GHID DE UTILIZARE A PLATFORMEI DE E-LEARNING pentru studenți și cadre didactice

Size: px
Start display at page:

Download "GHID DE UTILIZARE A PLATFORMEI DE E-LEARNING pentru studenți și cadre didactice"

Transcription

1 UNIVERSITATEA VALAHIA DIN TÂRGOVIŞTE DEPARTAMENTUL DE ÎNVĂŢĂMÂNT LA DISTANŢĂ ŞI FORMARE CONTINUĂ Str. Locotenent Stancu Ion, nr. 35, Corp H, sala H107; Telefon: / GHID DE UTILIZARE A PLATFORMEI DE E-LEARNING pentru studenți și cadre didactice I. Descrierea serviciilor oferite studenţilor în cadrului platformei de învăţământ electronic. Am apreciat că este bine ca si cadrele didactice sa cunoască modul cum stundetul poate folosi platforma pentru a putea răspunde fiecare dintre noi întrebărilor puse de stundetii nostrii relativ la acest aspect si pentru a le da îndrumările corecte şi corespunzătoare, fără a mai pierde timpul asteptând ca ei să fie instruiti de altcineva. 1. Fiecare student se loghează cu user-ul si parola dată de la Departament. Pentru aceasta este nevoie ca fiecare student să aibă o adresă de mail (nu contează că este pe yahoo, hotmail, gmail, etc.), deoarece după ce accesează platforma aceasta îi trimite un mesaj de răspuns pe adresa sa de mail. 2. După ce s-a logat studentul are posibilitatea ca intrând pe specializarea sa (Management, Finante, Contabilitate, Marketing, Drept, Administratie publică, Ingineria mediului, Geografie, etc.) să dea click pe Drept/AN I/Sem. I unde vede cursurile postate pe platformă pentru specializarea lui şi anul/semestrul în care este înmatriculat. - dă click pe fiecare curs pentru a adera la el. Altfel nu poate vizualiza nici cursul si nici temele de casă.

2 3. După ce fiecare student a aderat la cursurile sale, pe contul său îi apar cursurile si filele de calendar (în nuantă roz) cu activitătile stabilite de profesor pentru fiecare curs. - dă click pe o materie. - la aceea materie vede cursurile postate, temele de casă propuse de noi, evenimentele următoare (dreapta sus, la upcoming events). - poate descărca cursul dând click pe el. - pentru temele de casă dă click pe temă. - după ce face aceasta, în noua pagină îi apare enuntul problemei, data si ora când a fost lansată tema/problema si termenul până la care trebuie să răspundă (depăsirea termenului implică imposibilitatea de a mai răspunde temei/problemei adică studentul respectiv nu va mai putea intra pe platformă la tema respectivă şi implicit nu va mai putea posta răspunsul său). - răspunsul la tema/problema profesorului se va pune într/un fisier word care, apoi, se va încărca pe platformă dând click pe butonul de încarcă fisier (fisierul cu răspunsul îl face pe calculatorul său si apoi îl pune pe platformă). - după ce profesorul corectează răspunsul studentul dă click pe temă si vede acolo nota/calificativul si comentariile noastre. Notă. Prezentarea generală a platformei, respectiv prezentul material, este disponibil tuturor vizitatorilor pe site-ul

3 II. Descrierea modului de folosire al platformei pentru cadrele didactice. A. Pentru postarea pe platformă a unui curs. 1. Primul pas, este evident, crearea unui cont, folosind un user (ce am convenit că va fi numele şi prenumele dvs. scris cu litere mici cele deja create nu le vom mai schimba) şi o parolă, la liberă alegere. Pentru crearea contului este nevoie în prealabil de existenţa unei adrese de mail proprii. Crearea contului se face fie accesând site-ul D.I.D.F.C. la adresa unde pe prima pagină de HOME, vă apare un link pentru platforma electronică, fie accesând direct platforma electronică la adresa de site 2. După deschiderea contului, vom observa că în drepul numelui nostru şi pe contul nostru ne apar postate denumirea cursurilor pe care le ţinem în acest moment, conform ştatului de funcţiuni de la I.D. - dăm clik pe un curs anume - pe noua pagină, ce ne apare, dăm clik pe activeză editarea (stânga mai sus). - pe noua pagină, clik add resourse, ne apar mai multe opţini şi alegem link to a file... - pe noua pagină, ne apare un câmp cu nume, unde completăm denumirea cursului, conform planului de învăţământ (de exemplu, Informatică juridică, Economie politică, Drept civil, etc... vă rugăm folosiţi acest model, şi nu altul pentru a crea o unitate estetică a platformei). - tot pe aceeaşi pagină, ne mai apare un câmp mai mare, denumit rezumat, unde vom adăuga obiectivele cursului, în câteva rânduri. Vă rugăm folosiţi pentru aceasta caracterele de Times New Roman, 2(10), cu litere mari doar la începutul cuvântului şi fără spaţii între rânduri. - pe aceeaşi pagină, pentru încărcarea cursului, dăm clik pe choose or upload a file. - apoi clik pe încarcă un fişier browse (ne apare o fereastră care ne va duce la locul de unde vom lua cursul pentru a-l posta pe platformă, care poate fi, un stick, un cd, o dischetă sau un folder din calculator unde avem salvat acel curs). Încărcăm cursul.

4 respective. - dăm save and return to course, fără a mai completa alte câmpuri ale paginii Prin aceşti paşi, ne-am asigurat punerea pe platformă a cursului nostru. Vă recomandăm ca postarea cursului pe platformă să îl faceţi în format pdf, pentru a evita furtul intelectual al acestuia. Dl Cristi Stancu de la D.I.D.F.C., vă poate ajuta în acest sens.

