Upgrade Your Gameplay

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "Upgrade Your Gameplay"

Transcription

1 Upgrade Your Gameplay Cursuri Deschise Primăvara 2018 La Qualians Learning Centre str. Ermil Pangrati nr.30a București

2 Cuprins Time Manager 3 Train the Trainers 4 Communication Skills 5 Emotional Intelligence 6 Business Presentations 7 Practical Leadership 8 Project Management 9 Public Speaking. Advanced 10 Generations 11 Finance for Non-finance 12 Negociere Profitabilă 13 Vânzare Consultativă 14 Roadmap catre primul job de CEO 15 Invaţă să-ţi pui singur diagnosticul în business 17 Inovează modelul de business al afacerii tale 18 LeadArtShip 20 Scrisul e noul vorbit 21 Prosci Change Management Certification Program 23 How to Boost Profit Through Pricing Conference 25 Date si tarife 27 2.

3 Time Manager Poate una dintre cele mai mari provocari ale oamenilor azi este aceea de a-si stabili si respecta prioritatile, astfel incat sa armonizeze viata profesionala si cea personala. Pentru a va eficientiza timpul, cursul ofera sugestii de aplicatii de management bazate pe sistemul Time Manager, dezvoltat de TMI in ultimii 40 de ani, sistem care si-a dovedit eficacitatea in cazul milioanelor de utilizatori. Time Manager este un curs actual care imbina principiile si tehnicile acumulate din experienta de-a lungul anilor cu viata digitala din vremurile de astazi, astfel incat obiectivele atat in plan profesional, cat si personal sa aiba mult mai multe sanse sa se indeplineasca. Cui se adreseaza: Modulul Time Manager se adreseaza oricui isi doreste sa valorifice din plin fiecare zi, sa-si delimiteze si sa urmareasca prioritatile, sa-si organizeze mai bine viata digitala si sa obtina rezultate foarte bune atat in viata profesionala cat si in plan personal. Obiective: In urma acestei sesiuni, participantii vor obtine o imagine de ansamblu asupra vietii lor si vor invata cum sa se concentreze pe lucrurile cu adevarat importante prin: Stabilirea unor obiective realiste si provocatoare, atat la nivel profesional cat si personal; Definirea si respectarea prioritatilor; Imbunatatirea performantelor printr-o planificare mai buna a timpului; Atingerea obiectivelor investind mai putin timp si cu mai putin efort; Organizarea eficienta a documentelor fizice si digitale; Diminuarea stresului printr-un control mai bun al timpului astfel echilibrand viata profesionala cu cea personala; Prioritizarea activitatilor si responsabilitatilor noastre; Drumul cel mai scurt de la un scop bine definit la rezultat; Planificarea unei zile productive lucrul cu to do list in lumea digitala; Organizarea mediului de lucru fizic si virtual; Cum gestionam relatiile cu ceilalti - intreruperile generate de telefoane, diverse aplicatii; gestionarea sedintelor sau a sarcinilor marunte; Managementul urilor nu ele ne conduc timpul Idei pentru valorificarea deplina a timpului din afara serviciului; 3.

4 Train the Trainers Este o sesiune intensivă, gândita special pentru persoane care vizeaza o cariera in training sau traineri din companii. Cursul subliniaza diferentele dintre o prezentare si un training si ofera instrumentele sustinerii cu succes a acestuia din urma. De-a lungul sesiunii, care acorda o importanta mare autoevaluarii, fiecare participant sustine scurte prezentari sau mini-traininguri, toate inregistrate si analizate Cui se adreseaza: Acest program oferă un proces consistent de pregatire pentru actuali sau viitori traineri. Nu este necesara o pregatire anterioara specifica pentru intelegerea conceptelor predate si exemplificate. Experienta in lucrul cu oameni aduce un plus de valoare si relevanta conceptelor prezentate. Obiective: Participantii la acest curs vor sti mai bine sa sustina un training clar, convingator si memorabil, sa ofere o sesiune utila participantilor si sa le mentina atentia pe toata durata cursului, sa utilizeze eficient contactul vizual si limbajul trupului in general. De asemenea, cursantii vor afla cum se poate obtine un impact mai mare prin informatiile pe care le prezinta pe slideuri, flipchart si in manualele de curs. Tipuri de training; particularitatile trainingurilor de cunostinte, abilitati si atitudine; Abilităţi cheie de comunicare verbale şi non-verbale; Procesul de training în companie; Structurarea cursului; Reguli de aur pentru o prezentare excelentă; Tehnici de implicare a auditoriului, cu exerciţii practice; Folosirea eficace a slideurilor si flichartului; Participanţi dificili; Gestionarea intrebărilor participanţilor. Fiecare participant va sustine doua prezentari video inregistrate si analizate de grup si de traineri. 4.

5 Communication Skills Programul pleaca de la premiza că Nu există reţete de comunicare. Un bun comunicator știe să-și adapteze comportamentul in functie de particularitatile și de preferinţeleinterlocutorului. Profilul comunicational si paradigmele ne diferentiaza in mod semnificativ. De asemenea, in multe situatii de viata raspundem impulsurilor naturale de comportament si comunicare, agresive sau submisive. Cui se adreseaza: Seminarul se adreseaza oricarei persoane care doreste sa-si imbunatateasca abilitatile de a relationa cu oamenii din jur. Obiective: Programul isi propune sa ajute participantii sa identifice calea de comunicare in relatia cu alte persoane, sa isi exprime nemultumirea sau critica intr-un mod pozitiv, sa isi faca cunoscute intentiile direct si clar si sa ceara ceea ce doresc, dar fara a-i ofensa pe ceilalti. Totodata, cursantii vor intelege generic procesul comunicarii si ceea ce il poate face sa esueze, isi vor recunoaste propriul profil comunicational, tendintele catre agresivitate sau pasivitate si vor invata sa foloseasca o gama de tehnici pentru gestionarea conflictelor, evitand escaladarea acestora. Identificarea si abordarea profilurilor comunicationale; Principalele bariere de comunicare, tehnici de evitare a acestora; Body language, rol in comunicarea fata in fata; Descrierea de tipuri comportamentale: direct/indirect, agresiv, pasiv, asertiv; Asertivitatea, modalitate de comunicare in business; Tehnici ale exprimarii asertive; Feedback negativ prin asertivitate; Niveluri de ascultare in comunicarea directa; Deschiderea de canale de comunicare prin rapport. 5.

6 Emotional Intelligence Intr-o epoca in care timpul nu prea mai lasa loc construirii unor relatii personale durabile si in care suntem condusi de tot felul de emotii pe care nu prea stam sa le analizam sau controlam, calitatea vietii emotionale devine o problema pentru persoanele cu o agenda incarcata. Seminarul abordeaza importanţa cunoasterii propriei persoane si prezinta o serie de informatii si tehnici care ne folosesc pentru a face ca sentimentele si emotiile sa lucreze pentru noi si nu impotriva noastra. Cui se adreseaza: Programul se adresează persoanelor care doresc să-şi controleze eficient propriile emoţii, astfel încât să poată menţine relaţii bune cu ceilalţi. Nu este necesară o pregătire anterioară specifică pentru înţelegerea conceptelor predate şi exemplificate. Obiective: În urma participării la acest program veţi putea să vă dirijaţi energia în direcţia pe care dumneavoastră o alegeţi, veti putea fi mai puţin impulsivi. Veti inţelege ce anume vă motivează şi veţi reuşi să vă automotivaţi într-o mai mare măsură pentru a obţine rezultate mai bune. În plus, veţi şti cum să încurajaţi sau să criticaţi un coleg/prieten, astfel încât relaţia să se îmbunătăţească, precum şi să folosiţi inteligent emoţiile atât la locul de muncă, cât şi în viaţa personală, pentru a obţine performanţe de excepţie. Gestionarea inteligenţei emoţionale vă va ajuta sa vă rezolvaţi problemele prin înţelegerea empatică a sentimentelor celorlalţi. Legatura dintre inteligenta si succesul in viata; O noua perspectiva asupra inteligentei: de la IQ la EQ; Recunoasterea si constientizarea propriilor emotii tipuri de emotii; Gestionarea emotiilor distructive: gelozia, furia, invidia, dezamagirea; Exprimarea gandurilor, sentimentelor si convingerilor in mod asertiv; Automotivarea: moduri de a ne identifica si folosi din plin propriile surse de energie; Recunoasterea emotiilor celorlalti empatie si abilitatea de a asculta pentru a construi incredere; Gestionarea retelei de relatii interpersonale; Plan de actiune personal pentru imbunatatirea EQ. 6.

7 Business Presentations Una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor, chiar mai puternica decat frica de cutremure sau de accidente, este teama de a vorbi in public. Iar domeniul afacerilor presupune relationare permanenta, care sa stabileasca parteneriate favorabile. Pentru aceasta este nevoie de o buna comunicare si un control relaxat al conversatiilor, idee cu care doar putini oameni se simt confortabil. Cat de usor va este să vorbiti relaxat si cu convingere in fata privirilor atintite asupra dumneavoastra? Sa atrageti si sa mentineti viu interesul audientei pe toata durata prezentarii? Sa folositi limbajul corpului pentru a va sustine si a da impact mesajului pe care il transmiteti? Cui se adreseaza: Cursul se adresează tuturor persoanelor care vorbesc in fata unei audiente, care doresc sa o faca relaxat si cu convingere, astfel incat sa dea un impact cat mai puternic mesajului pe care il transmit. Nu este necesara o pregatire anterioara specifica pentru intelegerea conceptelor predate si exemplificate. Obiective: Dacă va aflati in situatia de a face o prezentare clientilor, echipei, conducerii sau actionarilor, familiei, cursul va va ajuta sa: Faceţi o prezentare clara, convingatoare si memorabila; Va controlati emotiile de dinaintea si din timpul prezentarilor; Utilizati eficient contactul vizual, limbajul trupului, tonalitatea vocii; Creati impact prin designul si formatul prezentarii; Transmiteti o imagine profesionala; Va atingeti scopul prezentarii, fie ca vindeti, promovati, convingeti, informati sau instruiti. Pregatirea prezentarii; Abilitati cheie de comunicare verbale si nonverbale; Tehnici de implicare a audienţei, cu exercitii practice Folosirea eficace a suporturilor vizuale; Vocea ton si varietate; Reguli de aur pentru o prezentare excelentă; Cum sa conduceti cu succes o sesiune de intrebari si raspunsuri. Fiecare participant va sustine doua prezentari video inregistrate si analizate de grup si de trainer. 7.

