aer mai sportiv cât şi precizie şi promptitudine în răspuns. 7. AER CONDIŢIONAT BI-ZONAL Aerul condiţionat bi-zonal este adaptabil atât pentru confortul şoferului cât şi al pasagerului

22 CLĂDIŢI-VĂ VISELE Personalizaţi-vă Civic-ul şi adăugaţi elemente personale de finisare penru sporirea confortului, performanţelor şi manevrabilităţii. Pentru o descriere detaliată a tuturor accesoriilor vizitaţi: sau contactaţi dealer-ul local Honda. 1. ORNAMENTE FAŢĂ ŞI LATERALE Înfrumuseţaţi-vă Civic-ul cu ornamente care conferă un profil mai aşezat pe drum cât şi o latură entuziastă liniilor sportive. 2. ELERON SPATE Eleronul spate contribuie la liniile alungite şi conferă un aer de dinamism JANTE ALIAJ 18" Personalizaţi-vă Civi-ul cu un set complet de jante aliaj 18" cromate care să confere o mai mare aderenţă la drum si un stil mai îndrăzneţ. 4. GRILĂ FRONTALĂ Grila frontală conferă Civic-ului o înfătişare impozantă la drum

23 ACCESORII SISTEM COMAPACT DE NAVIGAŢIE Sistem unic Honda ce se încarcă automat şi se integrează perfect utilizând suportul ataşat Cuprinde hărţi cu majoritatea ţărilor europene, incluzând benzinării, dealeri Honda şi atracţii turistice Funcţie unică anti-orbire ce reduce reflexiile parbrizului Echipat cu tehnologie Bluetooth wireless pentru convorbiri handsfree Pachet ce include MP3 player, JPEG viewer & audio book player. * Pentru detalii referitoare la hărţi, contactaţi dealerul local Honda. ** Pentru lista cu telefoane mobile compatibile, vă rugăm să consultaţi dealerul local Honda. 6. CAPAC REZERVOR Capacul de la rezervor din aluminiu cu finisare dublă accentuează aspectul sportiv al vehiculului. 7. PANOURI INTERIOARE Evidenţiază elementul personalizat cu un aspect de carbon al bordului 8. PRAGURI PORTIERĂ ILUMINATE Pragurile portieră iluminate oferă protecţie supliementară si logo-urile Civic luminoase măresc ideea de tehnologie avansată din interior 6 7 8

24 1.8 i-vtec Executive Jante aliaj 17" Senzor de ploaie Proiectoare ceaţă Senzori parcare posteriori Acoperiş panoramic Display Multi-Information Climatizare cu reglare automată Sistem CD tuner stereo cu conectare MP3 Airbag-uri SRS - frontale şi laterale şofer + pasager Airbag-uri SRS tip cortină Vehicle Stability Assist (VSA controlul stabilităţii şi tracţiunii) Torpedo cu aer condiţionat Scaune rabatabile 60:40 Cruise control (control automat al vitezei de croazieră) Pedale şi suport picior din aluminiu Tweetere Priză auxiliară / Slot USB Volan îmbrăcat în piele cusută Spălătoare faruri Faruri High Intensity Discharge (HID) Climatizare bizonală cu reglare automată Iluminare albastră a podelei Transmisie manuală în 6 trepte Scaune faţă cu sistem de încălzire

25 MODEL LINE UP i-vtec SPort 2.2 i-ctdi SPort Jante aliaj 17" Senzor de ploaie Proiectoare ceaţă Senzori parcare posteriori Transmisie manuală în 6 trepte Display Multi-Information Climatizare cu reglare automată Sistem CD tuner stereo cu conectare MP3 Airbag-uri SRS - frontale şi laterale şofer + pasager Airbag-uri SRS tip "cortină" Vehicle Stability Assist (VSAcontrolul stabilităţii şi tracţiunii) Torpedo cu aer condiţionat Scaune rabatabile 60:40 Cruise control (control automat al vitezei de croazieră) Pedale şi suport picior din aluminiu Tweetere Priză auxiliară / Slot USB Volan îmbrăcat în piele cusută Transmisie automată în 5 trepte (pentru 1.8 i-vtec Sport)

26 1.8 Sport V-TEC MT 1.8 Sport V-TEC AT 1.8 Executive V-TEC MT 2.2 Sport i-ctdi MT Motor Tip SOHC i-vtec SOHC i-vtec SOHC i-vtec I - CTDi Cilindree (cm³) Putere maximă (CP/rpm) 140 / / / / 4000 Moment motor (Nm/rpm) 174 / / / / 2000 Tipul de combustibil Benzina Benzina Benzina Diesel Performanţe (man/auto) Viteză maximă (km/h) Acceleraţie km/h (sec) Consum Urban (l/100km) ,7 Extra urban (l/100km) Combinat (l/100km) ,3 Emisii C Transmisie 6 trepte - manuală - 5 trepte - automată Mase şi capacităţi Capacitate rezervor (l) Masă proprie (kg) Masă maximă remorcabilă cu sistem frânare (kg) Masă maximă remorcabilă fără sistem frânare (kg) Încărcare, pe verticală, cârlig remorcare (kg) Jante şi anvelope Dimensiune anvelope 225 / 45 R / 45 R / 45 R / 45 R17 Dimensiune jante - Aliaj 17x7 J, JJ 17x7 J, JJ 17x7 J, JJ 17x7 J, JJ Roata de rezervă pentru uz temporar Instrumente şi control Comenzi audio pe volan Control automat viteză croazieră (Cruise Control) Ceas digital (încorporat în sistemul audio) Kilometraj, afişaj digital Avertizor sonor evitare lumini în funcţiune Faruri reglabile din interior - Reglaj automat faruri Xenon Afişare temperatură externă Afişaj digital consum combustibil

27 SPECIFICAŢII Sport V-TEC MT 1.8 Sport V-TEC AT 1.8 Executive V-TEC MT 2.2 Sport i-ctdi MT Confort Plafonieră interior cu spot hartă Cutie acte iluminată Volan cu comenzi multifuncţionale, îmbrăcat în piele Volan reglabil pe înălţime şi adâncime Climatizare cu reglaj automat şi filtru de polen - Climatizare cu reglaj automat cu 2 zone independente şi filtru de polen Oglinda parasolar cu iluminare şofer-pasager Suport picior stâng Suport pahare faţă Suport pahare spate Scrumieră faţă Brichetă Buzunar spate scaun pasager Geamuri acţionate electric faţă Geamuri acţionate electric spate Torpedou prevăzut cu sistem de răcire Intrare USB, Aux (3.5 mm), priză 12V în cotieră Scaune Scaun şofer reglabil, manual, pe înălţime Cotieră faţă Cotieră spate Scaune spate rabatabile 60/40 Scaune încălzite faţă Sistem audio Radio CD Stereo cu mp3 şi RDS Difuzoare faţă Difuzoare spate Exterior Carcasă oglinzi externe în culoarea caroseriei Mânere uşi faţă cromate Ştergătoare cu temporizator Senzor de ploaie Oglinzi electrice şi încălzite Oglinzi retractabile electric Lumini semnalizare integrate în oglinzi externe Plafon panoramic sticlă - - -

28 1.8 Sport V-TEC MT 1.8 Sport V-TEC AT 1.8 Executive V-TEC MT 2.2 Sport i-ctdi MT Faruri Halogen - Faruri Xenon Reglaj faruri din interior - Aprindere automată a farurilor Spălător faruri cu jet de apă sub presiune Proiectoare ceaţă Lampă ceaţă - spate Lungime (mm) Lăţime (mm) Înălţime (mm) Siguranţă Dublu airbag frontal (SRS) - şofer şi pasager Dublu airbag lateral (SRS) - şofer şi pasager Airbag cortină (SRS) - faţă/spate Centuri de siguranţă faţă reglabile pe înălţime Centuri de siguranţă spate (3) fixate în 3 puncte Centuri de siguranţă faţă cu pre-tensionare Sistem ISOFix pentru prindere scaun copil Discuri frînă faţă ventilate Discuri frână spate Tetieră spate mijloc, spate Sistem anti-blocare roţi (ABS), la frânare Distribuţie electronică a forţei de frânare EBD Lampă suplimentară stop frână Asistare la frână de urgenţă Controlul stabilităţii şi tracţiunii VSA (Vehicle Stability Assist) Sistem de protejare a pietonilor - sistem dezvoltat de Honda Senzori parcare spate cu avertizare grafică în display-ul central Sistem avertizare presiune roţi Securitate Cheie cu telecomandă integrată Imobilizator electronic pornire motor Număr de identificare vehicul vizibil Închidere centralizată standard opţional - indisponibil

29 SPECIFICAŢII mm 2046mm (cu oglinzi) 1765mm (fără oglinzi) 4255mm * Consumul de combustibil, noxele şi masele sunt măsurate în conformitate cu procedurile directivei CE. Ca urmare a modului de condus, carosabil, trafic şi condiţii climaterice, starea generală şi echipamentele vehiculului, cifrele privind consumul şi noxele pot fi diferite de cele comunicate la nivel oficial. În cazul maselor (diferite ca masă în ordine de mers) se aplică la vehiculele cu echipament standard. Echipamentele opţionale pot creşte aceste cifre şi, în acelaşi timp, descreşte sarcina utilă. Autonomia posibilă este calculată având drept referinţă ciclul combinat. Rezultatele vor varia în funcţie de condiţiile de mers. Masele remorcabile se bazează pe abilităţile vehiculului, cu doi pasageri ce au o greutate de 75 kg fiecare, cu pornire de pe o rampă de 12% la nivelul mării. La altitudini mai mari de 1500 metri, este posibil ca puterea motorului să scadă, având drept rezultat o reducere a capacităţii de remorcare. Greutatea suplimentară, precum şi pasagerii suplimentari sau bagaje, trebuie scăzută din masa remorcabilă totală. Pentru modelul Civic se acordă diferite variante de garanţie, după cum urmează: 3 ani sau km garanţie standard, 3 ani garanţie coroziune vopsea, 6 ani garanţie coroziune structurală. Pentru detalii suplimentare, contactaţi cel mai apropiat dealer Honda.