5 B. Completarea pe platformă a calendarului disciplinei. - după ce ne-am deschis contul nostru persoanl creat pe platformă, dăm clik pe un anumit curs pentru a stabili pentru acesta calendarul întâlnirilor tutoriale cu studenţii. - în noua pagină ce ne apare astfel, în dreapta mai sus, ne apare upcoming events şi sub acest titlu, go to calendar. - dăm clik pe go to calendar. - dăm clik pe new event. - dăm clik pe course event. - pe noua pagină ce ne apare aşa, vom avea de completat următoarele elemente: - în câmpul cu nume scriem denumirea întâlnirii pe care vrem să o avem cu studenţii (curs, practică, rezolvarea unor teme de casă, etc). - în câmpul descriere, ce este mai mare, realizăm descrierea activităţii ce urmează să o avem cu studenţii (scriem, de exemplu, tema cursului). - la câmpul de dată, oră, completăm data şi ora exactă a întâlnirii pe care o fixăm cu studenţii. - mai completăm un câmp, dacă e cazul, până când este valabilă întâlnirea sau tema de casă până când trebuie realizată; - completăm câmpul cu durata întâlnirii, exprimată în minute. De exmplu, pentru un curs de 2 ore, durata întâlnirii este de 100 minute ( ). - la câmpul repeats îl activăm doar dacă dorim să repetăm acelaşi curs sau temă de casă la un anumit interval de timp. Dacă nu dorim acest lucru, atunci nu activăm acest câmp, iar pentru o nouă întâlnire reluăm procesul, descris anterior. - la final, dăm clik pe salvează schimbările, şi ne reîntoarcem pe pagina iniţială a cursului. - după completarea integrală a celor arătate mai-sus, ne va apare un calendar în dreapta,unde sunt bifate cu roz datele stabilite de noi pentru întâlniri. Doar aşezând cursorul, fără a da click, pe data respectivă vedem ce am stabilit pentru aceea dată.

6 C. Postarea unei teme de casă. - pornim, din nou de la, editarea activă. - de data aceasta, vom alege câmpul add an activity. - dăm clik pe teme de casă, apoi clik pe încarcă un singur fişier pe server. - pe noua pagină ce ne apare, scriem la câmpul de nume numele temei propuse de noi pentru rezolvare studenţilor. - la câmpul descriere vom scrie enunţul problemei/temei de casă. - mai jos, pe aceeaşi pagină, stabilim termenul în care studentul poate să răspundă temei. Vom găsi pe platformă trei câmpuri denumite Available from (valabil începând cu data... data va fi cea din ziua în care noi postăm tema/problema) si Data predării temei ce va fi data aleasă de noi, până când studentii vor putea rezolva tema si ne-o vor putea trimite. Ultimul câmp pe care îl putem găsi pe platformă este denumit Disable si îl vom activa doar dacă dorim să nu existe un termen limită, un fel de temă permanentă de lucru. - în finalul acelesi pagini vom da save and return to course, pentru a salva ceea ce am scris pe platformă.

7 După ce am urmat acesti pasi, în mod automat pe platformă, pe prima pagină îmi apare tema pusă. Pe această primă pagină la upcoming events (dreapta sus) îmi vor apărarea ce teme sau cursuri urmează să fac într-o viitoare perioadă. După ce am postat tema sau problema este de asteptat ca măcar o parte dintre studentii nostrii să o analizeze si să o rezolve. După ce o vor rezolva au posibilitatea, de asemenea, să o posteze pe platformă. Aspectul îl vom prezenta la final. Însă, ceea ce ne interesează pe noi ca profesori este să analizăm răspunsul stundetilor si în functie de acesta să le dăm o notă sau un calificativ. Iată cum vom face şi acest demers folosin tot platforma electronică: D. Postarea calificativului/notei si a comentariilor noastre după corectarea temei. - dăm click pe tema de corectat. - vizualizăm continutul temei propuse si termenul de predare. - în dreapta sus, pe noua pagină ce ne apare, vizualizăm numărul de studenti care au răspuns la tema noastră. - dăm click pe vezi temele de casă trimise de n - unde n este numărul de studenti care au trimis tema. - pe noua pagină vedem: - numele studentului care ne-a răspuns. - răspunsul său pus într-un fisier.

8 - data si ora la care ne-a răspuns. - se citeste răspunsul studentului - intrăm în status pentru a-i da nota/calificativul si pentru a-i preciza comentariile noastre relativ la modul cum a realizat tema si eventual de ce i-am dat aceea notă sau calificativ. - după ce am citit răspunsul studentului, avem pe noua pagină în dreapta sus nota (x/100), unde x [0,100]. - dăm click pe nota aleasă de noi. Vom observa că notele sunt de la 0 la 100 si nu de la 0 la 10, dându-ne astfel posibilitatea de a individualiza mai bine, prin comparatie, o notă fată de alta. - în spatiul mai mare care ne apare sub notă, vom putea scrie comentariile noastre relativ la modul de rezolvare al temei. Eventual, unele îndrumări si justificarea notei/calificativului. - la final, dăm salvează schimbările. - pe pagina următoare apare la studentul examinat nota/calificativul, data si ora când am pus nota/calificativul, precum si comentariile noastre. - facem acelasi lucru pentru fiecare temă în parte, pentru fiecare student care ne-a răspuns.

9 E. Verificarea de către cadrul didactic a componenţei grupei de studenţi care au aderat ca cursul respectiv. - intrăm în zona cursului predat de către cadrul didactic. - vizualizăm continutul paginii respective. - dăm click pe link-ul Participanti în stânga sus, vizualizând numărul de studenti care au aderat la cursul respectiv.

10 F. Verificarea de către cadrul didactic a rapoartelor statistice pentru a vedea cum a evoluat participarea în cadrul platformei atât a sa personală, cât şi a studenţilor care au aderat la curs. - intrăm în zona cursului predat de către cadrul didactic. - vizualizăm continutul paginii respective. - dăm click pe link-ul Reports în stânga la mijloc, vizualizând posibilităţile de rapoarte pe care le are la îndemână cadrul didactic. - se selectează Statistics pentru a vedea şi grafic situaţia activităţilor din cadrul platformei, pe cursul respectivului cadru didactic. - prin apăsarea butonului View se observă graficul activităţilor.

11 Întocmit: Conf. univ. dr. Lavinia Vlădilă și ing. Cristian Stancu Director DIDFC, Conf. univ. dr. Gica Pehoiu

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un router ZTE H218N sau H298N

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un router ZTE H218N sau H298N Pentru a putea vizualiza imaginile unei camere web IP conectată într-un router ZTE H218N sau H298N, este necesară activarea serviciului Dinamic DNS oferit de RCS&RDS, precum și efectuarea unor setări pe

More information

Titlul lucrării propuse pentru participarea la concursul pe tema securității informatice

Titlul lucrării propuse pentru participarea la concursul pe tema securității informatice Titlul lucrării propuse pentru participarea la concursul pe tema securității informatice "Îmbunătăţirea proceselor şi activităţilor educaţionale în cadrul programelor de licenţă şi masterat în domeniul

More information

Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows

Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP 4.5.4 şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows Data: 28.11.14 Versiune: V1.1 Nume fişiser: Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP 4-5-4

More information

La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - <numarul dvs de carnet> (ex: "9",

La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - <numarul dvs de carnet> (ex: 9, La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - (ex: "9", "125", 1573" - se va scrie fara ghilimele) Parola: -