8 Practical Leadership Leadership este privilegiul de a îmbunătăţi vieţile şi performanţele celorlalţi, de a forma noi lideri şi de a-i orienta către un scop comun. Un lider eficient şi care să inspire încredere trebuie să consolideze o relaţie specială cu cei din jur, fondată pe respect şi corectitudine. Iar rezultatele cele mai bune le poate obţine cunoscându-şi mai bine echipa şi propriile capacităţi de coordonare. Cursul vine în sprijinul managerilor cu instrumente practice, culese din experienţa internaţională de peste treizeci de ani a TMI in lucrul cu diferite organizaţii, instrumente verificate şi aplicate cu succes şi in România. Cui se adresează: Cursul se adresează cu precădere managerilor sau tuturor celor care conduc, supervizează sau coordonează o activitate în care sunt implicaţi oameni. Nu este necesară o pregătire anterioară specifică pentru înţelegerea conceptelor predate şi exemplificate. Experienţa în lucrul cu oameni aduce un plus de valoare şi relevanţă conceptelor prezentate. Obiective: Participanţii la acest curs vor obţine cunoştinţele necesare pentru a putea să îşi cunoască şi să-şi motiveze mai bine echipa, pentru a putea stabili obiectivele individuale şi de grup, pentru a-şi supraveghea comportamentul în relaţie cu diferite tipuri de persoane, pentru a câştiga şi păstra angajamentul oamenilor, pentru a delega responsabilităţile potrivite oamenilor potriviţi, la momentul potrivit, precum şi pentru a optimiza timpul de muncă. Toate acestea sunt subordonate scopului general de obţinere a performanţei individuale şi colective. Leadership şi management două sisteme de actiune complementare; Definiţii şi abordări în management şi leadership; Stiluri manageriale arene de management; Niveluri de iniţiativă; De la grup la echipă etapele formarii unei echipe; Comportamentul potrivit al liderului faţă de categorii diferite de oameni din echipă modelul CAN-WILL; Delegarea ca instrument de management sarcini şi responsabilităţi; Motivarea şi dezvoltarea oamenilor din echipă: feedback, sfaturi sau coaching; Relaţiile interpersonale - recunoaştere, recompense, dezaprobări. 8.

9 Project Management Vehicolul cu ajutorul căruia organizaţiile implementează schimbările la diferite niveluri îl reprezintă proiectele, de succesul cărora ajunge să depindă în bună măsură dezvoltarea susţinută a unei companii. Interacţionând în cadrul acestui curs, participanţii vor câştiga o imagine de ansamblu asupra unui proiect de succes şi vor dobândi tehnici şi instrumente relevante prin care să lucreze împreună, să planifice, să comunice, să aloce eficient resurse şi să monitorizeze buna desfăşurare a unui proiect. Noile teorii de organizare a proiectelor arată că fiecare persoană implicată este responsabilă în mod egal de succesul proiectului. Acest curs vă oferă instrumentele necesare pentru a echilibra sarcinile şi oamenii, pentru a aloca în mod optim resursele şi pentru a vă asigura că punctele tari ale fiecărui membru al proiectului sunt folosite la capacitate maximă. Cui se adresează: Cursul se adresează celor care sunt implicaţi în proiecte, fără a avea educaţie în managementul proiectelor. Nu este necesară o pregătire anterioară specifică pentru înţelegerea conceptelor predate şi exemplificate. Obiective: În urma acestui curs va creşte capacitatea participanţilor de a identifica rolurile şi responsabilităţile tuturor celor din echipa unui proiect, de a determina etapele şi procesele de luare a deciziilor, de a folosi instrumente de măsurare şi înregistrare a progresului unui proiect. Participanţii vor reuşi să facă faţă cu succes provocărilor comunicării inter-funcţionale şi multidisciplinare, să folosească mai eficace timpul şi alte resurse afectate pentru proiect, să formeze şi să conducă o echipă în vederea realizării cu succes a unui proiect, şi să răspundă mai bine aşteptărilor celor din jur. Definirea unui proiect si caracteristicile proiectelor de succes; Factori de risc într-un proiect: brainstorming negativ; Etapele unui proiect; Definirea obiectivelor unui proiect: Drill Down Technique; Modele de planificare implementare; Instrumente de lucru in elaborarea si implementarea proiectelor: GRID Analysis, Work Breakdown Structure, Fişa Gantt şi tabelul RASID; Desfăşurarea şedinţelor de proiect; Evaluarea proiectului şi salvarea know-how-ului dobândit; Aplicaţie practică. 9.

10 Public Speaking. Advanced Abilitatile de prezentare devin tot mai importante pentru succesul profesional, atat pentru cei din companiile mari cat si pentru antreprenori. A sti sa atragi si sa mentii atentia participantilor, sa identifici mesajul cel mai potrivit si sa-l transmiti intr-un mod clar si memorabil reprezinta, laolalta, un atu tot mai valoros. Acest curs iti ofera ocazia unui salt important in calitatea prezentarilor pe care le sustii. Cui i se adreseaza cursul: Celor care prezinta frecvent si vor sa devina mai buni si mai eficienti si celor care sustin prezentari cu miza mare. Cursul este recomandat celor care au parcurs deja un curs de abilitati de prezentare, nu neaparat sustinut de Qualians / TMI. Este necesara trimiterea inregistrarii video a unei prezentari reale, de 3-10 minute (sau un pasaj dintr-una mai mare), catre trainer cu cel putin o saptamana inainte de curs. Obiective: Urmarim cresterea semnificativa a doi indicatori prin acest curs: 1. Impact. Adica atingerea intr-o masura mai mare a obiectivelor prezentarii de catre cel care o sustine. 2. Memorabilitate. Oamenii participa la multe prezentari intr-un an. Vrem ca prezentarile participantilor sa se numere printre cele pe care oamenii le vor tine minte. In sens bun, desigur ;) Claritate pentru impact: stabilirea corecta a obiectivelor prezentarii; Pregatire eficienta: lucruri de facut si de evitat; 5 componente ale unei introduceri excelente; Anticipari, tranzitii, portite si alte tehnici pentru un parcurs prietenos al prezentarii; Atragerea si mentinerea atentiei participantilor de-a lungul prezentarii; Slides: 4 reguli pentru un design mai atractiv. Cine foloseste frecvent slides este invitat sa vina cu laptop la curs, pentru a putea exersa imediat cele discutate. 3 cerinte pentru o incheiere valoroasa; Alte sfaturi in functie de asteptarile si nevoile participantilor; Feedback la prezentarea trimisa in avans; O prezentare in fata participantilor, cu feedback imediat; O serie de alte exercitii pe marginea subiectelor discutate. 10.

11 Generations Competenţa de a aborda oamenii din generaţii diferite în mod diferit, fie că aceștia sunt colegi sau clienţi, fie că sunt persoane afara vieţii profesionale, este poate mai necesară ca oricând având în vedere viteza cu care societatea se schimbă. Prin intermediul cursului participanţii înţeleg atitudinile, valorile și preferinţele diferitelor generaţii. Programul ajută participanţii să-și evalueze competenţa generaţională, șăși exploateze oportunităţile de îmbunătăţire a acesteia pentru a ridica performanţa și satisfacţia celor din jur. Cui se adresează: Acest program este potrivit persoanelor care-și desfășoară activitatea într-un mediu multigeneraţional resimţind nevoia de adaptare la atitudini, valori sau preferinţe diferite. Obiective: Înţelegând caracteristicile de gândire și de comportament ale generaţiilor, în urma acestui curs participanţii vor putea să comunice mai bine, să motiveze și să conducă echipe sau oameni din generaţii diferite. Importanţa înţelegerii generaţiilor; Diferenţele dintre generaţii și modalităţi de valorificare ale acestora; Creșterea performanţei în echipe multigeneraţionale; Creșterea motivaţiei; Ședinţe cu participanţi din mai multe generaţii; Stilurile de leadership și conducerea generaţiilor; Conducerea generaţiilor prin adaptare; Generaţiile și tehnologia. 11.

12 Finance for Non-finance Modulul introduce şi clarifică o serie de concepte din domeniul financiar, pornind de la noţiuni de bază ale contabilităţii financiare şi construind progresiv cunoştinţele necesare înţelegerii unor situaţii financiare mai complexe, schiţe de buget etc. Cunoştinţele asimilate vor permite participanţilor să comunice eficient şi productiv cu profesioniştii din domeniul financiar. Obiectivul principal al acestui seminar este ca participantii la curs sa inteleaga conceptele economice de baza, sa interpreteze situatiile financiare elaborate de companii din diverse arii de activitate, sa invete tehnicile de evaluare a investitiilor, inclusiv a diversilor indicatori economici. Cui se adresează: Acest modul se adresează managerilor şi specialiştilor care nu au experienţă în domeniul financiarcontabil, dar care utilizează sau vor utiliza aceste concepte şi doresc să înţeleagă şi să interpreteze documente financiare şi să utilizeze analiza indicatorilor financiari pentru definirea strategiilor companiei. Obiective: Acest curs prezintă într-un limbaj accesibil noţiuni de bază şi concepte aplicate din finanţe şi contabilitate iar modalitatea de abordare, care include, pe lângă predare, şi studii de caz şi discuţii de grup, face din orele de training o intensă experienţă de învăţare cu aplicabilitate practică imediată. Cazurile prezentate şi discutate vor beneficia de comentariile celor direct implicaţi iar inter-relaţionarea directă cu ceilalţi participanţi, care reprezintă industrii diverse, este un bonus care nu trebuie subestimat. Înţelegerea şi analizarea principalelor situaţii financiare; Contabilitate şi raportare; Bilanţul contabil; Contul de profit şi pierdere; Situaţia fluxului de numerar; Metode de control al costurilor şi controlul capitalului circulant; Bugetare şi previzionare. Nu este necesară o pregătire anterioară specifică pentru înţelegerea conceptelor predate şi exemplificate. 12.

13 Negociere Profitabilă Oricine poate obtine un deal daca ofera concesii, insa in piata de astazi nu iti poti permite intotdeauna sa faci asta. Jocul poate fi schimbat, iar negocierea poate deveni o discutie cooperanta, astfel incat chiar si cei mai duri parteneri vor dori sa mentina colaborarea cu tine si iti vei mentine si profiturile. Cui se adresează: Desi cursul este in principal creat pentru oamenii de vanzari, achizitii, procurement, key accounts si manageri este in esenta potrivit pentru orice profesionist implicat in negocierea comerciala. Obiective: Acest curs ofera cele mai noi metode de negociere, intr-o sesiune sustinuta de un negociator experimentat. De asemenea, participantii vor identifica noi unghiuri din care sa analizeze gandirea si comportamentul partenerilor de negociere, precum si metode practice pentru a face fata presiunii si a-si mentine marjele de profit. Structura unei negocieri de success: de la pre-planning la follow-up; Pregatirea negocierii studiile arata ca rezultatul e adesea decis inainte de a se ajunge la masa negocierii; Tehnici de logica si psihologie pentru planificarea si realizarea negocierii; Recunoasterea tacticilor folosite de profesionistii in achizitie si pregatirea contramasurilor; Reactia la pozitionarea initiala a persoanei si intelegerea prioritatilor lor, dorintelor si nevoilor lor; Evaluarea efecului concesiilor si a variabilelor existente in negociere, pentru a ajunge la un rezultat comercial viabil; Intelegerea avantajului in negociere si folosirea lui in mod etic; Role plays pentru identificarea punctelor slabe si punctelor forte din stilul personal de negociere; Obtinerea unei situatii de win-win si mentinerea celor mai bune relatii. 13.