30

31 DESIGN EXTERIOR Civic Type S ACELAŞI DAR DIFERIT? La prima vedere, Civic Type S arată la fel că orice alt Civcic, dar dacă priveşti mai atent, vei observa un automobil cu o personalitate distinctă şi cu un aer mai sportiv. Am luat design-ul noului Civic şi am creat o versiune rafinată la nivele optime de performanţă şi manevrabilitate.

32

33 DESIGN EXTERIOR PROIECTAT CU UN SCOP Inginerii noştri au creat modelul Type S nu doar pentru a arăta bine, ci cu un scop bine definit. A fost nevoie de o formă complet nouă a caroseriei pentru a susţine centru de greutate mai jos cât şi de rigiditatea mai mare în sistemul de direcţie. Aceste modificări conferă cursei un aer sportiv, mai dinamic care se simte cu adevărat. Jantele aliaj pe 17 adaugă spotivitate iar profilul îngrosat cu 20mm dau aderenţă importantă pe şosea. Suspensia sport a fost avansată pentru performanţă mărită, cu balans menţinut minim datorită bărilor stabilizatoare mai groase pe faţă şi spate. Distribuirea echilibrată a maselor asigură un condus calm pentru o maşină care nu numai că arată bine dar se simte şi bine la condus.

34 Modelul din imagine este cu titlu de prezentare.

35 DESIGN INTERIOR NU LUAŢI PRIVIREA DE LA DRUM, STILUL FORMULA 1 Moştenirea noastra în domeniul curselor ne-a permis să analizăm modul în care şoferii absorb informaţiile. Rezultatul este bordul dual zone şi zona şoferului curbată care imită funcţionalitatea cockpitului de la automobilele de cursă.totul este la îndemână, poziţia scaunului este perfectă şi te poţi concentra în siguranţă asupra drumului din faţă. Secretul se află în Display-ul Multi Information. Acesta afişază toate informaţiile importante în dreptul privirii periferice a şoferului, fără a fii nevoie să luaţi ochii de la drum. În partea superioară afişează viteza, timpul şi canalele radio. Partea inferioară a ecranului include viteza medie, consumul, temperatura de afară, include sisteme de control specifice, încălzire cât şi distanţa de parcurs până la următoarea alimentare cu combustibil. Astfel te simţi mai conectat la automobil cât şi la drum şi şofat. La Honda există această legătura pe care nu vrem s-o rupem niciodată.

36

37 DESIGN INTERIOR CONFORT TOTAL, CONTROL TOTAL Obsesia noastră pentru detaliu se extinde la orice parte a automobilului iar scaunele nu fac excepţie, având cusături precise şi înfăţişare atractivă. Tapiţeria textila Alcantara se mulează comod pe forma corpului. Acesta este conceput pentru a încânta simţurile şi a vă ajuta să faceţi corp comun cu maşina.

38 DOUĂ MOTOARE ÎN UNUL SINGUR La Honda am crezut întotdeauna că motoarele pot fi mai uşoare, mai silenţioase, mai puternice şi cu mai puţine emisii. Mânaţi de această credinţa am fost determinaţi să reproiectăm şi am creat un motor 1.8 i-vtec cu performanţe superioare. Vei simţi răspunsul sensibil la accelerare şi un condus mai palpitant. În acelaşi timp vei obţine un consum de combustibil redus şi emisii de noxe ce corespund standardelor Euro 5. Tu alegi cum vrei să conduci.

39 PERFORMANŢE 37 38

40 DEPENDENŢĂ PERICULOASĂ, CATEGORIC SIGURĂ Modelul Type S este dovada că siguranţa poate fi foarte captivantă. Structura inovativă Honda Advanced Compatibility Engineering (ACE - Proiectare de compatibilitate avansată) ajută la protejarea pasagerilor în cazul unor impacturi frontale, prin absorbirea eficientă a energiei. Airbag-urile multiple, sistemul Anti-lock Braking System (ABS - sistem anti-blocare roţi), Electronic Brake-force Distribution (EBD - sistem electronic de distribuire a forţei de frânare), cât şi Vehicle Stability Assist (VSA - controlul stabilităţii şi tracţiunii) sunt toate dotări standard. Înainte de a realiza testele de siguranţă pentru automobile, am testat însuşi centrele de siguranţă. Nu am reuşit să găsim un centru de testare a impactului care să îndeplinească cerinţele noastre, aşa că am construit unul propriu. Tochigi este cel mai mare centru de testare la impact din lume are cel mai avansat manechin de încercări Polar II, astfel că ştim cel mai bun mod de a proteja atât pasagerii cât şi pietonii. Unele din tehnologiile şi elementele de siguranţă nu sunt întotdeauna vizibile, dar nu vă simţiti bine ştiind că ele sunt acolo şi funcţionează?

41 SIGURANŢĂ 39 40

42 1. JANTE ALIAJ Sunt disponibile jante aliaj 16" 18" ce vă ofera mai multe posibilităţi în ceea ce priveşte aspectul şi tracţiunea în funcţie de stilul tău de condus. 2. PROIECTOARE CEAŢĂ Proiectoarele de ceaţă menţin tema triunghiulară conferind siguranţă suplimentară si vizibilitate în condiţii de ceaţă 3. GRILA FRONTALĂ O nouă grilă frontală pentru o performanţă mai bună. 4. EMBLEMA CIVIC DIN SPATE Emblema Civic cu efect cromat conferă un aspect de finisare sofisticat CAPAC REZERVOR Capac sport stilat care se blochează când încui maşina

43 DETALII EXTERIOARE MÂNERE Efectul crom de la mânerele uşilor din faţă continua filozofia unică de design aducând tema triunghiulară, în timp ce oferă funcţionalitate fără eforturi 7. ELERON SPATE Spoilerul localizat în curba geamului spate îmbunătăţeşte aerodinamicitatea şi face să înlăture apa, deci nu mai este nevoie de ştergător spate STOPURI SPATE Stopurile din spate complementează sistemul faruri faţă oblice si utilizeză semnalizatoare tip LED integrate pentru a mări vizibilitatea pentru toţi participanţii la trafic. 9. OGLINZI EXTERNE Oglinzi în aceeaşi culoare cu maşina, retractabile electric, fac parcarea în locuri strâmte mai accesibilă, în timp ce luminile de semnalizare integrate în oglinzi oferă mai multă vizibilitate participanţilor la trafic. 10. EŞAPAMENT Ţevile de eşapament în formă triunghiulară adaugă un plus aspectului dinamic, sportiv îmbrăţişând toată structura de la blocul farurilor până în spate

44 1. CRUISE CONTROL (Control automat al vitezei de croazierã) Butoanele cruise control sunt montate pe volan. Nu trebuie decât să selectezi viteza dorită si maşina o va menţine automat aşa încât lungile drumuri pe autostradă devin o experienţă mult mai relaxantă. 2. DISPLAY MULTI-INFORMATION COMPUTER DE BORD Computerul de bord al şoferului afişează informaţii esentiale, incluzând consum, kilometrii rămaşi şi nivel ulei. 3. PRAGURI TYPE S Pragurile Type S dau o nota robustă şi compactă maşinii şi amplifică designul cromat prezent pe întreaga maşină

45 DETALII INTERIOARE CONTROL AUDIO Comenzile audio pe volan permit cu uşurinţă controlul asupra volumului, melodiei selectate şi sursei audio pentru o siguranţă mărita în timpul condusului. 5. VOLAN CU CUSĂTURI ARGINTII Volanul cu cusături argintii accentuează aerul sportiv profesional ACOPERIŞ PANORAMIC Acoperişul panoramic permite luminii să pătrundă în habitaclu, astfel încât toată lumea să beneficieze de senzaţia de spaţiu si vizibilitate sporită. 7. PEDALE DIN ALUMINIU Pedalele din aluminiu confera un aer mai sportiv cât şi precizie şi promptitudine în răspuns. 8. BUTONUL DE PORNIRE AL MOTORULUI Butonul de pornire al motorului oglindeşte moştenirea sportivă Honda si adaugă un element de entuziasm conduslui

46 CLĂDIŢI-VĂ VISELE Personalizaţi-vă Civic-ul şi adăugaţi elemente personale de finisare pentru sporirea confortului, performanţelor şi manevrabilităţii. Pentru o descriere detaliată a tuturor accesoriilor vizitaţi: sau contactaţi dealer-ul local Honda. 1 & 2. BANDOURI FAŢĂ, SPATE ŞI LATERALE Un set de bandouri care protejează maşina de zgârieturi. SENZORI PARCARE SPATE Te ajută să te descurci în orice spaţiu de parcare, oferind protecţie adiţională automobilului şi un condus uşor fără multe manevre. 1 ORNAMENTE FAŢĂ ŞI LATERALE Înfrumuseţaţi-vă Civic-ul cu ornamente care conferă un profil mai aşezat pe drum cât şi o latură entuziastă liniilor sportive. ELERON SPATE Eleronul spate contribuie la liniile alungite şi conferă un aer de dinamism. 3 & 4. EMBLEMA ŞI STICKERE TYPE S Cu emblema Type S şi stickerele poti evidenţia identitatea Honda

47 ACCESORII SISTEM COMAPACT DE NAVIGAŢIE Sistem unic Honda ce se încarcă automat şi se integrează perfect utilizând suportul ataşat Cuprinde hărţi cu majoritatea ţărilor europene, incluzând benzinării, dealeri Honda şi atracţii turistice Funcţie unică anti-orbire ce reduce refelxiile parbrizului Echipat cu tehnologie Bluetooth wireless pentru convorbiri handsfree Pachet ce include MP3 player, JPEG viewer & audio book player. * Pentru detalii referitoare la hărţi, contactaţi dealerul Honda din localitate ** Pentru lista cu telefoane mobile compatibile, vă rugăm să consultaţi dealerul Honda din localitate 6. CAPAC REZERVOR Capacul de la rezervor din aluminiu cu finisare dublă sporeşte aspectul sportiv al vehiculului. 7. PANOURI INTERIOARE Evidenţiază elementul personalizat cu un aspect de carbon al bordului. 8. PRAGURI PORTIERĂ LUMINOASE Pragurile portieră iluminate oferă protecţie supliementară si logo-urile Civic luminoase măresc ideea de tehnologie avansată din interior 6 7 8