More information

Metrici LPR interfatare cu Barix Barionet 50 -

Metrici LPR interfatare cu Barix Barionet 50 - Metrici LPR interfatare cu Barix Barionet 50 - Barionet 50 este un lan controller produs de Barix, care poate fi folosit in combinatie cu Metrici LPR, pentru a deschide bariera atunci cand un numar de

More information

MS POWER POINT. s.l.dr.ing.ciprian-bogdan Chirila

MS POWER POINT. s.l.dr.ing.ciprian-bogdan Chirila MS POWER POINT s.l.dr.ing.ciprian-bogdan Chirila chirila@cs.upt.ro http://www.cs.upt.ro/~chirila Pornire PowerPoint Pentru accesarea programului PowerPoint se parcurg următorii paşi: Clic pe butonul de

More information

Nume şi Apelativ prenume Adresa Număr telefon Tip cont Dobânda Monetar iniţial final

Nume şi Apelativ prenume Adresa Număr telefon  Tip cont Dobânda Monetar iniţial final Enunt si descriere aplicatie. Se presupune ca o organizatie (firma, banca, etc.) trebuie sa trimita scrisori prin posta unui numar (n=500, 900,...) foarte mare de clienti pe care sa -i informeze cu diverse

More information

Semnale şi sisteme. Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii Departamentul de Comunicaţii (TC)

Semnale şi sisteme. Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii Departamentul de Comunicaţii (TC) Semnale şi sisteme Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii Departamentul de Comunicaţii (TC) http://shannon.etc.upt.ro/teaching/ssist/ 1 OBIECTIVELE CURSULUI Disciplina îşi propune să familiarizeze

More information

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un echipament HG8121H cu funcție activă de router

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un echipament HG8121H cu funcție activă de router Pentru a putea vizualiza imaginile unei camere web IP conectată într-un echipament Huawei HG8121H, este necesară activarea serviciului Dinamic DNS oferit de RCS&RDS, precum și efectuarea unor setări pe

More information

Olimpiad«Estonia, 2003

Olimpiad«Estonia, 2003 Problema s«pt«m nii 128 a) Dintr-o tabl«p«trat«(2n + 1) (2n + 1) se ndep«rteaz«p«tr«telul din centru. Pentru ce valori ale lui n se poate pava suprafata r«mas«cu dale L precum cele din figura de mai jos?

More information

Textul si imaginile din acest document sunt licentiate. Codul sursa din acest document este licentiat. Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND

Textul si imaginile din acest document sunt licentiate. Codul sursa din acest document este licentiat. Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND Textul si imaginile din acest document sunt licentiate Attribution-NonCommercial-NoDerivs CC BY-NC-ND Codul sursa din acest document este licentiat Public-Domain Esti liber sa distribui acest document

More information

Versionare - GIT ALIN ZAMFIROIU

Versionare - GIT ALIN ZAMFIROIU Versionare - GIT ALIN ZAMFIROIU Controlul versiunilor - necesitate Caracterul colaborativ al proiectelor; Backup pentru codul scris Istoricul modificarilor Terminologie și concepte VCS Version Control

More information

Procesarea Imaginilor

Procesarea Imaginilor Procesarea Imaginilor Curs 11 Extragerea informańiei 3D prin stereoviziune Principiile Stereoviziunii Pentru observarea lumii reale avem nevoie de informańie 3D Într-o imagine avem doar două dimensiuni

More information

Mecanismul de decontare a cererilor de plata

Mecanismul de decontare a cererilor de plata Mecanismul de decontare a cererilor de plata Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) Ministerul Fondurilor Europene - Iunie - iulie

More information

Reflexia şi refracţia luminii. Aplicaţii. Valerica Baban

Reflexia şi refracţia luminii. Aplicaţii. Valerica Baban Reflexia şi refracţia luminii. Aplicaţii. Sumar 1. Indicele de refracţie al unui mediu 2. Reflexia şi refracţia luminii. Legi. 3. Reflexia totală 4. Oglinda plană 5. Reflexia şi refracţia luminii în natură

More information

X-Fit S Manual de utilizare

X-Fit S Manual de utilizare X-Fit S Manual de utilizare Compatibilitate Acest produs este compatibil doar cu dispozitivele ce au următoarele specificații: ios: Versiune 7.0 sau mai nouă, Bluetooth 4.0 Android: Versiune 4.3 sau mai

More information

DE CE SĂ DEPOZITAŢI LA NOI?

DE CE SĂ DEPOZITAŢI LA NOI? DEPOZITARE FRIGORIFICĂ OFERIM SOLUŢII optime şi diversificate în domeniul SERVICIILOR DE DEPOZITARE FRIGORIFICĂ, ÎNCHIRIERE DE DEPOZIT FRIGORIFIC CONGELARE, REFRIGERARE ŞI ÎNCHIRIERE DE SPAŢII FRIGORIFICE,

More information

Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir. Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir.zip

Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir. Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir.zip Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir.zip 26/07/2015 Download mods euro truck simulator 2 harta Harta Romaniei pentru Euro Truck Simulator

More information

Itemi Sisteme de Operare

Itemi Sisteme de Operare Itemi Sisteme de Operare 1. Pentru a muta un dosar (folder) de pe partiţia C: pe partiţia D: folosim: a. New Folder b. Ctrl + C din bara de instrumente şi Copy; c. Ctrl + X şi Ctrl + V; d. Edit Paste;

More information

Ghid pentru configurarea şi utilizarea aplicaţiei clicksign Demo

Ghid pentru configurarea şi utilizarea aplicaţiei clicksign Demo Ghid pentru configurarea şi utilizarea aplicaţiei clicksign Demo 2.6.9.223 Cuprins 1 Cadru general...2 2 Obţinerea unui certificat digital...3 3 Configurarea aplicaţiei clicksign...5 4 Utilizarea aplicaţiei

More information

CAIETUL DE SARCINI Organizare evenimente. VS/2014/0442 Euro network supporting innovation for green jobs GREENET

CAIETUL DE SARCINI Organizare evenimente. VS/2014/0442 Euro network supporting innovation for green jobs GREENET CAIETUL DE SARCINI Organizare evenimente VS/2014/0442 Euro network supporting innovation for green jobs GREENET Str. Dem. I. Dobrescu, nr. 2-4, Sector 1, CAIET DE SARCINI Obiectul licitaţiei: Kick off,

More information

Update firmware aparat foto

Update firmware aparat foto Update firmware aparat foto Mulţumim că aţi ales un produs Nikon. Acest ghid descrie cum să efectuaţi acest update de firmware. Dacă nu aveţi încredere că puteţi realiza acest update cu succes, acesta