14 Vânzare Consultativă Business to Business Totul in business depinde de vanzarea eficienta. Concurenta in crestere si asteptarile inalte ale clientilor cresc provocarea de a aduce business nou si de a retine actualii clienti. PRO-PAYBACK Selling este un ghid pas cu pas in procesul de vanzare consultativa business to business. Acopera fiecare etapa a procesului de la organizarea timpului, prospectarea pietei si crearea de obiective SMART, deschiderea apelului de vanzare, intrebarile de impact, prezentarea beneficiilor catre clienti folosind metoda YOU Appeal pana la inchiderea vanzarii si mentinerea/dezvoltarea contului. Acest workshop practic si interactiv este un mix unic de procese, skill-uri, comportamente si concepte de solution selling - ingrediente vitale pentru a castiga, creste si retine portofoliul de clienti. Cui se adreseaza: Datorita abordarii foarte cuprinzatoare, workshop-ul se adreseaza atat celor care incep o cariera in domeniul vanzarilor cat si profesionistilor cu experienta. Obiectiv: Workshop-ul isi propune sa creasca randamentul ofertelor create de participanti si comunicarea acestora corecta folosind metoda YOU Appeal. Coaching-ul si facilitarea vor fi directionate inspre consolidarea atitudinii potrivite, crearea de intrebari de impact si castigarea angajamentului din partea clientului prin inchidere profesionala. Evaluarea propriului stil de vanzare si adaptarea acestuia la profilul consumatorului; Aplicarea principiilor si studiului de piata TACK cu privire la puncte pro si contra in contactul cu oamenii de vanzari; Integrarea unui proces structurat aplicabil oricarui scenariu de vanzari viitor; Planificare apelurilor de vanzare la un nivel profesionist si vanzarea in urma setarii clare a obiectivelor; Intrebari de impact pentru a intelege nevoile reale ale clientilor; Aplicarea conceptului YOU Appeal asigurand focusul pe client pe intreb parcursul procesului de vanzare; Motivarea clientilor prin aplicarea tehnicii TACK s Offer Analysis ; Raspunderea si management-ul obiectiilor clientilor. 14.

15 Roadmap catre primul job de CEO În foarte multe companii care se respectă există planuri de succesiune bine structurate în politicile HR. Cu toate acestea, la plecarea sau la înlocuirea unui CEO, se recrutează mereu și mereu oameni din exterior. De ce se întâmplă asta? Pentru că în parcursul de carieră al potenţialilor succesori nu se alocă suficient timp pentru pregătirea temeinică a acestora în procesul de învăţare a etapelor și a pașilor obligatorii de urmat. Pe de altă parte, adesea, actualii CEO nu reprezintă exemplul cel mai bun de urmat din punctul de vedere al leadershipului strategic. Modelele clasice decizionale de alegere a profilului și numirii unui CEO nu mai fac faţă vremurilor noastre și noii lumi de business. Tocmai de aceea, din ce în ce mai puţini CEO sunt la nivelul cerinţelor strategice. În zilele noastre nu mai este suficient să deţii diplome cu zecile sau cursuri MBA, este nevoie de mult mai mult: transfer de best practice și know how de la manageri cu experienţă care au condus companii și au lăsat în urma lor rezultate palpabile: branduri, modele de business performante și manageri profesioniști. Este nevoie, cu mult înainte de a accepta primul mandat de CEO, să înveţi cum să aplici principiile de business în noua postură. Profilul de CEO care poate să facă faţă provocărilor contemporane în business se bazează pe abilităţi, competenţe și comportamente care până mai ieri nu erau importante, însă azi au devenit vitale pentru reușită și pentru a ajunge la performanţă încă din primul an de activitate, chiar dacă este primul mandat de CEO. Programul Roadmap către primul mandat de CEO este primul program care înglobează cele mai importante elemente de leadership strategic, fiind împărtășite din experienţa personală de lider/ CEO a lui Aliz Kosza, dublată de instrumente profesionale și modele de aplicat in viaţa reală a organizaţiilor, indiferent de industrie. Prin acest program Aliz Kosza își propune să formeze un nucleu de potenţiali lideri care să fie capabili sa candideze pentru primul lor job de CEO, siguri pe ei și foarte bine pregătiţi din punct de vedere strategic, nu doar tehnic sau operaţional. Cui i se adreseaza cursul: Programul se adresează profesioniștilor din managementul executiv (first și second line management) din corporaţii, precum și din antreprenoriate medii și mari, care își doresc să se dezvolte pentru a trece la nivelul următor în carieră, acela de a ocupa un post de CEO. De asemenea, programul se mai adresează și actualilor CEO și antreprenorilor care își doresc să își dezvolte abilităţi sau competenţe de leadership strategic împreună cu noi. Obiectivele cursului: Programul de doua zile te va ajuta să îţi dezvolţi o viziune strategică asupra businessului, asupra unei organizaţii, astfel ca, în momentul în care ajungi în poziţia de CEO, să poţi aborda cu ușurinţă toate elementele afacerii într-o manieră holistică. Tocmai pentru că managementul la nivel de top implică o viziune strategică asupra businessului, implementarea acesteia îi solicită viitorului CEO nu numai potenţial, talent și voinţă, ci și capacităţi de Leadership Strategic. Vom explora împreună dimensiunile leadershipului strategic, modelul evolutiv, perfect adaptat provocărilor de astăzi. 15.

16 Vom lucra împreună la modul în care se construiește, se motivează și se conduce o echipă, fără de care, ca CEO, nu poţi face nimic într-o companie. Team management-ul la nivel de CEO înseamnă în egală măsură management de alocare de resurse, dar și managementul alocării și valorificării de talente, la un nivel superior. Agenda cuprinde: Leadership strategic si importanta aptitudinilor multifuncţionale Dimensiunile leadershipului strategic și strategy deployment Primele 100 de zile după preluarea mandatului de CEO Diagnoza și Modelul de business Construirea strategiilor integrate de business (etape obligatorii și mod de abordare) Relaţionarea și comunicarea cu acţionarii și Consiliile de administraţie Studii de caz și exemple (din mandatele de CEO și proiectele de mentorat de business ale lui Aliz Kosza) 16.

17 Invață să-ți pui singur diagnosticul în business Diagnoza afacerii inseamna o analiza integrata si profesionista a intregului tau business structuri, resurse, procese, oameni si competentele lor de baza, leadership, strategii, precum si a pietei si a pozitionarii tale corecte in piata. Diagnoza de business este primul pas in procesul de maturizare a oricarei afaceri sau divizii, chiar si a unui departament cu echipa mare. Analiza profesionista si generarea de solutii de business si de operare corecte pentru situatiile reale sunt instrumentele care implementate corect garanteaza cu adevarat cresterea organica a afacerii si a productivitatii. Acest curs practic te invata sa iti intelegi cu adevarat businessul si sa ii poti evalua profesionist valoarea si punctele slabe. Ca participant la acest curs, vei avea posibilitatea de a intelege in detaliu ce este diagnoza de business, ce modele si metodologii de diagnoza de business se pot folosi si cum poti utiliza rezultatele obtinute fie pentru a optimiza propria afacere, fie pentru a intelege mai bine strategiile de business ale competitorilor tai.. Cui se adresează: Cursul se adreseaza mai ales ownerilor de companii, actionarilor activi si celor din top managementul firmelor, care sunt interesaţi de dezvoltarea unor instrumente profesioniste de analiza si de management strategic pentru propriile firme sau pentru mai buna evaluare strategica a competitorilor/partenerilor. Obiectiv: Cursul are rolul de a oferi participantilor instrumente de lucru si bune practici concrete in diagnoza de business. Ce este diagnoza de business (si mai ales ce nu este) si cand am nevoie de un asemenea instrument de management strategic? La ce sa ma astept de la un proces de diagnoza de business? (informatii, resurse, timp, competente) Modele de diagnoza de business (McKinsey, Porter) Studii de caz de diagnoze de business pentru companii din Romania si modul in care acestea au fost utilizate in managementul strategic Etapele unei diagnoze de business si lucrul cu consultantii Realizarea unei diagnoze de business pentru firma proprie sau pentru o companie reala (exercitiu individual) Bune practici si indicatori de performanta in realizarea unui proiect de diagnoza de business 17.

18 Inovează modelul de business al afacerii tale Airbnb nu detine niciun hotel, insa este compania care ofera cele mai multe locatii pentru turisti la nivel global. Apple nu are compozitori si nici nu produce muzica, insa itunes, serviciul sau de media online, a generat 6 miliarde de dolari in 2016, cu crestere de peste 15% in fiecare an. Concluzia? Profitabilitatea unui business tine nu doar de CE produce, ci si de CUM vinde ceea ce produce. De aceea, inovarea continua a modelului de business este esentiala pentru soliditatea afacerii. Inovarea modelului tau de business, redefinirea lui periodica si corecta, este motorul pentru sustenabilitatea afacerii tale pe termen lung. Orice companie, orice divizie sau departament poate sa isi multiplice valoarea pe care o produce prin inovarea modelului de business. Asadar, cum iti poti defini si inova modelul de business dupa specificitatile pietei locale si ale afacerii tale? Si, mai ales, cum stii ca ceea ce faci este eficient, productiv si ca iti va aduce cu siguranta beneficii? Ce metode de modelare de business concrete si testate la piata din Romania poti utiliza? Cursul raspunde tuturor acestor intrebari, dar si multor altora, pe care vei avea ocazia sa ni le adresezi in sesiunile interactive. Cui se adreseaza: Cursul este creat pentru toti cei care, din diverse pozitii de management, administreaza un business sau pentru cei care vor sa o facă intr-un viitor apropiat, pentru cei din management si top management din companii, owneri de business, actionari activi in managementul companiilor lor. De asemenea, este un excelent instrument de management si analiza strategica a vanzarilor companiei proprii sau/si a competitorilor si, de aceea, este extrem de util pentru toti cei care sunt implicaţi in dezvoltarea de strategii de vanzari, de la manageri de vanzari, product manageri, new business development, marketing sau innovation. Obiectiv: Cursul are rolul de a oferi participantilor instrumente de lucru si bune practici in analiza si inovarea modelelor de business pentru compania proprie sau de analiza a acesteia. Doua zile de analize ale modelelor de business, prezentarea de instrumente care te pot ajuta sa iei decizii in acest sens, studii de caz de companii cu care am implementat schimbari de succes ale modelelor de business, lucru practic pe modele de business ale unor companii din Romania si, mai ales, lucru practic pe analiza si definirea de noi directii de inovare ale modelului de business pentru propria afacere, pentru divizia pe care o conduci. In afara orelor de curs, fiecare participant beneficiază de inca 4 ore de consiliere individuală pentru orientarea in procesul de analiza si de inovare a modelului businessului propriu, la care se adaugă si o ora de mentorat de business individual cu Aliz Kosza. 18.

19 Fiecare participant va incheia cursul nu doar cu o intelegere completa a ceea ce implica inovarea modelului de business, ci si cu un model de business corect realizat pentru propria companie sau divizie si cu directii de inovare a acestui model prin: Prezentare interactiva Prezentare de studii de caz reale din Romania Lucru individual (exercitii pe studii de caz) Lucru pe grupe (modelare de business pe exemple de companii din piata) Ce este un model de business si cum te ajuta sa cresti performanta companiei tale? De ce este important sa inovezi modelul de business chiar si in Romania (mai bine spus, mai ales in Romania)? Studii de caz cu companii din Romania care si-au crescut semnificativ profitabilitatea prin inovarea modelului de business 4 instrumente de analiza si modelare a unui business (evaluare, modelare, vizualizare si impact) Aplicarea instrumentelor de modelare de business in cazuri reale (workshop, lucru pe grupe) Modelul de business Inward Business (varianta practica mai simpla si mai eficienta la modelele clasice, testata cu succes in peste 30 de companii din Romania) Crearea modelului de business pentru propria companie sau divizie (lucru individual asistat) Crearea modelului de business pentru o companie concurenta (workshop, lucru pe grupe) Inovarea modelului de business: mindsetting, creativitate sau metoda? Cum stii ca ai creat un business model care aduce valoare companiei tale? KPI pentru inovarea modelului de business Generarea unor directii inovative pentru modelul de business al companiei tale (lucru individual asistat). 19.