48

49 MODEL LINE UP i-vtec TYPE S TOP Jante aliaj 17" Senzor de ploaie Bandouri în culoarea caroseriei Spălătoare faruri Proiectoare ceaţă Senzori parcare posteriori Transmisie manuala 6 trepte Airbag-uri SRS - frontale, laterale şofer + pasager Airbag-uri SRS tip cortină Vehicle Stability Assist (VSAcontrolul stabilităţii şi tracţiunii) Torpedo cu aer condiţionat Pedale şi suport picior din aluminiu CD stereo cu MP3 player Climatizare bi-zonală cu reglare automată Cruise control (control automat al vitezei de croazieră) Tweetere Scaune cu încălzire Priză auxiliară / Slot USB

50 1.8 Si-VTEC Motorizare Tip i-vtec Cilindree (cc) 1799 Putere maximă (CP/rpm) 140 / 6300 Moment maxim (Nm/rpm) 174 / 4300 Tipul combustibilului Benzina Consum Urban (l/100km) 8,8 Extra urban (l/100km) 5,5 Combinat (l/100km) 6,7 CO2 (g/km) 155 Transmisie 6 trepte manual 6 trepte automat - Performanţe Acceleraţie 0-100km/h (sec) 8,9 Viteza maximă (km/h) 205 Mase şi greutăţi Capacitate portbagaj - până la fereastră cu scaune ridicate (litri, metoda VDA) 485 Capacitate portbagaj - până la fereastră cu scaune lăsate (litri, metoda VDA) 1352 Capacitate rezervor (litri) 50 Masa proprie (kg) 1266 Masă maximă cu sistem de frânare (kg) 1400 Masă maximă fără sistem de frânare (kg) 500 Încărcare, pe verticală, cârlig remorcare (kg) 75 Masă maximă suport bagaje plafon (kg) 80 Jante şi anvelope Kit vulcanizare Jante din oţel 16 - Jante din aliaj 17 AL 17x7 J Jante din aliaj 18 - Dimensiune anvelope 225/45R17 Instrumente şi control Computer de bord mulţi-funcţional Padele pentru schimbat vitezele, pe volan - Control automat viteză croazieră Ceas digital integrat în sistemul audio Avertizor sonor evitare lumini în funcţiune Faruri reglabile din interior Deschidere capac rezervor, din interior Turometru Afişare temperatură exterioară Kilometraj cu afişaj digital (trip) Afişaj digital consum combustibil Siguranţă

51 SPECIFICAŢII Si-VTEC Airbag frontal - şofer şi pasager Airbag lateral - şofer şi pasager Airbag de tip cortină - faţă, spate Sistem anti-blocare roţi (ABS), la frânare Distribuţia electronică a forţei de frânare (EBD) Asistare la frânarea de urgenţă (EBA) Lampă suplimentară stop frână Bare de protecţie laterale (integrate în uşi) Centuri de siguranţă faţă, cu pre-tensionare Centuri de siguranţă x5, cu 3 puncte de prindere Sistem ISOFix pentru prindere scaun copil Discuri frână - faţă Discuri frână - spate Controlul stabilităţii şi tracţiunii (VSA) Acceleraţie cu comandă electrică (Drive By Wire) Tetiere spate Senzori parcare spate cu avertizare grafică în display-ul central Sistem avertizare presiune roţi Securitate Sistem de alarmă - Separator portbagaj Imobilizator electronic pornire motor Honda Superlocks (deadlocks) - Număr de identificare vehicul vizibil din exterior (VIN) Închidere centralizată Exterior Plafon panoramic de sticlă Eleron hayon Adaos spoiler faţă Praguri sport Adaos spoiler spate Bare de protecţie în culoarea caroseriei Oglinzi laterale în culoarea caroseriei Oglinzi pliabile electric Semnalizatoare încorporate în oglinzile laterale Oglinzi reglabile electric şi încălzite Senzor de lumină Reglare faruri din interior Mânere uşi - cromate Proiectoare ceaţă Ţeavă de eşapament cromată, dublă Senzor parcare - spate Lungime (mm) 4270 Lăţime fără oglinzi (mm) 1785 Înălţime (mm) 1460

52 1.8 Si-VTEC Confort Climatizare cu reglaj automat - Climatizare cu reglaj automat, bi-zonă Suport odihnă picior, din aluminiu Ornamente prag inscripţionate Type S Pedale din aluminiu - sport Direcţie servoasistată electric Volan multifuncţional îmbrăcat în piele Volan reglabil pe înălţime şi adâncime Control automat viteză croazieră (cruise control) Parasolar şofer cu oglindă iluminată şi capac protecţie Parasolar pasager cu oglindă iluminată şi capac protecţie Ştergătoare cu senzor de ploaie Ştergătoare faţă cu temporizare Geamuri faţă acţionate electric Priză faţă Priză spate Suport pahare - faţă, spate Cutie acte cu sistem de răcire şi iluminare Spaţiu suplimentar de depozitare cu capac, în portbagaj Lumină portbagaj Intrare USB, Aux (3.5 mm), priza 12V în cotieră Scaune Scaune îmbrăcate în material textil, Alcantara Scaun şofer rabatabil, cu memorie Scaun pasager rabatabil, cu memorie Consolă centrală Scaun şofer reglabil pe înălţime Scaune spate rabatabile 60:40 Tetieră centrală spate Scaune încălzite - faţă Sistem audio Sistem navigaţie - AM/ FM 1 CD Boxe faţă - 17 cm Boxe spate - 17 cm Tweetere - MP3 standard opţional - indisponibil

53 SPECIFICAŢII mm 2046mm (cu oglinzi) 1765mm (fără oglinzi) 4245mm * Consumul de combustibil, noxele şi masele sunt măsurate în conformitate cu procedurile directivei CE. Ca urmare a modului de condus, carosabil, trafic şi condiţii climaterice, starea generală şi echipamentele vehiculului, cifrele privind consumul şi noxele pot fi diferite de cele comunicate la nivel oficial. În cazul maselor (diferite ca masă în ordine de mers) se aplică la vehiculele cu echipament standard. Echipamentele opţionale pot creşte aceste cifre şi, în acelaşi timp, descreşte sarcina utilă. Autonomia posibilă este calculată având drept referinţă ciclul combinat. Rezultatele vor varia în funcţie de condiţiile de mers. Masele remorcabile se bazează pe abilităţile vehiculului, cu doi pasageri ce au o greutate de 75 kg fiecare, cu pornire de pe o rampă de 12% la nivelul mării. La altitudini mai mari de 1500 metri, este posibil ca puterea motorului să scadă, având drept rezultat o reducere a capacităţii de remorcare. Greutatea suplimentară, precum şi pasagerii suplimentari sau bagaje, trebuie scăzută din masa remorcabilă totală. Pentru modelul Civic se acordă diferite variante de garanţie, după cum urmează: 3 ani sau km garanţie standard, 3 ani garanţie coroziune vopsea, 6 ani garanţie coroziune structurală. Pentru detalii suplimentare, contactaţi cel mai apropiat dealer Honda.

54 MILANO RED ALABASTER SILVER METALLIC POLISHED METAL METALLIC CRYSTAL BLACK PEARL DEEP BRONZE PEARL TANGERINE ORANGE METALLIC Galaxy Grey Metallic

55 CULORI Şapte culori, şapte impresii diferite. Ce îţi doreşti să creadă lumea despre tine? Roşu aprins ca sângele sau negru închis şi misterios. Sau ce părere ai despre portocaliu energic? Orice culoare ai alege, vei atrage atenţia cu siguranţă, datorită straturilor multiple de vopsea şi lac protector. Tu care dintre ele eşti? Civic 5 UŞI Milano Red Alabaster Silver Metallic Polished Metal Metallic Crystal Black Pearl Deep Bronze Pearl Tangerine Orange Metallic Galaxy Grey Metallic Civic Type S Milano Red Polished Metal Metallic Crystal Black Pearl Deep Bronze Pearl