More information

Documentaţie Tehnică

Documentaţie Tehnică Documentaţie Tehnică Verificare TVA API Ultima actualizare: 27 Aprilie 2018 www.verificaretva.ro 021-310.67.91 / 92 info@verificaretva.ro Cuprins 1. Cum funcţionează?... 3 2. Fluxul de date... 3 3. Metoda

More information

ARBORI AVL. (denumiti dupa Adelson-Velskii si Landis, 1962)

ARBORI AVL. (denumiti dupa Adelson-Velskii si Landis, 1962) ARBORI AVL (denumiti dupa Adelson-Velskii si Landis, 1962) Georgy Maximovich Adelson-Velsky (Russian: Гео ргий Макси мович Адельсо н- Ве льский; name is sometimes transliterated as Georgii Adelson-Velskii)

More information

Modalitǎţi de clasificare a datelor cantitative

Modalitǎţi de clasificare a datelor cantitative Modalitǎţi de clasificare a datelor cantitative Modul de stabilire a claselor determinarea pragurilor minime şi maxime ale fiecǎrei clase - determinǎ modul în care sunt atribuite valorile fiecǎrei clase

More information

REVISTA NAŢIONALĂ DE INFORMATICĂ APLICATĂ INFO-PRACTIC

REVISTA NAŢIONALĂ DE INFORMATICĂ APLICATĂ INFO-PRACTIC REVISTA NAŢIONALĂ DE INFORMATICĂ APLICATĂ INFO-PRACTIC Anul II Nr. 7 aprilie 2013 ISSN 2285 6560 Referent ştiinţific Lector univ. dr. Claudiu Ionuţ Popîrlan Facultatea de Ştiinţe Exacte Universitatea din

More information

Printesa fluture. Мобильный портал WAP версия: wap.altmaster.ru

Printesa fluture. Мобильный портал WAP версия: wap.altmaster.ru Мобильный портал WAP версия: wap.altmaster.ru Printesa fluture Love, romance and to repent of love. in romana comy90. Formular de noastre aici! Reduceri de pret la stickere pana la 70%. Stickerul Decorativ,

More information

D în această ordine a.î. AB 4 cm, AC 10 cm, BD 15cm

D în această ordine a.î. AB 4 cm, AC 10 cm, BD 15cm Preparatory Problems 1Se dau punctele coliniare A, B, C, D în această ordine aî AB 4 cm, AC cm, BD 15cm a) calculați lungimile segmentelor BC, CD, AD b) determinați distanța dintre mijloacele segmentelor

More information

Aspecte controversate în Procedura Insolvenţei şi posibile soluţii

Aspecte controversate în Procedura Insolvenţei şi posibile soluţii www.pwc.com/ro Aspecte controversate în Procedura Insolvenţei şi posibile soluţii 1 Perioada de observaţie - Vânzarea de stocuri aduse în garanţie, în cursul normal al activității - Tratamentul leasingului

More information

Subiecte Clasa a VI-a

Subiecte Clasa a VI-a (40 de intrebari) Puteti folosi spatiile goale ca ciorna. Nu este de ajuns sa alegeti raspunsul corect pe brosura de subiecte, ele trebuie completate pe foaia de raspuns in dreptul numarului intrebarii

More information

Ce pot face pe hi5? Organizare si facilitati. Pagina de Home

Ce pot face pe hi5? Organizare si facilitati. Pagina de Home Ce este Hi5!? hi5 este un website social care, în decursul anului 2007, a fost unul din cele 25 cele mai vizitate site-uri de pe Internet. Compania a fost fondată în 2003 iar pana in anul 2007 a ajuns

More information

Nu găseşti pe nimeni care să te ajute să transporţi comenzile voluminoase?

Nu găseşti pe nimeni care să te ajute să transporţi comenzile voluminoase? Agenda ta de lucru este încărcată şi eşti nevoit\ă să îţi consumi timpul şi nervii prin staţii de autobuz, pe arşiţă sau pe frig, ca să poţi ajunge la timp să îţi ridici comanda? Nu găseşti pe nimeni care

More information

Ghid de utilizare a platformei elearning din cadrul portalului

Ghid de utilizare a platformei elearning din cadrul portalului UNIUNEA EUROPEANĂ GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE AMPOSDRU Fondul Social European POSDRU 2007-2013 Instrumente Structurale 2007-2013 OIPOSDRU MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII,

More information

SISTEM ONLINE DE ÎNVĂŢĂMÂNT

SISTEM ONLINE DE ÎNVĂŢĂMÂNT SISTEM ONLINE DE ÎNVĂŢĂMÂNT Crăciunică Florin* Cristina Fierbinteanu** Rezumat Lucrarea prezintă principalele avantaje ale folosirii unui sistem online de învăţământ, implementarea acestui sistem cu ajutorul

More information

Managementul referinţelor cu

Managementul referinţelor cu TUTORIALE DE CULTURA INFORMAŢIEI Citarea surselor de informare cu instrumente software Managementul referinţelor cu Bibliotecar Lenuţa Ursachi PE SCURT Este gratuit Poţi adăuga fişiere PDF Poţi organiza,

More information

Platforma Blackboard

Platforma Blackboard Platforma Blackboard Cuprins Introducere... 2 Accesul la curs... 5 Elemente de bază ale interfeţei BlackBoard... 8 Organizarea materialelor de curs... 10 Principalele componente ale unui curs... 10 Elemente

More information

ISBN-13:

ISBN-13: Regresii liniare 2.Liniarizarea expresiilor neliniare (Steven C. Chapra, Applied Numerical Methods with MATLAB for Engineers and Scientists, 3rd ed, ISBN-13:978-0-07-340110-2 ) Există cazuri în care aproximarea

More information

Mai bine. Pentru c putem.