20 LeadArtShip Leadershipul nu are definitie si nu poate fi predat ca la scoala. Leadershipul este despre oameni si omul din liderul care ajunge la performanta prin oameni. Modelele clasice de leadership nu mai fac fata vremurilor noastre, noii lumi de business. Modelul de leadership care poate sa faca fata provocarilor contemporane in business se bazează pe abilitati, competente si comportamente care pana mai ieri nu erau importante, insa azi au devenit vitale pentru reusita echipei si pentru a ajunge la performanta de varf prin oameni. Aceste abilitati sunt date de armonizare, de inteligenta spirituala, prin dezvoltarea constiintei de sine. Programul LeadArtShip este primul program de leadership care inglobeaza cele mai importante elemente de leadership, fiind impartasite din experienta personală de lider a lui Aliz Kosza, dublata de instrumente profesionale de evaluare in profunzime a echilibrului din orice organizaţie. A fi capabil sa armonizezi situatii si echipe, sa conectezi oameni (intelectual, dar si la nivel emotional si social in interior si in exterior), sa integrezi autenticitatea, generatiile, experienta si valoarea adaugata pe care fiecare membru o aduce echipei si sa intelegi unitar complexitatea intregii activitati au devenit acum componente critice, esentiale, pentru reusita unui manager. Cui se adresează: Programul se adreseaza antreprenorilor, managerilor de companii, dar si team liderilor care se confrunta cu provocari legate de stilul de leadership pe care il practica si pe care doresc sa-l modeleze, integrand autenticitatea propriului stil. Obiectiv: Progamul LeadArtShip are rolul de a oferi participantilor interactiunea cu Aliz Kosza, unul dintre liderii transformationali practicanti din Romania, care a format si a lasat in urma ei organizatii si lideri de top. Dincolo de inspiratie si transfer de know-how, vor descoperi abordari, perspective si modele noi de leadership, pliate pe provocarile lumii contemporane, si autenticitatea lor ca oameni si ca lideri. LeadArtShip arta de conduce ROLUL liderului: echilibrul dintre hard si soft Dimensiunile leadershipului Inteligenţa spirituală in leadership: fuziunea dintre IQ si EQ Liderul erei contemporane: realistul creativ (modelul personal de lider AK) Studii de caz si exemple 20.

21 Scrisul e noul vorbit Scriem astazi mult mai mult si mult mai des decat vorbim. Facem asta in viata personala, dar si in cea sociala si, mai ales, profesionala. Ne confruntam insa deseori cu nereceptarea corecta a mesajelor noastre, lucru care inseamna ca timpul si energia pe care le alocam scrisului cer teritorii din ce in ce mai extinse din vietile noastre. Acest seminar este creat pentru a fi un instrument pluridisciplinar de imbunătăţire a propriului discurs scris si un vector de autodescoperire a limbajului interior al fiecarui participant. Si, bineinteles, o modalitate de cunoastere a lumii cuvintelor, care este tot o lume a noastra, dar, paradoxal, ascunsa tocmai in excesul de prezenta. Scrisul a luat astazi locul vorbitului, iar acest lucru, in loc sa-i adauge consistenta, l-a facut sec, insa nu l-a simplificat deloc. Doar l-a saracit. Si cum, in afara mostenirilor stiute ori surprinzatoare, bogatia presupune invatare si efort, lucrurile nu stau deloc diferit in ce priveste scrisul. Cui se adreseaza: Programul este conceput pentru a fi de folos tuturor celor care vor sa-si optimizeze si sa-si eficientizeze discursul scris profesional si personal. Obiectiv: Seminarul le ofera participantilor nu doar o introducere, ci o imersiune in lumea cuvintelor si a limbajului scris, cu zone de respiratie in nonverbal si paraverbal, acestea doua fiind extrem de importante, odata cunoscute in profunzime, pentru discursul scris. Participantii vor descoperi ca scrisul nu este o calitate exclusiva a scriitorilor, ci o aptitudine care se dobandeste cu dorinta si exercitiu, ca nu este nevoie de talent pentru a concepe un mesaj eficient, adica profesionist si empatic deopotriva. Scrisul este in om si iese la suprafata daca renuntam la convingerile limitative care ne blocheaza demersul de a scrie. Cuvantul nu este o unealta, ci o energie pe care, daca o primești, capata amprenta ta personala si devine cel mai bun ambasador. Functiile limbajului, odata cunoscute si bine stapanite, deschid firesc, nu miraculos, portile. Orice porti; Ansamblul particularitatilor tale verbale iti poate influenta pozitiv sau negativ scrisul; Cum identifici personalitatea unui interlocutor din mesajele pe care ti le trimite; Cum identifici starea emotionala a celui care iti scrie, pentru ca raspunsul tau sa fie unul eficient; Mentaleza este limba din spatele limbii pe care o vorbesti si o scrii Cuvantul este cineva, nu ceva. Cuvantul va prelua energia pe care i-o da omul; Toate schemele emotionale se reflectă in scris. Da, scrisul profesional nu e in niciun caz scutit de aceasta reflectare. Aici avem o invitata speciala: Aliz Kosza ( Aliz va exemplifica din experienţa de CEO in impactul comunicarii scrise asupra rezultatelor in business: 21.

22 Arta de a scrie in jurul cifrelor Cum interpretam rezultatele in cifre, DAR mai ales cum ne exprimam argumentele sunt doua lucruri care vorbesc despre noi şi despre stilul nostru de leadership Daca nu stim sa scriem, mai bine nu scriem Cum ne adaptam la interlocutor (personalitatea decidentului) Limbajul si lungimea textului in rapoartele de management Rapoartele vorbesc despre noi ca manageri Rolul schemelor de raportare Standardele: ne ajuta sa ne structuram Personalizarea si exprimarea dincolo de template Corespondenta pe orizontală in organizaţii H2H : nu comunicam cu managerul de departament, ci cu OMUL din manager Miza centrala a interlocutorului (colegului) Corespondenta externa cu partenerii Scrisul influenteaza relatia cu furnizorul si are impact in cifre Cum se reflecta vulnerabilitatile noastre (personale si profesionale) in comunicarea scrisa Cuvintele de serviciu si cuvintele dominante se consuma cu precautie si foarte mare atentie Adecvarea la context face diferenta dintre un discurs scris care-si atinge tinta si unul care ricoseaza; Tonul potrivit si adresarea catre omul din spatele functiei impletesc impreuna firul albastru al succesului unui text. Acest program nu necesită vreo forma de pregatire a participantilor, doar forme de deschidere. 22.

23 Prosci Change Management Certification Program Participants will gain the knowledge, skills and tools to drive successful change initiatives. During this three-day experiential learning program, they will apply holistic change management methodology to a current project. They will leave with a change management plan designed to effectively manage change and enhance project results. Cui se adresează: The Prosci Change Management Certification is ideal for those responsible for driving change. Participants are predominantly in the following roles: Change leaders Project managers IT professionals Project team members Change management practitioners Continuous improvement specialists Human Resource business partners Organization development professionals Obiective: By completing the Prosci Change Management Certification, participants will: Understand the fundamentals of change and change management Understand how effective change management improves organizational results Articulate the value of change management to peers and leaders with a presentation on the business case for change management Walk away with a change management plan Learn to apply the Prosci 3-Phase Process change management methodology to a real project Learn how to apply the Prosci ADKAR Model to facilitate individual change Achieve certification in the Prosci change management methodology Gain access to Prosci change management tools Earn HRCI, PMI and CCMP credits Day 1: Why change management? The ROI of effective change management The Prosci ADKAR Model 7 concepts of change Preparing for change: assessing change readiness 23.

24 Day 2: Preparing for change: building team structure and assessing sponsorship Managing change: creating customized communication and sponsorship plans Executive project plan presentations Day 3: Managing change: creating coaching, training and resistance management plans Reinforcing change Exam & graduation Course Materials: Program workbook, assessments and handouts Best Practices in Change Management Employee s Survival Guide to Change Change Management: the People Side of Change ADKAR: A Model for Change One-year subscription to the Prosci Practitioner etoolkit 24.

25 How to Boost Profit Through Pricing Conference Dr. Hermann Simon, the World's Foremost Expert on Pricing Strategy Conference in Bucharest, June , JW Marriott Grand Ballroom Hermann Simon is chairman of Simon-Kucher & Partners with over 30 country offices worldwide, advising leading companies from across industries on pricing strategy and execution. Mr. Simon is an expert in strategy, marketing and pricing. He has an extensive global range of clients. In the German language area he was voted the most influential management thinker after the late Peter Drucker. Before committing himself entirely to management consulting, Simon was a professor of business administration and marketing at the Universities of Mainz ( ) and Bielefeld ( ). He was also a visiting professor at Harvard Business School, Stanford, London Business School, INSEAD, Keio University in Tokyo and the Massachusetts Institute of Technology. From 1995 to 2009 he was CEO of Simon-Kucher & Partners. Professor Simon has published over 35 books in 26 languages, including the worldwide bestsellers "Hidden Champions" (Boston 1996, cover story of BusinessWeek in 2004) and "Power Pricing" (New York 1997), as well as "Manage for Profit, Not for Market Share" (Boston 2006). His book "Hidden Champions of the 21st Century, Success Strategies of Unknown World Market Leaders" (New York 2009) investigates the strategies of little known market leaders. His newest book is "Confessions of the Pricing Man", published by Springer, New York, in November

26 Topics of the conference Why price is the most effective profit driver. Why you should manage for profit, not for volume or market share. The most important aspect of pricing: value-to-customer How to create, communicate and extract value-to-customer The role of branding for price Does aggressive pricing work? And when? Price differentiation the high art of pricing. What leads to price wars. And how to avoid them. Digitalization and pricing Price implementation the last and often neglected step in pricing. Date & Location: June 5 th 2018 (Tuesday), JW Marriott Bucharest, Grand Ballroom Agenda: 08:30-09:30 - Registration & Welcome coffee 09:30-11:00 - How to Boost Profit Through Pricing - Lecture by Dr. Hermann Simon 11:00-11:30 - Coffee Break 11:30-12:30 - Moderated Q&A Session, with live questions from the audience 12:30-13:15 - Book Signing 12:30-14:00 - Lunch 13:30-14:30 - VIP Lunch with Dr. Hermann Simon - by invitation only Fees Standard Ticket 3 Standard Tickets 5 Standard Tickets 1 Business Ticket 3 Business Tickets 5 Business Tickets Regular Ticket Price (+VAT) Ticket Price Before March 5th (+VAT) Conference Access Slide Deck of the Speaker Pen & Notepad Welcome Coffee / Tea & Refreshments Sponsor & Networking Area Access Coffee / Tea & Refreshments in the Conference Break Lunch Exclusive Business Lounge for Breaks and Lunch Exclusive Business Lounge Conference Check-in The Confessions of the Pricing Man Book Exclusive Front of Stage Reserved Seating Onsite Free Parking 3 tickets for the price of 2 5 tickets for the price of 3 3 tickets for the price of 2 5 tickets for the price of 3