56 ABS Anti-lock Braking System (ABS) Sistemul ABS previne blocarea roţilor si asigură, oricât de tare ai frâna, controlul asupra direcţiei automobilului în cazul frânării de urgenţă. Tetiere Active Scaunele din faţă de la Civic sunt prevăzute cu tetiere active care ajută la absorbirea şocului provocat de coliziuni şi previne leziunile cervicale. În timpul impactului corpul pasagerului va fi împins pe spatele scaunului. Presiunea scaunului este transmisă mecanic de la zona lombară prin legături care împing tetierele în faţă şi în partea superioară pentru a reduce spaţiul dintre capul pasagerului şi tetieră. Acest lucru reduce impactul asupra capului, gâtului şi coloanei pentru prevenirea leziunilor. Advanced Compatibility Engineering (ACE - proiectare de compatibilitate avansată) Modelul Accord a fost proiectat cu un cadru inovativ gândit pentru a reduce forţa concentrată asupra pasagerilor anteriori în cazul unui impact posterior. Designul Advance Compatibility Engineering (ACE) dispersează şi absoarbe energia impactului pe o suprafaţă mai mare sporind siguranţa habitaclului, îmbunătăţind siguranţa tuturor pasagerilor. Structura modelului Accord reduce forţa impactului ce acţionează asupra celorlalte vehicule. Aerodinamicitate Aerodinamicitatea se referă la abilitatea unui vehicul de a depăşi rezistenţa generată de caroseria acestuia la mişcare. Cu cât coeficientul de rezistenţă (Cd) este mai mic, cu atât modelul este mai aerodinamic. O formă aerodinamică conduce la consum redus de combustibil, silenţiozitate şi menţine vehiculul stabil pe şosea. Coeficientul de rezistenţă (Cd) multiplicat de secţiunea transversală a suprafeţei maşinii reprezintă rezistenţa automobilului la vânt. Brake Assist Dacă trebuie să efectuaţi o oprire de urgenţă, sistemul detectează modul de acţionare a pedalei şi, în mod automat, creşte forţa de frânare pentru a reduce distanţa de oprire. CO 2 Dioxidul de carbon este unul din gazele considerate dăunătoare mediului înconjurător. Cu cât emisiile de CO2 sunt mai mici, cu atât este mai bine pentru mediul înconjurător. Common rail Motoarele diesel common rail sunt echipate cu un rezervor de înaltă presiune, localizat în apropierea chiulasei. Sistemul permite injectarea unei cantităţi precise de combustibil în camera de ardere, combustibilul va forma o ploaie fină astfel încât arderile sunt mult mai eficiente. Prin acest procedeu motorul este mai economic, mai silenţios, iar nivelul de fum şi emisii este redus. DBW (Drive-by-wire or Electronic Throttle Control System) - Drive-by-wire sau Control electronic al acceleraţiei). Legătura mecanică dintre acceleraţie şi motor este înlocuită cu senzori care detectează poziţia supapei şi transmite intrucţiuni direct la sistemul de management al motorului. Acesta oferă reacţii imediate, direct proporţionale şi totuşi fine admisiei supapei. EBD Electronic Brake-force Distribution (EBD - sistem electronic de distribuire a forţei de frânare). Acest sistem lucrează în tandem cu sistemul ABS analizând distribuirea greutăţii şi reglând forţa de frânare aplicată roţilor pentru a menţine stabilitatea şi direcţia. Ergonomie Ergonomia este ştiinţa aplicată a studiului condiţiilor de muncă; în acest caz, este vorba despre habitaclul vehiculului ce a fost creat pentru a spori confortul şi siguranţa pasagerilor. În puţine cuvinte, acest lucru poate fi evidenţiat prin localizarea comenzilor principale şi a instrumentelor astfel încât să fie accesibile şi extrem de vizibile. Ştiinţa se extinde şi asupra scaunelor ce minimizează efortul şoferului şi disconfortul acestuia. Consumul de combustibil Cifrele de la consum şi emisiile CO2 reprezintă indicatori ai performanţei automobilului. Conform legislaţiei

57 GLOSAR VCA (Agenţia de certificare a automobilelor), toate fabricile de automobile emit aceste statistici prin acelaşi test standard. Acesta permite o comparaţie relevantă asupra tuturor fabricilor şi modelelor. Testele utilizează versiunile standard ale modelului şi nu iau în considerare echipamentele opţionale, precum roţi de mărimi diferite, cauciucuri sau alţi factori care pot influenţa economia automobilului. Testul se realizează pe o bandă rulantă şi nu există greutate suplimentară în maşină, în afara şoferului (fără pasageri sau încărcătură). De asemenea nu se ia în considerare stilul de condus, care poate conta foarte mult în viaţa de zi cu zi. i-shift Intelligent Shift la Honda este controlul automat al ambreiajului. Diferit de cel automat, i-shift nu are un convertor de cuplu, are acelaşi ambreiaj şi o cutie manuală în 6 trepte că celelalte maşini, dar viteza se schimbă selectând automat în modul automat sau manual folosind padelele montate pe volan sau schimbătorul de viteze secvenţial. i-ctdi Motorul Honda i-ctdi - 'i' vine de lar 'inteligent' - este o generaţie nouă de motoare pe injecţie care utilizează atât motorul diesel common rail cât şi tehnologia turbocompresorului variabil. Drept rezultat este mult mai silenţios, mai lin, mai puternic şi are un consum mai redus decât cele diesel standard. i-vtec Reprezintă combinaţia dintre VTEC şi VTC pentru performanţe extraordinare, consum redus de combustibil şi nivel redus de noxe. Sistem Iluminare & Vizibilitate Civic are mai multe caracteristici care sporesc atât sistemul de iluminare cât şi vizibilitatea. Faruri High Intensity Discharge (HID) opţionale şi proiectoarele de ceaţă cu halogen lumineaza drumul în condiţii de ceaţă. Modelele de top sunt prevăzute cu cameră de luat vederi care îţi permite să vezi direct în spatele bării posterioare în marşarier. Sistem de retractare Civic-ul include multiple sisteme sofisticate care ajută la protejarea capului şi corpului pasagerilor în diferite scenarii de impact. Şase airbag-uri, incluzând airbag-uri frontale şofer şi pasager, cât şi airbaguri frontale şi tip cortină susţinute de sisteme avansate de senzori care monitorizează totul de la unghiul impactului şi severitatea, până la mărimea pasagerului din faţă. Toate scaunele au centuri cu prindere în trei puncte, iar centurile de la scaunele din faţă sunt prevăzute cu sisteme active pentru corectarea pozitiei scaunului în momentul impactului, cât şi tetiere active care reduc potenţiale leziuni. Controlul Tracţiunii Controlul tracţiunii este integrat în VSA şi ajută maşina să accelereze lin pe suprafeţe alunecoase. Oricărei roţi pe cale de a-şi pierde aderenţa la accelerare i se va aplica frâna şi/sau puterea va fi redirecţionată la altă roata până când tracţiunea este restabilită. Turbocompresor variabil Turbocompresorul utilizează rotoare pentru a presuriza aerul ce intră în cilindri. Acest lucru sporeşte densitatea oxigenului, îmbunătăţind combustia şi dezvoltând mai multă putere. Turbocompresorul ce echipează motorul i-ctdi are duze variabile ce intensifică debitul de aer în funcţie de forţa cu care călcaţi pedala de acceleraţie - cu cât apăsaţi mai tare, cu atât este crescut debitul de aer. Acest lucru are drept rezultat o accelerare lină, eliminând virtual problema turbo lag. Vehicle Stability Assist (VSA - controlul stabilităţii şi tracţiunii) Sistemul ajută la abordarea virajelor prin detectarea şi corectarea potenţialei subvirări sau supravirări. Sistemul continuă să monitorizeze viteza vehiculului, vitezele individuale ale roţilor, unghiul de virare, forţa g laterală, viteza de rotaţie pentru a detecta potenţialele subvirări sau supravirări. La nevoie, VSA reduce automat cuplul motorului şi utilizează sistemul ABS pentru a frâna fiecare roată, dacă este necesar, pentru a stabiliza vehiculul. Răspunsul este atât de rapid încât instabilitatea poate fi corectată înainte că şoferul să conştientizeze.

58 Soichiro Honda a afirmat o dată Gândiţi pentru voi înşivă şi nu călcaţi pe urmele altor persoane. Graţie moştenirii noastre sportive, ştim că automobilele construite cu tehnologii performante necesită standarde ridicate de siguranţă. Pentru a realiza acest lucru, am construit prima locaţie, la nivel mondial, pentru efectuarea testelor de siguranţă, locaţie unde am produs proiectul de inteligenţă artificială intitulat ASIMO pentru a îmbunătăţi tehnologia radar utilzată pe vehiculele noastre. MOBILIZAREA UNEI NAŢIUNI Tânăr fiind, Soichiro Honda visa să ofere tuturor persoanelor, indiferent de sex, situaţie financiară sau statut, un mijloc motorizat de transport. Chiar şi în prezent, în anumite ţări, nu există cuvânt pentru motocicletă; pur şi simplu o denumesc Honda. ADN DE CURSE După ce a înfiinţat Honda Motor Corporation, Soichiro a putut să se dedice pasiunii sale pentru curse, învăţând rapid că înfrângerea este doar o altă formă de perfecţionare. Această pasiune pentru depăşirea limitelor va deveni esenţa filozofiei noastre. ROŞUL HONDA În zilele noastre, Honda este privită la nivel mondial, ca un brand sport ce produce vehicule extrarodinar de performante în Moto GP, bărci cu motor, ATV-uri şi chiar utilaje de tuns gazonul. Dacă noi le putem construi, ei le pot folosi.

59 PUTEREA VISELOR PUTEREA DE A FII DIFERIT De ce să ne oprim din studierea vehiculelor? Credem că motoarele trebuie să fie mai bune pentru oricine. Provocarea constă în puterea de a le face mai bune pentru fiecare dintre noi. Iată de ce am creat un avion cu motoarele deasupra aripilor, şi nu dedesubt, pentru a reduce consumul de combustibil şi nivelul de emisii. De asemenea, am jurat că nu vom produce motoare exterioare în 2 timpi, ci doar motoare în patru timpi. TEHNOLOGIE AVANSATĂ Fiecare element tehnologic creat de noi are un scop. Chiar şi camerele de luat vederi, radarele şi microprocesoarele întâlnite pe ASIMO, robotul cu inteligenţă artificială, sunt folosite pentru a proiecta vehicule mai sigure şi mai inteligente decât în trecut. UN VIITOR STRĂLUCITOR Considerăm dezvoltarea unor vehicule fără emisii nocive ce utilizează resurse reutilizabile de energie ca fiind primul pas spre viitor în domeniul designului auto. Este vorba doar despre transformarea unui obstacol în provocare. O convingere adoptată de la Soichiro Honda şi o realitate ce va avea un impact considerabil asupra generaţiilor viitoare.

60 O maşină pe care nu îţi place să o conduci, nu mai este o maşina Soichiro Honda Aceste specificaţii nu se referă la niciun produs, în mod particular, care este furnizat sau oferit spre vânzare. Producătorul îşi rezerva dreptul de a modifica detaliile, inclusiv culorile modelelor, cu sau fără notificare prealabilă, la momentul şi modul pe care el îl consideră potrivit. Pot fi incluse modificări majore sau minore. Sunt depuse toate eforturile pentru a asigura exactitatea informaţiilor prezentate în acest catalog. Prezenta publicaţie nu va constitui în nicio situaţie, indiferent care va fi aceasta, o oferta a Societăţii. Toate vânzările sunt făcute prin dealer în conformitate cu Condiţiile de Vânzare şi de Garanţie oferite de către reprezentant, copii ale acestor condiţii putând fi obţinute la cerere. Clienţii vor fi întotdeauna sfătuiţi să discute specificaţiile cu reprezentantul dealerului, daca modelul avut în vedere are una din specificaţiile descrise în prezentul catalog. Honda Trading România B-dul Dimitrie Pompei nr. 10A, Clădirea Conect Telefon: Te rog nu mă arunca! Trimite-mă unui prieten sau reciclează-mă.