Mai bine. Pentru c putem. 1 CUPRINS: 1. SUMAR APLICAŢIE...... 3 1.1 Introducere... 3 1.2 Tipul de aplicaţie... 3 2. SPECIFICAŢII FUNCŢIONALE... 3 3. INSTALARE... 3 3.1 Introducere... 3 3.2 Ce trebuie să verificaţi înainte de a

More information

The First TST for the JBMO Satu Mare, April 6, 2018

The First TST for the JBMO Satu Mare, April 6, 2018 The First TST for the JBMO Satu Mare, April 6, 08 Problem. Prove that the equation x +y +z = x+y +z + has no rational solutions. Solution. The equation can be written equivalently (x ) + (y ) + (z ) =

More information

Semnare digitală configurări și proceduri de lucru Manual de utilizare

Semnare digitală configurări și proceduri de lucru Manual de utilizare Semnare digitală configurări și proceduri de lucru Manual de utilizare Servicii informatice privind activităţi ale comunităţii portuare Acest document şi informaţiile conţinute în el sunt în proprietatea

More information

Grafuri bipartite. Lecție de probă, informatică clasa a XI-a. Mihai Bărbulescu Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB

Grafuri bipartite. Lecție de probă, informatică clasa a XI-a. Mihai Bărbulescu Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB Grafuri bipartite Lecție de probă, informatică clasa a XI-a Mihai Bărbulescu b12mihai@gmail.com Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București 27 februarie

More information

Competenţele specifice dobândite prin parcurgerea acestui modul: Cuprinsul modulului

Competenţele specifice dobândite prin parcurgerea acestui modul: Cuprinsul modulului POSDRU Modulul 4: Software educaţional şi elemente de e-learning Competenţele specifice dobândite prin parcurgerea acestui modul: 1. Abilitatea de a instala aplicația Moodle 2. Capacitatea de a personaliza

More information

FACULTATEA DE INGINERIA PETROLULUI SI GAZELOR

FACULTATEA DE INGINERIA PETROLULUI SI GAZELOR RAPORT PRIVIND EVALUAREA CADRELOR DIDACTICE DE CĂTRE STUDENȚI AFERENT ACTIVITĂȚII DIN ANUL UNIVERSITAR 2016-2017 LA FACULTATEA DE INGINERIA PETROLULUI ŞI GAZELOR Date minimale 1. Prezentul raport a fost

More information

GHID DE TERMENI MEDIA

GHID DE TERMENI MEDIA GHID DE TERMENI MEDIA Definitii si explicatii 1. Target Group si Universe Target Group - grupul demografic care a fost identificat ca fiind grupul cheie de consumatori ai unui brand. Toate activitatile

More information

Auditul financiar la IMM-uri: de la limitare la oportunitate

Auditul financiar la IMM-uri: de la limitare la oportunitate Auditul financiar la IMM-uri: de la limitare la oportunitate 3 noiembrie 2017 Clemente Kiss KPMG in Romania Agenda Ce este un audit la un IMM? Comparatie: audit/revizuire/compilare Diferente: audit/revizuire/compilare

More information

OSTAFI, FLORIN ; BRĂESCU, FLORIN-CĂTĂLIN ; VARVARA, GABRIELA

OSTAFI, FLORIN ; BRĂESCU, FLORIN-CĂTĂLIN ; VARVARA, GABRIELA Florin-Cătălin BRĂESCU Florin OSTAFI Gabriela VARVARA EDITURA 2013 CONSPRESS Copyright 2013, Editura Conspress şi autorii EDITURA CONSPRESS este recunoscută de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice

More information

Structura și Organizarea Calculatoarelor. Titular: BĂRBULESCU Lucian-Florentin

Structura și Organizarea Calculatoarelor. Titular: BĂRBULESCU Lucian-Florentin Structura și Organizarea Calculatoarelor Titular: BĂRBULESCU Lucian-Florentin Chapter 3 ADUNAREA ȘI SCĂDEREA NUMERELOR BINARE CU SEMN CONȚINUT Adunarea FXP în cod direct Sumator FXP în cod direct Scăderea

More information

INSTRUMENTE DE MARKETING ÎN PRACTICĂ:

INSTRUMENTE DE MARKETING ÎN PRACTICĂ: INSTRUMENTE DE MARKETING ÎN PRACTICĂ: Marketing prin Google CUM VĂ AJUTĂ ACEST CURS? Este un curs util tuturor celor implicați în coordonarea sau dezvoltarea de campanii de marketingși comunicare online.

More information

PACHETE DE PROMOVARE

PACHETE DE PROMOVARE PACHETE DE PROMOVARE Școala de Vară Neurodiab are drept scop creșterea informării despre neuropatie diabetică și picior diabetic în rândul tinerilor medici care sunt direct implicați în îngrijirea și tratamentul

More information

Instrucțiuni pentru reînnoirea online a certificatului digital calificat DigiSign versiunea 3.0

Instrucțiuni pentru reînnoirea online a certificatului digital calificat DigiSign versiunea 3.0 Instrucțiuni pentru reînnoirea online a certificatului digital calificat DigiSign versiunea 3.0 I. Cerințe obligatorii pentru procesul de reînnoire online 1. Sistem de operare compatibil: Windows XP(SP3)/Vista/7,8,8.1

More information

earning every day-ahead your trust stepping forward to the future opcom operatorul pie?ei de energie electricã și de gaze naturale din România Opcom

earning every day-ahead your trust stepping forward to the future opcom operatorul pie?ei de energie electricã și de gaze naturale din România Opcom earning every day-ahead your trust stepping forward to the future opcom operatorul pie?ei de energie electricã și de gaze naturale din România Opcom RAPORT DE PIA?Ã LUNAR MARTIE 218 Piaţa pentru Ziua Următoare

More information

CHAMPIONS LEAGUE 2017 SPONSOR:

CHAMPIONS LEAGUE 2017 SPONSOR: NOUA STRUCTURĂ a Ch League Pe viitor numai fosta divizie A va purta numele Champions League. Fosta divizie B va purta numele Challenger League iar fosta divizie C se va numi Promotional League. CHAMPIONS

More information

GHIDUL UTILIZATORILOR PLATFORMEI OERS

GHIDUL UTILIZATORILOR PLATFORMEI OERS Resursa 14 GHIDUL UTILIZATORILOR PLATFORMEI OERS sem@schools.eu Produsul Intelectual nr.1 Site-ul proiectului: www.sematschools.eu Email: info@sematschools.eu Ghidul utilizatorilor platformei OERs - Pag.02

More information

PROCEDURA PRIVIND DECONTURILE. 2. Domeniu de aplicare Procedura se aplică în cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca

PROCEDURA PRIVIND DECONTURILE. 2. Domeniu de aplicare Procedura se aplică în cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca PROCEDURA PRIVIND DECONTURILE 1. Scpul: Descrie structura si mdul de elabrare si prezentare a prcedurii privind dcumentele care trebuie intcmite si cursul acestra, atunci cind persana efectueaza un decnt.