27 Date si tarife Program Trainer Data Tariful include: participarea la programul de training, diploma de participare, materiale suport, cheltuielile logistice (sala, echipamente) 3 pauze de cafea si masa de pranz. Unde nu este specificat altfel, cursurile sunt de la 08:30 la 16:30. Tarif EUR (+ TVA) Road Map to CEO Aliz Kosza Apr. 590 Business Presentations Alexandru Ionescu 18 Apr. 290 Communication Skills Mihai Maresescu 19 Apr. 250 LeadArtShip Aliz Kosza Apr. 590 Practical Leadership Cristian Vladoiu Apr. 450 Emotional Intelligence Ciprian Teleman 7 Mai 250 Prosci Change Management Certification Cristian Vladoiu 8-10 Mai Generations Ciprian Teleman 11 Mai 250 Public Speaking. Advanced Octavian Pantis 15 Mai 375 Time Manager Mihai Maresescu 16 Mai 250 Finance for non-finance Mihaela Teleman 17 Mai 290 Project Management Iulian Batranu Mai 450 Profitable Negotiation Dragos Calin Mai 450 Scrisul e noul vorbit Ana Barton 4 Iun. 250 How to Boost Profit Through Pricing Dr. Hermann Simon 5 Iun Vanzare Consultativa B2B Dragos Calin 6-7 Iun. 450 Inoveaza modelul de business al afacerii tale Aliz Kosza Iun. 540 Train the Trainers Alexandru Ionescu Iun. 450 Invata sa-ti pui singur diagnosticul in business Aliz Kosza Iun

28 Qualians Learning Centre Cursurile deschise au loc la Qualians Learning Centre, aflat în Strada Ermil Pangratti, nr. 30 A, et. 4, clădirea HBC Dorobanţi. Qualians Learning Centre a fost gandit ca un loc in care interactiunea dintre participantii la cursuri sa se faca in modul cel mai deschis si autentic. Armonia elementelor de design si generozitatea spatiilor vitrate, lumina naturala, ofera acel plus de energie de care orice curs are nevoie. Salile sunt disponibile pentru a fi inchiriate si pentru meetinguri interne sau cursuri in-company. 28.

29 29.

INSTRUMENTE DE MARKETING ÎN PRACTICĂ:

INSTRUMENTE DE MARKETING ÎN PRACTICĂ: INSTRUMENTE DE MARKETING ÎN PRACTICĂ: Marketing prin Google CUM VĂ AJUTĂ ACEST CURS? Este un curs util tuturor celor implicați în coordonarea sau dezvoltarea de campanii de marketingși comunicare online.

More information

Procesarea Imaginilor

Procesarea Imaginilor Procesarea Imaginilor Curs 11 Extragerea informańiei 3D prin stereoviziune Principiile Stereoviziunii Pentru observarea lumii reale avem nevoie de informańie 3D Într-o imagine avem doar două dimensiuni

More information

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un router ZTE H218N sau H298N

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un router ZTE H218N sau H298N Pentru a putea vizualiza imaginile unei camere web IP conectată într-un router ZTE H218N sau H298N, este necesară activarea serviciului Dinamic DNS oferit de RCS&RDS, precum și efectuarea unor setări pe

More information

GHID DE TERMENI MEDIA

GHID DE TERMENI MEDIA GHID DE TERMENI MEDIA Definitii si explicatii 1. Target Group si Universe Target Group - grupul demografic care a fost identificat ca fiind grupul cheie de consumatori ai unui brand. Toate activitatile

More information

La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - <numarul dvs de carnet> (ex: "9",

La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - <numarul dvs de carnet> (ex: 9, La fereastra de autentificare trebuie executati urmatorii pasi: 1. Introduceti urmatoarele date: Utilizator: - (ex: "9", "125", 1573" - se va scrie fara ghilimele) Parola: -

More information

Subiecte Clasa a VI-a

Subiecte Clasa a VI-a (40 de intrebari) Puteti folosi spatiile goale ca ciorna. Nu este de ajuns sa alegeti raspunsul corect pe brosura de subiecte, ele trebuie completate pe foaia de raspuns in dreptul numarului intrebarii

More information

PACHETE DE PROMOVARE

PACHETE DE PROMOVARE PACHETE DE PROMOVARE Școala de Vară Neurodiab are drept scop creșterea informării despre neuropatie diabetică și picior diabetic în rândul tinerilor medici care sunt direct implicați în îngrijirea și tratamentul

More information

Compania. Misiune. Viziune. Scurt istoric. Autorizatii şi certificari

Compania. Misiune. Viziune. Scurt istoric. Autorizatii şi certificari Compania Misiune. Viziune. Misiunea noastră este de a contribui la îmbunătăţirea serviciilor medicale din România prin furnizarea de produse şi servicii de cea mai înaltă calitate, precum şi prin asigurarea

More information

ARBORI AVL. (denumiti dupa Adelson-Velskii si Landis, 1962)

ARBORI AVL. (denumiti dupa Adelson-Velskii si Landis, 1962) ARBORI AVL (denumiti dupa Adelson-Velskii si Landis, 1962) Georgy Maximovich Adelson-Velsky (Russian: Гео ргий Макси мович Адельсо н- Ве льский; name is sometimes transliterated as Georgii Adelson-Velskii)

More information

Eurotax Automotive Business Intelligence. Eurotax Tendințe în stabilirea valorilor reziduale

Eurotax Automotive Business Intelligence. Eurotax Tendințe în stabilirea valorilor reziduale Eurotax Automotive Business Intelligence Eurotax Tendințe în stabilirea valorilor reziduale Conferinta Nationala ALB Romania Bucuresti, noiembrie 2016 Cristian Micu Agenda Despre Eurotax Produse si clienti

More information

Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir. Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir.zip

Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir. Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir.zip Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir Mods euro truck simulator 2 harta romaniei by elyxir.zip 26/07/2015 Download mods euro truck simulator 2 harta Harta Romaniei pentru Euro Truck Simulator

More information

METODE DE EVALUARE A IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI ŞI IMPLEMENTAREA SISTEMULUI DE MANAGEMENT DE MEDIU

METODE DE EVALUARE A IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI ŞI IMPLEMENTAREA SISTEMULUI DE MANAGEMENT DE MEDIU UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCUREŞTI FACULTATEA ENERGETICA Catedra de Producerea şi Utilizarea Energiei Master: DEZVOLTAREA DURABILĂ A SISTEMELOR DE ENERGIE Titular curs: Prof. dr. ing Tiberiu APOSTOL Fond

More information

Modalitǎţi de clasificare a datelor cantitative

Modalitǎţi de clasificare a datelor cantitative Modalitǎţi de clasificare a datelor cantitative Modul de stabilire a claselor determinarea pragurilor minime şi maxime ale fiecǎrei clase - determinǎ modul în care sunt atribuite valorile fiecǎrei clase

More information

WORKSHOP CONVENȚIA PRIMARILOR BUCUREȘTI

WORKSHOP CONVENȚIA PRIMARILOR BUCUREȘTI WORKSHOP CONVENȚIA PRIMARILOR BUCUREȘTI 07.11.2017 AGENȚIA LOCALĂ A ENERGIEI ALBA - ALEA FLORIN ANDRONESCU SIMPLA project has received funding from the s Horizon 2020 research and innovation programme

More information

Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows

Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP 4.5.4 şi verificare importare certificat în Store-ul de Windows Data: 28.11.14 Versiune: V1.1 Nume fişiser: Ghid identificare versiune AWP, instalare AWP 4-5-4

More information

Candlesticks. 14 Martie Lector : Alexandru Preda, CFTe

Candlesticks. 14 Martie Lector : Alexandru Preda, CFTe Candlesticks 14 Martie 2013 Lector : Alexandru Preda, CFTe Istorie Munehisa Homma - (1724-1803) Ojima Rice Market in Osaka 1710 devine si piata futures Parintele candlesticks Samurai In 1755 a scris The

More information

LIDER ÎN AMBALAJE EXPERT ÎN SISTEMUL BRAILLE

LIDER ÎN AMBALAJE EXPERT ÎN SISTEMUL BRAILLE LIDER ÎN AMBALAJE EXPERT ÎN SISTEMUL BRAILLE BOBST EXPERTFOLD 80 ACCUBRAILLE GT Utilajul ACCUBRAILLE GT Bobst Expertfold 80 Aplicarea codului Braille pe cutii a devenit mai rapidă, ușoară și mai eficientă

More information

DE CE SĂ DEPOZITAŢI LA NOI?

DE CE SĂ DEPOZITAŢI LA NOI? DEPOZITARE FRIGORIFICĂ OFERIM SOLUŢII optime şi diversificate în domeniul SERVICIILOR DE DEPOZITARE FRIGORIFICĂ, ÎNCHIRIERE DE DEPOZIT FRIGORIFIC CONGELARE, REFRIGERARE ŞI ÎNCHIRIERE DE SPAŢII FRIGORIFICE,

More information

Ce pot face pe hi5? Organizare si facilitati. Pagina de Home

Ce pot face pe hi5? Organizare si facilitati. Pagina de Home Ce este Hi5!? hi5 este un website social care, în decursul anului 2007, a fost unul din cele 25 cele mai vizitate site-uri de pe Internet. Compania a fost fondată în 2003 iar pana in anul 2007 a ajuns

More information

CHAMPIONS LEAGUE 2017 SPONSOR:

CHAMPIONS LEAGUE 2017 SPONSOR: NOUA STRUCTURĂ a Ch League Pe viitor numai fosta divizie A va purta numele Champions League. Fosta divizie B va purta numele Challenger League iar fosta divizie C se va numi Promotional League. CHAMPIONS

More information

THE LEADER AS COACH. Vei invata cum sa devii un coach eficient atat pentru oamenii din echipa ta, cat si pentru toti ceilalti cu care interactionezi.