Expresiv și versatil.

Expresiv și versatil. i30 Fastback Expresiv și versatil. i30 Fastback impresionează prin exteriorul care inspiră dinamism și sportivitate. Pentru un aspect distinctiv, înălțimea grilei frontale a fost redusă. La designul armonios

More information

Expresiv și versatil.

Expresiv și versatil. i30 Fastback Expresiv și versatil. i30 Fastback impresionează prin exteriorul care inspiră dinamism și sportivitate. Pentru un aspect distinctiv, înălțimea grilei frontale a fost redusă. La designul armonios

More information

Reflexia şi refracţia luminii. Aplicaţii. Valerica Baban

Reflexia şi refracţia luminii. Aplicaţii. Valerica Baban Reflexia şi refracţia luminii. Aplicaţii. Sumar 1. Indicele de refracţie al unui mediu 2. Reflexia şi refracţia luminii. Legi. 3. Reflexia totală 4. Oglinda plană 5. Reflexia şi refracţia luminii în natură

More information

LA LANSARE KIA DUBLEAZĂ PRIMA DE CASARE

LA LANSARE KIA DUBLEAZĂ PRIMA DE CASARE LA LANSARE KIA DUBLEAZĂ PRIMA DE CASARE www.kia.ro PE Începând de la 18.146 * EUR (preţul include TVA) Model Versiune Preţ fără TVA Preţ cu TVA Primă casare Primă casare Preţ final (euro) (euro) KIA (euro)

More information

Metrici LPR interfatare cu Barix Barionet 50 -

Metrici LPR interfatare cu Barix Barionet 50 - Metrici LPR interfatare cu Barix Barionet 50 - Barionet 50 este un lan controller produs de Barix, care poate fi folosit in combinatie cu Metrici LPR, pentru a deschide bariera atunci cand un numar de

More information

Versionare - GIT ALIN ZAMFIROIU

Versionare - GIT ALIN ZAMFIROIU Versionare - GIT ALIN ZAMFIROIU Controlul versiunilor - necesitate Caracterul colaborativ al proiectelor; Backup pentru codul scris Istoricul modificarilor Terminologie și concepte VCS Version Control

More information

Cuceritor prin design, convingător prin dimensiuni!

Cuceritor prin design, convingător prin dimensiuni! Dacia Lodgy Cuceritor prin design, convingător prin dimensiuni! Cu o siluetă bine definită, Lodgy se remarcă prin spațiu și confort. Un interior generos, conceput pentru a găzdui toată familia, spații

More information

Textul si imaginile din acest document sunt licentiate. Codul sursa din acest document este licentiat. Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND

Textul si imaginile din acest document sunt licentiate. Codul sursa din acest document este licentiat. Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND Textul si imaginile din acest document sunt licentiate Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND Codul sursa din acest document este licentiat Public-Domain Esti liber sa distribui acest document

More information

Nu aruncaţi la coş. Oferiţi unui prieten sau reciclaţi.

Nu aruncaţi la coş. Oferiţi unui prieten sau reciclaţi. Aceste specificaţii nu se referă la niciun produs, în mod particular, care este furnizat sau oferit spre vânzare. Producătorul îşi rezervă dreptul de a modifica detaliile, inclusiv culorile modelelor,

More information

Procesarea Imaginilor

Procesarea Imaginilor Procesarea Imaginilor Curs 11 Extragerea informańiei 3D prin stereoviziune Principiile Stereoviziunii Pentru observarea lumii reale avem nevoie de informańie 3D Într-o imagine avem doar două dimensiuni

More information

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un router ZTE H218N sau H298N

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un router ZTE H218N sau H298N Pentru a putea vizualiza imaginile unei camere web IP conectată într-un router ZTE H218N sau H298N, este necesară activarea serviciului Dinamic DNS oferit de RCS&RDS, precum și efectuarea unor setări pe

More information

Titlul lucrării propuse pentru participarea la concursul pe tema securității informatice

Titlul lucrării propuse pentru participarea la concursul pe tema securității informatice Titlul lucrării propuse pentru participarea la concursul pe tema securității informatice "Îmbunătăţirea proceselor şi activităţilor educaţionale în cadrul programelor de licenţă şi masterat în domeniul

More information

Nu aruncaţi la coş. Oferiţi unui prieten sau reciclaţi.

Nu aruncaţi la coş. Oferiţi unui prieten sau reciclaţi. Aceste specificaţii nu se referă la niciun produs, în mod particular, care este furnizat sau oferit spre vânzare. Producătorul îşi rezervă dreptul de a modifica detaliile, inclusiv culorile modelelor,

More information

Plăcerea de a conduce. BMW i. BORN ELECTRIC. LISTĂ DE PREŢURI APRILIE.

Plăcerea de a conduce. BMW i. BORN ELECTRIC. LISTĂ DE PREŢURI APRILIE. Plăcerea de a conduce BMW i. BORN ELECTRIC. LISTĂ DE PREŢURI APRILIE. CUPRINS Preţuri automobile BMW........................................... 3 Echipamente standard................................................

More information

Semnale şi sisteme. Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii Departamentul de Comunicaţii (TC)

Semnale şi sisteme. Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii Departamentul de Comunicaţii (TC) Semnale şi sisteme Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii Departamentul de Comunicaţii (TC) http://shannon.etc.upt.ro/teaching/ssist/ 1 OBIECTIVELE CURSULUI Disciplina îşi propune să familiarizeze

More information

ARBORI AVL. (denumiti dupa Adelson-Velskii si Landis, 1962)

ARBORI AVL. (denumiti dupa Adelson-Velskii si Landis, 1962) ARBORI AVL (denumiti dupa Adelson-Velskii si Landis, 1962) Georgy Maximovich Adelson-Velsky (Russian: Гео ргий Макси мович Адельсо н- Ве льский; name is sometimes transliterated as Georgii Adelson-Velskii)

More information

Propuneri pentru teme de licență

Propuneri pentru teme de licență Propuneri pentru teme de licență Departament Automatizări Eaton România Instalație de pompare cu rotire în funcție de timpul de funcționare Tablou electric cu 1 pompă pilot + 3 pompe mari, cu rotirea lor

More information

MS POWER POINT. s.l.dr.ing.ciprian-bogdan Chirila

MS POWER POINT. s.l.dr.ing.ciprian-bogdan Chirila MS POWER POINT s.l.dr.ing.ciprian-bogdan Chirila chirila@cs.upt.ro http://www.cs.upt.ro/~chirila Pornire PowerPoint Pentru accesarea programului PowerPoint se parcurg următorii paşi: Clic pe butonul de

More information

Update firmware aparat foto

Update firmware aparat foto Update firmware aparat foto Mulţumim că aţi ales un produs Nikon. Acest ghid descrie cum să efectuaţi acest update de firmware. Dacă nu aveţi încredere că puteţi realiza acest update cu succes, acesta

More information

D în această ordine a.î. AB 4 cm, AC 10 cm, BD 15cm

D în această ordine a.î. AB 4 cm, AC 10 cm, BD 15cm Preparatory Problems 1Se dau punctele coliniare A, B, C, D în această ordine aî AB 4 cm, AC cm, BD 15cm a) calculați lungimile segmentelor BC, CD, AD b) determinați distanța dintre mijloacele segmentelor

More information

Modalitǎţi de clasificare a datelor cantitative

Modalitǎţi de clasificare a datelor cantitative Modalitǎţi de clasificare a datelor cantitative Modul de stabilire a claselor determinarea pragurilor minime şi maxime ale fiecǎrei clase - determinǎ modul în care sunt atribuite valorile fiecǎrei clase

More information

Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir. Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir.zip

Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir. Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir.zip Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir.zip 26/07/2015 Download mods euro truck simulator 2 harta Harta Romaniei pentru Euro Truck Simulator

More information

DECLARAȚIE DE PERFORMANȚĂ Nr. 101 conform Regulamentului produselor pentru construcții UE 305/2011/UE

DECLARAȚIE DE PERFORMANȚĂ Nr. 101 conform Regulamentului produselor pentru construcții UE 305/2011/UE S.C. SWING TRADE S.R.L. Sediu social: Sovata, str. Principala, nr. 72, judetul Mures C.U.I. RO 9866443 Nr.Reg.Com.: J 26/690/1997 Capital social: 460,200 lei DECLARAȚIE DE PERFORMANȚĂ Nr. 101 conform Regulamentului

More information

EN teava vopsita cu capete canelate tip VICTAULIC

EN teava vopsita cu capete canelate tip VICTAULIC ArcelorMittal Tubular Products Iasi SA EN 10217-1 teava vopsita cu capete canelate tip VICTAULIC Page 1 ( 4 ) 1. Scop Documentul specifica cerintele tehnice de livrare pentru tevi EN 10217-1 cu capete

More information

INSTRUMENTE DE MARKETING ÎN PRACTICĂ:

INSTRUMENTE DE MARKETING ÎN PRACTICĂ: INSTRUMENTE DE MARKETING ÎN PRACTICĂ: Marketing prin Google CUM VĂ AJUTĂ ACEST CURS? Este un curs util tuturor celor implicați în coordonarea sau dezvoltarea de campanii de marketingși comunicare online.