More information

Figura x.1 Ecranul de pornire al mediului de dezvoltare

Figura x.1 Ecranul de pornire al mediului de dezvoltare x. Mediul de dezvoltare MICROSOFT VISUAL C++ În cadrul acestui capitol vom prezenta Microsoft Visual C++, din cadrul suitei Microsoft Visual Studio 2012, care este un mediu de programare care suportă dezvoltarea

More information

INFORMAȚII DESPRE PRODUS. FLEXIMARK Stainless steel FCC. Informații Included in FLEXIMARK sample bag (article no. M )

INFORMAȚII DESPRE PRODUS. FLEXIMARK Stainless steel FCC. Informații Included in FLEXIMARK sample bag (article no. M ) FLEXIMARK FCC din oțel inoxidabil este un sistem de marcare personalizată în relief pentru cabluri și componente, pentru medii dure, fiind rezistent la acizi și la coroziune. Informații Included in FLEXIMARK

More information

1. Ce este Mobility Tool+ şi la ce foloseşte?

1. Ce este Mobility Tool+ şi la ce foloseşte? Cuprins 1. Ce este Mobility Tool+ şi la ce foloseşte?... 3 2. Cum poate fi accesat MT+?... 3 3. Ce informaţii se găsesc în pagina principală?... 4 4. Secţiunea Details... 5 5. Secţiunea Organisations...

More information

A NOVEL ACTIVE INDUCTOR WITH VOLTAGE CONTROLLED QUALITY FACTOR AND SELF-RESONANT FREQUENCY

A NOVEL ACTIVE INDUCTOR WITH VOLTAGE CONTROLLED QUALITY FACTOR AND SELF-RESONANT FREQUENCY BULETINUL INSTITUTULUI POLITEHNIC DIN IAŞI Publicat de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi Tomul LX (LXIV), Fasc. 4, 2014 Secţia ELECTROTEHNICĂ. ENERGETICĂ. ELECTRONICĂ A NOVEL ACTIVE INDUCTOR

More information

Arbori. Figura 1. struct ANOD { int val; ANOD* st; ANOD* dr; }; #include <stdio.h> #include <conio.h> struct ANOD { int val; ANOD* st; ANOD* dr; }

Arbori. Figura 1. struct ANOD { int val; ANOD* st; ANOD* dr; }; #include <stdio.h> #include <conio.h> struct ANOD { int val; ANOD* st; ANOD* dr; } Arbori Arborii, ca şi listele, sunt structuri dinamice. Elementele structurale ale unui arbore sunt noduri şi arce orientate care unesc nodurile. Deci, în fond, un arbore este un graf orientat degenerat.

More information

Propuneri pentru teme de licență

Propuneri pentru teme de licență Propuneri pentru teme de licență Departament Automatizări Eaton România Instalație de pompare cu rotire în funcție de timpul de funcționare Tablou electric cu 1 pompă pilot + 3 pompe mari, cu rotirea lor

More information

INTEROGĂRI ÎN SQL SERVER

INTEROGĂRI ÎN SQL SERVER INTEROGĂRI ÎN SQL SERVER Principala operaţie efectuată într-o bază de date este operaţia de extragere a datelor, care se realizează cu ajutorul unei clauze SELECT. SELECT Clauza SELECT are o sintaxă foarte

More information

Preţul mediu de închidere a pieţei [RON/MWh] Cota pieţei [%]

Preţul mediu de închidere a pieţei [RON/MWh] Cota pieţei [%] Piaţa pentru Ziua Următoare - mai 217 Participanţi înregistraţi la PZU: 356 Număr de participanţi activi [participanţi/lună]: 264 Număr mediu de participanţi activi [participanţi/zi]: 247 Preţ mediu [lei/mwh]:

More information

Candlesticks. 14 Martie Lector : Alexandru Preda, CFTe

Candlesticks. 14 Martie Lector : Alexandru Preda, CFTe Candlesticks 14 Martie 2013 Lector : Alexandru Preda, CFTe Istorie Munehisa Homma - (1724-1803) Ojima Rice Market in Osaka 1710 devine si piata futures Parintele candlesticks Samurai In 1755 a scris The

More information

Proceduri stocate. Crearea procedurilor stocate. Varianta 1 În Management Studio se dă clic pe New Query ca în imaginea de mai jos: Fig.

Proceduri stocate. Crearea procedurilor stocate. Varianta 1 În Management Studio se dă clic pe New Query ca în imaginea de mai jos: Fig. Proceduri stocate Crearea procedurilor stocate. Varianta 1 În Management Studio se dă clic pe New Query ca în imaginea de mai jos: Fig. 1 Odată cu deschiderea editorului SQL, apare și bara de instrumente

More information

Manual Limba Romana Clasa 5 Editura Humanitas File Type

Manual Limba Romana Clasa 5 Editura Humanitas File Type Manual Limba Romana Clasa 5 Editura Humanitas File Type We have made it easy for you to find a PDF Ebooks without any digging. And by having access to our ebooks online or by storing it on your computer,

More information

EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a VI-a Model de test Limbă şi comunicare - Limba engleză

EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a VI-a Model de test Limbă şi comunicare - Limba engleză CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a VI-a 2014 Model de test Limbă şi comunicare - Limba engleză Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele

More information

ANTICOLLISION ALGORITHM FOR V2V AUTONOMUOS AGRICULTURAL MACHINES ALGORITM ANTICOLIZIUNE PENTRU MASINI AGRICOLE AUTONOME TIP V2V (VEHICLE-TO-VEHICLE)

ANTICOLLISION ALGORITHM FOR V2V AUTONOMUOS AGRICULTURAL MACHINES ALGORITM ANTICOLIZIUNE PENTRU MASINI AGRICOLE AUTONOME TIP V2V (VEHICLE-TO-VEHICLE) ANTICOLLISION ALGORITHM FOR VV AUTONOMUOS AGRICULTURAL MACHINES ALGORITM ANTICOLIZIUNE PENTRU MASINI AGRICOLE AUTONOME TIP VV (VEHICLE-TO-VEHICLE) 457 Florin MARIAŞIU*, T. EAC* *The Technical University

More information

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT. Anul de studiu: 2, semestrul: 1

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT. Anul de studiu: 2, semestrul: 1 Facultatea: ECONOMIE AGROALIMENTARĂ ŞI A MEDIULUI Domeniul: Economie Programul de licenţă: Economie agroalimentară şi a mediului Durata programului de licenţă: 3 ani Forma de invatamant: ZI Promotia: 2010-2013

More information

Laborator 1. Programare declarativă. Programare logică. Prolog. SWI-Prolog

Laborator 1. Programare declarativă. Programare logică. Prolog. SWI-Prolog Laborator 1 Programare declarativă O paradigmă de programare în care controlul fluxului de execuție este lăsat la latitudinea implementării limbajului, spre deosebire de programarea imperativă în care

More information

Excel Advanced. Curriculum. Școala Informală de IT. Educație Informală S.A.