THE LEADER AS COACH. Vei invata cum sa devii un coach eficient atat pentru oamenii din echipa ta, cat si pentru toti ceilalti cu care interactionezi. THE LEADER AS COACH Sa fii managerul unei echipe este o realizare. Sa fii liderul unei echipe este o realizare nemaipomenita. Insa a fi manager-lider si a-i invata pe ceilalti cum sa devina si ei la randul

More information

GLOBAL MANAGER - FARMA MARKETING

GLOBAL MANAGER - FARMA MARKETING CONCEPT: Oameni şi Companii a lansat în anul 2015 programul de comunicare şi informare profesională Global Manager Farma Marketing România. Programul conține mai multe instrumente de comunicare directă

More information

Eficiența energetică în industria românească

Eficiența energetică în industria românească Eficiența energetică în industria românească Creșterea EFICIENȚEI ENERGETICE în procesul de ardere prin utilizarea de aparate de analiză a gazelor de ardere București, 22.09.2015 Karsten Lempa Key Account

More information

Implicaţii practice privind impozitarea pieţei de leasing din România

Implicaţii practice privind impozitarea pieţei de leasing din România www.pwc.com Implicaţii practice privind impozitarea pieţei de leasing din România Valentina Radu, Manager Alexandra Smedoiu, Manager Agenda Implicaţii practice în ceea ce priveşte impozitarea pieţei de

More information

Formularea Strategiei

Formularea Strategiei Formularea Strategiei Tematica Cursului de Management Strategic și Certificare în Balanced Scorecard este împărțită în patru secțiuni. Prima Secțiune a Cursului cuprinde procesul de Formulare a Strategiei,

More information

EN teava vopsita cu capete canelate tip VICTAULIC

EN teava vopsita cu capete canelate tip VICTAULIC ArcelorMittal Tubular Products Iasi SA EN 10217-1 teava vopsita cu capete canelate tip VICTAULIC Page 1 ( 4 ) 1. Scop Documentul specifica cerintele tehnice de livrare pentru tevi EN 10217-1 cu capete

More information

MODELUL UNUI COMUTATOR STATIC DE SURSE DE ENERGIE ELECTRICĂ FĂRĂ ÎNTRERUPEREA ALIMENTĂRII SARCINII

MODELUL UNUI COMUTATOR STATIC DE SURSE DE ENERGIE ELECTRICĂ FĂRĂ ÎNTRERUPEREA ALIMENTĂRII SARCINII MODELUL UNUI COMUTATOR STATIC DE SURSE DE ENERGIE ELECTRICĂ FĂRĂ ÎNTRERUPEREA ALIMENTĂRII SARCINII Adrian Mugur SIMIONESCU MODEL OF A STATIC SWITCH FOR ELECTRICAL SOURCES WITHOUT INTERRUPTIONS IN LOAD

More information

Lansare de carte. Dezlegând misterele nașterii și morții și ale fenomenelor intermediare. O viziune budistă asupra vieții.

Lansare de carte. Dezlegând misterele nașterii și morții și ale fenomenelor intermediare. O viziune budistă asupra vieții. Lansare de carte Dezlegând misterele nașterii și morții și ale fenomenelor intermediare O viziune budistă asupra vieții Daisaku Ikeda Concert de pian Hiroko Minakami Editura Adenium Dezlegând misterele

More information

Preţul mediu de închidere a pieţei [RON/MWh] Cota pieţei [%]

Preţul mediu de închidere a pieţei [RON/MWh] Cota pieţei [%] Piaţa pentru Ziua Următoare - mai 217 Participanţi înregistraţi la PZU: 356 Număr de participanţi activi [participanţi/lună]: 264 Număr mediu de participanţi activi [participanţi/zi]: 247 Preţ mediu [lei/mwh]:

More information

FIŞA DISCIPLINEI. 3.7 Total ore studiu individual Total ore pe semestru Număr de credite 5

FIŞA DISCIPLINEI. 3.7 Total ore studiu individual Total ore pe semestru Număr de credite 5 FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 1.2 Facultatea Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor 1.3 Departamentul

More information

earning every day-ahead your trust stepping forward to the future opcom operatorul pie?ei de energie electricã și de gaze naturale din România Opcom

earning every day-ahead your trust stepping forward to the future opcom operatorul pie?ei de energie electricã și de gaze naturale din România Opcom earning every day-ahead your trust stepping forward to the future opcom operatorul pie?ei de energie electricã și de gaze naturale din România Opcom RAPORT DE PIA?Ã LUNAR MARTIE 218 Piaţa pentru Ziua Următoare

More information

STRUCTURA TIPURILOR DE LECTIE

STRUCTURA TIPURILOR DE LECTIE STRUCTURA TIPURILOR DE LECTIE Lectia este o forma de organizare si desfasurare a activitatii didactice, care se desfasoara in scoala, sub conducerea unui cadru didactic, intr-o perioada de timp precis

More information

INFORMAȚII DESPRE PRODUS. FLEXIMARK Stainless steel FCC. Informații Included in FLEXIMARK sample bag (article no. M )

INFORMAȚII DESPRE PRODUS. FLEXIMARK Stainless steel FCC. Informații Included in FLEXIMARK sample bag (article no. M ) FLEXIMARK FCC din oțel inoxidabil este un sistem de marcare personalizată în relief pentru cabluri și componente, pentru medii dure, fiind rezistent la acizi și la coroziune. Informații Included in FLEXIMARK

More information

CONTRIBUŢII PRIVIND MANAGEMENTUL CALITĂȚII PROIECTULUI ÎN INDUSTRIA AUTOMOTIVE

CONTRIBUŢII PRIVIND MANAGEMENTUL CALITĂȚII PROIECTULUI ÎN INDUSTRIA AUTOMOTIVE UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA Școala Doctorală de Studii Inginerești Ing. Daniel TIUC CONTRIBUŢII PRIVIND MANAGEMENTUL CALITĂȚII PROIECTULUI ÎN INDUSTRIA AUTOMOTIVE Teză destinată obținerii titlului

More information

Modulul IV - Avansat (12-17 ani) - Antreprenor in Tech 16 Ateliere practice, a cate 120 min. fiecare, echivalentul unui modul

Modulul IV - Avansat (12-17 ani) - Antreprenor in Tech 16 Ateliere practice, a cate 120 min. fiecare, echivalentul unui modul Modulul IV - Avansat (12-17 ani) - Antreprenor in Tech 16 Ateliere practice, a cate 120 min. fiecare, echivalentul unui modul DESPRE PROGRAM Academia inventeaza.ro (www.academia.inventeaza.ro) este un

More information

FIŞA DISCIPLINEI. 4. Precondiţii (acolo unde este cazul) 4.1 de curriculum Nu este cazul 4.2 de competenţe Nu este cazul

FIŞA DISCIPLINEI. 4. Precondiţii (acolo unde este cazul) 4.1 de curriculum Nu este cazul 4.2 de competenţe Nu este cazul FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Babeș-Bolyai 1.2 Facultatea Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării 1.3 Departamentul Sănătate Publică

More information

captarea valorii în MANAGEMENTUL DE PROIECT prin adoptarea deciziilor

captarea valorii în MANAGEMENTUL DE PROIECT prin adoptarea deciziilor captarea valorii în MANAGEMENTUL DE PROIECT prin adoptarea deciziilor 2015 Pulse of the Profession : Captarea valorii în managementul de proiect prin adoptarea deciziilor August 2015 ADOPTAREA DECIZIILOR

More information

NEO PI-RTM. Raport de Leadership. NEO Psychological Inventory, Revised RAPORT PREGATIT PENTRU JANE SAMPLE

NEO PI-RTM. Raport de Leadership. NEO Psychological Inventory, Revised RAPORT PREGATIT PENTRU JANE SAMPLE NEO PI-RTM NEO Psychological Inventory, Revised DEZVOLTAT DE Paul T. Costa, Jr., PhD & Robert R. McCrae, PhD RAPORT PREGATIT PENTRU JANE SAMPLE Sex: FEMININ Varsta: 38 Ocupatie: DIRECTOR DISTRIBUTIE Acest

More information

Transmiterea datelor prin reteaua electrica

Transmiterea datelor prin reteaua electrica PLC - Power Line Communications dr. ing. Eugen COCA Universitatea Stefan cel Mare din Suceava Facultatea de Inginerie Electrica PLC - Power Line Communications dr. ing. Eugen COCA Universitatea Stefan

More information

Standardul ISO 9001: 2015, punct şi de la capat!! (14 )

Standardul ISO 9001: 2015, punct şi de la capat!! (14 ) Standardul ISO 9001: 2015, punct şi de la capat!! (14 ) Gândirea bazată pe risc și informațiile documentate. Analizând standardul ISO 9001: 2015 vom identifica aspecte ca privesc abordarea sau gândirea

More information

PARTENERI UN EVENIMENT PARTENERI CU SPRIJINUL PARTENERI MEDIA

PARTENERI UN EVENIMENT PARTENERI CU SPRIJINUL PARTENERI MEDIA PARTENERI UN EVENIMENT PARTENERI CU SPRIJINUL PARTENERI MEDIA OVERVIEW BusinessMark are placerea să vă invite la HR Business Strategist, eveniment adresat specialiștilor și liderilor care coordonează departamentele

More information

Managementul referinţelor cu

Managementul referinţelor cu TUTORIALE DE CULTURA INFORMAŢIEI Citarea surselor de informare cu instrumente software Managementul referinţelor cu Bibliotecar Lenuţa Ursachi PE SCURT Este gratuit Poţi adăuga fişiere PDF Poţi organiza,

More information

ISO Linii directoare pentru MANAGEMENT DE PROIECT

ISO Linii directoare pentru MANAGEMENT DE PROIECT ISO 21500 Linii directoare pentru MANAGEMENT DE PROIECT Modalitatile în care au fost gestionate proiectele în trecut nu mai sunt suficiente pentru multe dintre proiectele actuale, precum și pentru proiectele

More information

Contact Center, un serviciu cri/c!

Contact Center, un serviciu cri/c! Contact Center, un serviciu cri/c! CASE STUDY: Apa Nova Cisco Unified Contact Center Enterprise Agenda Prezentării Ø Perspec/va de business Ø Despre noi Ø Cerinţe de business Ø Opţiunea Apa Nova Ø Beneficii

More information

Introducere. Desigur, o poti duce destul de bine acum, insa nu vei stii niciodata cat de mult poate sa creasca afacerea ta cu un marketing puternic.

Introducere. Desigur, o poti duce destul de bine acum, insa nu vei stii niciodata cat de mult poate sa creasca afacerea ta cu un marketing puternic. Introducere La Marketnet am lucrat cu peste 500 de companii ( de la startup-uri pana la multinationale). De asemenea, am oferit consultanta la mai mult de 2000 de companii. Iata ce am descoperit ca au

More information

Standardul ISO 9001: 2015, punct şi de la capat! ( 13 )

Standardul ISO 9001: 2015, punct şi de la capat! ( 13 ) Standardul ISO 9001: 2015, punct şi de la capat! ( 13 ) Abordarea bazata pe proces, comentarii, riscuri si consecinte Comentarii Din septembrie 2015 avem și versiunea oficială a lui ISO 9001 cât și alui

More information

Curriculum Vitae INFORMAŢII PERSONALE EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ EDUCAŢIE ŞI FORMARE prezent. Clubul Sportiv Romanian Masters Athletics - Bucureşti

Curriculum Vitae INFORMAŢII PERSONALE EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ EDUCAŢIE ŞI FORMARE prezent. Clubul Sportiv Romanian Masters Athletics - Bucureşti Curriculum Vitae INFORMAŢII PERSONALE Nume Adresă Micu Liviu - Alexandru Mărăşeşti, nr.7, oraş Măgurele, cod poştal 077125, jud. Ilfov, România Telefon 0214574022, 0757109898, 0729222397 Fax E-mail Naţionalitate

More information

Metoda BACKTRACKING. prof. Jiduc Gabriel

Metoda BACKTRACKING. prof. Jiduc Gabriel Metoda BACKTRACKING prof. Jiduc Gabriel Un algoritm backtracking este un algoritm de căutare sistematică și exhausivă a tuturor soluțiilor posibile, dintre care se poate alege apoi soluția optimă. Problemele