More information

Transmiterea datelor prin reteaua electrica

Transmiterea datelor prin reteaua electrica PLC - Power Line Communications dr. ing. Eugen COCA Universitatea Stefan cel Mare din Suceava Facultatea de Inginerie Electrica PLC - Power Line Communications dr. ing. Eugen COCA Universitatea Stefan

More information

GHID DE TERMENI MEDIA

GHID DE TERMENI MEDIA GHID DE TERMENI MEDIA Definitii si explicatii 1. Target Group si Universe Target Group - grupul demografic care a fost identificat ca fiind grupul cheie de consumatori ai unui brand. Toate activitatile

More information

Clasa S. Listă de prețuri: Valabilă din 1 Februarie 2016

Clasa S. Listă de prețuri: Valabilă din 1 Februarie 2016 Clasa S. Listă de prețuri: Valabilă din 1 Februarie 2016 Bine ați venit. În lumea mărcii Mercedes-Benz. Fiecare autovehicul cu stea se fabrică personal pentru dumneavoastră, pentru a vă încânta inima și

More information

Auditul financiar la IMM-uri: de la limitare la oportunitate

Auditul financiar la IMM-uri: de la limitare la oportunitate Auditul financiar la IMM-uri: de la limitare la oportunitate 3 noiembrie 2017 Clemente Kiss KPMG in Romania Agenda Ce este un audit la un IMM? Comparatie: audit/revizuire/compilare Diferente: audit/revizuire/compilare

More information

manivelă blocare a oglinzii ajustare înclinare

manivelă blocare a oglinzii ajustare înclinare Twister MAXVIEW Twister impresionează prin designul său aerodinamic și înălțime de construcție redusă. Oglinda mai mare a îmbunătăți gama considerabil. MaxView Twister este o antenă de satelit mecanică,

More information

Vizionar. Ingenios. Remarcabil. Fiecare mașină poartă semnătura sa.

Vizionar. Ingenios. Remarcabil. Fiecare mașină poartă semnătura sa. Vizionar. Ingenios. Remarcabil. Fiecare mașină poartă semnătura sa. Tumultos. Puternic. Maiestuos. Ford Focus RS reprezintă un punct de referinţă pentru șoferii entuziaști. Motorul de 2,3 litri special

More information

INFORMAȚII DESPRE PRODUS. FLEXIMARK Stainless steel FCC. Informații Included in FLEXIMARK sample bag (article no. M )

INFORMAȚII DESPRE PRODUS. FLEXIMARK Stainless steel FCC. Informații Included in FLEXIMARK sample bag (article no. M ) FLEXIMARK FCC din oțel inoxidabil este un sistem de marcare personalizată în relief pentru cabluri și componente, pentru medii dure, fiind rezistent la acizi și la coroziune. Informații Included in FLEXIMARK

More information

Structura și Organizarea Calculatoarelor. Titular: BĂRBULESCU Lucian-Florentin

Structura și Organizarea Calculatoarelor. Titular: BĂRBULESCU Lucian-Florentin Structura și Organizarea Calculatoarelor Titular: BĂRBULESCU Lucian-Florentin Chapter 3 ADUNAREA ȘI SCĂDEREA NUMERELOR BINARE CU SEMN CONȚINUT Adunarea FXP în cod direct Sumator FXP în cod direct Scăderea

More information

Aspecte controversate în Procedura Insolvenţei şi posibile soluţii

Aspecte controversate în Procedura Insolvenţei şi posibile soluţii www.pwc.com/ro Aspecte controversate în Procedura Insolvenţei şi posibile soluţii 1 Perioada de observaţie - Vânzarea de stocuri aduse în garanţie, în cursul normal al activității - Tratamentul leasingului

More information

ecotec pure ecotec pure Pur şi simplu Vaillant Bucuria de a face alegerea corectă

ecotec pure ecotec pure Pur şi simplu Vaillant Bucuria de a face alegerea corectă ecotec pure ecotec pure Pur şi simplu Vaillant Bucuria de a face alegerea corectă O centrală termică performantă cu tot ce reprezintă Vaillant Pur şi simplu ideal! ecotec pure oferă tot ce aţi putea dori

More information

Subiecte Clasa a VI-a

Subiecte Clasa a VI-a (40 de intrebari) Puteti folosi spatiile goale ca ciorna. Nu este de ajuns sa alegeti raspunsul corect pe brosura de subiecte, ele trebuie completate pe foaia de raspuns in dreptul numarului intrebarii

More information

Rem Ahsap is one of the prominent companies of the market with integrated plants in Turkey, Algeria and Romania and sales to 26 countries worldwide.

Rem Ahsap is one of the prominent companies of the market with integrated plants in Turkey, Algeria and Romania and sales to 26 countries worldwide. Ȋncepându-şi activitatea ȋn 2004, Rem Ahsap este una dintre companiile principale ale sectorului fabricǎrii de uşi având o viziune inovativǎ şi extinsǎ, deschisǎ la tot ce ȋnseamnǎ dezvoltare. Trei uzine

More information

Eficiența energetică în industria românească

Eficiența energetică în industria românească Eficiența energetică în industria românească Creșterea EFICIENȚEI ENERGETICE în procesul de ardere prin utilizarea de aparate de analiză a gazelor de ardere București, 22.09.2015 Karsten Lempa Key Account

More information

X-Fit S Manual de utilizare

X-Fit S Manual de utilizare X-Fit S Manual de utilizare Compatibilitate Acest produs este compatibil doar cu dispozitivele ce au următoarele specificații: ios: Versiune 7.0 sau mai nouă, Bluetooth 4.0 Android: Versiune 4.3 sau mai

More information

Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows

Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP 4.5.4 şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows Data: 28.11.14 Versiune: V1.1 Nume fişiser: Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP 4-5-4

More information

Compania. Misiune. Viziune. Scurt istoric. Autorizatii şi certificari

Compania. Misiune. Viziune. Scurt istoric. Autorizatii şi certificari Compania Misiune. Viziune. Misiunea noastră este de a contribui la îmbunătăţirea serviciilor medicale din România prin furnizarea de produse şi servicii de cea mai înaltă calitate, precum şi prin asigurarea

More information

Printesa fluture. Мобильный портал WAP версия: wap.altmaster.ru

Printesa fluture. Мобильный портал WAP версия: wap.altmaster.ru Мобильный портал WAP версия: wap.altmaster.ru Printesa fluture Love, romance and to repent of love. in romana comy90. Formular de noastre aici! Reduceri de pret la stickere pana la 70%. Stickerul Decorativ,

More information

ISBN-13:

ISBN-13: Regresii liniare 2.Liniarizarea expresiilor neliniare (Steven C. Chapra, Applied Numerical Methods with MATLAB for Engineers and Scientists, 3rd ed, ISBN-13:978-0-07-340110-2 ) Există cazuri în care aproximarea

More information

NISSAN NOUL X-TRAIL. Design exterior Design interior Manevrabilitate Tehnologie şi Performanţă Siguranță Stil şi Accesorii Printează Închide

NISSAN NOUL X-TRAIL. Design exterior Design interior Manevrabilitate Tehnologie şi Performanţă Siguranță Stil şi Accesorii Printează Închide NISSAN NOUL X-TRAIL ŞI DACĂ_ TU NU EŞTI GENUL CARE AR ALEGE DOAR DRUMURILE CUNOSCUTE? Ai avea nevoie de o maşină care iubeşte aventura la fel de mult ca tine. O maşină care te poate duce oriunde vrei tu.

More information

Cea mai bună calitate a luminii în spoturi miniaturizate pentru magazinele de tip fashion

Cea mai bună calitate a luminii în spoturi miniaturizate pentru magazinele de tip fashion Lighting Cea mai bună calitate a luminii în spoturi miniaturizate pentru magazinele de tip fashion TrueFashion TrueFashion este o familie dedicată de spoturi LED care satisface nevoile specifice ale magazinelor

More information

Olimpiad«Estonia, 2003

Olimpiad«Estonia, 2003 Problema s«pt«m nii 128 a) Dintr-o tabl«p«trat«(2n + 1) (2n + 1) se ndep«rteaz«p«tr«telul din centru. Pentru ce valori ale lui n se poate pava suprafata r«mas«cu dale L precum cele din figura de mai jos?

More information

CAIETUL DE SARCINI Organizare evenimente. VS/2014/0442 Euro network supporting innovation for green jobs GREENET

CAIETUL DE SARCINI Organizare evenimente. VS/2014/0442 Euro network supporting innovation for green jobs GREENET CAIETUL DE SARCINI Organizare evenimente VS/2014/0442 Euro network supporting innovation for green jobs GREENET Str. Dem. I. Dobrescu, nr. 2-4, Sector 1, CAIET DE SARCINI Obiectul licitaţiei: Kick off,

More information

#La ce e bun designul parametric?

#La ce e bun designul parametric? #parametric La noi apelați când aveți nevoie de trei, sau trei sute de forme diferite ale aceluiași obiect în mai puțin de 5 minute pentru fiecare variație. Folosim designul parametric pentru a optimiza

More information

Noul T-ROC T-Roc_VVK_K14.indd :41

Noul T-ROC T-Roc_VVK_K14.indd :41 Noul T-ROC IMPRESIONANT! DE LA PRIMA VEDERE! Noul T-Roc 03 Impresii puternice. Expresii puternice. Uneori, caracterul puternic este vizibil din prima secundă. Pentru T-Roc ajunge o milisecundă. Începând

More information

Class D Power Amplifiers

Class D Power Amplifiers Class D Power Amplifiers A Class D amplifier is a switching amplifier based on pulse-width modulation (PWM) techniques Purpose: high efficiency, 80% - 95%. The reduction of the power dissipated by the

More information

Capete terminale şi adaptoare pentru cabluri de medie tensiune. Fabricaţie Südkabel Germania

Capete terminale şi adaptoare pentru cabluri de medie tensiune. Fabricaţie Südkabel Germania CAPETE TERMINALE ŞI ADAPTOARE PENTRU CABLURI DE MEDIE TENSIUNE Capete terminale şi adaptoare pentru cabluri de medie tensiune. Fabricaţie Südkabel Germania Terminale de interior pentru cabluri monopolare

More information

DE CE SĂ DEPOZITAŢI LA NOI?