Excel Advanced. Curriculum. Școala Informală de IT. Educație Informală S.A. Excel Advanced Curriculum Școala Informală de IT Tel: +4.0744.679.530 Web: www.scoalainformala.ro / www.informalschool.com E-mail: info@scoalainformala.ro Cuprins 1. Funcții Excel pentru avansați 2. Alte

More information

Creare baza de data Deschidem aplicaţia Microsoft Access. Lansarea în execuţie a programului se face urmând calea:

Creare baza de data Deschidem aplicaţia Microsoft Access. Lansarea în execuţie a programului se face urmând calea: Baze de date Pentru început este bine să înţelegem noţiunile de bază din Access: modul de organizare a unei baze de date, a noţiunilor de tabel, înregistrare, câmp, tip de dată al câmpului, proprietăţi

More information

CERERI SELECT PE MAI MULTE TABELE

CERERI SELECT PE MAI MULTE TABELE SQL - 2 CERERI SELECT PE MAI MULTE TABELE 1 STUD MATR NUME AN GRUPA DATAN LOC TUTOR PUNCTAJ CODS ---- ------- -- ------ --------- ---------- ----- ------- ---- 1456 GEORGE 4 1141A 12-MAR-82 BUCURESTI 2890

More information

În continuare vom prezenta unele dintre problemele de calcul ale numerelor Fibonacci.

În continuare vom prezenta unele dintre problemele de calcul ale numerelor Fibonacci. O condiţie necesară şi suficientă ca un număr să fie număr Fibonacci Autor: prof. Staicu Ovidiu Ninel Colegiul Economic Petre S. Aurelian Slatina, jud. Olt 1. Introducere Propuse de Leonardo Pisa în 1202,

More information

The driving force for your business.

The driving force for your business. Performanţă garantată The driving force for your business. Aveţi încredere în cea mai extinsă reţea de transport pentru livrarea mărfurilor în regim de grupaj. Din România către Spania în doar 5 zile!

More information

Adresa TA de poștă YOUR own

Adresa TA de poștă YOUR own Adresa TA de poștă electronică @profesor.rau.ro YOUR own email address @profesor.rau.ro Adresa de poștă electronica @profesor.rau.ro este creată automat pentru dumneavoastră la momentul în care este notificată

More information

Internet si comunicare pentru studiu

Internet si comunicare pentru studiu Internet si comunicare pentru studiu 1. Care este scopul unui certificate digital? A. Să verifice identitatea dumneavoastră B. Să îmbunătăţească capacitatea calculatorului dumneavoastră C. Să verifice

More information

DECLARAȚIE DE PERFORMANȚĂ Nr. 101 conform Regulamentului produselor pentru construcții UE 305/2011/UE

DECLARAȚIE DE PERFORMANȚĂ Nr. 101 conform Regulamentului produselor pentru construcții UE 305/2011/UE S.C. SWING TRADE S.R.L. Sediu social: Sovata, str. Principala, nr. 72, judetul Mures C.U.I. RO 9866443 Nr.Reg.Com.: J 26/690/1997 Capital social: 460,200 lei DECLARAȚIE DE PERFORMANȚĂ Nr. 101 conform Regulamentului

More information

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Proiect nr. 154/323 cod SMIS 4428 cofinanțat de prin Fondul European de Dezvoltare Regională Investiții pentru viitorul

More information

THE BUREAUCRACY FROM THE UNIVERSITY STRUCTURE BIROCRAŢIA DIN MEDIUL UNIVERSITAR. Laurenţiu Gabriel FRÂNCU Academia de Stiinte Economice, Bucuresti

THE BUREAUCRACY FROM THE UNIVERSITY STRUCTURE BIROCRAŢIA DIN MEDIUL UNIVERSITAR. Laurenţiu Gabriel FRÂNCU Academia de Stiinte Economice, Bucuresti BIROCRAŢIA DIN MEDIUL UNIVERSITAR Laurenţiu Gabriel FRÂNCU Academia de Stiinte Economice, Bucuresti THE BUREAUCRACY FROM THE UNIVERSITY STRUCTURE Laurenţiu Gabriel FRÂNCU Academy of Economic Studies, Bucharest

More information

MANAGEMENTUL CALITĂȚII - MC. Proiect 5 Procedura documentată pentru procesul ales

MANAGEMENTUL CALITĂȚII - MC. Proiect 5 Procedura documentată pentru procesul ales MANAGEMENTUL CALITĂȚII - MC Proiect 5 Procedura documentată pentru procesul ales CUPRINS Procedura documentată Generalități Exemple de proceduri documentate Alegerea procesului pentru realizarea procedurii

More information

Ghid. Administratori Portal <SRE> <Sistemul de Relationare Electronica> pentru. Versiunea 0.1. Întocmit de NET BRINEL S.A.

Ghid. Administratori Portal <SRE> <Sistemul de Relationare Electronica> pentru. Versiunea 0.1. Întocmit de NET BRINEL S.A. Ghid pentru Administratori Portal Versiunea 0.1 Întocmit de NET BRINEL S.A. 23.07.2010 1. CUPRINS 1. CUPRINS... 2 2. ISTORICUL REVIZUIRILOR... 6 3. ADMINISTRARE

More information

Behavioral design patterns (comportamentale) ALIN ZAMFIROIU

Behavioral design patterns (comportamentale) ALIN ZAMFIROIU Behavioral design patterns (comportamentale) ALIN ZAMFIROIU Behavioral design patterns Furnizează soluții pentru o mai bună interacțiune între obiecte și clase. Aceste design pattern-uri controlează relațiile

More information

COMUNICAȚII INFORMATIZARE

COMUNICAȚII INFORMATIZARE COMUNICAȚII INFORMATIZARE 120 Migrare servicii telefonie la Vodafone S-a asigurat suportul tehnic și s-a colaborat cu echipele Vodafone la portarea numerelor UPT și migrarea infrastructuri: 1200 linii

More information

Utilizarea noilor formulare Google 2016 în educație

Utilizarea noilor formulare Google 2016 în educație Utilizarea noilor formulare Google 2016 în educație Prof. Lukacs Tiberiu 1, Prof. Lukacs Diana Elena 2 (1) Școala Gimnazială Sfânta Varvara, Aninoasa (2) Grup Școlar Constantin Brâncuși, Petrila Abstract

More information

UTILIZAREA FOILOR DE CALCUL TABELAR - EXCEL

UTILIZAREA FOILOR DE CALCUL TABELAR - EXCEL UTILIZAREA FOILOR DE CALCUL TABELAR - EXCEL 1. Deschiderea aplicaţiei Excel - Start Programs Microsoft Excel; - Dublu clic pe pictograma de pe ecran sub care scrie Microsoft Excel; Pe ecranul monitorului