More information

FIŞA DISCIPLINEI Anul universitar

FIŞA DISCIPLINEI Anul universitar Ministerul Educaţiei Naţionale Universitatea Babeş - Bolyai Facultatea de Business Str. Horea nr. 7 400174, Cluj-Napoca Tel: 0264 599170 Fax: 0264 590110 E-mail: tbs@tbs.ubbcluj.ro Web: www.tbs.ubbcluj.ro

More information

Timpurile Verbelor. Cuprins

Timpurile Verbelor. Cuprins Timpurile Verbelor Acest curs prezinta Timpurile Verbelor. In acest PDF poti vizualiza cuprinsul si bibliografia (daca sunt disponibile) si aproximativ doua pagini din documentul original. Arhiva completa

More information

Calitate, Inovație și Networking în învățarea limbilor străine

Calitate, Inovație și Networking în învățarea limbilor străine Calitate, Inovație și Networking în învățarea limbilor străine Ghid pentru educația vocațională bazat pe experiențele derivate din proiectele care au primit premiul European Label Ghid Nellip Educația

More information

2016 JCI Romania Plan of Action Lead by example

2016 JCI Romania Plan of Action Lead by example 2016 JCI Romania Plan of Action Lead by example INTRODUCERE La nivel global JCI își porpune să devină organizația care reunește toate sectoarele societății pentru a crea impact sustenabil. JCI România,

More information

Healthy Lifestyle, Inside Out, Outside In

Healthy Lifestyle, Inside Out, Outside In Proiect de parteneriat multilateral Comenius Healthy Lifestyle, Inside Out, Outside In Nr referinńă COM-11-PM-301-IS-ES Parteneri IES HERNANI BHI, Hernani, Spania Colegiul NaŃional Emil RacoviŃă, Iaşi,

More information

INPUT MODELLING USING STATISTICAL DISTRIBUTIONS AND ARENA SOFTWARE

INPUT MODELLING USING STATISTICAL DISTRIBUTIONS AND ARENA SOFTWARE Annals of the Academy of Romanian Scientists Online Edition Series on Engineering Sciences ISSN 2066 8570 Volume 7, Number 1/2015 63 INPUT MODELLING USING STATISTICAL DISTRIBUTIONS AND ARENA SOFTWARE Elena

More information

Curs REVEAL pm3 nivelul 2 - Avansati Tema: Managament de proiect. Modulul 1: Bugetul proiectului: resurse disponibile si definitia unui buget solid

Curs REVEAL pm3 nivelul 2 - Avansati Tema: Managament de proiect. Modulul 1: Bugetul proiectului: resurse disponibile si definitia unui buget solid Curs REVEAL pm3 nivelul 2 - Avansati Tema: Managament de proiect Modulul 1: Bugetul proiectului: resurse disponibile si definitia unui buget solid D.U. 1.1. Bugetul proiectului: Bugetul proiectului Resursele

More information

Viziunea caracteristică a liderilor de succes

Viziunea caracteristică a liderilor de succes 68 Management Viziunea caracteristică a liderilor de succes Conf. univ. dr. Marian NĂSTASE Abstract One of the major challenges that leaders face is that of creating and applying an organizational vision

More information

Baze de date distribuite și mobile

Baze de date distribuite și mobile Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu Facultatea de Inginerie Departamentul de Automatică, Energie şi Mediu Baze de date distribuite și mobile Lect.dr. Adrian Runceanu Curs 3 Model fizic şi model

More information

IMPORTANŢA CAPITALULUI INTELECTUAL PENTRU DEZVOLTAREA COMPANIILOR

IMPORTANŢA CAPITALULUI INTELECTUAL PENTRU DEZVOLTAREA COMPANIILOR IMPORTANŢA CAPITALULUI INTELECTUAL PENTRU DEZVOLTAREA COMPANIILOR Preda Nicoleta Iuliana, Rîndasu Sînziana-Maria Contabilitate şi Informatică de Gestiune, anul II, grupa 636 Coord. Ştiinţific : Prof. univ.

More information

CERCETAREA ONLINE FLASH! PREP IN EUROPE: PRIMELE REZULTATE COORDINATION GROUP STUDY GROUP UNAIDS

CERCETAREA ONLINE FLASH! PREP IN EUROPE: PRIMELE REZULTATE COORDINATION GROUP STUDY GROUP UNAIDS PRIMELE REZULTATE COORDINATION GROUP STUDY GROUP APPROVED BY SUPPORTED BY UNAIDS 2 CE ESTE PREP? PrEP (profilaxia pre-expunere) denumește utilizarea unui medicament antiretroviral HIV de către o persoană

More information

FIŞA DISCIPLINEI. Telefon: Website: PAGINA 1

FIŞA DISCIPLINEI. Telefon: Website:  PAGINA 1 FIŞA DISCIPLINEI 1 Date despre program 11 Instituţia de învăţământ superior Universitatea de Vest din Timișoara 12 Facultatea Facultatea de Economie şi de Administrarea a Afacerilor 13 Departamentul Management

More information

DEZVOLTARE PERSONALĂ

DEZVOLTARE PERSONALĂ FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Numărul de identificare al contractului: POSDRU/156/1.2/G/138821 Beneficiar: Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti Titlul proiectului: Calitate,

More information

Grafuri bipartite. Lecție de probă, informatică clasa a XI-a. Mihai Bărbulescu Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB

Grafuri bipartite. Lecție de probă, informatică clasa a XI-a. Mihai Bărbulescu Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB Grafuri bipartite Lecție de probă, informatică clasa a XI-a Mihai Bărbulescu b12mihai@gmail.com Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București 27 februarie

More information

SINGULAR PERTURBATION DETECTION USING WAVELET FUNCTION REPRESENTATION

SINGULAR PERTURBATION DETECTION USING WAVELET FUNCTION REPRESENTATION U.P.B. Sci. Bull., Series C, Vol. 7, No., 8 ISSN 454-34x SINGULAR PERTURBATION DETECTION USING WAVELET FUNCTION REPRESENTATION Dan OLARU, Mihai Octavian POPESCU Calitatea distribuţiei energiei electrice

More information

METODE FIZICE DE MĂSURĂ ŞI CONTROL NEDISTRUCTIV. Inspecţia vizuală este, de departe, cea mai utilizată MCN, fiind de obicei primul pas într-o

METODE FIZICE DE MĂSURĂ ŞI CONTROL NEDISTRUCTIV. Inspecţia vizuală este, de departe, cea mai utilizată MCN, fiind de obicei primul pas într-o Cuprins: 1. Introducere 2. Inspecţia vizuală 6. Testarea ultrasonică 7. Radiografia 3. Metoda lichidului penetrant 4. Inspecţia cu particule magnetice 5. Testarea folosind curenţii Eddy 1 Inspecţia vizuală

More information

SISTEM ONLINE DE ÎNVĂŢĂMÂNT

SISTEM ONLINE DE ÎNVĂŢĂMÂNT SISTEM ONLINE DE ÎNVĂŢĂMÂNT Crăciunică Florin* Cristina Fierbinteanu** Rezumat Lucrarea prezintă principalele avantaje ale folosirii unui sistem online de învăţământ, implementarea acestui sistem cu ajutorul

More information

Studiile clinice Ajutor pentru pacienti în lupta cu cancerul Fazele cercetarii clinice pentru tratamentele împotriva cancerului studiile de faza I

Studiile clinice Ajutor pentru pacienti în lupta cu cancerul Fazele cercetarii clinice pentru tratamentele împotriva cancerului studiile de faza I Studiile clinice Ajutor pentru pacienti în lupta cu cancerul Studiile clinice sunt studii de cercetare efectuate pe persoane voluntare, cu scopul de a raspunde unor întrebari stiintifice specifice. În

More information

Managementul Proiectelor Note de curs Partea I

Managementul Proiectelor Note de curs Partea I 2011 MANAGEMENTUL PROIECTELOR Managementul Proiectelor Note de curs Partea I Managementul proiectelor consta in aplicarea cunostintelor, capabilitatilor, instrumentelor si tehnicilor specifice pentru activitatile

More information

Treaba merge ca pe roate, cu cel mai rentabil sistem de generare a devizelor

Treaba merge ca pe roate, cu cel mai rentabil sistem de generare a devizelor Treaba merge ca pe roate, cu cel mai rentabil sistem de generare a devizelor Imperial Service este un program simplu și intuitiv, destinat generării devizelor estimative și de reparații, în conformitate

More information

CUVINTE CHEIE INTRODUCERE ÎN TEMATICA LUCRĂRII

CUVINTE CHEIE INTRODUCERE ÎN TEMATICA LUCRĂRII CUVINTE CHEIE managementul resurselor umane, managementul performanţei, motivaţia, evaluarea performanţelor profesionale, strategii, nevoile angajaţilor, feedback de 360 de grade. INTRODUCERE ÎN TEMATICA

More information

Implicarea profesiei contabile în dezvoltarea calităţii raportărilor financiare din sectorul public. 8 noiembrie 2013

Implicarea profesiei contabile în dezvoltarea calităţii raportărilor financiare din sectorul public. 8 noiembrie 2013 Implicarea profesiei contabile în dezvoltarea calităţii raportărilor financiare din sectorul public 8 noiembrie 2013 1 Importanța raportărilor financiare în sectorul public Sectorul public generează o

More information

CAPITOLUL 12 METODA PRINCE 2

CAPITOLUL 12 METODA PRINCE 2 CAPITOLUL 12 METODA PRINCE 2 12.1. Noțiuni introductive PRINCE este modalitatea de control şi management aplicată pe întreg parcursul unui proiect, formată din diferite componente şi procese de management

More information

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un echipament HG8121H cu funcție activă de router

2. Setări configurare acces la o cameră web conectată într-un echipament HG8121H cu funcție activă de router Pentru a putea vizualiza imaginile unei camere web IP conectată într-un echipament Huawei HG8121H, este necesară activarea serviciului Dinamic DNS oferit de RCS&RDS, precum și efectuarea unor setări pe

More information

M01-V ThesanCo

M01-V ThesanCo Precizare: Tabelul de analiză prezentat în paginile următoare, conţine denumirile cerinţelor din standardele în limba engleză. Notele şi observaţiile aparţin echipei ThesanCo şi sunt în limba română. După

More information

Sistemul de raportare și analiză, cheia drumului spre performanță!

Sistemul de raportare și analiză, cheia drumului spre performanță! Sistemul de raportare și analiză, cheia drumului spre performanță! Statisticile spun ca în jur de 80% din problemele unei organizații sunt datorate ignorării Sistemului de Lucru (Sistemului de Management).

More information

Prelucrarea numerică a semnalelor

Prelucrarea numerică a semnalelor Prelucrarea numerică a semnalelor Assoc.Prof. Lăcrimioara GRAMA, Ph.D. http://sp.utcluj.ro/teaching_iiiea.html 27 februarie 2017 Lăcrimioara GRAMA (sp.utcluj.ro) Prelucrarea numerică a semnalelor 27 februarie

More information

M C I O H L BAZE DE CUNOŞTINŢE A H E O L N S I S T E M E D E R E P R E Z E N A R E Ş I P R O C E S A R E A A C U N O Ş T I N Ţ E L O R

M C I O H L BAZE DE CUNOŞTINŢE A H E O L N S I S T E M E D E R E P R E Z E N A R E Ş I P R O C E S A R E A A C U N O Ş T I N Ţ E L O R BAZE DE CUNOŞTINŢE S I S T E M E D E R E P R E Z E N A R E Ş I P R O C E S A R E A C U N O Ş T I N Ţ E L O R M C I O H L A H E O L N A TIPURI DE CUNOŞTINŢE Pentru a putea rezolva problemele complexe de

More information

Nu găseşti pe nimeni care să te ajute să transporţi comenzile voluminoase?