DE CE SĂ DEPOZITAŢI LA NOI? DEPOZITARE FRIGORIFICĂ OFERIM SOLUŢII optime şi diversificate în domeniul SERVICIILOR DE DEPOZITARE FRIGORIFICĂ, ÎNCHIRIERE DE DEPOZIT FRIGORIFIC CONGELARE, REFRIGERARE ŞI ÎNCHIRIERE DE SPAŢII FRIGORIFICE,

More information

STARS! Students acting to reduce speed Final report

STARS! Students acting to reduce speed Final report STARS! Students acting to reduce speed Final report Students: Chiba Daniel, Lionte Radu Students at The Police Academy Alexandru Ioan Cuza - Bucharest 25 th.07.2011 1 Index of contents 1. Introduction...3

More information

MASURATORI DE CARACTERISTICI AUTOMATIZATE SI PRECISE

MASURATORI DE CARACTERISTICI AUTOMATIZATE SI PRECISE MASURATORI DE CARACTERISTICI AUTOMATIZATE SI PRECISE MAI RAPIDE, MAI USOARE SI MAI RENTABILE CA NICIODATA VECTRO. PROIECTAT PENTRU AUTOMATIZARE Vectro automatizeaza capacitatile de masura non-contact ale

More information

PACHETE DE PROMOVARE

PACHETE DE PROMOVARE PACHETE DE PROMOVARE Școala de Vară Neurodiab are drept scop creșterea informării despre neuropatie diabetică și picior diabetic în rândul tinerilor medici care sunt direct implicați în îngrijirea și tratamentul

More information

ANTICOLLISION ALGORITHM FOR V2V AUTONOMUOS AGRICULTURAL MACHINES ALGORITM ANTICOLIZIUNE PENTRU MASINI AGRICOLE AUTONOME TIP V2V (VEHICLE-TO-VEHICLE)

ANTICOLLISION ALGORITHM FOR V2V AUTONOMUOS AGRICULTURAL MACHINES ALGORITM ANTICOLIZIUNE PENTRU MASINI AGRICOLE AUTONOME TIP V2V (VEHICLE-TO-VEHICLE) ANTICOLLISION ALGORITHM FOR VV AUTONOMUOS AGRICULTURAL MACHINES ALGORITM ANTICOLIZIUNE PENTRU MASINI AGRICOLE AUTONOME TIP VV (VEHICLE-TO-VEHICLE) 457 Florin MARIAŞIU*, T. EAC* *The Technical University

More information

NISSAN QASHQAI. Design exterior Design interior Tehnologie şi Performanţă Stil și Accesorii Printează Închide

NISSAN QASHQAI. Design exterior Design interior Tehnologie şi Performanţă Stil și Accesorii Printează Închide NISSAN QASHQAI NISSAN QASHQAI THE ULTIMATE URBAN EXPERIENCE. A INIŢIAT O REVOLUŢIE în lumea auto, prin design-ul provocator, tehnologia intuitivă avansată, serviciile de conectivitate de ultimă oră, comportamentul

More information

CATALOG MESE-SCAUNE Vladeasa Furniture OFERTA

CATALOG MESE-SCAUNE Vladeasa Furniture OFERTA CATALOG MESE-SCAUNE 2018 Vladeasa Furniture OFERTA r COLECȚIA VARĂ-TOAMNĂ 2018 Călătorește în jurul lumii, cu noua colecție de mesescaune Vlădeasa Furniture - ghidul tău pentru amenajări interioare de

More information

Mecanismul de decontare a cererilor de plata

Mecanismul de decontare a cererilor de plata Mecanismul de decontare a cererilor de plata Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) Ministerul Fondurilor Europene - Iunie - iulie

More information

Candlesticks. 14 Martie Lector : Alexandru Preda, CFTe

Candlesticks. 14 Martie Lector : Alexandru Preda, CFTe Candlesticks 14 Martie 2013 Lector : Alexandru Preda, CFTe Istorie Munehisa Homma - (1724-1803) Ojima Rice Market in Osaka 1710 devine si piata futures Parintele candlesticks Samurai In 1755 a scris The

More information

N O U L P E U G E O T

N O U L P E U G E O T www.peugeot.com.ro N O U L P E U G E OT 3 0 8 Peugeot a aderat dintotdeauna la tradiţia inovatoare, cu o calitate de experienţă senzaţională, dincolo de simpla experienţă de condus. 05 Design 17 Tehnologii

More information

testo 926 Instrument complet pentru măsurarea temperaturii

testo 926 Instrument complet pentru măsurarea temperaturii Termometru (1-canal) testo 926 Instrument complet pentru măsurarea temperaturii Ideal pentru aplicații din domeniul alimentar C Măsurare wireless cu sonde radio (opțional) Alarmă acustică (valori limită

More information

METODE FIZICE DE MĂSURĂ ŞI CONTROL NEDISTRUCTIV. Inspecţia vizuală este, de departe, cea mai utilizată MCN, fiind de obicei primul pas într-o

METODE FIZICE DE MĂSURĂ ŞI CONTROL NEDISTRUCTIV. Inspecţia vizuală este, de departe, cea mai utilizată MCN, fiind de obicei primul pas într-o Cuprins: 1. Introducere 2. Inspecţia vizuală 6. Testarea ultrasonică 7. Radiografia 3. Metoda lichidului penetrant 4. Inspecţia cu particule magnetice 5. Testarea folosind curenţii Eddy 1 Inspecţia vizuală

More information

Prima. Evadare. Ac9vity Report. The biggest MTB marathon from Eastern Europe. 7th edi9on

Prima. Evadare. Ac9vity Report. The biggest MTB marathon from Eastern Europe. 7th edi9on Prima Evadare Ac9vity Report 2015 The biggest MTB marathon from Eastern Europe 7th edi9on Prima Evadare in numbers Par%cipants subscribed 3.228, 2.733 started the race and 2.400 finished the race 40 Photographers

More information

SPEED CONTROL OF DC MOTOR USING FOUR-QUADRANT CHOPPER AND BIPOLAR CONTROL STRATEGY

SPEED CONTROL OF DC MOTOR USING FOUR-QUADRANT CHOPPER AND BIPOLAR CONTROL STRATEGY SPEED CONTROL OF DC MOTOR USING FOUR-QUADRANT CHOPPER AND BIPOLAR CONTROL STRATEGY TEGY Lecturer Eng. Ciprian AFANASOV PhD, Assoc. Prof. Eng. Mihai RAŢĂ PhD, Assoc. Prof. Eng. Leon MANDICI PhD Ştefan cel

More information

The First TST for the JBMO Satu Mare, April 6, 2018

The First TST for the JBMO Satu Mare, April 6, 2018 The First TST for the JBMO Satu Mare, April 6, 08 Problem. Prove that the equation x +y +z = x+y +z + has no rational solutions. Solution. The equation can be written equivalently (x ) + (y ) + (z ) =

More information

Ghid de pornire rapidă

Ghid de pornire rapidă Ghid de pornire rapidă 1 Ce este inclus Bine aţi venit Vă mulţumim că aţi ales Arlo. Instalarea este simplă. Staţie de bază Adaptor de alimentare pentru staţia de bază 100% camere wireless Cablu Ethernet

More information

Nume şi Apelativ prenume Adresa Număr telefon Tip cont Dobânda Monetar iniţial final

Nume şi Apelativ prenume Adresa Număr telefon  Tip cont Dobânda Monetar iniţial final Enunt si descriere aplicatie. Se presupune ca o organizatie (firma, banca, etc.) trebuie sa trimita scrisori prin posta unui numar (n=500, 900,...) foarte mare de clienti pe care sa -i informeze cu diverse

More information

FordFocus Manual de utilizare. Feel the difference

FordFocus Manual de utilizare. Feel the difference FordFocus Manual de utilizare Feel the difference Informaţiile cuprinse în această publicaţie erau corecte la momentul intrării în tipar. În interesul dezvoltării, se rezervă dreptul de modificare în orice

More information

LIDER ÎN AMBALAJE EXPERT ÎN SISTEMUL BRAILLE

LIDER ÎN AMBALAJE EXPERT ÎN SISTEMUL BRAILLE LIDER ÎN AMBALAJE EXPERT ÎN SISTEMUL BRAILLE BOBST EXPERTFOLD 80 ACCUBRAILLE GT Utilajul ACCUBRAILLE GT Bobst Expertfold 80 Aplicarea codului Braille pe cutii a devenit mai rapidă, ușoară și mai eficientă

More information

Măsurarea intuitivă a vitezei aerului și calității aerului ambiental

Măsurarea intuitivă a vitezei aerului și calității aerului ambiental Măsurarea intuitivă a vitezei aerului și calității aerului ambiental Noul combină versatilitatea și confortul maxim. 1 instrument pentru măsurarea vitezei aerului și calității aerului ambiental Noul instrument

More information

PERSPECTIVE CREATIVE ÎN OOH

PERSPECTIVE CREATIVE ÎN OOH PERSPECTIVE CREATIVE ÎN OOH Cu cât un ad este mai apreciat din punct de vedere creativ, cu atât mai mult va crește și gradul de recunoaștere. Creativitatea este cheia succesului în publicitatea OOH. Cu

More information

EXPERT: RĂSPUNSUL LA NEVOILE DUMNEAVOASTRĂ, MATERIALIZAREA EXIGENŢELOR DUMNEAVOASTRĂ

EXPERT: RĂSPUNSUL LA NEVOILE DUMNEAVOASTRĂ, MATERIALIZAREA EXIGENŢELOR DUMNEAVOASTRĂ PEUGEOT EXPERT EXPERT EXPERT: RĂSPUNSUL LA NEVOILE DUMNEAVOASTRĂ, MATERIALIZAREA EXIGENŢELOR DUMNEAVOASTRĂ Peugeot-ul Expert pe care îl conduceţi reflectă cu acurateţe imaginea companiei dumneavoastră:

More information

earning every day-ahead your trust stepping forward to the future opcom operatorul pie?ei de energie electricã și de gaze naturale din România Opcom

earning every day-ahead your trust stepping forward to the future opcom operatorul pie?ei de energie electricã și de gaze naturale din România Opcom earning every day-ahead your trust stepping forward to the future opcom operatorul pie?ei de energie electricã și de gaze naturale din România Opcom RAPORT DE PIA?Ã LUNAR MARTIE 218 Piaţa pentru Ziua Următoare

More information

The driving force for your business.

The driving force for your business. Performanţă garantată The driving force for your business. Aveţi încredere în cea mai extinsă reţea de transport pentru livrarea mărfurilor în regim de grupaj. Din România către Spania în doar 5 zile!