More information

MANUAL UTILIZARE PORTAL ONRC SERVICIUL RECOM ONLINE

MANUAL UTILIZARE PORTAL ONRC SERVICIUL RECOM ONLINE MANUAL UTILIZARE PORTAL ONRC SERVICIUL RECOM ONLINE Serviciul "Recom online" are doua componente: A. Componenta GRATUITA, care permite verificarea in mod gratuit a existentei legale a unei firme in registrul

More information

Analiză Web. Descoperă tot ce trebuie să știi despre vizitatorii site-ului tău Ghid practic de folosire a Google Analytics TM BOGDAN PANTOC

Analiză Web. Descoperă tot ce trebuie să știi despre vizitatorii site-ului tău Ghid practic de folosire a Google Analytics TM BOGDAN PANTOC Analiză Web Descoperă tot ce trebuie să știi despre vizitatorii site-ului tău Ghid practic de folosire a Google Analytics TM BOGDAN PANTOC Font copertă: Titillium font Copy editor: Alexandra Gavril Copyright

More information

NEC. Ghid de rezervări

NEC. Ghid de rezervări NEC Ghid de rezervări Action codes B efectuează rezervare finală (booking) B? afișează un model de rezervare (booking sample) BA disponibilitatea unei rezervări ( booking enquiry) BC disponibilitatea unei

More information

Serviciul Declaraţia Rapidă. (ghidul utilizatorului)

Serviciul Declaraţia Rapidă. (ghidul utilizatorului) Serviciul Declaraţia Rapidă (ghidul utilizatorului) Cuprins: 1. Cerinţele minime faţă de staţia de lucru, sistemul de operare şi aplicaţii pentru utilizarea serviciului Declaraţia Rapidă....3 1.1 Cerinţe

More information

Despre Accenture. Copyright 2010 Accenture All Rights Reserved. 2

Despre Accenture. Copyright 2010 Accenture All Rights Reserved. 2 Skills to Succeed Mergi la interviu! Despre Accenture Companie multinationala de consultanta in management, solutii tehnologice si servicii de externalizare a proceselor de afaceri >236,000 angajati care

More information

Timpurile Verbelor. Cuprins

Timpurile Verbelor. Cuprins Timpurile Verbelor Acest curs prezinta Timpurile Verbelor. In acest PDF poti vizualiza cuprinsul si bibliografia (daca sunt disponibile) si aproximativ doua pagini din documentul original. Arhiva completa

More information

Time Management Manual de utilizare pentruutilizatorul de tip Manager

Time Management Manual de utilizare pentruutilizatorul de tip Manager Time Management Manual de utilizare pentruutilizatorul de tip Manager Acest document si produsul software Time Management sunt proprietatea firmei NEXUS ROMSYSTEM S.R.L. Reproducerea sau distributia fara

More information

Instrumente interactive de e-learning

Instrumente interactive de e-learning Instrumente interactive de e-learning Acest proiect este sprijinit de mijloace din bugetul de stat al Republicii Slovace prin programul de asistență oficială pentru dezvoltare SlovakAid. Proiectul SAMRS/2011/04/04

More information

CULEA MIHAELA CIOBANU. Str. Spiru Haret nr. 8, , Bacãu, România

CULEA MIHAELA CIOBANU. Str. Spiru Haret nr. 8, , Bacãu, România C U R R I C U L U M V I T A E INFORMAŢII PERSONALE Numele şi prenumele Numele avut la naştere Adresa CULEA MIHAELA CIOBANU Str. Spiru Haret nr. 8, 600114, Bacãu, România Telefon +40-234/588.884 Adresa

More information

Ghid de accesare a rețelei Profesorilor Inovativi PiL Network. Configurarea profilului unei școli

Ghid de accesare a rețelei Profesorilor Inovativi PiL Network. Configurarea profilului unei școli Ghid de accesare a rețelei Profesorilor Inovativi PiL Network Configurarea profilului unei școli Introducere Bun venit la noua versiune a Partners in Learning Network: www.pil-network.com, lansată în Ianuarie

More information

2. ALOCAREA RESURSELOR UTILIZÂND SISTEMUL INFORMATIC MICRSOFT PROJECT 2003

2. ALOCAREA RESURSELOR UTILIZÂND SISTEMUL INFORMATIC MICRSOFT PROJECT 2003 2. ALOCAREA RESURSELOR UTILIZÂND SISTEMUL INFORMATIC MICRSOFT PROJECT 2003 2.1 Alocarea resurselor umane şi materiale în cadrul planificatorului creat cu Microsoft Project 2003 Oamenii şi echipamentele

More information

Dispozitive Electronice şi Electronică Analogică Suport curs 02 Metode de analiză a circuitelor electrice. Divizoare rezistive.

Dispozitive Electronice şi Electronică Analogică Suport curs 02 Metode de analiză a circuitelor electrice. Divizoare rezistive. . egimul de curent continuu de funcţionare al sistemelor electronice În acest regim de funcţionare, valorile mărimilor electrice ale sistemului electronic sunt constante în timp. Aşadar, funcţionarea sistemului

More information

Evoluția pieței de capital din România. 09 iunie 2018

Evoluția pieței de capital din România. 09 iunie 2018 Evoluția pieței de capital din România 09 iunie 2018 Realizări recente Realizări recente IPO-uri realizate în 2017 și 2018 IPO în valoare de EUR 312.2 mn IPO pe Piața Principală, derulat în perioada 24

More information

Capitolul 4 SUBCERERI. F. Radulescu. Curs: Baze de date - Limbajul SQL

Capitolul 4 SUBCERERI. F. Radulescu. Curs: Baze de date - Limbajul SQL Capitolul 4 SUBCERERI 1 STUD MATR NUME AN GRUPA DATAN LOC TUTOR PUNCTAJ CODS ---- ------- -- ------ --------- ---------- ----- ------- ---- 1456 GEORGE 4 1141A 12-MAR-82 BUCURESTI 2890 11 1325 VASILE 2

More information

Microsoft Windows 8 GHID PENTRU UZ ȘCOLAR

Microsoft Windows 8 GHID PENTRU UZ ȘCOLAR 2013 Microsoft Windows 8 GHID PENTRU UZ ȘCOLAR Cuprins Cuprins... 1 Introducere... 3 Capitolul 1 Interfața... 5 1.1. Autentificarea... 6 1.2. Ecranul Start... 9 Ordonarea plăcilor pe ecran... 10 Navigarea

More information