Nu găseşti pe nimeni care să te ajute să transporţi comenzile voluminoase? Agenda ta de lucru este încărcată şi eşti nevoit\ă să îţi consumi timpul şi nervii prin staţii de autobuz, pe arşiţă sau pe frig, ca să poţi ajunge la timp să îţi ridici comanda? Nu găseşti pe nimeni care

More information

PROCEDURA PRIVIND DECONTURILE. 2. Domeniu de aplicare Procedura se aplică în cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca

PROCEDURA PRIVIND DECONTURILE. 2. Domeniu de aplicare Procedura se aplică în cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca PROCEDURA PRIVIND DECONTURILE 1. Scpul: Descrie structura si mdul de elabrare si prezentare a prcedurii privind dcumentele care trebuie intcmite si cursul acestra, atunci cind persana efectueaza un decnt.

More information

RAPORTUL AUDITORULUI INDEPENDENT

RAPORTUL AUDITORULUI INDEPENDENT Către Acționari, SIF Moldova S.A. RAPORTUL AUDITORULUI INDEPENDENT Opinie 1. Am auditat situațiile financiare individuale ale SIF Moldova S.A. ( SIF ), care cuprind situația individuală a poziției financiare

More information

Fenomene electrostatice şi materiale dielectrice. Modelare experimentală şi numerică şi aplicaţii industriale.

Fenomene electrostatice şi materiale dielectrice. Modelare experimentală şi numerică şi aplicaţii industriale. REZUMAT Fenomene electrostatice şi materiale dielectrice. Modelare experimentală şi numerică şi aplicaţii industriale. Lucrarea de faţă prezintă succint, dar argumentat, activitatea profesională desfăşurată

More information

POLITICA PRIVIND TRANZIȚIA LA SR EN ISO/CEI 17065:2013. RENAR Cod: P-07.6

POLITICA PRIVIND TRANZIȚIA LA SR EN ISO/CEI 17065:2013. RENAR Cod: P-07.6 ASOCIAŢIA DE ACREDITARE DIN ROMÂNIA ORGANISMUL NAŢIONAL DE ACREDITARE POLITICA PRIVIND TRANZIȚIA LA RENAR Data aprobării: Data intrării în vigoare: 01.06.2013 APROBAT: Consiliu Director Exemplar nr. Pag.

More information

Proiectarea Sistemelor Software Complexe

Proiectarea Sistemelor Software Complexe Proiectarea Sistemelor Software Complexe Curs 3 Principii de Proiectare Orientată pe Obiecte Principiile de proiectare orientată pe obiecte au fost formulate pentru a servi ca reguli pentru evitarea proiectării

More information

Sistemul de calitate - o şansă pentru întreprinderile mici şi mijlocii

Sistemul de calitate - o şansă pentru întreprinderile mici şi mijlocii 24 Sistemul de calitate - o şansă pentru întreprinderile mici şi mijlocii Prof. univ. dr. Ion IONIŢĂ Conf. univ. dr. Cosmin DOBRIN Asist. univ. drd. Mihai MIEILĂ Abstract In this mateial some of the most

More information

Exercise 7.1. Translate into English:

Exercise 7.1. Translate into English: 7. THE ADVERB Exercise 7.1. Translate into English: 1. Noi stăm aici. 2. Ei stau acolo. 3. Noi stăm tot aici. 4. Ei stau tot acolo. 5. Cine stă aproape? 6. Eu stau foarte departe. 7. Hai sus! 8. Hai jos!

More information

MANAGEMENTUL PROIECTELOR

MANAGEMENTUL PROIECTELOR MANAGEMENTUL PROIECTELOR - suport de curs - Conf.univ.dr. Balogh Marton Asist.univ.dr. Natalia Balogh 2014-2015 1 Introducere În perioada contemporană orice activitate este privită ca un proiect modern,

More information

Buletinul AGIR nr. 3/2012 iunie-august. Assis. Eng. Ciprian AFANASOV PhD. University "Ştefan cel Mare" Suceava

Buletinul AGIR nr. 3/2012 iunie-august. Assis. Eng. Ciprian AFANASOV PhD. University Ştefan cel Mare Suceava STEP-DOWN VOLTAGE CONVERTER FOR STUDENTS STUDY STEP-DOWN VOLTAGE CONVERTER FOR STUDENTS STUDY Assis. Eng. Ciprian AFANASOV PhD University "Ştefan cel Mare" Suceava REZUMAT. În cadrul lucrării s-au s studiat

More information

Lecţiile de gândire CoRT program special pentru elevi, licenţă Edward de Bono

Lecţiile de gândire CoRT program special pentru elevi, licenţă Edward de Bono Lecţiile de gândire CoRT program special pentru elevi, licenţă Edward de Bono "The quality of our thinking will determine the quality of our future." dr. Edward de Bono Gândirea este o parte din viaţă.

More information

7 principii de viata NON-NEGOCIABILE

7 principii de viata NON-NEGOCIABILE 7 principii de viata NON-NEGOCIABILE Dr. MIHAELA STROE Pune un zambet pe chipul cuiva oferindu-i acest ebook gratuit. Pentru mai multa inspiratie, intra si pe blogul meu - Cuprins Viata e un dar pretios

More information

CONTENT MARKETING CAMPANII PE BLOGURI ADVERTORIALE ADWORDS SEO

CONTENT MARKETING CAMPANII PE BLOGURI ADVERTORIALE ADWORDS SEO CONTENT MARKETING CAMPANII PE BLOGURI ADVERTORIALE ADWORDS SEO AI O AFACERE? VREI SĂ TE DEZVOLȚI ÎN MEDIUL ONLINE? AI NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU! De ce? Fiiindcă indiferent de cât de mare este afacerea

More information

Fundamentele teoretice ale managementului calităţii

Fundamentele teoretice ale managementului calităţii Capitolul 2 Fundamentele teoretice ale managementului calităţii 2.1 Evoluţia sistemelor de calitate 2.2 Definirea managementului calităţii 2.3 Funcţiile managementului calităţii 2.4 Orientări actuale în

More information

MANAGEMENTUL PROIECTELOR

MANAGEMENTUL PROIECTELOR Conf. univ. dr. MIHAI ANDRONIE MANAGEMENTUL PROIECTELOR Curs în tehnologie ID-IFR Editura Fundaţiei România de Mâine, 2014 http://www.edituraromaniademaine.ro/ Editură recunoscută de Ministerul Educaţiei,

More information

ANALIZA SWOT A COMPANIEI S.C. SOFTWARE DEVELOPMENT S.R.L.

ANALIZA SWOT A COMPANIEI S.C. SOFTWARE DEVELOPMENT S.R.L. 1 Analiza SWOT a companiei S D Universitatea SNSPA Masterat Comunicare Manageriala si Resurse Umane An I 2 Abstract In conditiile financiare existente in intreaga lume, clienti din toate domeniile se orienteaza

More information

WHAT IS AN INNOVATIVE CULTURE AND HOW CAN WE BUILD IT?

WHAT IS AN INNOVATIVE CULTURE AND HOW CAN WE BUILD IT? U.P.B. Sci. Bull., Series D, Vol. 70, No. 1,2008 ISSN 1454-2358 WHAT IS AN INNOVATIVE CULTURE AND HOW CAN WE BUILD IT? Cătălin-George ALEXE 1 Firmele mici şi mijlocii pot obţine avantaje importante prin

More information

Anul European al Egalităţii de Şanse pentru Toţi se pregăteşte să alimenteze dezbaterea asupra diversităţii

Anul European al Egalităţii de Şanse pentru Toţi se pregăteşte să alimenteze dezbaterea asupra diversităţii IP/07/69 Bruxelles, 23 ianuarie 2007 Anul European al Egalităţii de Şanse pentru Toţi se pregăteşte să alimenteze dezbaterea asupra diversităţii Noul site web al Anului European al Egalităţii de Şanse

More information

Social media şi mediul de afaceri românesc

Social media şi mediul de afaceri românesc Social media şi mediul de afaceri românesc Impactul marketingului prin intermediul reţelelor de socializare (social media) asupra mediului de afaceri local ediția 2015 Studiul Social media şi mediul de

More information

CERERI SELECT PE O TABELA

CERERI SELECT PE O TABELA SQL - 1 CERERI SELECT PE O TABELA 1 STUD MATR NUME AN GRUPA DATAN LOC TUTOR PUNCTAJ CODS ---- ------- -- ------ --------- ---------- ----- ------- ---- 1456 GEORGE 4 1141A 12-MAR-82 BUCURESTI 2890 11 1325

More information

PROIECT. În baza prevederilor art. 4 alin. (3) lit. b) din Legea contabilității nr.82/1991 republicată, cu modificările și completările ulterioare,

PROIECT. În baza prevederilor art. 4 alin. (3) lit. b) din Legea contabilității nr.82/1991 republicată, cu modificările și completările ulterioare, PROIECT NORMĂ pentru modificarea și completarea Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr.39/2015 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele internaţionale de raportare financiară,

More information

TEMATICĂ ADMITERE MASTERAT: MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE MANAGEMENTUL DEZVOLTĂRII AFACERILOR

TEMATICĂ ADMITERE MASTERAT: MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE MANAGEMENTUL DEZVOLTĂRII AFACERILOR Departamentul de Management Str. Teodor Mihali nr. 58-60 Cluj-Napoca, RO-400951 Tel.: 0264-41.86.52-5 Fax: 0264-41.25.70 TEMATICĂ ADMITERE MASTERAT: MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE MANAGEMENTUL DEZVOLTĂRII

More information

COMUNICAREA ÎN MANAGEMENTUL SITUAŢIILOR CONFLICTUALE ŞI DE CRIZĂ

COMUNICAREA ÎN MANAGEMENTUL SITUAŢIILOR CONFLICTUALE ŞI DE CRIZĂ 3 COMUNICAREA ÎN MANAGEMENTUL SITUAŢIILOR CONFLICTUALE ŞI DE CRIZĂ Obiective Surprinderea unor factori determinanţi în declanşarea conflictelor şi a transformării acestora în crize, atât în interiorul

More information

SISTEME INTELIGENTE DE SUPORT DECIZIONAL. Ș.l.dr.ing. Laura-Nicoleta IVANCIU. Curs 7 Sisteme inteligente de suport decizional bazate pe RNA

SISTEME INTELIGENTE DE SUPORT DECIZIONAL. Ș.l.dr.ing. Laura-Nicoleta IVANCIU. Curs 7 Sisteme inteligente de suport decizional bazate pe RNA SISTEME INTELIGENTE DE SUPORT DECIZIONAL Ș.l.dr.ing. Laura-Nicoleta IVANCIU Curs 7 Sisteme inteligente de suport decizional bazate pe RNA Cuprins RNA pentru aproximare de funcții Clasificatori cu RNA Studii

More information