More information

MODELUL UNUI COMUTATOR STATIC DE SURSE DE ENERGIE ELECTRICĂ FĂRĂ ÎNTRERUPEREA ALIMENTĂRII SARCINII

MODELUL UNUI COMUTATOR STATIC DE SURSE DE ENERGIE ELECTRICĂ FĂRĂ ÎNTRERUPEREA ALIMENTĂRII SARCINII MODELUL UNUI COMUTATOR STATIC DE SURSE DE ENERGIE ELECTRICĂ FĂRĂ ÎNTRERUPEREA ALIMENTĂRII SARCINII Adrian Mugur SIMIONESCU MODEL OF A STATIC SWITCH FOR ELECTRICAL SOURCES WITHOUT INTERRUPTIONS IN LOAD

More information

ASPECTE PRIVIND ERGONOMIA POSTULUI DE CONDUCERE AL AUTOMOBILULUI

ASPECTE PRIVIND ERGONOMIA POSTULUI DE CONDUCERE AL AUTOMOBILULUI ASPECTE PRIVIND ERGONOMIA POSTULUI DE CONDUCERE AL AUTOMOBILULUI Ing. MACARIE Mihail-Tiberiu, ing. *, MACARIE Tiberiu-Nicolae, prof.univ.dr.ing. ** *RTR.Roumanie, **Universitatea din Piteşti Abstract The

More information

Excel Advanced. Curriculum. Școala Informală de IT. Educație Informală S.A.

Excel Advanced. Curriculum. Școala Informală de IT. Educație Informală S.A. Excel Advanced Curriculum Școala Informală de IT Tel: +4.0744.679.530 Web: www.scoalainformala.ro / www.informalschool.com E-mail: info@scoalainformala.ro Cuprins 1. Funcții Excel pentru avansați 2. Alte

More information

Managementul referinţelor cu

Managementul referinţelor cu TUTORIALE DE CULTURA INFORMAŢIEI Citarea surselor de informare cu instrumente software Managementul referinţelor cu Bibliotecar Lenuţa Ursachi PE SCURT Este gratuit Poţi adăuga fişiere PDF Poţi organiza,

More information

Introducere. Regulatorul RTG 311 RTG 311

Introducere. Regulatorul RTG 311 RTG 311 Introducere Regulatoarele de presiune tip RTG 311 fac parte din clasa regulatoarelor cu acţionare directă şi ventil echilibrat. Regulatorul se utilizează pentru reducerea şi reglarea presiunii gazelor

More information

CERCETAREA ONLINE FLASH! PREP IN EUROPE: PRIMELE REZULTATE COORDINATION GROUP STUDY GROUP UNAIDS

CERCETAREA ONLINE FLASH! PREP IN EUROPE: PRIMELE REZULTATE COORDINATION GROUP STUDY GROUP UNAIDS PRIMELE REZULTATE COORDINATION GROUP STUDY GROUP APPROVED BY SUPPORTED BY UNAIDS 2 CE ESTE PREP? PrEP (profilaxia pre-expunere) denumește utilizarea unui medicament antiretroviral HIV de către o persoană

More information

COMUNICAȚII INFORMATIZARE

COMUNICAȚII INFORMATIZARE COMUNICAȚII INFORMATIZARE 120 Migrare servicii telefonie la Vodafone S-a asigurat suportul tehnic și s-a colaborat cu echipele Vodafone la portarea numerelor UPT și migrarea infrastructuri: 1200 linii

More information

Preţul mediu de închidere a pieţei [RON/MWh] Cota pieţei [%]

Preţul mediu de închidere a pieţei [RON/MWh] Cota pieţei [%] Piaţa pentru Ziua Următoare - mai 217 Participanţi înregistraţi la PZU: 356 Număr de participanţi activi [participanţi/lună]: 264 Număr mediu de participanţi activi [participanţi/zi]: 247 Preţ mediu [lei/mwh]:

More information

Ghid de utilizare a Calculatorului valorii U

Ghid de utilizare a Calculatorului valorii U Ghid de utilizare a Calculatorului valorii U la Apelul de Propuneri de Proiecte Nr.3 pentru Instituțiile din Sectorul Public pentru investiții în Eficiență Energetică și Surse de Energie Regenerabilă Versiunea

More information

La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - <numarul dvs de carnet> (ex: "9",

La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - <numarul dvs de carnet> (ex: 9, La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - (ex: "9", "125", 1573" - se va scrie fara ghilimele) Parola: -

More information

Evoluția pieței de capital din România. 09 iunie 2018

Evoluția pieței de capital din România. 09 iunie 2018 Evoluția pieței de capital din România 09 iunie 2018 Realizări recente Realizări recente IPO-uri realizate în 2017 și 2018 IPO în valoare de EUR 312.2 mn IPO pe Piața Principală, derulat în perioada 24

More information

Documentaţie Tehnică

Documentaţie Tehnică Documentaţie Tehnică Verificare TVA API Ultima actualizare: 27 Aprilie 2018 www.verificaretva.ro 021-310.67.91 / 92 info@verificaretva.ro Cuprins 1. Cum funcţionează?... 3 2. Fluxul de date... 3 3. Metoda

More information

VIBRAŢII TRANSVERSALE ALE UNEI BARE DUBLU ÎNCASTRATE SOLICITATE LA RĂSUCIRE ÎN MEDIU ELASTIC

VIBRAŢII TRANSVERSALE ALE UNEI BARE DUBLU ÎNCASTRATE SOLICITATE LA RĂSUCIRE ÎN MEDIU ELASTIC Sesiunea de comunicări ştiinţifice a Comisiei de acustică a Academiei Române Bucureşti, 17-18 octombrie 1995 VIBRAŢII TRANSVERSALE ALE UNEI BARE DUBLU ÎNCASTRATE SOLICITATE LA RĂSUCIRE ÎN MEDIU ELASTIC

More information

FORD FOCUS Manual de utilizare

FORD FOCUS Manual de utilizare FORD FOCUS Manual de utilizare Informaţiile cuprinse în această publicaţie erau corecte la momentul intrării în tipar. În interesul unei dezvoltări continue, ne rezervăm dreptul de modificare în orice

More information

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un echipament HG8121H cu funcție activă de router

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un echipament HG8121H cu funcție activă de router Pentru a putea vizualiza imaginile unei camere web IP conectată într-un echipament Huawei HG8121H, este necesară activarea serviciului Dinamic DNS oferit de RCS&RDS, precum și efectuarea unor setări pe

More information

Sistem Home Theatre. Ghid de pornire HT-XT1

Sistem Home Theatre. Ghid de pornire HT-XT1 Sistem Home Theatre Ghid de pornire HT-XT1 Cuprins Configurare 1 Conţinutul cutiei 3 2 Instalare 4 3 Conectare 6 4 Pornirea sistemului 8 5 Ascultarea sunetului 9 Operaţii de bază Ascultarea efectelor de

More information

Anexa nr. 1 la Hotărârea nr. 245 din Standarde moldovenești adoptate

Anexa nr. 1 la Hotărârea nr. 245 din Standarde moldovenești adoptate # Indicativul standardului moldovenesc 1 SM EN 300 224 română Serviciu mobil terestru. Echipamente radio pentru utilizarea într-un serviciu de paging în domeniul de frecvenţă de la 25 MHz până la 470 MHz.

More information

REVISTA NAŢIONALĂ DE INFORMATICĂ APLICATĂ INFO-PRACTIC

REVISTA NAŢIONALĂ DE INFORMATICĂ APLICATĂ INFO-PRACTIC REVISTA NAŢIONALĂ DE INFORMATICĂ APLICATĂ INFO-PRACTIC Anul II Nr. 7 aprilie 2013 ISSN 2285 6560 Referent ştiinţific Lector univ. dr. Claudiu Ionuţ Popîrlan Facultatea de Ştiinţe Exacte Universitatea din

More information

Managementul Proiectelor Software Metode de dezvoltare

Managementul Proiectelor Software Metode de dezvoltare Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Managementul Proiectelor Software Metode de dezvoltare 2 Metode structurate (inclusiv metodele OO) O mulțime de pași și

More information

FORD FOCUS Manual de utilizare

FORD FOCUS Manual de utilizare FORD FOCUS Manual de utilizare Informaţiile cuprinse în această publicaţie erau corecte la momentul intrării în tipar. În interesul unei dezvoltări continue, ne rezervăm dreptul de modificare în orice

More information

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Proiect nr. 154/323 cod SMIS 4428 cofinanțat de prin Fondul European de Dezvoltare Regională Investiții pentru viitorul

More information

Strategia Europeană în Regiunea Dunării - oportunităţi pentru economiile regiunilor implicate -

Strategia Europeană în Regiunea Dunării - oportunităţi pentru economiile regiunilor implicate - Strategia Europeană în Regiunea Dunării - oportunităţi pentru economiile regiunilor implicate - 25 mai 2010 - Palatul Parlamentului, Sala Avram Iancu Inovatie, Competitivitate, Succes Platforme Tehnologice

More information

O capotă care poate fi deschisă larg face ca lucrările de mentenanță să fie mai ușoare.

O capotă care poate fi deschisă larg face ca lucrările de mentenanță să fie mai ușoare. Special edition Ediție specială No. 48/2016 Nr. 48/2016 64th YEAR al 64-lea AN SOLID ALL-ROUNDER WITH ENORMOUS POWER ÎNCĂRCĂTOR PANORAMIC SOLIDĂ CU PUTERE ENORMĂ 5680 T in practical test 5680 T la testul

More information

DECLARAȚIA DE PERFORMANȚĂ

DECLARAȚIA DE PERFORMANȚĂ RO DECLARAȚIA DE PERFORMANȚĂ conform Anexei III la Regulamentul (UE) nr. 305/2011 (Regulamentul privind produsele pentru construcții) Bandă antifoc Hilti CFS-W Nr. Hilti CFS 0843-CPD-0103 1. Cod unic de

More information

O ALTERNATIVĂ MODERNĂ DE ÎNVĂŢARE

O ALTERNATIVĂ MODERNĂ DE ÎNVĂŢARE WebQuest O ALTERNATIVĂ MODERNĂ DE ÎNVĂŢARE Cuvinte cheie Internet WebQuest constructivism suport educational elemente motivationale activitati de grup investigatii individuale Introducere Impactul tehnologiilor

More information